-
Στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου μου έχει κάτι λεκέδες αγνώστου ταυτότητος ( ) από όταν το αγόρασα και θέλω να τους αφαιρέσω. Σκέφτομαι να το πάω για εσωτερικό καθαρισμό οπότε θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πέραν του βιολογικού καθαρισμού που απ' ότι ξέρω πάει γύρω στα 120-150€ υπάρχουν μαγαζιά που καθαρίζουν το εσωτερικό με τη χρήση ατμού, κτλ αλλά που να είναι κατιτίς πιο οικονομικά;
-
Ναι υπάρχουν..στη Θεσσαλονίκη ξέρω ένα αλλά μάλλον δεν σε βολεύει. Τιμή γύρω στα 25 €...ψιλοκαθαρίζει, αλλά όχι θεαματικά αποτελέσματα.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ναι υπάρχουν..στη Θεσσαλονίκη ξέρω ένα αλλά μάλλον δεν σε βολεύει. Τιμή γύρω στα 25 €...ψιλοκαθαρίζει, αλλά όχι θεαματικά αποτελέσματα.Η Θεσσαλονίκη όντως μου πέφτει κάπως μακριά...
Επειδή η διαφορά στην τιμή είναι τεράστια, όταν λέμε βιολογικό καθαρισμός σε τι διαφέρει από τον απλό καθαρισμό με ατμό, είναι απλά ζήτημα των καθαριστικών που χρησιμοποιούνται; Έχει τόσο μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα;
-
Ναι, νομίζω πως έχει διαφορά στο αποτέλεσμα (καλύτερος ο βιολογικός), από αυτά που μου έχουν πει βέβαια καθότι εγώ βιολογικό ακόμη δεν έχω κάνει.
Στο καθάρισμα με ατμό στην ουσία σου ψεκάζουν τα καθίσματα με έναν ατμοκαθαριστή απ' αυτούς που βλέπεις στις εκπομπές telemarketing Πιο πολύ τα 'φρεσκάρουν' παρά τα καθαρίζουν...
Κατά τη γνώμη μου ένας καλός βιολογικός καθαρισμός αξίζει τα λεφτά του 100%.
-
Καθαρισμό εσωτερικού με ατμό έχω κάνει και ήμουν ευχαριστημένος με το αποτελεσμα. Ο ατμός υγροποιεί τους λεκέδες και καθαρίζονται ευκολα στα πλαστικά ενώ φρεσκάρει και υγραίνει τις ταπετσαρίες που καθαρίζονται ευκολα μετά με την ηλεκτρική σκούπα. Την μόνη έννοια την είχα στο ταμπλό στο ραδιοCD και στις οθόνες που είδα ότι τα προσέχουν αυτά να μην βραχούν, μη πάρουν υγρασία κλπ. Η όλη διαδικασία γινεται με ατμοκαθαριστές που βγάζουν - χρησιμοποιώντας μόνο νερό - ατμό με πίεση.
Αποτέλεσμα απο βιολογικό καθαρισμό δεν έχω δει αλλά φαντάζομαι ότι χρησιμοποιούν διαφορα προιόντα (σαμπουάν κλπ) χωρίς όμως χημικά κλπ βλαβερές ουσίες για το περιβάλλον και το αυτοκίνητο και σίγουρα γίνεται πιο σχολαστικός καθαρισμός. -
Υπαρχει καποιο μαγαζι στην Αθηνα που να κανει ατμοκαθαρισμο του εσωτερικου (μοκετες κυριως);
-
KALIMERA PAIDIA.AGORASA TO NISSAN TO XTRAIL ME DERMATINO SALONI K META APO ENA MPANIO IXE MEINEI FENETE TO ANTILIAKO K OTAN EFTASA SPITI EMFANISTIKAN KATI BOULES SE MERIKA SIMIA SAN NA XETHORIASE.EBALA BEBEA META APO MIA EVDOMADA GIATI ELIPSA NERO ME AVA ALLA AKOMA EKI EXOUN MEINEI TI ALLO MPORW NA KANW GIA NA FIGOUN???DEN TO DOKIMASA OMOS ME ZESTO NERO MONO ME KRIO NERO TO EKANA
-
Ο χρήστης MELCOR έγραψε:
KALIMERA PAIDIA.AGORASA TO NISSAN TO XTRAIL ME DERMATINO SALONI K META APO ENA MPANIO IXE MEINEI FENETE TO ANTILIAKO K OTAN EFTASA SPITI EMFANISTIKAN KATI BOULES SE MERIKA SIMIA SAN NA XETHORIASE.EBALA BEBEA META APO MIA EVDOMADA GIATI ELIPSA NERO ME AVA ALLA AKOMA EKI EXOUN MEINEI TI ALLO MPORW NA KANW GIA NA FIGOUN???DEN TO DOKIMASA OMOS ME ZESTO NERO MONO ME KRIO NERO TO EKANAΚαλως ηλθες στο φορουμ,γραφε στα ελληνικα σε παρακαλω.
Αλατα απο θαλασσα ή ιδρωτα ειναι μαλλον.Ισως καποια κρεμα ειδικα για δερματα να τα καθαρισει.
-
ΟΚ ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΟΥ...ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΒΙλλ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΙΑ ΚΑΛΗ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΕΣΥ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ??
-
Ο χρήστης MELCOR έγραψε:
ΟΚ ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΟΥ...ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΒΙλλ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΙΑ ΚΑΛΗ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΕΣΥ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ??Και με μικρους χαρακτηρες please
Δεν θυμαμαι καποια μαρκα για να σου προτεινω.
-
Πήγα τελικά το αυτοκίνητο για βιολογικό καθαρισμό του σαλονιού. Το αποτέλεσμα θεωρώ ότι ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό καθώς τα υφάσματα σε πόρτες, καθίσματα, όσο και τα πλαστικά απέκτησαν πάλι ένα πιο έντονο μαύρο χρώμα. Το κόστος ανήλθε σε 80 €, ενώ χρειάστηκαν περίπου 2,5 ώρες εργασίας για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πήγα τελικά το αυτοκίνητο για βιολογικό καθαρισμό του σαλονιού. Το αποτέλεσμα θεωρώ ότι ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό καθώς τα υφάσματα σε πόρτες, καθίσματα, όσο και τα πλαστικά απέκτησαν πάλι ένα πιο έντονο μαύρο χρώμα. Το κόστος ανήλθε σε 80 €, ενώ χρειάστηκαν περίπου 2,5 ώρες εργασίας για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός.Πολύ καλή τιμή νομίζω, χωρίς να γνωρίζω πάντως! Θα ήθελα κι εγώ να το πάω το δικό μου κάποια στιγμή για να καθαρίσουν... Στείλε μου ένα πμ που το πήγες.
-
Να πάρω καμμιά κρεμούλα για δέρματα να βάζω σε τιμόνι/λεβιέ ή είναι υπερβολή?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Να πάρω καμμιά κρεμούλα για δέρματα να βάζω σε τιμόνι/λεβιέ ή είναι υπερβολή?Aν έχεις γκόμενα, καβάτζωσε την ενυδατική της
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Να πάρω καμμιά κρεμούλα για δέρματα να βάζω σε τιμόνι/λεβιέ ή είναι υπερβολή?υπερβολή. Οτι κ να κάνεις θα μαμηθούν ούτως ή άλλως.
-
Το φουστορέτσινο δε φεύγει με τίποτα. Είναι θεόσκληρο και έχω δοκιμάσει ελαιόλαδο, νερό ζεστό, νερό κρύο, τρίψιμο, γλύψιμο, σφίξιμο τα πάντα. Σίγουρα θέλει κάποιο ειδικό σκεύασμα για να ξεκουμπιστεί (ελπίζω όχι παίρνοντας και χρώμα μαζί του
-
Πολύ συχνά αφαιρώ ρετσίνι χρησιμοποιώντας βαμβάκι με οινόπνευμα και έπειτα ξεπλένοντας καλά το σημείο με νερό.
Αν το ρετσίνι είναι πολύ μπορείς με ένα σουγιαδάκι να βγάλεις την πάνω στρώση του ρετσινιού με πολύυυυυυυυυ προσοχή και έπειτα με το οινόπνευμα θα φύγει πολύ εύκολα χωρίς να φύγει μαζί και το χρώμα. -
Το οινόπνευμα δεν του κάνει τίποτα, έχει μουλαρώσει το άτιμο
Έδιωξα το μεγαλύτερο επιφανειακό μέρος με μαχαιράκι αλλά η 'βάση' έχει μουλαρώσει πάνω στο χρώμα και δεν λέει να μου αδειάσει τη γωνιά. Έχει μείνει μια γραμμή πλάτους 1 εκατοστού και μήκους ~6 εκατοστών στο φτερό του αυτοκινήτου. Παλιόδεντρο γμτ. -
Ολοκλήρωσα την μετακαλοκαιρινή περιποίηση της εύας. Χτες κέρωμα και σήμερα εκατσα και πέρασα carpex όλες τις ταπετσαρίες του αυτοκινήτου (ουρανό μοκέτα καθίσματα) περισσότερο για τη μυρωδιά.
Κάποιοι λεκέδες από χώμα στην μοκέτα δε βγήκαν.
Έβαλα σπρέυ σιλικόνης σε όλα τα πλαστικά, λάδωσα μεντεσέδες, καθάρισα τους οδηγούς των παραθύρων και μου μένει μόνο να καθαρίσω από μέσα τα τζάμια και να τα περάσω με αντιθαμπωτικό για το χειμώναΠαλιά είχαμε έναν ατμοκαθαριστή, μου φαίνεται πολύ περισσότερη δουλειά έκανε
Τέσπα, στα τέτοια μας γαρδένιες, το αμάξι λάμπει
@νεος δοκίμασε ασετόν, όχι για νύχια όμως αφου το τεστάρεις σε ένα κρυφό σημείο μήπως κάνει ζημιά στο χρώμα (εγώ δεν είχα πρόβλημα)
-
Και οτι περισέψει στο ρεζερβουάρ
Ο ατμοκαθαριστής πρέπει να είναι πολύ καλή φάση πάντως
Πρέπει να κάνω κι εγώ ένα εσωτερικό καθάρισμα στο δικό μου, μετά τα μηχάνικα μέρη και τα λάστιχα το δικαιούται
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ