-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
καποιο προγραμμα που να μπορει να αναγνωριζει τραγουδια που παιζουν απο τον firefox ή απο εξωτερικη πηγη με τη βοηθεια του μικροφωνου του υπολογιστη?Shazam.
-
Απλή και σωστή λύση dog...απλά το εργαλείο που έχω είναι μόνο για τηλεφωνικά clips(αναλογικά και ISDN) και μάλλον δεν έχω πολύ κέφι να πάρω καινούριο...κάποτε όμως πρέπει να πάρω ένα να βρίσκεται.
-
Υπάρχουν φτηνά πλαστικά εργαλεία.
Η διαφορά που βλέπω ανάμεσα σε FTP - UTP καλώδια είναι το αλουμινόχαρτο που περιβάλει τα 4 ζεύγη.
Ερώτηση:
Όταν καλωδιώνεις το σπίτι, χρησιμοποιείς ένα FTP/UTP καλώδιο και έτσι έχεις δίκτυο για τα κομπιούτερ σου.
Όμως χρησιμοποιείς μόνο τα 4 συρματάκια για το δίκτυο.
Μπορούν τα άλλα 4 σύρματα (δηλαδή 2 ζεύγη) να χρησιμοποιηθούν για 2 τηλεφωνικές γραμμές ή θα επηρεαστεί η λειτουργία του δικτύου; -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ερώτηση:
Όταν καλωδιώνεις το σπίτι, χρησιμοποιείς ένα FTP/UTP καλώδιο και έτσι έχεις δίκτυο για τα κομπιούτερ σου.
Μπορούν τα άλλα 4 σύρματα (δηλαδή 2 ζεύγη) να χρησιμοποιηθούν για 2 τηλεφωνικές γραμμές ή θα επηρεαστεί η λειτουργία του δικτύου;Μπορούν.
Αυτό ακριβώς είχα κάνει από το 2001 με το καλώδιο που είχα φτιάξει για το (100άρι) δίκτυο που έδινε internet στους γονείς μου 2 ορόφους πιο πάνω και έπαιζε (ακόμα παίζει...) μια χαρά. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ερώτηση:
Μπορούν τα άλλα 4 σύρματα (δηλαδή 2 ζεύγη) να χρησιμοποιηθούν για 2 τηλεφωνικές γραμμές ή θα επηρεαστεί η λειτουργία του δικτύου;Μπορούν.
Αυτό ακριβώς είχα κάνει από το 2001 με το καλώδιο που είχα φτιάξει για το (100άρι) δίκτυο που έδινε internet στους γονείς μου 2 ορόφους πιο πάνω και έπαιζε (ακόμα παίζει...) μια χαρά.Εννοείται πως μπορείς να το κάνεις χωρίς κανένα πρόβλημα. Σκέψου μόνον όμως μήπως χρειαστείς αργότερα αυτά τα καλωδιάκια για ν' αναβαθμίσεις το δίκτυό σου σε 1Gbit...
-
Για την ιστορια να προσθέσω ότι το καλώδιο που είχα χρησιμοποιήσει ήταν 'καλουμπίσιο' CAT5 FTP 4x2x24 AWG. Δε δοκίμασα με UTP (και δεν υπήρχε λόγος να δοκιμάσω με SSTP/SFTP).
-
Για να γίνει αυτό, στο τελείωμα των καλωδίων απογυμνώνεις τα δύο ζεύγη και τα οδηγίες σε τηλεφωνικές πρίζες, και τα άλλα δύο σε δικτυακή;
-
-
Σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα δίκτυο στο φροντιστήριο. Για αρχή, χρειαζόμαστε internet σε όλες τις τάξεις. Το σχολείο είναι σε 2 ορόφους (ισόγειο-πρώτος), οπότε φαντάζομαι ένα απλό ασύρματο router σαν αυτό που έχω σπίτι θα κάνει την δουλειά.
Επίσης όμως, θέλουμε -και εδώ είναι τα ζόρια- ασύρματη πρόσβαση στον εκτυπωτή που υπάρχει στο ισόγειο. Αυτό γίνεται με κάποιο τρόπο;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα δίκτυο στο φροντιστήριο. Για αρχή, χρειαζόμαστε internet σε όλες τις τάξεις. Το σχολείο είναι σε 2 ορόφους (ισόγειο-πρώτος), οπότε φαντάζομαι ένα απλό ασύρματο router σαν αυτό που έχω σπίτι θα κάνει την δουλειά.Επίσης όμως, θέλουμε -και εδώ είναι τα ζόρια- ασύρματη πρόσβαση στον εκτυπωτή που υπάρχει στο ισόγειο. Αυτό γίνεται με κάποιο τρόπο;
http://www.tigerdirect.com/applications/category/category_slc.asp?CatId=371&name=Print Servers
Εναλλακτικά τον συνδέεις σε κάποιο PC που θα είναι μόνιμα ανοιχτό και θα τον μοιράζει μέσω του δικτύου που θα στήσετε.
-
Ή παίρνεις έναν εκτυπωτή που υποστηρίζει ο ίδιος wireless ή μπορεί έστω να συνδεθεί με καλώδιο ethernet στο router σας, αν είναι στον ίδιο χώρο (->τότε δεν θα χρειάζεται να είναι συνδεδεμένος με always on υπολογιστή).
Η λύση του StavrosG με τον print server βέβαια είναι μάλλον φθηνότερη
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
ή μπορεί έστω να συνδεθεί με καλώδιο ethernet στο router σας, αν είναι στον ίδιο χώροΑυτή τη λύση έχω εφαρμόσει στο δικό μου δίκτυο. Ένας εκτυπωτής με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο πάνω σε μια θύρα ethernet του router μου, με σταθερή ip. Τυπώνω ασύρματα σε αυτόν από όλα τα λειτουργικά/υπολογιστές που κυκλοφορούν σπίτι. Τον τρόπο αυτό το θεώρησα σαν την πιο απλή λύση για την περίπτωσή μου. Το μόνο μειονέκτημα (σε μένα δεν υπάρχει μιας και είναι τοποθετημένος δίπλα στο router) είναι πως πρέπει να είναι κοντά για να συνδεθούν μέσω καλωδίου, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.
-
Κι εγώ αυτή τη λύση έχω εφαρμόσει, έχω τον εκτυπωτή στο switch και όλες οι συσκευές μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του. Τον έχω ρυθμισμένο πάντως να παίρνει IP από το DHCP, τέτοιος τεμπέλης που είμαι.
Αν ο εκτυπωτής είναι μακρυά και έχεις όρεξη, τραβάς ένα μακρύ καλώδιο ethernet και το καρφώνεις περιμετρικά ακριβώς πάνω από το σοβατεπί...ούτε που φαίνεται Αλλά εφόσον το router είναι ασύρματο, σίγουρα θα μπορεί να μπει κάπου κοντά στον εκτυπωτή, εφόσον υπάρχει μια τηλεφωνική πρίζα τριγύρω.
-
Υπαρχει ακομα απλοτερη λυση,περνεις ενα ρουτερ το οποιο εχει πανω του USB θυρα ακριβως για αυτο το λογο,για εκτυπωτη δηλαδη,και αυτος παιρνει διευθυνση κατευθειαν απο το ρουτερ,κανεις add a network printer και κανεις paste την διευθυνση του εκει εγκαθιστωντας τους drivers του,αυτο το κανεις σε καθε υπολογιστη του δικτυου.Εμενα λειτουργει μια χαρα.
Ενημερωτικα εχω το US Robotics 9108
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα δίκτυο στο φροντιστήριο. Για αρχή, χρειαζόμαστε internet σε όλες τις τάξεις. Το σχολείο είναι σε 2 ορόφους (ισόγειο-πρώτος), οπότε φαντάζομαι ένα απλό ασύρματο router σαν αυτό που έχω σπίτι θα κάνει την δουλειά.Ένα AP μόνο, για δύο ορόφους; Και μάλιστα, 'οικιακό' router;
Δε νομίζω ότι θα σε καλύψει.
-
το πρόβλημα με αυτό το σύστημα είναι το γεγονός ότι δεν μπορείς να δεις ορισμένες λειτουργίες του εκτυπωτή. πχ δεν μπορείς να δεις το εναπομείναν μελάνι μέσω του προγράμματος.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα δίκτυο στο φροντιστήριο. Για αρχή, χρειαζόμαστε internet σε όλες τις τάξεις. Το σχολείο είναι σε 2 ορόφους (ισόγειο-πρώτος), οπότε φαντάζομαι ένα απλό ασύρματο router σαν αυτό που έχω σπίτι θα κάνει την δουλειά.
Ένα AP μόνο, για δύο ορόφους; Και μάλιστα, 'οικιακό' router;
Δε νομίζω ότι θα σε καλύψει.
Μια-δυο σελίδες πριν αναφέρθηκε ότι με παρόμοιο router καλύπτεται τετραώροφη οικοδομή.
το πρόβλημα με αυτό το σύστημα είναι το γεγονός ότι δεν μπορείς να δεις ορισμένες λειτουργίες του εκτυπωτή. πχ δεν μπορείς να δεις το εναπομείναν μελάνι μέσω του προγράμματος.
Στο δικό μου τα βλέπω μια χαρά (είτε από το web configuration είτε από το Epson Status Monitor).
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Ενημερωτικα εχω το US Robotics 9108Το έχω και γω αλλά το δουλεύω μόνο σαν AP και όχι print server. Προτίμησα τη δικτυακή λύση γιατί είναι πιο απλή και 'καθαρή' μιας και δεν χρησιμοποιώ μόνο windows αλλά και os x και linux. Το δικτυακό interface και η διαχείριση είναι κοινή από παντού. Και βέβαια έχεις όλες τις ρυθμίσεις και τη διαχείριση του printer μέσω browser ανεξάρτητα λειτουργικού:
Φυσικά η λύση που προτείνεις ισχύει, αλλά είναι θέμα γούστου, προτιμώ μια δικτυακή ρύθμιση από usb 'καταστάσεις' διαφορετικές σε κάθε λειτουργικό.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Στο δικό μου τα βλέπω μια χαρά (είτε από το web configuration είτε από το Epson Status Monitor).
εγώ έχω ένα us robotics και είχα αυτό το πρόβλημα. με εκτυπωτή hp.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Υπάρχουν φτηνά πλαστικά εργαλεία.Όντως, παρήγγειλα ένα με 6,5 €, να μου βρίσκεται...
εγώ έχω ένα us robotics και είχα αυτό το πρόβλημα. με εκτυπωτή hp.
Το είχες συνδέσει με USB ή με ethernet;
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]