-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας εδώ πολλά λόγια είμαστε και κλεψιά. Βρωμιά και δυσοδία. Το αποτέλεσμα μετράει. Εκεί είναι πολύ χειρότερα. Στην πρώτη στου συνέντευξη σε δυτικό μέσο, ο Μεντβέντεφ ανέφερε τη διαφθορά (μαζί με τη φτώχεια) σαν τον υπ' αριθμό ένα παράγοντα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Μιλάμε ότι η 'καθημερινή ' διαφθορά (όχι τύπου Siemens) κάνει τζίρο πάνω από 200 εκ ευρώ το χρόνο. Ρωσία, Ρουμανία, Σκόπια, Αλβανία, Ινδία, Νηγηρία , Κίνα και μερικές που δε θυμάμαι ακόμα, πρωτεύουν σε αυτόν τον τομέα.Αν δεν βρισκόταν ο Πούτιν να πατήσει πόδι και μαζί με 5 - 10 ακόμα αλάνια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα της διαλυμένης Ρωσίας σήμερα ο Ομπάμα δεν θα του έκανε π@πες Καμιά πάπια. Δεν ισχύει βεβαίως. Απλώς στη Ρωσία είναι διαμορφωμένη με τέτοια κουλτούρα που, ανεξαρτήτως κοινωνικοπολιτικού συστήματος, τη θέλει αντίπαλο δέος για τη Δύση.Το ότι πιθανόν οι ΗΠΑ τα μαζεύουν κάπως για την αντιπυραυλική ασπίδα, δε σημαίνει ότι ο Ομπάμα έγινε Λεβίνσκι. Απλώς ο άλλος ο ανισόρροπος (και οι συν αυτώ) είχαν σπάσει τα φρένα και δεν ήξεραν τι έκαναν. -
Καλά δεν ακριβολογούσα στις π@πες υπερέβαλα αλλά σίγουρα έχει απέναντί του μια δυναμωμένη χώρα πλέον.
Σαφέστατα έχει διαφθορά, πολύ διαφθορά, πακτωλούς μαύρου χρήματος. Αλλά έχει και ανάπτυξη, μεγάλη. Αυτό που με στενοχωρεί είναι η χώρα μου να ταπεινώνεται διαρκώς. Σκοπιανό, Ελληνοτουρκικά, Τσάμηδες, σούξου μούξου, υποβάθμιση διαρκώς της οικονομίας μας από διεθνείς οίκους και ταμεία. Θα ήθελα να έχουμε πολιτικούς που να αγαπούν τη χώρα μας και να κάνουν σκοπό ζωής να τα δώσουν όλα για να πάει μπροστά αυτή η ρημαδοχώρα
Με αυτό το σκεπτικό λέω μπράβο στον Πούτιν που ξύπνησε την αρκούδα, υποθέτω πως αγαπούσε τη χώρα του και έβαλε σκοπό να την φτάσει ψηλά. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Καλά δεν ακριβολογούσα στις π@πεςΝαι , το ξέρω άλλωστε δεν έχει 'ακουστεί' τίποτα
-
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Καλά δεν ακριβολογούσα στις π@πες υπερέβαλα αλλά σίγουρα έχει απέναντί του μια δυναμωμένη χώρα πλέον.Σαφέστατα έχει διαφθορά, πολύ διαφθορά, πακτωλούς μαύρου χρήματος. Αλλά έχει και ανάπτυξη, μεγάλη. Αυτό που με στενοχωρεί είναι η χώρα μου να ταπεινώνεται διαρκώς. Σκοπιανό, Ελληνοτουρκικά, Τσάμηδες, σούξου μούξου, υποβάθμιση διαρκώς της οικονομίας μας από διεθνείς οίκους και ταμεία. Θα ήθελα να έχουμε πολιτικούς που να αγαπούν τη χώρα μας και να κάνουν σκοπό ζωής να τα δώσουν όλα για να πάει μπροστά αυτή η ρημαδοχώρα
Με αυτό το σκεπτικό λέω μπράβο στον Πούτιν που ξύπνησε την αρκούδα, υποθέτω πως αγαπούσε τη χώρα του και έβαλε σκοπό να την φτάσει ψηλά.Κωνσταντίνε, η ανάπτυξη της Ρωσίας προήλθε από τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου. Μόλις αυτές άρχισαν να υποχωρούν, 'λε πουλ' και η ανάπτυξη.
Συμφωνώ με τον skye ότι δεν μπορείς να λες ότι αγαπάς τη χώρα σου και την ίδια στιγμή όσοι διαφωνούν μαζί σου να βρίσκονται με την πλάτη στο χαντάκι... Τρίχες κατσαρές λοιπόν ο Πούτιν. Ούτε την αρκούδα ξύπνησε ούτε τίποτα. Ίσως να έχουν βελτιωθεί λίγο τα πράγματα σε σχέση με τα τελευταία ιδίως χρόνια του Γιέλτσιν, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τη συμπεριφορά των αρχών προς τους πολίτες...
Επίσης, μην κάνεις το λάθος να πιστεύεις ότι όλα είναι άσπρο ή μαύρο. Ή θα τρως σφαλιάρες ή θα είσαι Ρωσία... Υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις με χώρες που ΚΑΙ σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ΚΑΙ έχουν δυνατή οικονομία ΚΑΙ καλύτερη εξ. πολιτική από τη χώρα της φαδράς πορτοκαλέας...
-
Σε κάθε χώρα από κάπου θα έρθει η ανάπτυξη. Και δω θα μπορούσε να έχει πολύ ανάπτυξη από τουρισμό κλπ κλπ αλλά τα χάλια μας τα βλέπεις. Έλα να σου δείξω στη Χαλκιδική μερικά παραδείγματα παντελούς εγκατάλειψης του τουριστικού τομέα.
Θέλω-ουμε ένα πρωθυπουργό ικανό, που ν'αγαπά τη χώρα του και να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πάει μπροστά.
Και ο Πούτιν αυτό το έκανε και μου αρκεί. -
η ανάπτυξη της Ρωσίας προήλθε από τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου. Μόλις αυτές άρχισαν να υποχωρούν, 'λε πουλ' και η ανάπτυξη.
Σωστά.
Η περισσότερη ανάπτυξη της Ρωσσίας προέρχεται παραδοσιακά από την εκμετάλλευση του υπεδάφους της. Δηλαδή τρώει από τα έτοιμα. Αν αυτά αρχίσουν να μειώνονται να δω τι θα κάνουν.ΥΓ. Έχω παρατηρήσει ότι οι δημόσιες εμφανίσεις του Πούτιν στα δυτικά μέσα είναι ανάλογα ...της τιμής του πετρελαίου. Όταν είναι ψηλά τον βλέπουμε να βγαίνει παντού και να κάνει τον καμπόσο.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Σε κάθε χώρα από κάπου θα έρθει η ανάπτυξη. Και δω θα μπορούσε να έχει πολύ ανάπτυξη από τουρισμό κλπ κλπ αλλά τα χάλια μας τα βλέπεις. Έλα να σου δείξω στη Χαλκιδική μερικά παραδείγματα παντελούς εγκατάλειψης του τουριστικού τομέα.
Θέλω-ουμε ένα πρωθυπουργό ικανό, που ν'αγαπά τη χώρα του και να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πάει μπροστά.
Και ο Πούτιν αυτό το έκανε και μου αρκεί.Η απάντησή που ήθελα να σου δώσω δόθηκε ήδη:
ΥΓ. Έχω παρατηρήσει ότι οι δημόσιες εμφανίσεις του Πούτιν στα δυτικά μέσα είναι ανάλογα ...της τιμής του πετρελαίου. Όταν είναι ψηλά τον βλέπουμε να βγαίνει παντού και να κάνει τον καμπόσο.
Ο Βλαδίμηρος στήριξε την ανάπτυξη (οικονομική και μόνο, γιατί η κοινωνική έχει συνδεθεί με Κάιρο...) σε ένα τυχαίο γεγονός (αυξημένες τιμές πετρελαίου) εκτός του ελέγχου της Ρωσίας. Είναι ξεκάθαρα ένα καζίνο. Δεν είναι κακό να χρησιμοποιείς το πετρέλαιο για να στηρίξεις την οικονομία σου, κακό είναι να στηρίζεσαι μόνο σε αυτό (ιδίως στους καιρούς που ζούμε τώρα...)
Κι εγώ θέλω τον ίδιο πρωθυπουργό, αλλά εάν είναι α) να στηρίξει την οικονομία της χώρας σε ένα καζίνο και β) να στέλνει στο νεκροταφείο όσους τολμούν να διαφωνούν, να λείπει το βύσσινο...
Επαναλαμβάνω ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται δημοκράτης και ικανός ηγέτης ένας άνθρωπος που έχει παραμελήσει εντελώς τους πολίτες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, επειδή απλά έφερε οικονομική ανάπτυξη και 'την λέει' στους Αμερικάνους... Και η Χούντα έκανε δημόσια έργα και είχε 'περήφανη' εξ. πολιτική, αλλά τα αποτελέσματα τα είδαμε...
-
Πάντως και το εργοστασιάκι της vw στη ρωσία το πέτυχε μετά από διαβουλεύσεις με την Μέρκελ. Προφανώς της είπε μαντάμ Μέρκελ πάρε αέριο δώσε και σε μας τπτ .
Εδώ διαβουλεύσεις έχουμε για να κλείνουμε εργοστάσια. Αυτή είναι η διαφορά -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Καλά δεν ακριβολογούσα στις π@πες
Ναι , το ξέρω ::ysterical: άλλωστε δεν έχει 'ακουστεί' τίποτα
Εγώ πάντως το πρότεινα στο troktiko άρα ετοιμαστείτε....
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Εδώ διαβουλεύσεις έχουμε για να κλείνουμε εργοστάσια. Αυτή είναι η διαφοράΣυν το ότι όποιος δηλώνει την αντίθεσή του στην κυβέρνηση δεν καταλήγει με μία σφαίρα στον κρόταφο...
-
Έχεις αποδείξεις περί τούτου?
Πολλά λόγια εδώ Μάρκο μου έργα σχεδόν ''0'', κουλούρι ολοστρόγγυλο που λέγαμε και στο σχολείο -
Γκάφα εκατομμυρίων ευρώ
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009, 12:24Θωμάς Μόσχος
Μετά από πέντε χρόνια έργων ανακατασκευής του δικτύου της γραμμής Καλαμάτας-Τρίπολης-Άργους-Κορίνθου, ξαφνικά (!), κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών δρομολογίων στο τμήμα Τρίπολη- Καλαμάτα, διαπιστώθηκε ότι τα τρένα δεν διέρχονται από δύο σήραγγες εξαιτίας του... μεγέθους τους!
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…
Το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Το μεγάλο σκάνδαλο με τα βαγόνια του οδοντωτού σιδηρόδρομου, τα οποία δεν τα «άντεχαν» οι ράγες λόγω βάρους και ήταν πλατύτερα απ' ό,τι έπρεπε, για να μπορούν να περάσουν από στοά της διαδρομής, δεν έβαλε μυαλό στους υπευθύνους του ΟΣΕ.
Λίγους μόλις μήνες μετά, η πολύπαθη σιδηροδρομική γραμμή Καλαμάτας-Τρίπολης, της οποίας τα δρομολόγια διακόπηκαν στις αρχές του 2004, δεν μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία, καθώς κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών το Railbus -ο τύπος τρένων που χρησιμοποιείτο-, δεν μπορούσε να περάσει από τη σήραγγα στο Ίσσαρη και από την αερογέφυρα στο ύψος της Μεγαλόπολης.
Το θέμα, βέβαια, είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ΟΣΕ γνώριζε εκ των προτέρων τις αμαξοστοιχίες που θα χρησιμοποιούνταν στη γραμμή. Κι όμως, ο εργολάβος προχώρησε σε υπερύψωση της γραμμής με αποτέλεσμα οι συρμοί να μην χωράνε! Τώρα έχουν ήδη ξεκινήσει εκ νέου εργασίες στα δύο σημεία –στη Μεγαλόπολη έχουν ολοκληρωθεί- προκείμενου να «κατέβει» και πάλι η γραμμή και να παραδοθεί και το τμήμα Τρίπολης- Καλαμάτας.
Μιλώντας για το περιστατικό στη zougla.gr o Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΣΕ, Ανδρέας Βασιλόπουλος, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα τρανταχτό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο εκτελούνται τα έργα στον σιδηρόδρομο, ενώ τόνισε ότι το συγκεκριμένο… λάθος μπορούσε να προβλεφθεί.
Της Άρτας το γιοφύρι…
Στο μεταξύ από μήνα σε μήνα μετατίθεται η επαναλειτουργία της γραμμής Κορίνθου – Τρίπολης, παρά το γεγονός ότι τα έργα έως την πρωτεύουσα της Αρκαδίας είναι έτοιμα εδώ και ένα χρόνο.
Έχουν πραγματοποιηθεί, μάλιστα, και τα δοκιμαστικά δρομολόγια, που έδειξαν ότι ο χρόνος θα μειωθεί στο μισό σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς, που ίσχυε από την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη!
Τα δρομολόγια στη συγκεκριμένη διαδρομή, που έφθαναν τα οκτώ την ημέρα, είχαν διακοπεί τον Ιανουάριο του 2004 με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων στον ΟΣΕ, ώστε να ανακαινιστεί η γραμμή και να επαναλειτουργήσει σε 18 μήνες. Πέντε χρόνια μετά, ακόμα παραμένει κλειστή.
Οι σημαντικότερες καθυστερήσεις στα χρονοδιαγράμματα οφείλονται κυρίως σε… οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κατασκευάστριες εταιρείες.
Οι περιπέτειες ξεπεράστηκαν, φέρνοντας όμως καθυστερήσεις στο χρόνο παράδοσης και αύξηση του προϋπολογισμού, που έφθασε στα 31 εκατ. ευρώ -έξι εκατ. περισσότερα στο αρχικώς προβλεπόμενο ποσό.
-
“Πάγωσαν” έως τον Οκτώβρη οι εργασίες για το ΧΥΤΑ στο Γραμματικό
24/7/2009 9:46:40 πμΤο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα “πάγωσε” ως τα μέσα Οκτωβρίου τις εργασίες κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στο Γραμματικό, στη θέση Μαύρο Βουνό.
Σύμφωνα με το Βήμα, η απόφαση εξεδόθη έπειτα από τη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων στην οποία είχαν προχωρήσει κάτοικοι της περιοχής, καθώς δεν έχουν γίνει απαλλοτριώσεις σε 201 στρέμματα, ιδιοκτησίες των θιγομένων, από τα συνολικά 530 στρέμματα, στα οποία και έχει χωροθετηθεί το έργο.
Η Κοινότητα Γραμματικού τονίζει ότι με βάση την απόφαση « απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκσκαπτικής πράξης ή άλλης προσβλητικής της νομής πράξης εντός του επιδίκου ακινήτου (...) μέχρις ότου συζητηθεί η αίτηση στο ακροατήριο ».
Λίγες ημέρες νωρίτερα η κοινότητα προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την ακύρωση, ως παράνομης, αντισυνταγματικής και αντίθετης προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, της υπουργικής απόφασης της 7ης Ιουλίου. Βάσει αυτής παρατείνεται ως τις 30.10.2013 η ισχύς των περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση της μονάδας διαχείρισης των αποβλήτων.
Οι χωματερές γεμίζουν και ΧΥΤΑ δεν φτιάχνονται. Καλά πάμε...
-
Να ρωτησω κατι ρε παιδια;
Ειστε τοσο σιγουροι για το ρολο των ακτιβιστων; Τι ειδους επαγγελμα ειναι ο 'ακτιβιστης'; Το χαβιαρι στο τραπεζι πως ερχεται; Τις ΜΚΟ ποιος τις πληρωνει; Στη Γαζα γιατι δεν εχει 'ακτιβιστες' για τους οποιους θλιβεται βαθια η Μερκελ; Πως συνεπεσαν οι ταραχες στην Κινα, τον Καυκασο και το πραξικοπημα στην Ονδουρα 1 μηνα μετα την εξαγγελία του BRIC; Η CIA εχει ρολο και λογο στις περιοχες αυτες ή απλα παρακολουθει;
Ετσι μερικα σκορπια ερωτηματικα πισω απο σπαραξικαρδιους επικηδειους και φωτο
-
Oι ΜΚΟ είναι πονεμένη ιστορία, θα συμφωνήσω μαζί σου . Τρέχα γύρευε για το ρόλο τους. Πολλές φορές κάνουν ότι δε μπορούν να κάνουν οι ...ΚΟ.
Πώς δεν έχει ακτιβιστές η Γάζα?? Δε θυμάσαι τα γεγονότα με το πλοίο ανοιχτά του Ισραήλ??
Ποιος τη χέζει τη Μέρκελ...μην τα στρογγυλεύεις οι δημοσιγραφίνες σκοτώθηκαν για τη δράση τους και για την κρητική που ασκούσαν στο καθεστώς. Αυτό ήταν πρωτίστως και μετά ακτιβίστριες (αν ήταν) Τουλάχιστο αυτή την εικόνα έχω εγώ.
Ε, ότι κάποιοι θα καπηλευτούν τέτοια γεγονότα είναι αναπόφευκτο, δεν έχει να κάνει.Ο λεγάμενος (που λέει και ο Σκουντής ) παιδί των μυστικών υπηρεσιών είναι . Ο μακαρίτης ο Αντρόποφ τον είχε δεξί του χέρι, τα ξέρει καλά τα κατατόπια
-
Η ολη ιστορια βρωμαει απο παντού. Και συμφωνεις φανταζομαι οτι οσο απαραδεκτες και να ειναι οι εν ψυχρω δολοφονιες, αλλιως διαβαζεις 'Δολοφονηθηκε η ταδε ακτιβιστρια' και αλλιώς 'Δολοφονηθηκε η ταδε πρακτορας της CIA'. Γιατι υπαρχουν και τετοιοι δεν υπαρχουν;
Δε λεω οτι η Πολιτκοφσκαγια ή η Εστεμιροβα ηταν πρακτορες, αλλα θα μου εκανε τεραστια εντυπωση αν πισω απο την Μεμοριαλ δε βρισκοταν οι αμερικανικες μυστικες υπηρεσιες. Και δυστυχως δεν μπορω να αποσυνδεσω κομματια του παζλ και να κρινω μονο μια δολοφονια.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έχεις αποδείξεις περί τούτου?
Πολλά λόγια εδώ Μάρκο μου έργα σχεδόν ''0'', κουλούρι ολοστρόγγυλο που λέγαμε και στο σχολείοΝαι. Θυμάσαι τις συλλήψεις αρχηγών κομμάτων της αντιπολίτευσης πριν τις τελευταίες προεδρικές εκλογές;;; Επίσης κατά διαστήματα ακούγονται κάτι ύποπτοι θάνατοι ανθρώπων που τόλμησαν να κριτικάρουν το παλικάρι (πχ εδώ)
Να ρωτησω κατι ρε παιδια;
Ειστε τοσο σιγουροι για το ρολο των ακτιβιστων; Τι ειδους επαγγελμα ειναι ο 'ακτιβιστης'; Το χαβιαρι στο τραπεζι πως ερχεται; Τις ΜΚΟ ποιος τις πληρωνει; Στη Γαζα γιατι δεν εχει 'ακτιβιστες' για τους οποιους θλιβεται βαθια η Μερκελ; Πως συνεπεσαν οι ταραχες στην Κινα, τον Καυκασο και το πραξικοπημα στην Ονδουρα 1 μηνα μετα την εξαγγελία του BRIC; Η CIA εχει ρολο και λογο στις περιοχες αυτες ή απλα παρακολουθει;
Ετσι μερικα σκορπια ερωτηματικα πισω απο σπαραξικαρδιους επικηδειους και φωτο
Δεν αντιλέγω ότι τα σκόρπια ερωτηματικά σου έχουν βάση (και πιθανότατα πολύ γερή), αλλά έχω την εντύπωση ότι μία δημοκρατία θα έπρεπε να δικάσει αυτούς τους ανθρώπους... Και αν βρει ότι λειτουργούν ως όργανα ξένης δύναμης με στόχο την αποσταθεροποίηση της δικής τους να τους καταδικάσει και να τους επιβάλλει την ποινή που προβλέπει ο νόμος... Κάπως έτσι έχω την εικόνα μίας δημοκρατίας στο μυαλό μου. Ή ας πούμε το να μην συλλαμβάνουμε αρχηγούς αντιπολιτευομένων κομμάτων ακριβώς πριν από ομιλία τους κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου...
Όχι να στέλνει αντιπάλους με μία σφαίρα στον κρόταφο ένα βράδυ... Το αν συμφωνούμε με την εξωτερική πολιτική του Πούτιν είναι ένα θέμα. Το αν είναι δημοκράτης ή τον ενδιαφέρει ο εκδημοκρατισμός της Ρωσίας και η βελτίωση του βιοτικού και κοινωνικού επιπέδου των συμπολιτών του είναι άλλο. Κι εμένα μ' αρέσει που τη 'λέει' στους Αμερικάνους, αλλά δεν μπορώ να αποδεχτώ τις πρακτικές που ακολουθεί στο εσωτερικό της χώρας του, η οποία έχει εξελιχθεί σε ημι-δικτατορία...
-
Δεν πιστευω οτι εννοεις τον Κασπαροφ!!!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δεν πιστευω οτι εννοεις τον Κασπαροφ!!!Αρχηγός κόμματος και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές δεν ήταν;
Θυμάμαι κάτι λάθος;;;
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]