-
**Ερώτηση ......
Αγορά Α3 1.4 TFSI (sportback) ή skoda octavia 1.4 tsi;
Παρακαλώ για τις προτάσεις σας.
Χρήση 70% σε πόλη, 30% σε ταξίδια με τάση σε οικογενειακό στυλ (τετραμελή οικογένεια)...** -
**Ερώτηση ......
Χρήση 70% σε πόλη, 30% σε ταξίδια με τάση σε οικογενειακό στυλ (τετραμελή οικογένεια)...** -
**Ερώτηση ......
Γιατί Octavia 1.6 και όχι 1.4Tsi (η ακόμα καλύτερα 1.8 Tsi )?
Edit: Μόλις διαπίστωσα πως δεν προσφέρεται καν το Octavia 1600 πλεόν.
-
Αφού μιλάς για 4μελή οικογένεια, για μένα το Α3 είναι εκτός...
Δεν ξέρω...εδώ εγώ με τη 'γυναίκα' πάω διακοπές 5ήμερες και κάποιες φορές οριακά μας χωράει το πορτο παγκάζ (μη ρωτήσεις ποιανού τα πράγματα γεμίζουν σχεδόν όλο το αμάξι...αυτά είναι αυτονόητα )Για μένα η καλύτερη επιλογή (και ειδικά για οικογενειάρχη) είναι:
Octavia 1.4T ή αν φτάνουν τα μπικικίνα 1.8Τ για ακόμα πιο άνετα ταξίδια (αν και δεν μπορώ να πω ότι θα σου λείψει η δύναμη με τον 1.4Τ σε νορμάλ συνθήκες )Αν μιλούσαμε για φάση που είστε 2 άτομα (εσύ και η κοπέλα/γυναίκα σου) με βλέψεις (αργότερα) για παιδι/παιδιά, τότε ίσως καλύτερα Α3.
Από τη στιγμή όμως που μιλάμε ήδη για 4 άτομα και δη μικρά (που κουβαδάκια-φτιαράκια-παιχνίδια κτλ είναι περισσότερα από τις αποσκευές ), τότε Octavia.Το 'έξτρα' πορτπαγκαζ θα σου χρειαστείΥΓ:βέβαια ξέρω άτομο με οικογένεια και 2 παιδιά (το ένα μηνών και το άλλο 3ων-4ων) που αγόρασε Α3...Βέβαια το βλέπεις το Α3 όταν πάνε εκδρομές και το λυπάσαι. Μόνο στο καπό δεν βάζει πράγματα. από την άλλη ο καθένας έχει τις δικές του ανάγκες από πράγματα.Πχ εγώ μικρός ήμουν πολύ 'λιτοδίαιτος' με τα παιχνίδια και πράγματά μου.Άλλα παιδιά είναι πιο...απαιτητικά
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αφού μιλάς για 4μελή οικογένεια, για μένα το Α3 είναι εκτός...
Δεν ξέρω...εδώ εγώ με τη 'γυναίκα' πάω διακοπές 5ήμερες και κάποιες φορές οριακά μας χωράει το πορτο παγκάζ (μη ρωτήσεις ποιανού τα πράγματα γεμίζουν σχεδόν όλο το αμάξι...αυτά είναι αυτονόητα )
Για μένα η καλύτερη επιλογή (και ειδικά για οικογενειάρχη) είναι:
Octavia 1.4T ή αν φτάνουν τα μπικικίνα 1.8Τ για ακόμα πιο άνετα ταξίδια (αν και δεν μπορώ να πω ότι θα σου λείψει η δύναμη με τον 1.4Τ σε νορμάλ συνθήκες )
Αν μιλούσαμε για φάση που είστε 2 άτομα (εσύ και η κοπέλα/γυναίκα σου) με βλέπεις (αργότερα) για παιδι/παιδιά, τότε ίσως καλύτερα Α3.
Από τη στιγμή όμως που μιλάμε ήδη για 4 άτομα και δη μικρά (που κουβαδάκια-φτιαράκια-παιχνίδια κτλ είναι περισσότερα από τις αποσκευές ), τότε Octavia.Το 'έξτρα' πορτπαγκαζ θα σου χρειαστεί
ΥΓ:βέβαια ξέρω άτομο με οικογένεια και 2 παιδιά (το ένα μηνών και το άλλο 3ων-4ων) που αγόρασε Α3...Βέβαια το βλέπεις το Α3 όταν πάνε εκδρομές και το λυπάσαι. Μόνο στο καπό δεν βάζει πράγματα. από την άλλη ο καθένας έχει τις δικές του ανάγκες από πράγματα.Πχ εγώ μικρός ήμουν πολύ 'λιτοδίαιτος' με τα παιχνίδια και πράγματά μου.Άλλα παιδιά είναι πιο...απαιτητικάΑπο κατανάλωση to sportback τι λεει μεσα στην πόλη??????
-
Ο χρήστης dimitrios_koronakis έγραψε:
Απο κατανάλωση to sportback τι λεει μεσα στην πόλη??????εγώ έχω το 1.8ΤFSI.
Πραγματικά πάει ανάλογα με την κίνηση που θα πετύχεις και το πόσο εγκρατής είσαι με το γκάζι.
Με αρκετή κίνηση, το 11άρι-12άρι στην κατανάλωση το έχεις σίγουρο.
Με αραιή κίνηση έχει περίπου γύρω στο 10 (ανάλογα με το πόσο 'άγαμπρα' κινούνται και οι άλλοι και πόσο επιφυλακτικός είσαι με το γκάζι).Αν είσαι ιδιαίτερα εγκρατής μπορείς να δεις και 6,5 και 7lt/100km (πάντα με αραιή ή καθόλου κίνηση).Προσωπικά μόνο κατά την περίοδο του στρωσίματος έβλεπα τιμές κάτω από 8lt/100km
Επίσης αν βλέπω τιμές κάτω από 10lt/100km μέσα στην πόλη (Αθήνα για μένα...παίζει σημασία και η πόλη ) είμαι ευχαριστημένος.
Γενικά η κίνηση τα πεθαίνει τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα όσο αναφορά την κατανάλωση.Στην υπογραφή μου υπάρχει ένα εικονίδιο με το σύνολο της κατανάλωσής μου.Αν πατήσεις πάνω με το mouse, σου ανοίγει μία σελίδα με όλα τα γεμίσματα που έχω κάνει τα τελευταία 20.000km...
πόσο βενζίνη έβαλα, πόσα km έκανα σε κάθε γέμισμα, πόσο το 'πάτησα', τι δρόμους χρησιμοποίησα.
Σίγουρα δεν μπορείς να έχεις ακριβή εντύπωση για το τι έκανα (πχ αν είχα 80% εθνική και 20% πόλη έχω βάλει και τα 2 σαν επιλογή ), αλλά αποκτάς μια γενικότερη εντύπωση για το τι καίει το αμάξι.Σίγουρα μέσα στην πόλη το 1.4Τ θα έχει περίπου 0,5 με 0,7 λίτρα πιο χαμηλή κατανάλωση.
(Εθνική οδό είμαστε το ίδιο και ο 1.4Τ λίγο πιο ψηλά με ίδιο ρυθμό κίνησης) -
H συγκριση απο οικονομικης πλευρας ειναι ατοπη, το Α3 1.4 ακομα και στη βασικη εκδοση κοστιζει λιγο παραπανω απο το Octavia 1.8, ποσο μαλλον απο το 1.4, αν εχεις και αρκετες απαιτησεις σε εξοπλισμο τα πραγματα θα ξεφυγουν .
-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
H συγκριση απο οικονομικης πλευρας ειναι ατοπη, το Α3 1.4 ακομα και στη βασικη εκδοση κοστιζει λιγο παραπανω απο το Octavia 1.8, ποσο μαλλον απο το 1.4, αν εχεις και αρκετες απαιτησεις σε εξοπλισμο τα πραγματα θα ξεφυγουν .δεν ξέρεις ο καθένας πώς το βλέπει...
πχ...να 'ξεφραγκιστώ' και να πάρω το Α3 που μου αρέσει περισσότερο (αλλά τα λεφτά φτάνουν ως 1.4Τ) ή να πάρω το octavia ως πιο value for money, να μου περισσέψουν και μερικά € (ή τα βάζεις extra αυτά τα ευρώπουλα ) και να είμαι και άρχοντας (ως προς την οικογένεια) αφού θα πάρω καθαρά οικογενειακό αμάξι και θα μας χωράει όλους άνετα?Δε μας έχει πει τι εκδόσεις κοιτάει και τι έξτρα σκέφτεται να βάλει στο κάθε αμάξι ή...γενικότερα δε μας έχει πει με ποιά λογική μπήκαν στην ίδια ζυγαριά αυτά τα 2 αμάξια.
Εγώ υπέθεσα το παραπάνω...ο άνθρωπος επίσης επικεντρώθηκε στους κινητήρες μάλλον στο αν θα τους χωράει το Α3 (που μάλλον του αρέσει περισσότερο από το octavia για να συζητάει για πιο ακριβό και πιο λίγο μικρό αμάξι )...
-
Ψάχνεις για δικαιολογία να μην πάρεις το Skoda;
Θα κομπλάρεις όταν θα βλέπεις δίπλα σου τα audi να περνούν;
-
προφανως θα χει βαλει το α3 το sportback γιατι ειναι απο τα ομορφοτερα αυτοκινητα που κυκλοφορουν...ομως επειδη ειναι και απο τα πιο οικονομικα ασυμφορα συμφωνα με το μεγεθος του εβαλε και την octavia μεσα στο παιχνιδι που τον εξυπηρετει και απο αποψη μεγεθους
-
To Scoda Superb 1.8T elegance νομίζω ότι πάει στα 24.000 και κάτι και είναι τίγκα σε εξοπλισμό και με μπόλικα τα άλογα.
Αν κοιτάς για χώρους είναι απλά θεϊικό και τεράστιο, αλλά ποιό soft από οδηγική συμπεριφορά...Γενικά αφού σε απασχολούν οι χώροι οι προτάσεις τις Scoda (superb, octavia, combi, 4x4 κλπ) έχουν από τα καλύτερα value for money...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
To **Skoda Superb 1.8T elegance **νομίζω ότι πάει στα 24.000 και κάτι και είναι τίγκα σε εξοπλισμό και με μπόλικα τα άλογα.
Αν κοιτάς για χώρους είναι απλά θεϊικό και τεράστιο, αλλά ποιό soft από οδηγική συμπεριφορά...Μόνο αρνητικό...αυτό που ανέφερες...το μήκος του.(είναι στο ίδιο μέγεθος με την Ε-class - επίσης βάρκα ).
-
Εγω θα λεγα superb αλλά επειδη είναι πολύ μεγάλο προτείνω octavia5
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
προφανως θα χει βαλει το α3 το sportback γιατι ειναι απο τα ομορφοτερα αυτοκινητα που κυκλοφορουν...ομως επειδη ειναι και απο τα πιο οικονομικα ασυμφορα συμφωνα με το μεγεθος του εβαλε και την octavia μεσα στο παιχνιδι που τον εξυπηρετει και απο αποψη μεγεθουςΑνήκεις σε μια πολύ κλειστή ελίτ που πιστεύει κάτι τέτοιο για την μίνι νεκροφόρα...
-
ισως ... γενικα μ αρεσουν και τα station και το sportback ειναι stationοειδη...ενταξει ημουν και λιγο υπερβολικος γιατι ξεχασα να γραψω οτι ειναι απ' τα ομορφοτερα στη κατηγορια του...
-
Octavia5 1.8 από εμένα, καλύτερο value for money
-
αν σκοπευεις να το κρατησεις χρονια φιλε skoda,αν οχι τοτε με κλειστα ματια audi
-
Ο χρήστης tzak έγραψε:
αν σκοπευεις να το κρατησεις χρονια φιλε skoda,αν οχι τοτε με κλειστα ματια audiΔεν κανει να το κρατησεις πολλα χρονια το audi???ΓΙΑΤΙ???
-
Ο χρήστης dimitrios_koronakis έγραψε:
Δεν κανει να το κρατησεις πολλα χρονια το audi???ΓΙΑΤΙ???Μαλλον εννοει οτι δεν αξιζει επειδη θα αντικατασταθει συντομα (και πολυ αργησε), οχι οτι και το octavia
εχει λιγα χρονακια στην πλατη του αλλα οπως και να το κανουμε στο Α3 θα χασεις περισσοτερα κιλα... premiumίλας οταν βγει καινουριο
Audi 1.4 sportback ή skoda octavia 1.4 tsi???