-
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Μωρη κουφαλα.....ειχα ξεχασει οτι πηρες σαβαναμαξο. Λοιπον κανονησε στον καφε με τον qsis να δωσεις το παρων....θα περασουμε καλαΘα ειμαι και εγω κατω αγαπουλα ...οι αλλοι ξερουν
-
Είσαστε όλοι και ενώ έχετε καταλάβει το νόημα του τοπικού συνεχίζετε και επιμένετε στα άσχετα με κόντρες. Τα επόμενα άσχετα ποστς θα διαγράφονται [mod]
-
Οδήγησα χθες το απόγευμα το Scenic III 1,4Τ. Από απλή περιέργια... Σε ένα test drive λίγων λεπτών με τον πωλητή δίπλα, οπότε οι εντυπώσεις δεν είναι και τόσο ολοκληρωμένες...
Εμφανισιακά πρώτα το αυτοκίνητο μ' άρεσε. Μαζεμένο και με καλούς χώρους. Μέσα σου δίνει την αίσθηση του στενού και είναι τελικά. Πάντως, γενικά το αισθάνεσαι μαζεμένο αυτοκίνητο, ενώ στη Νίτσα αισθάνεσαι σαν να οδηγείς το Enterprise... Πίσω 3 επιβάτες θα είναι κάπως πιο στριμωγμένα απ' ότι στη Νίτσα. Επίσης, ο μεσαίος επιβάτης θα πρέπει να αντιμετωπίσει την κονσόλα που τον αναγκάζει να κάθεται με τα πόδια ανοιχτά... Γιατί;;;;
Θήκες υπάρχουν πολλές (κάτω από τα πόδια του συνοδηγού, κάτω από το κάθισμα, κτλ), αλλά ντουλαπάκι υπάρχει μόνο 1 μέτριας χωρητικότητας, τη στιγμή που η Νίτσα έχει 3 (επίσης μέτριας χωρητικότητας). Ο πίνακας οργάνων μ΄άρεσε πολύ (πολύ ωραία χρώματα και ευανάγνωστος).
Ο χώρος αποσκευών μέτριος (για πολυμορφικό), αλλά υπάρχει και το Grand...
Οδηγικά, το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση είναι το γκάζι. Υπάρχει πολύ! Κινείσαι εξαιρετικά άνετα με οποιαδήποτε ταχύτητα. Δεν βάζεις φωτιά στην άσφαλτο, αλλά πολυμορφικό που ανεβαίνει την ανηφόρα για Πανόραμα και με 3η ταχύτητα και 1500σαλ επιταχύνει καλά δεν έχω δει. Στο ίδιο σημείο η Νίτσα θα ήθελε 2η οπωσδήποτε... Γ@μ@#%να turbo!!! Βέβαια, εν μέρη το τράβηγμα οφείλεται και στο ότι το κιβώτιο (θετικό και καμμία σχέση με της PSA...) είναι πολύ κοντό! Η 6η του είναι κοντύτερη από την 5η της Νίτσας και του 206... Γιατί; Θα προτιμούσα κάτι πιο απλωμένο (για άνεση και οικονομία) κι ας έχανε σε επιδόσεις...
Κατά τα άλλα, η ανάρτηση είναι αρκετά σκληρή... Τα λάστιχα βέβαια ήταν φούσκες, αλλά και πάλι κοπανούσε αρκετά... Μείον για πολυμορφικό, μιας και το άλλο συν (το ότι στρίβει αρκετά καλά - μου θύμισε λίγο 206... ) μάλλον δεν έχει σημασία για την κατηγορία του. Η ουρά είναι συμμετοχική (αλήθεια! ), το esp δεν μπαίνει εύκολα, τα φρένα θετικά, το τιμόνι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Ακόμα και η Νίτσα έχει καλύτερο τιμόνι... περισσότερες πληροφορίες από αυτό του Renault. Το Scenic βασικά είναι ακριβές, αλλά από πληροφόρηση είναι άντε γεια... Η θέση οδήγησης επίσης δεν με βόλεψε... πολύ οριζόντιο τιμόνι... Η πρώτη γενιά δηλαδή πως ήταν;;;;
Θα το έπαιρνα; Όχι. Λίγο το ότι ο τρίτος επιβάτης κάνει σημαντικές παραχωρήσεις σε άνεση, λόγω της μεγάλης κονσόλας που του κλέβει χώρο, λίγο το ότι λόγω του κοντού κιβωτίου θα καίει παραπάνω απ' όσο θα μπορούσε (το cc έδειχνε μέση κατανάλωση 13,1, αν και αυτό δεν είναι και τόσο αντιπροσωπευτικό σε αυτοκίνητο test drive με 150χλμ...), αλλά κυρίως μου την έσπασε η ανάρτηση. Ποιότητα κύλισης αντίστοιχη με Seat Leon με σπορ ανάρτηση... Ωραίο μοτέρ όμως...
Γιατί όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι ζμπορ;;;;
-
Ποιότητα κύλισης αντίστοιχη με Seat Leon με σπορ ανάρτηση...
Μήπως υπερβάλεις λίγο; Τα Renault ανέκαθεν ήταν κορυφαία στο θέμα άνεση και η πρόσφατη εμπειρία που είχα από τα νέα μοντέλα της εταιρείας (οικογενειακό Clio και Megane στο safetrack) υπερεπιβεβαίωσε αυτή την εντύπωση. Το κοπάνημα ως έννοια απλά δεν υπάρχει σε αυτά τα αυτοκίνητα.
το τιμόνι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.
Από τους πλέον ακριβείς και σωστούς χαρακτηρισμούς για τα συγκεκριμένα τιμόνια.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Άσε τι κάνει το Corsa OPC στη MiTo, γτ το έχω ζήσει απο κοντά
Δεν χρειάζεται νομίζω να υπερβάλουμε λέγοντας ότι τα 155 άλογα της MiTo αντιστοιχούν σε 200 κάποιου άλλου αμαξιού.γιατί το Ibiza Cupra με τον διπλοτούρμπινο 180αρη πάει πίσω δηλ;
-
στο θεμα του μεσαιου επιβάτη στο scenic, μαλλον η κεντρική κονσόλα ήταν τελείως πίσω τοποθετημένη, οταν συρθει μπροστα ο χωρος ειναι αφθονος, αφου δεν εχει και τουνελ
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ποιότητα κύλισης αντίστοιχη με Seat Leon με σπορ ανάρτηση...
Μήπως υπερβάλεις λίγο; Τα Renault ανέκαθεν ήταν κορυφαία στο θέμα άνεση και η πρόσφατη εμπειρία που είχα από τα νέα μοντέλα της εταιρείας (οικογενειακό Clio και Megane στο safetrack) υπερεπιβεβαίωσε αυτή την εντύπωση. Το κοπάνημα ως έννοια απλά δεν υπάρχει σε αυτά τα αυτοκίνητα.
Τι να πω... τόσο πια να επηρρεάστηκε από τα παραφουσκωμένα λάστιχα;;;
Αλλά στις στροφές οι κλίσεις ήταν σχετικά μικρές και το αυτοκίνητο έμπαινε πολύ πιο καλά απ' ότι περίμενα για πολυμορφικό και με λιγότερες κλίσεις (πάλι απ' ότι περίμενα). Ο πωλητής μου είπε ότι για το κοπάνημα ευθύνονται τα λάστιχα που δεν τα είχαν ξεφουσκώσει, αλλά προσωπικά δεν πιστεύω να ευθύνονται σε τόσο μεγάλο βαθμό.
Ειλικρινά μου έκανε κακή εντύπωση για πολυμορφικό και μάλιστα Γαλλικό...
Δεν ξέρω... ίσως αυτή η τάση όλα να είναι 'ζμπορ' φταίει...
το τιμόνι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.
Από τους πλέον ακριβείς και σωστούς χαρακτηρισμούς για τα συγκεκριμένα τιμόνια.
Και είχα καλή διάθεση!
στο θεμα του μεσαιου επιβάτη στο scenic, μαλλον η κεντρική κονσόλα ήταν τελείως πίσω τοποθετημένη, οταν συρθει μπροστα ο χωρος ειναι αφθονος, αφου δεν εχει και τουνελ
Πιθανό... και να μην πρόσεξα ότι πάει μπροστά...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ειλικρινά μου έκανε κακή εντύπωση για πολυμορφικό και μάλιστα Γαλλικό...
Δεν ξέρω... ίσως αυτή η τάση όλα να είναι 'ζμπορ' φταίει...
ζεις σε λάθος χώρα! Σε μια Γερμανία δεν θα καταλάβαινες σκληρότητα.
-
Λοιπον τωρα θα γραψω κατι το οποιο δεν περιμενα...
Oδηγησα fiat 500 και μου αρεσε!!!
Aς παρω τα πραγματα απο την αρχη. πετυχα στο δρομο ενα φιλο μου που πριν λιγες μερες αγορασε ενα fiat 500 1.2 μετα και απο δικη μου παροτρυνση ( το εναλλακτικο ηταν smart ) για αμαξακι πολης και φυσικα επεμεινα να το οδηγησω.
Το χρωμα αν και δε μου αρεσε σαν ιδεα, τελικα του παει! ειναι μαυρο με κοκκινες ριγες στο πλαι αν και θα προτιμουσα κατι σε κιτρινο
Δεν το οδηγησα αρκετα και δεν το ανοιξα πολυ γιατι ηταν αστρωτο , αλλα πανω κατω πηρα μια ιδεα.
θα ξεκινησω απο τα αρνητικα..
-θεση οδηγησης πολυ ψηλη , εως αβολη ακομα και στη χαμηλοτερη ρυθμιση, το τιμονι δε ρυθμιζεται μεσα εξω αν και εγω δεν ειχα προβλημα.
-παρολο που ηταν το 1.2 η αναρτηση μου φανηκε πολυ ξερη στις ανωμαλιες , θα ελεγα οτι το αυτοκινητο κοπαναει χωρις λογο
Αυτο το εχει παρατηρησει και ο κατοχος- συμπλεκτης υπερβολικα μαλακος (ακομα και σε σχεση με μιας mito 155 που θεωρω οτι ειναι μαλακος ).
ειναι αμαξακι πολης θα μου πειτε και δεν υπαρχει λογος να σε κουραζει ο συμπλεκτης , αλλα αυτος ηταν αστειος - δεν καταλαβα το νοημα της ρυθμισης city.στη μιτο απο το N στο D αλλαζει σημαντικα το βαρος στο 500 οσο κι αν ηθελε το παιδι που το εχει να με πεισει οτι αλλαζει , δεν παρατηρησα καμια σημαντικη διαφορα.
-λογω σχηματος φουσκας θελει χρονο μεχρι να συνηθισεις τον ογκο σου, γιατι δε τον βλεπεις.
εμενα μου φανηκε φυσιολογικο απο το c2 , ο κατοχος απο 33, 156 και slk ειχε προβλημα
Kαι τωρα θα παω στα θετικα, τα οποια και με κερδισαν
-μοτερ / καταναλωση. σιγουρα δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο , αλλα για τη δουλεια που προοριζεται ειναι αρκουντως καλο
-επιλογεας σε πολη καλη θεση, μικρες διαδρομες , πολυ καλυτερος απο τη σουπα της mito ακολουθωντας τη καλη συνταγη του panda.- τιμονι ελαφρυ και σχετικα ακριβες μου θυμισε το γερμανικο μου(αλλα στο πιο ελαφρυ) , ευκολο στις μανουβρες και γενικα δεν προβληματιζει προτιμω ομως της mito με τις 2,5 στροφες.
-χωροι πολυ καλοι για το παραξενο σχημα, και καλυτεροι χωροι αποθηκευσης απο c2 , αναλογιζομενοι φυσικα και το μικρο μηκος.τα καθισματα που πεφτουν κανουν τα πραγματα ακομα πιο ευκολα οπως και ευκολοπροσβασιμο κατωφλι σε σχεση με το ηλιθιο της μιτο.
-τελος κραταω το πιο σημαντικο..ΘΕΙΚΟ (για τη κατηγορια) εσωτερικο.
τελικα ειχε δικιο ο busso που μιλουσε για καλα πλαστικα και αδικο εγω που απο την οψη μονο χωρις να τα επεξεργαστω τα εθαβα.
γενικα το εσωτερικο ειναι ομορφο και γουστοζικο, αλλα εχει και καλη συναρμογη.
και δεν ειναι μονο το γυαλιστερο πλαστικο στο ταμπλο, αλλα και το σχετικα μαλακο ταμπλο στη περιοχη του λεβιε, οπως επισης και στις πορτες πραγμα που δε συναντας στη κατηγορια.
θα ελεγα οτι σε ποιοτητα ειναι ο βασιλιας της κατηγοριας των μινι , καλυτερο απο προηγουμενο mini και μαλλον και καινουριο, ακομα και απο τα μεγαλυτερης κατηγοριας αυτοκινητα οπως mito που πηγα να δω αμεσως μετα***.
ισως αυτο το εσωτερικο δικαιολογει και τη τιμη του.Oπως ειπα και στην αρχη του post μου αρεσε πολυ..αν θα το αγοραζα ?
Nαι, αλλα σε καποια μικρη εκδοση για αυτοκινητο πολης , αν και δε ξερω μακροπροθεσμα ποσο θα με ενοχλουσε η αναρτηση..
Για πιο σπορ δε ξερω.. ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα σου σπαει η μεση (αν και αυτο ειναι υποκειμενικο) και αυτη η ομολογουμενως κακη θεση οδηγησης (και αυτο ειναι αντικειμενικο μιας και δεν ειμαι κανας ψηλος μολις 1.78 ) , δε θα μπορουσε ποτε να με βολεψει για πιο αγρια πραγματα.
Δεν ξερω αν στο abarth αλλαζει κατι, αλλα σε σχεση με το c2 που μολις οδηγουσα με χαλασε και το c2 ειναι επισης σχετικα ψηλο.
Αυτο το παρατηρησε και ο κατοχος του 500Oδηγικα παντως μου φανηκε λιγοτερο ενδιαφερον απο το panda, αν και δε το πιεσα μιας και ειναι ακομα αστρωτο αυτοκινητο, σε αντιθεση με το νοικιαρικο panda που ειχε πεσει στα χερια μου και του επινα το αιμα.
Δε θα το λεγα σε καμια περιπτωση δυσαρεστο παντως οπως ειναι ενα συνηθες opel.Πολυ καλο κυριως λογω της ποιοτητας του και του ευχαριστου περιβαλλοντος που σου δημιουργει. μπραβο στη fiat!
*** ελεος με την ποιοτητα της αλφα , το βερνικι του θρυλικου alfa rosso ξεφτισε σε λιγων μηνων αυτοκινητο σε οχι και τοσο ασημαντη επιφανεια και σε σημειο που βρισκεται πολυ ψηλα για να μπορει να πει καποιος οτι εγινε χτυπημα
μετα την αλλαγμενη τουρμπινα τωρα εγινε και αυτο..πολλη ατυχια επεσε σε ενα μονο αυτοκινητο..
καποια πραγματα δεν αλλαζουν ποτε..
(αντε γιατι δε μπορω και τα πολλα σοροπια ) - συμπλεκτης υπερβολικα μαλακος (ακομα και σε σχεση με μιας mito 155 που θεωρω οτι ειναι μαλακος ).
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ειλικρινά μου έκανε κακή εντύπωση για πολυμορφικό και μάλιστα Γαλλικό...
Δεν ξέρω... ίσως αυτή η τάση όλα να είναι 'ζμπορ' φταίει...
ζεις σε λάθος χώρα! Σε μια Γερμανία δεν θα καταλάβαινες σκληρότητα.
Με το Picasso στην ίδια χώρα είμαι πολύ πιο άνετος...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
*** ελεος με την ποιοτητα της αλφα , το βερνικι του θρυλικου alfa rosso ξεφτισε σε λιγων μηνων αυτοκινητο σε οχι και τοσο ασημαντη επιφανεια και σε σημειο που βρισκεται πολυ ψηλα για να μπορει να πει καποιος οτι εγινε χτυπημα
μετα την αλλαγμενη τουρμπινα τωρα εγινε και αυτο..πολλη ατυχια επεσε σε ενα μονο αυτοκινητο..
καποια πραγματα δεν αλλαζουν ποτε..
(αντε γιατι δε μπορω και τα πολλα σοροπια )Καλά μπορεί να είναι monday car. Τις Δευτέρες οι Ιταλοί χαζολογάνε
Πάντως η FIat μου δίνει την αίσθηση μιας ιδιαίτερης αναβάθμισης στα θέματα ποιότητας. Πάει και καλά πλέον οικονομικά νομίζω... θα έχει λαμπρό μέλλον! -
Fiat bravo t-jet 120
Αθήνα-καλαμάτα-πύλος-ναύπλιο...
Το συγκεκριμένο ήταν αυτοκίνητο αντικατάστασης με περίπου 6000km και ήταν η απλή έκδοση με μόνο έξτρα την έγχρωμη οθόνηΣβέλτο-ευρύχωρο και προβλέψιμο.
Το κουμπί city δεν έκανε τπτ αξιόλογο, η ροπή βοηθάει το αμάξωμα να ξεκολλάει εύκολα και οι προσπεράσεις γίνονται παιχνιδάκι.
Στην αρχή μου ξένισε το τιμόνι , πέρα οτι ήταν ελαφρύ , κάτι δεν μου πήγαινε καλά, μετά από καμιά 500Km όμως άρχισα να το συνηθίζω και μπορώ να πω οτι με βόλεψε πολύ.
Με φουλ κλιματισμό και αρκετά ώς υπερβολικά γρήγορους ρυθμούς έγραψε ένα 10,8 για αθήνα-καλαμάτα , πολλά μεν αλλά στα περισσότερα σημεία της ε.ο. πηγαινα με 140+ και ένα τελίκιασμα (210 ) στην μεγάλη ευθεία...Τρομερά ξεκούραστο ακόμα και στην τελική του.
Στέκεται επάξια απέναντι στο focus, το οποίο είναι και η επιλογή μου στην κατηγορία -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Το κουμπί city δεν έκανε τπτ αξιόλογο
νομιζω οτι εσυ εχεις mito οπου εκει υπαρχει αισθητη διαφορα, γιατι πηγα να βγω τρελος που δεν καταλαβα να αλλαζει κατι
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Λοιπον τωρα θα γραψω κατι το οποιο δεν περιμενα...Oδηγησα fiat 500 και μου αρεσε!!!
Aς παρω τα πραγματα απο την αρχη. πετυχα στο δρομο ενα φιλο μου που πριν λιγες μερες αγορασε ενα fiat 500 1.2 μετα και απο δικη μου παροτρυνση ( το εναλλακτικο ηταν smart : για αμαξακι πολης και φυσικα επεμεινα να το οδηγησω.
Το χρωμα αν και δε μου αρεσε σαν ιδεα, τελικα του παει! ειναι μαυρο με κοκκινες ριγες στο πλαι αν και θα προτιμουσα κατι σε
Δεν το οδηγησα αρκετα και δεν το ανοιξα πολυ γιατι ηταν αστρωτο , αλλα πανω κατω πηρα μια ιδεα.
θα ξεκινησω απο τα αρνητικα..
-θεση οδηγησης πολυ ψηλη , εως αβολη ακομα και στη χαμηλοτερη ρυθμιση, το τιμονι δε ρυθμιζεται μεσα εξω αν και εγω δεν ειχα προβλημα.
-παρολο που ηταν το 1.2 η αναρτηση μου φανηκε πολυ ξερη στις ανωμαλιες , θα ελεγα οτι το αυτοκινητο κοπαναει χωρις λογο Αυτο το εχει παρατηρησει και ο κατοχος- συμπλεκτης υπερβολικα μαλακος (ακομα και σε σχεση με μιας mito 155 που θεωρω οτι ειναι μαλακος ).
ειναι αμαξακι πολης θα μου πειτε και δεν υπαρχει λογος να σε κουραζει ο συμπλεκτης , αλλα αυτος ηταν αστειος - δεν καταλαβα το νοημα της ρυθμισης city.στη μιτο απο το N στο D αλλαζει σημαντικα το βαρος στο 500 οσο κι αν ηθελε το παιδι που το εχει να με πεισει οτι αλλαζει , δεν παρατηρησα καμια σημαντικη διαφορα.
-λογω σχηματος φουσκας θελει χρονο μεχρι να συνηθισεις τον ογκο σου, γιατι δε τον βλεπεις.
εμενα μου φανηκε φυσιολογικο απο το c2 , ο κατοχος απο 33, 156 και slk ειχε προβλημα
Kαι τωρα θα παω στα θετικα, τα οποια και με κερδισαν
-μοτερ / καταναλωση. σιγουρα δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο , αλλα για τη δουλεια που προοριζεται ειναι αρκουντως καλο
-επιλογεας σε πολη καλη θεση, μικρες διαδρομες , πολυ καλυτερος απο τη σουπα της mito ακολουθωντας τη καλη συνταγη του panda.- τιμονι ελαφρυ και σχετικα ακριβες μου θυμισε το γερμανικο μου(αλλα στο πιο ελαφρυ) , ευκολο στις μανουβρες και γενικα δεν προβληματιζει προτιμω ομως της mito με τις 2,5 στροφες.
-χωροι πολυ καλοι για το παραξενο σχημα, και καλυτεροι χωροι αποθηκευσης απο c2 , αναλογιζομενοι φυσικα και το μικρο μηκος.τα καθισματα που πεφτουν κανουν τα πραγματα ακομα πιο ευκολα οπως και ευκολοπροσβασιμο κατωφλι σε σχεση με το ηλιθιο της μιτο.
-τελος κραταω το πιο σημαντικο..ΘΕΙΚΟ (για τη κατηγορια) εσωτερικο.
τελικα ειχε δικιο ο busso που μιλουσε για καλα πλαστικα και αδικο εγω που απο την οψη μονο χωρις να τα επεξεργαστω τα εθαβα.
γενικα το εσωτερικο ειναι ομορφο και γουστοζικο, αλλα εχει και καλη συναρμογη.
και δεν ειναι μονο το γυαλιστερο πλαστικο στο ταμπλο, αλλα και το σχετικα μαλακο ταμπλο στη περιοχη του λεβιε, οπως επισης και στις πορτες πραγμα που δε συναντας στη κατηγορια.
θα ελεγα οτι σε ποιοτητα ειναι ο βασιλιας της κατηγοριας των μινι , καλυτερο απο προηγουμενο mini και μαλλον και καινουριο, ακομα και απο τα μεγαλυτερης κατηγοριας αυτοκινητα οπως mito που πηγα να δω αμεσως μετα***.
ισως αυτο το εσωτερικο δικαιολογει και τη τιμη του.Oπως ειπα και στην αρχη του post μου αρεσε πολυ..αν θα το αγοραζα ?
Nαι, αλλα σε καποια μικρη εκδοση για αυτοκινητο πολης , αν και δε ξερω μακροπροθεσμα ποσο θα με ενοχλουσε η αναρτηση..
Για πιο σπορ δε ξερω.. ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα σου σπαει η μεση (αν και αυτο ειναι υποκειμενικο) και αυτη η ομολογουμενως κακη θεση οδηγησης (και αυτο ειναι αντικειμενικο μιας και δεν ειμαι κανας ψηλος μολις 1.78 ) , δε θα μπορουσε ποτε να με βολεψει για πιο αγρια πραγματα.
Δεν ξερω αν στο abarth αλλαζει κατι, αλλα σε σχεση με το c2 που μολις οδηγουσα με χαλασε και το c2 ειναι επισης σχετικα ψηλο.
Αυτο το παρατηρησε και ο κατοχος του 500Oδηγικα παντως μου φανηκε λιγοτερο ενδιαφερον απο το panda, αν και δε το πιεσα μιας και ειναι ακομα αστρωτο αυτοκινητο, σε αντιθεση με το νοικιαρικο panda που ειχε πεσει στα χερια μου και του επινα το αιμα.
Δε θα το λεγα σε καμια περιπτωση δυσαρεστο παντως οπως ειναι ενα συνηθες opel.Πολυ καλο κυριως λογω της ποιοτητας του και του ευχαριστου περιβαλλοντος που σου δημιουργει. μπραβο στη fiat!
*** ελεος με την ποιοτητα της αλφα , το βερνικι του θρυλικου alfa rosso ξεφτισε σε λιγων μηνων αυτοκινητο σε οχι και τοσο ασημαντη επιφανεια και σε σημειο που βρισκεται πολυ ψηλα για να μπορει να πει καποιος οτι εγινε χτυπημα μετα την αλλαγμενη τουρμπινα τωρα εγινε και αυτο..πολλη ατυχια επεσε σε ενα μονο αυτοκινητο..
καποια πραγματα δεν αλλαζουν ποτε..
(αντε γιατι δε μπορω και τα πολλα σοροπια )Λοιπόν οσάν κάτοχος έχω να πω τα εξής: έπεσες μέσα σε πολλά! Είναι όντως απρόσμενα καλό το 500αρακι! Ακόμα και το 1.2, που για την ακρίβεια το βρίσκω καλύτερο του 1.4 που είναι εντελώς τζούφιο χαμηλά και δεν έχει καμιά σχέση με Panda 100. Αυτό που δεν είπες είναι ο απίστευτος εξοπλισμός! Αλήθεια το Blue & Me δεν σου έκανε εντύπωση?? Πραγματικά σου λύνει τα χέρια και είναι και στάνταρ. Έχω πετάξει μέσα ένα flash 16gb και έχω βρει την υγειά μου. Οδηγικά είναι αξιοπρεπέστατο και αν είχε λίγο καλύτερα ρυθμισμένο τον ημιάκαμπτο (δεν ξέρω αν με την προσθήκη της αντιστρεπτικής στα καινούργια αλλάζει το πράγμα) θα θύμιζε παλιά μικρά GT. Δεν βγάζει μούτρα, δεν 'ψαρεύει' στα φρένα, ακούει στις τιμονιές όταν χρειάζεται και το κ@λαράκι του είναι αρκούντως διασκεδαστικό σε στενό γλυστερό δρόμο. Αν είχε λιιιγο δύναμη παραπάνω (ας πούμε έναν 0.9 multiair turbo με 75-80 αλογάκια) θα ήταν όπλο τσέπης! Απο κατανάλωση έχω 6,5-7λτ/100χλμ με αρκετό λιώσιμο και έχω παρατηρήσει μάλιστα και μείωση όσο περνανε τα χιλιόμετρα. Στα αρνητικά η όντως υψηλή θέση οδήγησης (βέβαια το 70-80% των οδηγών είναι γυναίκες) και η μαμημένη η ηλιοροφή που τριζει σαν σουμιές όταν είναι ανοιχτή αλλιώς δεν θα είχα κανένα απολύτως παράπονο σε θέματα ποιότητας και συναρμογής. Κάτι Smartakia πάντως που έχω πετύχει στα Κούρκα, στο εσάκι στην Κηφησίας και στην Σπύρου Λούη τα έχω ...ιππεύσει κανονικότατα! Θέλω να πετύχω και κανένα KA να κάνουμε καμιά καγκουριά στο δρόμο να δω που βρισκόμαστε με το δίδυμο!
ΥΓ: το τιμόνι στο city γυρνάει κυριολεκτικά με το μικρό δαχτυλάκι. Αχρείαστο μεν σε τόσο ελαφρύ τιμόνι αλλά you never know όταν το target group σου είναι γυναίκες οδηγοί!!
- συμπλεκτης υπερβολικα μαλακος (ακομα και σε σχεση με μιας mito 155 που θεωρω οτι ειναι μαλακος ).
-
το blue + me το εχει ο αλλος φιλος στη mito και εκει το εχω δει περισσοτερο ειναι παρα πολυ καλο καθως μετατρεπει το αυτοκινητο σου σε ενα τεραστιο bluetooth
και οντως σου λυνει τα χερια και ειναι ευχρηστο (ειδικα για τις κλησεις γιατι εγω μιλαω μια χαρα και χωρις αυτο )
οταν παρθηκε η mito ηταν απο τα πρωτα πραγματα με το οποιο παιχνιδιζαμεδεν το πιεσα οπως ειπα αλλα μου φανηκε αμεσο και γενικα δε με προβληματισε, ουτε η ορατοτητα , αλλα ουτε και ο ογκος.
οροφη του φιλου μου δεν ειχε καθως ηταν αρκετα λιτο στον εξοπλισμο του , ο οποιος για βασικος ειναι πολυ καλος, ευτυχως ομως ειχε ομορφες μαυρες ζαντες.
πριν απο λιγη ωρα παντως μιας και κοιτουσα το εσωτερικο του καινουριου cooper θα το πω πλεον με σιγουρια , το 500 ειναι ο βασιλιας της κατηγοριας ειναι πολυ καλυτερο μεσα.
χαιρομαι που και συ συμφωνεις με την αναρτηση, θα μπορουσε να ειναι λιγο πιο ανετη μιας και ολο το υπολοιπο αυτοκινητο (τιμονι, συμπλεκτης, καθισματα ) στην ουσια αυτο το σκοπο εχει..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Το κουμπί city δεν έκανε τπτ αξιόλογο
νομιζω οτι εσυ εχεις mito οπου εκει υπαρχει αισθητη διαφορα, γιατι πηγα να βγω τρελος που δεν καταλαβα να αλλαζει κατι
Δεν το έθεσα σωστά, στο bravo το κουμπί city υπάρχει για να υπάρχει ... ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΠΤ
Αν ήταν χαλασμένο αυτό δεν το ξέρω , αν και στην οθόνη φαινόταν η ένδειξη -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Το κουμπί city δεν έκανε τπτ αξιόλογο
νομιζω οτι εσυ εχεις mito οπου εκει υπαρχει αισθητη διαφορα, γιατι πηγα να βγω τρελος που δεν καταλαβα να αλλαζει κατι
Δεν το έθεσα σωστά, στο bravo το κουμπί city υπάρχει για να υπάρχει ... ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΠΤ
Αν ήταν χαλασμένο αυτό δεν το ξέρω , αν και στην οθόνη φαινόταν η ένδειξηναι το ιδιο λεω και γω για το fiat 500 (οτι δεν κανει τπτ και δε νομιζω και το 500 που οδηγησα εγω να ειναι χαλασμενο) και το φερνω σε αμεση αντιπαραθεση με τη Mito οπου εκει η διαφορα ειναι σημαντικη!
αρα συμφωνουμε
-
πολυ χαιρομαι που ακουω τετοιες κριτικες απο ατομα που οδηγουν σαφως μεγαλυτερα αυτοκινητα.Το εχω 9 μηνες το 1,2 ειναι οικονομικο και απο χαμηλα στροφαρει αμεσα που ηταν και το μοναδικο προβλημα μου με το cordoba που ειχα.Οντως το καθισμα ειναι ψηλο..του συνοδηγου δεν το συζηταω(ειμαι 1,87 και νομιζω οτι θα βγω απο πανω... ),η αναρτηση οσο στρωνονται αμορτισερ κλπ μαλακωνει,αλλα το city ειναι ολα τα λ7...με ενα δαχτυλο παρκαρεις....εγω παντως με το αμαξι αυτο βρηκα την ησυχια μου(στα πολυ συν το χαρουμενο εσωτερικο που και σε κινηση σε κανει να νιωθεις αλλιως και το θεϊκο blue&me).
-
αυτο με τα αμορτισερ (οτι θα μαλακωσουν) το σκεφτηκα κι εγω , μιας και το αυτοκινητο που οδηγησα εγω ειχε λιγες 100αδες χλμ.
σε λιγο καιρο θα το ξανακοιταξω
Οδήγησα....