-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ώστε έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί τα taser στην ελλάδα...
Αναβάθμισημαλακιες μωρε... μια ζωη πισω ειναι οι μπατσοι.. ανακάλυψαν μετα απο καμια δεκαετια τσε βαλε τα taser guns... οταν το αντιπαλο δεος (μπαχαλακηδες) πλεον εχουν light sabers και laser pointers...
φτωχέ μου corsair πόσο πίσω είσαι
η τσιμπίδα του νόμου απο το μέλλον -
Συγκλονιστική μαρτυρία για σφαγιασμό 320 Ελληνοκυπρίων το 1974
Μία συγκλονιστική μαρτυρία ενός Τουρκοκύπριου συνοδού Ελληνοκύπριων αιχμαλώτων κατά την τουρκική εισβολή του 1974, σύμφωνα με τον οποίο, 320 αιχμάλωτοι σφαγιάστηκαν εν ψυχρώ κατά την περίοδο εκείνη, δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα (31/08) στην τουρκική εφημερίδα «Αφρίκα».
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Τουρκοκύπριος ήταν μεταξύ των συνοδών των αιχμαλώτων, που μεταφέρθηκαν με 8 λεωφορεία, σε σημείο δυτικά της Κερύνειας, προκειμένου από κει να μεταφερθούν με πλοία σε φυλακές της Τουρκίας.
Όπως αναφέρει ο Τουρκοκύπριος, όταν κατέπλευσαν τα πλοία, Τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι είχαν ήδη αποβιβαστεί στο σημείο με άλλο πλοίο, μόλις πληροφορήθηκαν την παρουσία των Ελληνοκυπρίων, τους επιτέθηκαν με ξιφολόγχες και τους σκότωσαν με αγριότητα.'Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη'
Ο Τουρκοκύπριος ανέφερε στην εφημερίδα ότι η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των αιχμαλώτων, ενώ και ο ίδιος φοβήθηκε για τη ζωή του, καθώς η μανία των Τούρκων στρατιωτών ήταν τέτοια, που υπήρχε κίνδυνος να επιτεθούν και στους συνοδούς των Ελληνοκυπρίων.Τέλος, ο αυτόπτης μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας των 320 Ελληνοκυπρίων, δήλωσε πως η σφαγή έγινε στα τέλη Αυγούστου του 1974, λίγες ημέρες δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής.
Σκέψου να μην ήταν 'αδέλφια μας' κιόλας.
-
γίνονται τέτοια πράγματα στον πόλεμο
πέφτω απο τα σύννεφα
-
Πόλεμος; Ποιος πόλεμος; Εκεί έγινε μόνο εισβολή, αψιμαχίες, υποχώρηση και διχοτόμηση.
Μπορείς να δεις αναπήρους πολέμου να κυκλοφορούν στην Ελλάδα μέχρι κι από τους βαλκανικούς πολέμους. Ανάπηρο πολέμου που τραυματίστηκε στην Κύπρο, όσο και να ψάξεις δεν θα βρεις.
Άλλωστε σε 20-40 χρόνια τα ελληνικά βιβλία ιστορίας θα γράφουν ότι συνωστίστηκαν μερικοί Ελληνοκύπριοι στις βόρειες ακτές της Κύπρου. -
Τα ελληνικα βιβλια ιστοριας ειναι αχρηστα σε αυτο το κομματι της ιστοριας..Στο σχολειο τουλαχιστον δεν ακουμπανε καν τα γεγονοτα της περιοδου...Και ειναι ντροπη και αισχος καθως καποια πραγματα απλα δεν ξεχνιουνται...Βεβαια ετσι κι αλλιως ξεφτιλισμενοι ειμαστε σαν εθνος, για ποιο λογο να μας μορφωνουν και να μας θυμιζουν καποια πραγματα..?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άλλωστε σε 20-40 χρόνια τα ελληνικά βιβλία ιστορίας θα γράφουν ότι συνωστίστηκαν μερικοί Ελληνοκύπριοι στις βόρειες ακτές της Κύπρου.
Σε ΠΟΣΑ...;;;; Εχεις μείνει πίσω..!! Κάποτε χρειαζόταν να περάσουν 70-80 χρόνια...Τώρα οι 'μόδες' εξαπλώνονται πιο γρήγορα....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
........................................
Το βιβλίο της Ιστορίας που αποσύρθηκε* ( το νέο ακόμα δεν έχει εμφανιστεί, μάλλον το έχουν δώσει στον Καρατζαφέρη για έγκριση) *αφιέρωνε 3 σελίδες (121, 122, 123) στο κεφάλαιο 11 για το Κυπριακό, από το 1878 (ή 87) δε θυμάμαι καλά που άρχισε η αγγλική Κατοχή μέχρι και μετά την τουρκική εισβολή.
Έχει αναφορές στη δράση της ΕΟΚΑ, στους Καραολή και Δημητρίου φωτό του Μακάριου και απόσπασμα από το διάγγελμά του μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, αναφορές το ρόλο της Χούντας και διάφορα άλλα.
Τώρα , αίμα πολύ δεν έχει μέσα, μια και απευθύνεται σε 12χρονα . Δε θα βρεις περιγραφές για το πώς κρεμούσαν οι Αγγλοι και πώς σπαρταρούσε το πτώμα στην αγχονη ούτε και για το πώς βίαζαν και έσφαζαν οι Τούρκοι...Το βιβλίο αυτό δε διδάσκεται πλέον όπως είπαμε πιο πάνω. Διδάσκεται το παλιό, που επίσης έχει τρεις σελίδες για το ίδιο θέμα.
-
-
Για να μπορεί να διαμορφωθεί ιστορική κρίση για ένα γεγονός, καλό είναι να έχουν περάσει αρκετά χρόνια (καμμιά 50αριά). Ειδάλλως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο επηρρεασμού από συναισθηματισμό. Επίσης, καλό θα ήταν στη διαμόρφωση των ιστορικών κειμένων να μην υπεισέρχονται παράγοντες άλλοι από τους καθαρά επιστημονικούς.
-
Αλήθεια, πόσες φορές έχει αναφερθεί στην Ελλάδα το τι είχαν τραβήξει οι Τουρκοκύπριοι από τους Ελληνικής καταγωγής συμπολίτες τους;;;; Κάτι σφαγές;;; Μήπως το ότι το νησί είχε χωριστεί στα δύο (με τους Τουρκοκύπριους οχυρωμένους στους οικισμούς τους), πολύ πριν τον Αττίλα με την ευθύνη της Ελληνοκυπριακής μεριάς (αρχιεπίσκοπος Μακάριος, Τάσσος Παπαδόπουλος, κτλ...) να μην είναι και τόσο ανύπαρκτη;;;;
-
Τα σχολικά εγχειρίδια που είχα εγώ ήταν εξαιρετικά μέτρια. Και μάλλον ήμουν ο μοναδικός που κάθε χρονιά είχα ξεκοκκαλίσει όλο το βιβλίο 1-2 μέρες αφού το έπαιρνα στα χέρια μου από ενδιαφέρον. Το συγκεκριμένο με τον συνωστισμό, ομολογώ ότι δεν το έχω διαβάσει, αλλά το ότι βασικά τα σχόλια που έχω ακούσει προέρχονται ή συμφωνούν με τις απόψεις κόμματος του κοινοβουλίου (θα έλεγα το ίδιο όποιο κόμμα κι αν ήταν) με κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικό απέναντι στις αρνητικές κριτικές. Απλά δεν έχω άποψη όμως.
-
Είναι γεγονός ότι η ύλη στο σχολείο είναι έτσι δομημένη που να μην ακουμπάει γεγονότα μετά το 1830 (η απλά να τα ακουμπάει)... Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας το τι έχουμε κάνει στον εαυτό μας μέχρι το 1940-1950. Το γιατί δεν το κάνουμε είναι μια καλή ερώτηση (απαντήσεις έχω πολλές, αλλά τείνω να πιστέψω στην απλή και αμόλυντη βλακεία)
-
Το παρελθόν είναι κομμάτι μας, αλλά δεν θα πρέπει να επηρρεάζει το παρόν ή το μέλλον. Θέλω να πω ότι ναι, σφαχτήκαμε πολλές φορές με τους Τούρκους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τα βρούμε στο μέλλον. Όπως τα βρήκαμε με τους Γερμανούς, τους Ιταλούς, τους Βούλγαρους, τους Σέρβους, κτλ...
-
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
- Αλήθεια, πόσες φορές έχει αναφερθεί στην Ελλάδα το τι είχαν τραβήξει οι Τουρκοκύπριοι από τους Ελληνικής καταγωγής συμπολίτες τους;;;; Κάτι σφαγές;;; Μήπως το ότι το νησί είχε χωριστεί στα δύο (με τους Τουρκοκύπριους οχυρωμένους στους οικισμούς τους), πολύ πριν τον Αττίλα με την ευθύνη της Ελληνοκυπριακής μεριάς (αρχιεπίσκοπος Μακάριος, Τάσσος Παπαδόπουλος, κτλ...) να μην είναι και τόσο ανύπαρκτη;;;;
Όπως τα βρήκαμε με τους Γερμανούς, τους Ιταλούς, τους Βούλγαρους, τους Σέρβους, κτλ...
Μονο για αυτό να πω κάτι...Ο ρόλος των Τουρκοκυπρίων ανέκαθεν ήταν περίεργος. Από την ΕΟΚΑ Α' όπου τηρούσαν φιλοαγγλική στάση, καταδίδοντας όσους Κυπρίους αγωνίζονταν κατά του αγγλικού ζυγού, μέχρι τα προσκόματα που εύρισκαν υποβάλοντας συνέχεια βέτο μετά την συνθήκη του 1960 και καταργώντας ουσιαστικά τη λειτουργία του νεοσύστατου κράτους. Παράλληλα είχαν αρχίσει και την ίδρυση απελευθερωτικών ανταρτικων ομάδων εξοπλισμένοι μυστικά από την Τουρκία με αποτελεσμα την ύπαρξη αψιμαχιών.
Φυσικά και οι ελληνοκυπριοι δεν έπραξαν σωστά κάνοντας και αυτοί τα ίδια, προσπαθώντας να εξοντώσουν τους πιο επικινδυνους Τ/Κ θύλακες, δημιουργώντας τα αντίστοιχα αντάρτικα που δρούσαν ανεξελεγκτα(Διγενής).
Αυτό που προσπαθώ να τονίσω είναι ότι δεν ήταν άμοιροι ευθυνών οι Τ/Κ, ούτε οι καημένοι σφαγιάζονταν αδιακρίτως περιμένοντας την ώρα της απόβασης του 74 για να σωθούν. - Αλήθεια, πόσες φορές έχει αναφερθεί στην Ελλάδα το τι είχαν τραβήξει οι Τουρκοκύπριοι από τους Ελληνικής καταγωγής συμπολίτες τους;;;; Κάτι σφαγές;;; Μήπως το ότι το νησί είχε χωριστεί στα δύο (με τους Τουρκοκύπριους οχυρωμένους στους οικισμούς τους), πολύ πριν τον Αττίλα με την ευθύνη της Ελληνοκυπριακής μεριάς (αρχιεπίσκοπος Μακάριος, Τάσσος Παπαδόπουλος, κτλ...) να μην είναι και τόσο ανύπαρκτη;;;;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
- Αλήθεια, πόσες φορές έχει αναφερθεί στην Ελλάδα το τι είχαν τραβήξει οι Τουρκοκύπριοι από τους Ελληνικής καταγωγής συμπολίτες τους;;;; Κάτι σφαγές;;; Μήπως το ότι το νησί είχε χωριστεί στα δύο (με τους Τουρκοκύπριους οχυρωμένους στους οικισμούς τους), πολύ πριν τον Αττίλα με την ευθύνη της Ελληνοκυπριακής μεριάς (αρχιεπίσκοπος Μακάριος, Τάσσος Παπαδόπουλος, κτλ...) να μην είναι και τόσο ανύπαρκτη;;;;
Όπως τα βρήκαμε με τους Γερμανούς, τους Ιταλούς, τους Βούλγαρους, τους Σέρβους, κτλ...
Μονο για αυτό να πω κάτι...Ο ρόλος των Τουρκοκυπρίων ανέκαθεν ήταν περίεργος. Από την ΕΟΚΑ Α' όπου τηρούσαν φιλοαγγλική στάση, καταδίδοντας όσους Κυπρίους αγωνίζονταν κατά του αγγλικού ζυγού, μέχρι τα προσκόματα που εύρισκαν υποβάλοντας συνέχεια βέτο μετά την συνθήκη του 1960 και καταργώντας ουσιαστικά τη λειτουργία του νεοσύστατου κράτους. Παράλληλα είχαν αρχίσει και την ίδρυση απελευθερωτικών ανταρτικων ομάδων εξοπλισμένοι μυστικά από την Τουρκία με αποτελεσμα την ύπαρξη αψιμαχιών.
Φυσικά και οι ελληνοκυπριοι δεν έπραξαν σωστά κάνοντας και αυτοί τα ίδια, προσπαθώντας να εξοντώσουν τους πιο επικινδυνους Τ/Κ θύλακες, δημιουργώντας τα αντίστοιχα αντάρτικα που δρούσαν ανεξελεγκτα(Διγενής).
Αυτό που προσπαθώ να τονίσω είναι ότι δεν ήταν άμοιροι ευθυνών οι Τ/Κ, ούτε οι καημένοι σφαγιάζονταν αδιακρίτως περιμένοντας την ώρα της απόβασης του 74 για να σωθούν.Συμφωνούμε απολύτως, απλά πόσες φορές έχουν ειπωθεί αυτά τα πράγματα στην εδώ μεριά του Αιγαίου;;;
Και συνήθως όσοι τα λένε χαρακτηρίζονται κάτι ανάμεσα Τούρκοι πράκτορες και προδότες...
-
E ενταξει μην περιμενεις κι εσυ να βγαλει ντοκυμαντερ ο ΣΚΑΙ για τη σφαγη των Τουρκοκυπριων...
Κι απο την αλλη ακομα και τη Wikipedia ν'ανοιξεις,θα δεις αναφορες για θανατωσεις αιχμαλωτων Τουρκων πολιτοφυλακων(ανταρτων).Οποιος εχει ανοιχτο μυαλο και ορεξη για να ψαξει,θα βρει
-
Ένα άλλο πάλι είναι ότι πολλοί τουρκοκύπριοι μετά την εισβολή του Ατίλλα έφυγαν από το νησί και πήγαν κυρίως στην Αγγλία.Τα γεγονότα εκείνης της εποχής πάντως δεν νομίζω ότι είναι κακό να τα μαθαίνουμε και σίγουρα φταίει και η ελληνική πλευρά(εδώ στην Ελλάδα εννοώ) για αυτό που έγινε στην Κύπρο.
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Ένα άλλο πάλι είναι ότι πολλοί τουρκοκύπριοι μετά την εισβολή του Ατίλλα έφυγαν από το νησί και πήγαν κυρίως στην Αγγλία.Τα γεγονότα εκείνης της εποχής πάντως δεν νομίζω ότι είναι κακό να τα μαθαίνουμε και σίγουρα φταίει και η ελληνική πλευρά(εδώ στην Ελλάδα εννοώ) για αυτό που έγινε στην Κύπρο.γιατι αναφερεσαι μονο στην 'ελλαδικη' ελληνικη πλευρα; και η ελληνοκυπριακη πλευρα φταιει αλλο τοσο... ο γριβας-διγενης ελληνοκυριος ηταν...
βεβαια περισσοτερο απ'ολους φταινε οι αμερικανοι -
Πραγματικά έχω απορία τι λένε, αν λένε, τα ξένα σχολικά βιβλία για τις ανάλογες περιπτώσεις εθνικών τραγωδιών ή αμφιλεγόμενων προσώπων , πατατών κ.λ.π.
Π.χ. τι λέει για το Βιετνάμ το αμερικάνικο βιβλίο ιστορίας του γυμνασίου, το ρώσσικο για το αφγανιστάν, το γεωργιανό για τον συμπατριώτη τους Ιωσήφ Τζουκασβίλι, το ιορδανικό και το αιγυπτιακό για τον πόλεμο των 6 ημερών. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ένα άλλο πάλι είναι ότι πολλοί τουρκοκύπριοι μετά την εισβολή του Ατίλλα έφυγαν από το νησί και πήγαν κυρίως στην Αγγλία.Τα γεγονότα εκείνης της εποχής πάντως δεν νομίζω ότι είναι κακό να τα μαθαίνουμε και σίγουρα φταίει και η ελληνική πλευρά(εδώ στην Ελλάδα εννοώ) για αυτό που έγινε στην Κύπρο.
γιατι αναφερεσαι μονο στην 'ελλαδικη' ελληνικη πλευρα; και η ελληνοκυπριακη πλευρα φταιει αλλο τοσο... ο γριβας-διγενης ελληνοκυριος ηταν...
βεβαια περισσοτερο απ'ολους φταινε οι αμερικανοιΑς ήταν και ο Γκόγκιτς,η ελλαδική πλευρά φταίει πολύ γιατί χειρίστηκε διπλωματικά λάθος το θέμα της Κύπρου.Δεν λέω για ένωση και τέτοια χαζά,αλλά για να υπάρχει σήμερα η Κύπρος ως ενιαίο και ανεξάρτητο κράτος και όχι αυτή η κατάσταση που βλέπουμε τώρα,με πράσινες ζώνες και άμυνες μαν του μαν.
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
E ενταξει μην περιμενεις κι εσυ να βγαλει ντοκυμαντερ ο ΣΚΑΙ για τη σφαγη των Τουρκοκυπριων...Κι απο την αλλη ακομα και τη Wikipedia ν'ανοιξεις,θα δεις αναφορες για θανατωσεις αιχμαλωτων Τουρκων πολιτοφυλακων(ανταρτων).Οποιος εχει ανοιχτο μυαλο και ορεξη για να ψαξει,θα βρει
+1 σε όλα. Απλά, μία πιο ορθή άποψη δεν μπορεί να βρει κανείς εδώ. Αντίστοιχα πιστεύω και απέναντι...
βεβαια περισσοτερο απ'ολους φταινε οι αμερικανοι
Πάντα φταίνε οι Αμερικάνοι για όλα περισσότερο απ' όλους τους άλλους! Δυστυχώς τότε ο Βλαδίμηρος δεν μπορούσε να τους σταματήσει...
Πραγματικά έχω απορία τι λένε, αν λένε, τα ξένα σχολικά βιβλία για τις ανάλογες περιπτώσεις εθνικών τραγωδιών ή αμφιλεγόμενων προσώπων , πατατών κ.λ.π.
Π.χ. τι λέει για το Βιετνάμ το αμερικάνικο βιβλίο ιστορίας του γυμνασίου, το ρώσσικο για το αφγανιστάν, το γεωργιανό για τον συμπατριώτη τους Ιωσήφ Τζουκασβίλι, το ιορδανικό και το αιγυπτιακό για τον πόλεμο των 6 ημερών.Την ίδια απορία έχουμε...
Απλά, η άποψή μου είναι πως τα λάθη του ενός δεν δικαιολογούν τα ίδια λάθη από έναν άλλον...
Όσο για τον κύριο Τζουκασβίλι, μάλλον θα έχει φάει θάψιμο και στη Γεωργία, γιατί επί ημερών του δεν γίνονταν διακρίσεις. Σε έσφαζαν ανεξαρτήτως εθνότητας! Αλλά αυτός είναι μάλλον εξαίρεση...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Π.χ. τι λέει για το Βιετνάμ το αμερικάνικο βιβλίο ιστορίας του γυμνασίου
Δεν υπαρχει βιβλιο ιστοριας στα αμερικανικα γυμνασια
-
Δεν υπαρχει βιβλιο ιστοριας στα Αμερικανικα γυμνασια; Απο που και ως που αυτο;
Η κορη μου πηγαινει εκει και εχουν οχι ενα αλλα πολλα μαθηματα ιστοριας.
Απο τα τοπικα Αμερικανικη Ιστορια μεχρι μοντερνα Ευρωπαικη ιστορια και φυσικα αρχαια Ελληνικη ιστορια(που παντα μου κολλαει και με θεωρει σαν μελλος της )Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Δεν υπαρχει βιβλιο ιστοριας στα Αμερικανικα γυμνασια; Απο που και ως που αυτο;
Η κορη μου πηγαινει εκει και εχουν οχι ενα αλλα πολλα μαθηματα ιστοριας.
Απο τα τοπικα Αμερικανικη Ιστορια μεχρι μοντερνα Ευρωπαικη ιστορια και φυσικα αρχαια Ελληνικη ιστορια(που παντα μου κολλαει και με θεωρει σαν μελλος της )
ΝικοςΔιαβάζω ένα βιβλίο με τα απομνημονέυματα ενός γερμανού του ΒΠΠ, του Χανς Φον Λουκ, πολλάκις τιμημένος στο πεδίο της μάχης...Το βιβλίο του το έγραψε μετά από παρακάλια του φίλου του ενός αμερικανού ονόματι Στήβεν Άμπροουζ,καθηγητή παρακαλώ, που μεγάλωσε πιστευοντας ότι όλοι οι γερμανοί είναι ναζί και τέρατα και ότι όλοι οι καλοί γερμανοί είχαν μεταναστευσει στις ΗΠΑ πριν τον ΒΠΠ. Χρειάστηκε να τον γνωρίσει στην πράξη για να δει ότι 'Η άλλη πλευρά του Λόφου' είχε καλούς ανθρώπους. Το αναφέρω αυτό για να δειξω τι διδάχτηκε ένας άνθρωπος που έγινε καθηγητής.
-
Διπλό χτύπημα
Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου οχήματος έξω από το Χρηματιστήριο - Βόμβα στη ΘεσαλονίκηΙσχυρότατη έκρηξη παγιδευμένου οχήματος σημειώθηκε έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 5:40 την Τετάρτη. Από την έκρηξη τραυματίστηκε μία γυναίκα και σημειώθηκαν υλικές ζημιές. Λίγο νωρίτερα, βόμβα εξερράγη κοντά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Ήμαρτον ρε καραμανλάκο, ειδοποία πιο νωρίς τους προβοκάτορες οτι παμε για εκλογές. μόλις γύρισαν απο διακοπές και τους έριξες κατευθείαν στη δουλειά.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]