-
Παρασκευή 24/07/09 πηγα να παραλάβω SUZUKI SPLASH απο τη SUZUKI Νταλιάνης στη Θεσσαλονίκη. Εκει παρατήρησα μια μικρη λακούβα στο φτέρό του οδηγού... Αρνήθηκα να το παραλάβω, μου είπαν ότι θα το επιδιωρθώσουν με βεντούζα και οτι θα είναι έτοιμο την επόμενη εργάσιμη δηλαδή 27/07/09. Ξέρει κανείς αν καλύπτομαι από το νόμο για κάτι περαιτέρω ή οτιδήποτε? Πρέπει να προσθέσω ότι ο δείκτης χιλιομέτρων έγραφε 20 χιλιόμετρα!(είναι φυσιολογικό?) και οι ζελατίνες από τα καθίσματα είχαν αφαιρεθεί όλες. Λέτε να παίζει κάτι?
Πως θα μπορούσα να καταλάβω αν το στοκάρουν - βάψουν?
Παρακαλώ για την γρήγορη βοήθεια σας
Ευχαριστώ -
Παρασκευή 24/07/09 πηγα να παραλάβω SUZUKI SPLASH απο τη SUZUKI Νταλιάνης στη Θεσσαλονίκη. Εκει παρατήρησα μια μικρη λακούβα στο φτέρό του οδηγού... Αρνήθηκα να το παραλάβω, μου είπαν ότι θα το επιδιωρθώσουν με βεντούζα και οτι θα είναι έτοιμο την επόμενη εργάσιμη δηλαδή 27/07/09. Ξέρει κανείς αν καλύπτομαι από το νόμο για κάτι περαιτέρω ή οτιδήποτε? Πρέπει να προσθέσω ότι ο δείκτης χιλιομέτρων έγραφε 20 χιλιόμετρα!(είναι φυσιολογικό?) και οι ζελατίνες από τα καθίσματα είχαν αφαιρεθεί όλες. Λέτε να παίζει κάτι?
Ευχαριστώ -
Ευχαριστώ -
Παιδια please πειτε μου την αποψη σας.
-
Ειναι εξοφλημενο?
-
Η προκαταβολή δυστυχώς ναι.
Τα υπολοιπα ειναι με δόσεις... -
ενταξει μωρε καμια φορα κατα την μεταφορα μπορει να χτυπησει λιγο .
τα χλμ ειναι λιγα . -
Αυριο πρωι θα προσπαθησω να μαθω το vin του.
Για αυτοκίνητο που παίρνει κανείς τωρα, πόσους μήνες πριν δικαιολογείται να έχει βγει απο το εργοστάσιο? Δηλαδη παιζει να ειναι του 2008? -
Τα διανυθεντα χλμ ειναι λογικα.
Η απουσια των ζελατινων επισης.
Το θεμα ειναι να επισκευαστει σωστα.
Κανε, επι τη ευκαιρια, εναν εξονυχιστικο ελεγχο πριν παραλαβεις και αν ειναι δυνατον κατεγραψε επισημα τυχων 'ευρηματα' οπως πχ το φτερο.Ο στοκος ή η βαφη του σημειου, θα φαινεται με γυμνο ματι μονο στην περιπτωση που δεν εχει γινει σωστη δουλεια. Αν εγινε καλη δουλεια , ισως μονο καποιος επαγγελματιας μπορεσει να καταλαβει αν εχει βαφτει.
(Εχω την εντυπωση πως υπαρχουν και καποια μηχανηματα που μετρανε παχος βαφης )
Αν απλα τραβηξουν το βαθουλωμα , δε νομιζω να φανει καν. Σε αυτη την περιπτωση ομως, δε θα 'σπασει' το χρωμα?Οπως και να εχει, στη θεση σου θα ζητουσα καποιο επισημο αποδεικτικο οτι επισκευαστηκε το συγκεκριμενο σημειο κτλ
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Τα διανυθεντα χλμ ειναι λογικα.
Η απουσια των ζελατινων επισης.
Το θεμα ειναι να επισκευαστει σωστα.
Κανε, επι τη ευκαιρια, εναν εξονυχιστικο ελεγχο πριν παραλαβεις και αν ειναι δυνατον κατεγραψε επισημα τυχων 'ευρηματα' οπως πχ το φτερο.Ο στοκος ή η βαφη του σημειου, θα φαινεται με γυμνο ματι μονο στην περιπτωση που δεν εχει γινει σωστη δουλεια. Αν εγινε καλη δουλεια , ισως μονο καποιος επαγγελματιας μπορεσει να καταλαβει αν εχει βαφτει.
(Εχω την εντυπωση πως υπαρχουν και καποια μηχανηματα που μετρανε παχος βαφης )
Αν απλα τραβηξουν το βαθουλωμα , δε νομιζω να φανει καν. Σε αυτη την περιπτωση ομως, δε θα 'σπασει' το χρωμα?Οπως και να εχει, στη θεση σου θα ζητουσα καποιο επισημο αποδεικτικο οτι επισκευαστηκε το συγκεκριμενο σημειο κτλ
Ευχαριστώ saxon_747 θα το κάνω σίγουρα!
-
Σε αυτη την περιπτωση ομως, δε θα 'σπασει' το χρωμα?
Αναλογα την περιπτωση. Εχω τραβηξει με βεντουζα αρκετα βαθουλωματα χωρις καμια επιπτωση στο χρωμα, εκτος απο μια φορα σε παλιο αμαξι με 'ξερη' βαφη.
Ετσι for the record το Ματριξ που παρελαβα στις 22, ειχε κανει 8χλμ. 20 δεν ειναι υπερβολικα νομιζω...
-
To βαθουλωμα ισως εγινε στο ξεφορτωμα(μπορει και φορτωμα),συμβαινουν κι αυτα μερικες φορες.Οι ζελατινες ομως για μενα δεν ειναι λογικο να λειπουν.Ποιος τους ειπε να τις βγαλουν????Εγω προσωπικα θελω να τις εχει κατα την παραλαβη.
-
Εγώ δεν θα το έπαιρνα, θα απαιτούσα αλλαγή, υπάρχουν η ενωση καταναλωτή, συνήγορος του πολίτη, ο τύπος κά.
Πλήρωσες για καινούργιο αυτοκίνητο. Αν πάντος δεν σε χαλάει να επιμείνεις για έξτρα δώρα αξίας +500ε (ζάντες αλουμινίου, καλό συναγερμό,gps ή ότι άλλο σε χρειάζεται) μην υπογράψεις το χαρτί παραλαβής αν δεν σε ικανοποιήσουν 100%. -
Όχι ρε παιδιά και αλλάγη αυτοκινήτου για ένα βαθούλωμα στο φτερό! ΧΑΧΑΧΑ μην βγει παραέξω γιατί θα γελάσουν και οι πέτρες!
Τώρα όσο αφορά τα χιλίομετρα, ναι είναι λογικά, αρκετά λογικά.
Οι ζελατίνες και αυτές είναι λογικό να βγούν.
Οι περισσότεροι το κάνουν αυτό, έτσι ώστε ο πελάτης να το πάρει έτοιμο για να φύγει.Μην φοβάσαι για την λακκούβα φίλε μου, λογικά δεν θα αφήσει κάποιο σημάδι, ούτε το χρώμα θα σπάσει (εξάλλου είναι ολόφρεσκο).
Do not worry
-
Παιδια σας ευχαριστω όλους για τις απαντήσεις. Θα παω αυριο και θα σας ενημερώσω..
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Εγώ δεν θα το έπαιρνα, θα απαιτούσα αλλαγή, υπάρχουν η ενωση καταναλωτή, συνήγορος του πολίτη, ο τύπος κά.
Πλήρωσες για καινούργιο αυτοκίνητο. Αν πάντος δεν σε χαλάει να επιμείνεις για έξτρα δώρα αξίας +500ε (ζάντες αλουμινίου, καλό συναγερμό,gps ή ότι άλλο σε χρειάζεται) μην υπογράψεις το χαρτί παραλαβής αν δεν σε ικανοποιήσουν 100%.Εγω λεω εκτος απο τις ζαντες,το GPS ,το συναγερμο που του προτεινεις να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ να του χαρισουν αεροτομη,βελτιωση πρωτου σταδιου,την σεξυ πωλητρια που εχουν στην αντιπροσωπεια για κανα 2μηνο να την κανει οτι θελει ,δωρεαν διακοπες στο Μπαλι, καταθεση 10.000 χρυσων λιρων σε ελβετικη τραπεζα, μερικες μετοχες και ενα μικρο Σαλε στις Αλπεις ! και εαν αρνηθουν να φωναξει μερικους φουσκωτους να αρχισουν να δερνουν.......
-Elthanos μια χαρα ειναι τα km που ειχε....το βαθουλωμα θα στο φτιαξουν και δεν θα φενεται τιποτα
Καλοριζικο και καλοταξιδο -
Ο χρήστης Chocoholix έγραψε:
Σε αυτη την περιπτωση ομως, δε θα 'σπασει' το χρωμα?
Αναλογα την περιπτωση. Εχω τραβηξει με βεντουζα αρκετα βαθουλωματα χωρις καμια επιπτωση στο χρωμα, εκτος απο μια φορα σε παλιο αμαξι με 'ξερη' βαφη.
sorry για το ψιλο-off, αλλά έχουμε στην οικογένεια ένα αμαξάκι με ένα ελάχιστο βαθούλωμα στο φτερό. Είναι πολύ ελαφρύ αλλά πάει το μάτι εκεί. Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για κάποιον καλό μάστορα που να έχει βεντούζα και να μην κάνει μεγαλύτερο κακό?
-
Περιοχη που μενεις? Μαρκα αυτοκινητου?
-
Ο χρήστης Chocoholix έγραψε:
Περιοχη που μενεις? Μαρκα αυτοκινητου?Νότια οπουδήποτε. Η μάρκα τι ρόλο παίζει? (daewoo)
-
Ο χρήστης elthanos έγραψε:
Παρασκευή 24/07/09 πηγα να παραλάβω SUZUKI SPLASH ... ΕυχαριστώΠέρσι τέτοια εποχή περίπου παρέλαβα το δικό μου Splash. Ο χιλιομετρητής εγραφε 17 χλμ - που το θεώρησα λογικό (έχοντας παραλάβει όλα μου τα αυτοκίνητα με πάνω από 10 χλμ έως και 25 χλμ) - και είχε τις ζελατίνες στα καθίσματα - πρώτη μου φορά παραλάμβανα αυτοκίνητο με τις ζελατίνες ... Οπότε αυτά μην τα κοιτάς.
Σχετικά με την λακούβα ... δεν την είδαν όταν ετοίμαζαν το αυτοκίνητο για παραδοση?ΥΓ. Πρίν χρόνια παρέλαβα αυτοκίνητο με βαθούλωμα σε γωνία του πίσω προφυλακτήρα (σαν να ακούμπησε σε κολονάκι πεζοδρομίου). Το είδαν μπροστά μου όταν το είδα και εγώ, μου το έφτιαξαν και 24 ώρες μετά το πήρα και έφυγα. Πρόβλημα δεν υπήρξε παρα την ανησυχία μου μήπως η βαφή σε πλαστικό αρχίσει και δείχνει σημάδια κλπ.
Κατα τ' άλλα να το χαρείς το αμαξάκι και καλοτάξιδο!
SUZUKI SPLASH χτυπημένο καινούριο αυτοκίνητο...