-
**Kυριοι και κυριες γεια σας!!!
Ειμαι υποψηφιος αγοραστης νεου οικογενιακου αυτοκινητου
μιας και ηρθε στην φαμιλια μας και ο μπεμπης μας
και οι αναγκες μας πλεον αλλαζουν προς το large!!!
Μετα απο ερευνα αγορας κατεληξα σε δυο μοντελα,
οπως φαινεται και στον τιτλο πιο πανω!!!Απο ολους εσας λοιπον θελω τα + και τα - ,και τα γιατι να διαλεξω το ενα μοντελο ή το αλλο!!!
Σας ευχαριστω ολους προκαταβολικα και ευχαριστω για τον χρονο σας!!!**
-
οπως φαινεται και στον τιτλο πιο πανω!!!Απο ολους εσας λοιπον θελω τα + και τα - ,και τα γιατι να διαλεξω το ενα μοντελο ή το αλλο!!!
-
-
Ψηφίζω Avensis...
-
λευκό
... μου αρέσουν και τα 2, το ίδιο ....
Ενδιαφέρουσα εναλλακτική (οικογενειακό χαμηλών τόνων) ... ίσως να ήταν και το νέο υβριδικό της honda (19k έως 22k). -
Πολύ καλά αυτοκίνητα και τα δύο αλλά θα έπαιρνα το Octavia για τις τρομερές επιδόσεις του και γιατί το avesnis ειναι πολύ μαούνα για τα δικά μου γούστα και πιο ακριβό και έχει και ηλεκτρικό χειρόφρενο που μισώ.
-
Φίλε άποψή μου είναι ότι και τα δύο είναι εξαιρετικά οχήματα.
Οδηγικά δεν μπορώ να σου πω κάτι καθότι δεν τα έχω οδηγήσει.
Κινητήρες απότι βλέπω μάλλον ο 1.8 tsi είναι καλλίτερος καθότι αριθμεί 170+ (δυναμομετρημένα) άλογα και 25,5 κιλά ροπής διαθέσιμα από τις 1500 σαλ έναντι 147 ίππων και 18.3 κιλά ροπής του avensis.Στα + του avensis o λογικά αθάνατος κινητήρας και γενικά η αξιοπιστία της εταιρίας.
Στα + της octavia πιθανώς τα καλλίτερα υλικά στον εσωτερικό χώρο από τα πιο ιαπωνικά του avensis.
Θα έλεγα όποιο και να πάρεις αν μπορείς οικονομικά να επιλέξεις είτε dsg7 είτε το cvt.
Kάνε ένα test drive και τα δύο και όποιο σας ταιριάξει περισσότερο.
Να χαίρεστε τον μπέμπη
-
Για να δικαιολογήσω την απάντησή μου, καλύτεροι χώροι (αλλά φυσικά όχι αποσκευών), καλύτερη αντιπροσωπεία, καλύτερη ενδεχομένως αξιοπιστία λόγω μη-τούρμπο αφενός και γενικότερα αφετέρου, καλύτερη εγγύηση.
Δεν πουλάς μπέμπη και γυναίκα να πάρεις Υ να σωθείς απ'το ταξιτζηλίκι?
-
Διαβασε εδω:
http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=3712Αν θες τη γνωμη μου ποιο να διαλεξεις:
Οδηγησε τα, δες ποιο σου ταιριαζει, κανε ταμειο και μην ακους κανενα στη τελικη.Το αυτοκινητο εσυ θα το πληρωσεις, εσυ θα το οδηγεις. -
Βλέποντας την υπογραφή μου θα διαπιστώσεις ότι δεν είμαι και πολύ αντικειμενικός.
Αλλά, ο ένας στο εγγυάται για 2 χρόνια και ο άλλος για 6. Κάτι πρέπει να σημαίνει αυτό...
Τα νούμερα δεν ψεύδονται. -
Πάντως το Octavia 5 σε όλες τις έρευνες Adac, Which? κλπ. έχει βγει αξιόπιστο, το καλύτερο από τις τρεις 'εθνικότητες' του VAG Group
-
Ο χρήστης glenn077 έγραψε:
Βλέποντας την υπογραφή μου θα διαπιστώσεις ότι δεν είμαι και πολύ αντικειμενικός.
Αλλά, ο ένας στο εγγυάται για 2 χρόνια και ο άλλος για 6. Κάτι πρέπει να σημαίνει αυτό...
Τα νούμερα δεν ψεύδονται.Eρωτηση επειδη ειλικρινα δε ξερω:
Η εξαετης εγγυηση της ΤΟΥΟΤΑ ειναι εργοστασιακη ή μεσω ασφαλιστικης με καποιο κοστος ενσωματωμενο στην τελικη τιμη αγορας?? -
Στη θέση σου, θα κοιταζα μόνο αυτοκίνητα με 5 πόρτες. Συνεπώς από τα δύο, σκόντα.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Τα νούμερα δεν ψεύδονται.Eρωτηση επειδη ειλικρινα δε ξερω:
Η εξαετης εγγυηση της ΤΟΥΟΤΑ ειναι εργοστασιακη ή μεσω ασφαλιστικης με καποιο κοστος ενσωματωμενο στην τελικη τιμη αγορας??3 χρόνια εργοστάσιο + 3 χρόνια αντιπροσωπεία.
Έχοντας οδηγήσει το octavia 1.8tsi εξαιρετικά χλωμό το κόβω να μπορεί το Avensis να συγκριθεί μαζί του. Χώρια που το εκθεσιακό που είδα στην Toyota είχε μέτρια ποιότητα πλαστικών και η ταπετσαρία στο χώρο αποσκευών ήταν χαμηλής ποιότητας και είχε ξεκολλήσει (ή δεν είχε κολλήσει ποτέ...) σε μερικά σημεία... Όχι καλά σημάδια για Toyota. Δεν κρίνω την ποιότητα του αυτοκινήτου από αυτά, απλά δεν σου δίνει καλή εικόνα...
Οδηγικά δεν έχω οδηγήσει το Toyota, αλλά το octavia με άρεσε πολύ... Συν τοις άλλοις έχει μπόλικο γκάζι και ο κινητήρας αρπάζει από το ρελαντί, που κινείσαι ουσιαστικά με μία ταχύτητα παντού (μέση κατανάλωση στο test drive μου των 80χλμ μόνος μου και παντού - εθνική, πόλη, επαρχιακός - με ταχύτητες μου έδειξε το trip computer 7,7lt/100km...εξαιρετικά θα έλεγα). Επίσης, αφού ενδιαφέρεσαι για οικογενειακό ξεχνάς οτιδήποτε 4d, μιας και το άνοιγμα του χώρου αποσκευών είναι μικρό. Ιδίως το Avensis είναι αρκετά στενό... και δεν έχει (ακόμα) ούτε 5d ούτε SW.
Προσωπικά θα σου πρότεινα Octavia SW 1.8tsi DSG ( εξαιρετικό, δεν συγκρίνω κανένα κιβώτιο, χειροκίνητο ή αυτόματο μαζί του). Ήμουν στο παρά πέντε να πάρω το αντίστοιχο 1,4tsi (που σε επιδόσεις συγκρίνεται άνετα με το Avensis 1.8 ), ωστόσο επικράτησε το πολυμορφικό C4 picasso...
Δές τα, οδήγησέ τα και τα δύο όμως και δες ποιο θα ήθελες να έχεις κάθε μέρα και να κουβαλάς και την οικογένεια...
-
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ (6) ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΟΤΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥΟΤΑΚΙΑ AVENSAKIA glenn077 ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΧΩ TOYOTA AURIS 2009 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΓΙΑ SERVICE ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΙΑΔΙΟ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΕΙΧΕ ΣΚΙΣΙΜΟ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Η TOYOTA ΕΝNΟEIΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΥΤΟ. ΑΛΛΑ.....ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ''ΧΡΥΣΗ'' ΕΞΑΕΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ ΕΓΓΥΗΣΗ. Η ΕΞΑΕΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤHΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ TA ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ VALEO ΕΧΟΥΝ 3 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣΣΣΣΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΑΛΑ ΤΑ TOYOTA ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΣΤΙΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟ OCTAVIA.
-
Ο χρήστης sdd έγραψε:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ (6) ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΟΤΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥΟΤΑΚΙΑ AVENSAKIA glenn077 ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΧΩ TOYOTA AURIS 2009 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΓΙΑ SERVICE ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΙΑΔΙΟ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΕΙΧΕ ΣΚΙΣΙΜΟ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Η TOYOTA ΕΝNΟEIΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΥΤΟ. ΑΛΛΑ.....ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ''ΧΡΥΣΗ'' ΕΞΑΕΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ ΕΓΓΥΗΣΗ. Η ΕΞΑΕΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤHΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ TA ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ VALEO ΕΧΟΥΝ 3 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣΣΣΣΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΑΛΑ ΤΑ TOYOTA ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΣΤΙΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟ OCTAVIA.4 χρόνια μετά!!
Δεν το άφηνες λίγο ακόμα να λήξει και η εξαετής εγγύηση ; -
Καταρχήν μην μένεις σε αυτο που σου είπε η αντιπροσωπεία.Πάρε τηλεφωνο στη toyota Hellas στα κεντρικά εφόσον δεν είναι δική σου η ευθύνη για το σκιάδιο.
Από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πήρες toyota από τη στιγμή που πιστεύεις ότι τα γερμανικά του group είναι πιο ποιοτικά και στιβαρά αυτοκίνητα Ας έπαιρνες vw ή skoda.Αν όμως είχες πάρει γερμανικό και τώρα εμφανιζόταν κανένα μηχανικό πρόβλημα- που μπροστά του το σκιάδιο είναι πταίσμα-θα σου λέγανε bye-bye κύριε η εγγύησή σας έληξε εδώ και 2 χρόνια, πλήρωνε τώρα! -
Ο χρήστης giorgosvet έγραψε:
θα σου λέγανε bey-bey κύριε -
Όλα αυτά για ένα σκιάδιο;
Θεωρώ δε απίθανο να μην αναφέρεται κάπου το τι καλύπτει η εγγύηση.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
θα σου λέγανε bey-bey κύριε
Οπα λάθος!. bye-bye ήθελα να γράψω
skoda octavia 5 1800 tsi vs toyota avensis 1800!!!