-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
.........
Ακόμα λοιπόν πιστεύετε ότι με το να ψηφίζετε λευκό / άκυρο ή με το να μην ψηφίζετε εκφράζετε πολιτική θέση; Ναι, εκφράζετε, την πολιτική θέση όσων ψηφίζουν έγκυρο.Ακόμα και αν ψηφίσετε κόμμα που δεν θα βγει στη βουλή, με την έγκυρη ψήφο, στερείτε ποσοστά από τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ με την άκυρη /λευκή ή την αποχή τους αυξάνετε τα ποσοστά.
Αν πάλι επιμένετε, πάσο. Δημοκρατία (λέμε ότι) έχουμε, οπότε ο καθένας πράττει όπως νομίζει καλύτερα. Απλά δεν δέχομαι το επιχείρημα της πολιτικής θέσης της μη συμμετοχής στην ψηφοφορία (με λευκό / άκυρο ή αποχή - το ίδιο είναι).
Τζάμπα κουράζεσαι με αριθμητική.
Αν θεωρήσω εξ ίσου μ@λάκες και τους τέσσερεις συμμετέχοντες(που είναι μια πιθανή πολιτική άποψη), οι συλλογισμοί σου πάνε αδιάβαστοι ( )
Αρκεί να αντικαταστήσεις τα Α Β Γ Δ με μλκς μλκς μλκς μλκς -
Mαθηματικός νόμος είναι το δίκιο του Τάσου.
Γιατί δεν φτιάχνετε 'Εσείς οι Άλλοι' ένα κόμμα όπως το ονειρεύεστε;
-
Ποιον να ψηφισω; -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
.........
Ακόμα λοιπόν πιστεύετε ότι με το να ψηφίζετε λευκό / άκυρο ή με το να μην ψηφίζετε εκφράζετε πολιτική θέση; Ναι, εκφράζετε, την πολιτική θέση όσων ψηφίζουν έγκυρο.Ακόμα και αν ψηφίσετε κόμμα που δεν θα βγει στη βουλή, με την έγκυρη ψήφο, στερείτε ποσοστά από τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ με την άκυρη /λευκή ή την αποχή τους αυξάνετε τα ποσοστά.
Αν πάλι επιμένετε, πάσο. Δημοκρατία (λέμε ότι) έχουμε, οπότε ο καθένας πράττει όπως νομίζει καλύτερα. Απλά δεν δέχομαι το επιχείρημα της πολιτικής θέσης της μη συμμετοχής στην ψηφοφορία (με λευκό / άκυρο ή αποχή - το ίδιο είναι).
Αν θεωρήσω εξ ίσου μ@λάκες και τους τέσσερεις συμμετέχοντες(που είναι μια πιθανή πολιτική άποψη), οι συλλογισμοί σου πάνε αδιάβαστοι ( )
Αρκεί να αντικαταστήσεις τα Α Β Γ Δ με μλκς μλκς μλκς μλκςΑν πιστεύεις ότι όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές είναι γτπ και ότι δεν υπάρχει ελπίδα για την παραμικρή βελτίωση (μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας), έχει λογική η αποχή και το άκυρο. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση, όμως.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Αν πιστεύεις ότι όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές είναι γτπ και ότι δεν υπάρχει ελπίδα για την παραμικρή βελτίωση (μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας), έχει λογική η αποχή και το άκυρο. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση, όμως.
Εγώ θα ψηφίσω κόμμα, το δήλωσα
Την περίπτωση να προτιμάει να μοιραστεί η ψήφος του(έστω και σε σχέση με το αποτέλεσμα) παρά να πάει αυτούσια κάπου την σκέφτηκες;
Την περίπτωση να τα θεωρεί κάποιος όλα τα κόμματα εξαιρετικά ώστε να μην ξέρει ποιο να διαλέξει;( )
Να λέμε και καμμιά μλκία να περνάει η ώρα -
Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ (7/5/09) στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της πόλης μας. Σκηνές που λες και είχαν βγει από Ελληνική ταινία της δεκαετίας του ‘60! Σκηνές από ιστορίες καθημερινής τρέλας ενός Νοσοκομείου που κουβαλάει πολλές …αμαρτίες και ταλαιπωρίες ετών και ετών!
...
Από την μία πλευρά μέλη της οικογένειας του καρκινοπαθούς ασθενούς που περίμενε τον υπεύθυνο γιατρό για ένα κλύσμα πάνω από 4 ώρες, σε μια πλαστική καρέκλα στις σκάλες του νοσοκομείου, από την άλλη προσωπικό του ιδρύματος με securitάδες και στη μέση ολιγομελής δύναμη της Αστυνομίας ,που καλούσε απεγνωσμένα από τον ασύρματο για ενισχύσεις.
...
Δεκάδες αθίγγανοι που βρισκόντουσαν ,για άλλους λόγους φυσικά στο νοσοκομείο,μόλις είδαν να πέφτει ξύλο και γενικά να γίνεται ένας χαμός, θυμήθηκαν ότι κάποτε ένας γιατρός δεν τους φέρθηκε καλά,και λένε τώρα είναι η ευκαιρία για εκδίκηση.
...
Και όλα αυτά , επειδή ο συγκεκριμένος γιατρός που είχε ειδοποιηθεί να βοηθήσει τον καρκινοπαθή που κινδύνευε , μόλις τελείωσε το χειρουργείο έφυγε από το νοσοκομείο και άφησε ασθενή και συνοδούς του στα κρύα του λουτρού!
...Δείτε και το video...
-
Αν πιστεύεις ότι όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές είναι γτπ και ότι δεν υπάρχει ελπίδα για την παραμικρή βελτίωση (μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας), έχει λογική η αποχή και το άκυρο. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση, όμως.
Εγώ θα ψηφίσω κόμμα, το δήλωσα
Την περίπτωση να προτιμάει να μοιραστεί η ψήφος του(έστω και σε σχέση με το αποτέλεσμα) παρά να πάει αυτούσια κάπου την σκέφτηκες;
Την περίπτωση να τα θεωρεί κάποιος όλα τα κόμματα εξαιρετικά ώστε να μην ξέρει ποιο να διαλέξει;( )
Να λέμε και καμμιά μλκία να περνάει η ώραΤο θυμάμαι ότι το δήλωσες νωρίτερα. Μιλούσα (σε 2ο πρόσωπο) γενικά σε όποιον πιστεύει σε αποχή/λευκό.
Τέτοιες ώρες η μ@λ@κίες είναι χρήσιμες/χαλαρωτικές γιατί με αυτά που γίνονται θα έπρεπε να κοπανάμε το κεφάλι μας στον τοίχο
-
Αν η αποχή φτάσει το 50,1 % τί ακριβώς γίνεται?
Δεν ψηφίζω λευκό σε εκλογές, αν και γενικά δεν νομίζω ότι θα ψήφιζα. Το θεωρώ κοροϊδία, αν μη τι άλλο να σε κυβερνα το 33%. Αυτό δε σας πείραξε, σας πείραξε το πώς επηρεάζει το λευκό άκυρο.
Ψηφίζοντας κάποιον σημαίνει ότι ασπάζεσαι την πολιτική του.
Υ.Γ. Μάνο, κόμμα μόνο αν μπεις για υπουργός εργασίας
-
Δ.Τ.
(με υφυπουργούς τον Τάσο και καναδυό άλλους )
-
Τώρα με έβαλες σε σκέψεις
Η αλήθεια είναι ότι θέλω να αποφύγουμε έριδες aka Παυλόπουλος ΜαρκογιαννάκηςΑς αποφασίσουμε αμεσοδημοκρατικά
-
Εγώ θέλω και τον Μάνο μαζί! Θέλουμε ανθρώπους που δεν φοβούνται να δουλέψουν!
Ο Μάνος θα δείνει το παράδειγμα σε όλους!Γιατί αν περιμένω δουλειά από κάτι Ντρίφτηδες και Τάσους, σώθηκα...
Τον koutsan δεν τον υπολογίζω καν, θα αρνηθεί ν' αναλάβει το οτιδήποτε...Εγώ εννοείται θα κάνω το project management γιατί είμαι άνθρωπος καριέρας και χρειάζομαι τα μπικικίνια...
Αν και έχοντας πολιτική εξουσία, θα μου κάθονται εύκολα φίνα γκομενάκια και δεν θα χρειάζομαι τόσο ρευστό για πάρτη τους, αλλά μάζευε κι ας είν' και ρόγες...
-
Εγώ πήρα την απόφαση μου...
Ούτε λευκό που ενισχύει τον πρώτο, ούτε ποιηματάκια-βρισιές που μόνο γέλιο η ταλαιπωρία θα προκαλέσουν στην εφορευτική επιτροπή.
Πράσινο και να πάνε να χ&στούνε όλοι. -
Από περιέργεια, έχεις διαβάσει καμιά προγραμματική θέση, ή το ρίχνεις για αντίδραση?
-
Πρώτο, ακόμα και αν η αποχή είναι 99%, κυβέρνηση θα βγει με βάση το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων... Άρα ακόμα κι αν μόνο ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης και το σόι τους πάνε να ψηφίσουν, το ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός θα εξαρτηθεί από το ποιος έχει μεγαλύτερο σόι...
.........
Αρκεί να αντικαταστήσεις τα Α Β Γ Δ με μλκς μλκς μλκς μλκςΟι συλλογισμοί μου δεν πάνε αδιάβαστοι. Στο παράδειγμά μου υπήχαν μόνο 4 κόμματα, για λόγους ευκολίας. Στην πράξη όμως υπάρχουν δεκάδες. Η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν έχει ούτε μία πιθανότητα να βγει στη βουλή και να επηρρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο τις εξελίξεις. Άρα, μπορείς να ψηφίσεις ένα από αυτά, προκειμένου με την αποχή σου να μην πριμοδοτήσεις κάποιον από αυτούς που θα βγουν!
Και εν πάσει περιπτώσει, προσωπικά προτιμώ τον Βεργή στη βουλή από τον μπουμπούκο ή τον Πλεύρη...
Φυσικά, επαναλαμβάνω, όλα τα παραπάνω είναι η προσωπική μου άποψη, την οποία δεν είναι απαραίτητο να δέχονται όλοι ως σωστή...
Τέλος, δεν είμαι σε θέση να υποδείξω τι θα ψηφίσει ο καθένας, απλά μία ιδέα είπα και δεν πρόκειται να ξαναεμπλακώ σε τέτοια συζήτηση.
-
Αντίδραση. Σήμερα πέτυχα τυχαία μια εφημερίδα τους και θα ρίξω μια ματιά.
-
ξυπνηστε
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Πρώτο, ακόμα και αν η αποχή είναι 99%, κυβέρνηση θα βγει με βάση το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων... Άρα ακόμα κι αν μόνο ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης και το σόι τους πάνε να ψηφίσουν, το ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός θα εξαρτηθεί από το ποιος έχει μεγαλύτερο σόι... ......
....
Τέλος, δεν είμαι σε θέση να υποδείξω τι θα ψηφίσει ο καθένας, απλά μία ιδέα είπα και δεν πρόκειται να ξαναεμπλακώ σε τέτοια συζήτηση.Καταλαβαίνω τί λες, γι αυτό και ίσως αν θα ψήφιζα κάτι μπορεί να ήταν κανένα καμένο κόμμα της εξ. αριστεράς τύπου Μλ κκε, πισω μλ-κκε και δε συμμαζεύεται.
Τεσπα, κουβέντα να γινεται -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Από περιέργεια, έχεις διαβάσει καμιά προγραμματική θέση, ή το ρίχνεις για αντίδραση?http://el.wikipedia.org/wiki/Ο�% ... E.AD.CF.82
πχ http://ecogreens-gr.org/Docs/PS_Apofase ... Greece.pdf
-
εγώ πάλι γιατί έχω την εντύπωση οτι αυτό το κόμμα έφτασε ως εδω λόγο της οικολογικής μαλακίας που έχει πιάσει τον πλανήτη τα τελευταία χρόνια
-
Μια χαρά είναι οι προγραμματικές τους θέσεις στα χαρτιά. Γιατί οι άλλοι κάνουν στην πράξη ότι δηλώνουν από πριν;
Θεωρώ ότι αν πάρει ένα σημαντικό ποσοστό ένα τέτοιο μικρό και εκτός του γνωστού διπολισμού κόμμα, θα είναι ένα σοβαρό μήνυμα στους μεγάλους. Αυτοί και με αποχή ή άκυρα 50% θα έχουν τα παχυλά ποσοστά τους και πολύ που τους κάηκε καρφί.
Βόδια.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]