-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Δεν διαφωνώ περί ορθότητας αλλά αναλογίσου το σενάριο (ΔΕΝ κάνω το δικηγόρο των αντιπροσωπειών επ ουδενί έτσι? ) να έχεις δώσει εσύ απλά 500 ευρώ προκαταβολή και το αυτοκίνητο να κάνει συνολικά 15000 π.χ. Ο αντιπρόσωπος δηλαδή θα πληρώσει 14500 ευρώ για να γίνει ο εκτελωνισμός και μετά εσύ για τους χ,ψ λόγους υπαναχωρείς. Και δεν νομίζω ότι θα ήταν σπάνιο αυτό με τον αλλοπρόσαλλο Έλληνα. Οπότε ο αντιπρόσωπος θα παίζει σε κάθε πώληση με τον κάλο που έχω εγώ στο κεφάλι μου! Αλλά εκτός αυτού έχω την εντύπωση ότι ο εκτελωνισμός γίνεται στο όνομα του αγοραστή και απλώς η αντιπροσωπεία πραγματοποιεί τη διαδικασία για λογαριασμό σου. Οπότε λογικό είναι να πληρώνει ο αγοραστής.
Να το πω και χιουμοριστικά, όταν παραγγέλνεις από το Αμαζον ΔΕΝ τα έχεις μπροστά σου τα προϊόντα όταν τα πληρώνεις ! Αυτή είναι η μοίρα μας λόγω μη παραγωγής αυτοκινήτων στη χώρα μας. Π.χ. όταν υπήρχε η Νισάν στο Βόλο, δεν ξέρω αν αυτά που έφτιαχνε πουλιόνταν και Ελλάδα αλλά αν πουλιόνταν σίγουρα θα μπορούσες να τα δεις πριν πληρώσεις..
Νομιζω εχεις κανει 2 λαθη στους συλλογισμους σου. Ο αντιπροσωπος δεν θα πληρωσει ολοκληρη την αξια του αυτοκινητου αλλα μονο το ποσο που απαιτειται για τον εκτελωνισμο του. Κατα συνεπεια δεν θα πληρωσει 14500€ αλλα ενα πολυ μικροτερο ποσο (γυρω στα 2-3Κ)
Το ηλεκτρονικο εμποριο (σχετικα με αυτο που ανεφερες για την amazon) διεπεται απο εντελως αλλους κανονες και διαδικασιες και εκ φυσεως προυποθετει την προκαταβολικη πληρωμη .Ακομα και αυτο ομως πλεον σιγα σιγα ολο και συχοντερα δινει τη δυνατοτητα COD (CASH ON DELIVERY) Αντιθετως στα μαγαζια που εχουν 'βιτρινα' σε καμμια περιπτωση δεν πληρωνεις προκαταβολικα πριν την παραλαβη του εμπορευματος (εκτος και αν ο εμπορος ειναι ιδιοτροπος, Ελληνας, ή απατεωνας). Τελος αν κατι παει στραβα ειναι εξαιρετικα επιπονη η διαδικασια του να να κυνηγησεις νομικα μια εταιρεια (νομικα παντα ειναι προτιμοτερο να προσωποποιεις τις ευθυνες). Αντιθετως για την εταιρεια σε περιπτωση που εσυ οπως ανεφερες υπαναχωρησεις απο τις υποχρεωσεις σου, ειναι ασυγκριτα πιο ευκολο να στραφει νομικα εναντιον ενος φυσικου προσωπου.Η δικη μου αποψη (για να μη πω συμβουλη) και ειδικα επειδη η χωρα στην οποια εχουμε την ατυχια να ζουμε διακρινεται (για να το πω ευγενικα) απο ερασιτεχνισμο, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ για κατι που δεν εχουμε επιθεωρησει προηγουμενως, οσο επιμονα και αν το ζηταει ο εμπορος, οσα προσκομματα και αν προβαλει (το πιθανοτερο να πατησει πανω στην ανυπομονησια σου να παραλαβεις το αυτοκινητο).
-
Aν δεν πληρώσεις όμως προκαταβολικά, σε 9 στις 10 ελληνικές αντιπροσωπείες αυτοκίνητο ΔΕΝ εκτελωνίζεται και επομένως ΔΕΝ παραλαμβάνεις. Οπότε ή μένεις χωρίς αυτοκίνητο ή πας με δικηγορό (οπότε κάποιος θα κατουρήσει στη ρεζέρβα σου πριν παραλάβεις ! ) ή βεβαιώνεσαι (τον έγραψα τον τρόπο) ότι το αυτοκίνητο έφυγε από τη χώρα κατασκευής όπως ακριβώς το παράγγειλες. Τώρα αν το στουκάρουν στο τελωνείο είναι και αυτό ένα θέμα. Αλλά και πάλι είναι θέμα μόνο και μόνο λόγω του ότι ζούμε σε αυτόν τον καφενέ.
Γιατί γράφεις ότι δεν εξοφλείται το αυτοκίνητο κατά τον εκτελωνισμό? εννοείς ότι στον εκτελωνισμό θα πληρωθούν μόνο οι φόροι και τα χρήματα στη μαμά εταιρία θα πάνε αργότερα? Ακόμη και μόνο οι φόροι να είναι στα 15-20 χιλιάρικα δεν θα είναι τουλάχιστον 4-5 χιλιάρικα ΦΠΑ+ΕΤΤ ? Αν γνωρίζεις ακριβώς τις αναλογίες των ποσών δίνεις σε παρακαλώ ένα παράδειγμα π.χ. για ένα αυτοκίνητο των 30.000 ευρώ, για να δω ακριβώς πως πάει? Ευχαριστώ.
-
Οπως ειπα και στο post σου στο vwclub περσι τετοιο καιρο δεν μου ζητησε προπληρωμη η Παζαροπουλος, πηγα το ειδα και το πληρωσα. Αυτο ειναι και η κοινη λογικη νομιζω. Μεγαλη προσοχη, ξερω οτι καιγεσαι να παρεις το αμαξι στα χερια σου αλλα τα κανονια τελευταια ειναι πολλα και ειναι πολυ περιεργο που αλλαξε τακτικη ο Παζαροπουλος σε ενα χρονο!
-
Εγω σε 3 αγορες αυτοκινητων που εχω κανει ως τωρα
εκανα παραγγελια
με προκαταβολη αντιτιμου 5 με 10%
Πληρης εξοφληση ΚΑΤΟΠΙΝ ελεγχου οτι ολα ειναι οπως τα παρηγγειλα και το αυτοκινητο δεν εχει καποιο προβλημα
**Δεν θα δεχομουν τιποτα αλλο απο αυτο **Να σου πω το πιο απλο που μπορεις να παθεις αν τον εξοφλησεις
ολα τελεια το αμαξι οκ και ο εξοπλισμος
και το κοντερ ομως να εχει γραμμενα 100 χλμ
Για πες μου εκει τι δικιο θα βρεις φιλε μου
Γιατι ενα νεο αυτοκινητο θα πρεπει να ξερεις οτι στο τσακιρ κεφι , στη χειροτερη των περιπτωσεων δεν θα πρεπει να γραφει πανω απο 15 χλμ οταν το παραλαμβανεις -
Τα αυτοκίνητα που αναφέρεστε ήταν Ελλάδα (ετοιμοπαράδοτα δηλαδή) ή ήρθαν μετά από 2-3 μήνες από την παραγγελία? Αν ήταν ετοιμοπαράδοτα είναι λογικό να γίνει έλεγχος αφού ήδη είχαν περάσει το τελωνείο. αν όμως ήρθαν Ελλάδα ως παραγγελία μου κάνει εντύπωση που ο εκτελωνισμός έγινε με χρήματα του αντιπροσώπου. ΔΕΝ εννοώ ότι είναι λάθος απλά λέω για την ελληνική προσέγγιση των περισσότερων αντιπροσώπων.
-
Τα αυτοκίνητα που αναφέρεστε ήταν Ελλάδα (ετοιμοπαράδοτα δηλαδή) ή ήρθαν μετά από 2-3 μήνες από την παραγγελία? Αν ήταν ετοιμοπαράδοτα είναι λογικό να γίνει έλεγχος αφού ήδη είχαν περάσει το τελωνείο. αν όμως ήρθαν Ελλάδα ως παραγγελία μου κάνει εντύπωση που ο εκτελωνισμός έγινε με χρήματα του αντιπροσώπου. ΔΕΝ εννοώ ότι είναι λάθος απλά λέω για την ελληνική προσέγγιση των περισσότερων αντιπροσώπων.εγω μιλαω για παραγγελιες φιλε μου
Ετοιμοπαραδοτο δεν εχω παρει ποτε , και ουτε και προκειται -
Τα αυτοκίνητα που αναφέρεστε ήταν Ελλάδα (ετοιμοπαράδοτα δηλαδή) ή ήρθαν μετά από 2-3 μήνες από την παραγγελία? Αν ήταν ετοιμοπαράδοτα είναι λογικό να γίνει έλεγχος αφού ήδη είχαν περάσει το τελωνείο. αν όμως ήρθαν Ελλάδα ως παραγγελία μου κάνει εντύπωση που ο εκτελωνισμός έγινε με χρήματα του αντιπροσώπου. ΔΕΝ εννοώ ότι είναι λάθος απλά λέω για την ελληνική προσέγγιση των περισσότερων αντιπροσώπων.Εμενα ηταν στο τελωνειο και περιμενε να εκτελωνιστει, ας πουμε ετοιμοπαραδοτο. Δεν αλλαζει κατι ομως, παλι τον εκτελωνισμο τον πληρωσαν και ειχαν μονο 300Ε στο χερι.
-
ΔΕΝ εννοώ ότι είναι λάθος απλά λέω για την ελληνική προσέγγιση των περισσότερων αντιπροσώπων.Aυτο ακριβως ειναι το προβλημα. Οτι επειδη αυτη ειναι η προσεγγιση καποιων αντιπροσωπων (καποιων ειναΙ πολιτικη τους, καποιοι αλλοι ζυγιζουν τον πελατη να δουν αν θα τους περασει) δεν σημαινει οτι αυτος ειναι και ο 'σωστος' τροπος με τον οποιο γινονται οι συναλλαγες. Ειναι στο χερι του αγοραστη που 'σκαει' τα 20000Κ να απαιτησει την τηρηση συγκεκριμενων διαδικασιων.
Το γεγονος οτι σε καποιους ζητουν να προπληρωσουν το αυτοκινητο και σε καποιους αλλους οχι απο μονο του δειχνει ξεκαθαρα το ποσο αυθαιρετη ειναι και ποσο 'μπαζει' η ολη διαδικασια.
-
Ο χρήστης alexator έγραψε:
Καλησπέρα παιδία, σε λίγες μέρες θα είμαι και εγώ κάτοχος ενός καινούργιου golf! Το θέμα είναι ότι στο Παζαρόπουλο που το έκλεισα το αυτοκίνητο σήμερα με πήραν και μου είπαν να τους εξοφλήσω όλο το ποσό τώρα για να εκτελωνίσμουν το αυτοκίνητο και να το έχω σε 15 εργάσιμες μέρες...
Σας φαίνεται λογικό αυτο? Γνωρίζει κανείς κατι επι του θέματος?
Να πληρώσω τοσο χρήματα για αυτοκίνητο που δεν έχω ελένξει??
Επίσης γιατί τόσες πολλές μέρες για αυτοκίνητο που είναι Ελλάδα?Π@π@ριές του Παζαρόπουλου, απλά ο μάγκας θέλει να αγοράσει το αυτοκίνητο από την Kosmocar χωρίς να δώσει δεκάρα και σε πιέζει λέγοντας σου ότι θα το έχεις πιο γρήγορα.
Μην το δεχτείς με τίποτα, μάλιστα να του το ξεκόψεις με έντονο ύφος. Όσο έχεις εσύ τα λεφτά στην τσέπη δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα, κοιμάσαι ήσυχος και το άγχος το' χει αυτός. Αν του τα δώσεις η κάθε μέρα που θα περνάει θα είναι βασανιστική για σένα.
-
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Το θέμα είναι ότι αυτός ισχυρίζεται ότι με είχε ενιμερώσει και ότι το είχε γράψει και στο συμβόλαιο που κάναμε όταν το έκλεισα..
Το συμβόλαιο το κοίταξα και ότνως είχε γράψει με στυλό 15 εργάσιμες από την από την εξόφληση για παράδοση.Εγώ τοτε δεν το είχα προσέξει..αλλά ποσο έγγυρο είναι κάτι που δεν το αναφέρει το συμβόλαιο και το προσθέτει με στυλό αυτός?? Σε αυτή την περίπτωση τι μπορώ να κάνω?Βοηθήστε.... -
Ο χρήστης alexator έγραψε:
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Το θέμα είναι ότι αυτός ισχυρίζεται ότι με είχε ενιμερώσει και ότι το είχε γράψει και στο συμβόλαιο που κάναμε όταν το έκλεισα..
Το συμβόλαιο το κοίταξα και ότνως είχε γράψει με στυλό 15 εργάσιμες από την από την εξόφληση για παράδοση.Εγώ τοτε δεν το είχα προσέξει..αλλά ποσο έγγυρο είναι κάτι που δεν το αναφέρει το συμβόλαιο και το προσθέτει με στυλό αυτός?? Σε αυτή την περίπτωση τι μπορώ να κάνω?Βοηθήστε....Εχεις μονογραψει εσυ τον γραμμενο με στυλο ορο??
Αν οχι ειναι εντελως ακυρο οτι και να εχει γραψει αυτος...
Μη μασας με τιποτα.
Aκυρωσε τη παραγγελια στο τελος τελος.
.Με τη προκαταβολη μην ανησυχεις.Θα στα δωσει πισω μεχρι τελευταιο σεντσι. -
Mην κανεις πισω φιλε
Πεστου οτι να μην ανησυχει κι οτι αν το αυτοκινητο ειναι οπως το παρηγγειλες και σε κανονικη κατασταση θα παρει μεχρι τελευταιο λεπτο τα λεφτα του
Εγω προσωπικα επ ουδενι δεν θα εξοφλουσα αυτοκινητο πριν το δω με τα ματια μου , στο φως της ημερας -
Ο χρήστης pittas έγραψε:
Mην κανεις πισω φιλε
Πεστου οτι να μην ανησυχει κι οτι αν το αυτοκινητο ειναι οπως το παρηγγειλες και σε κανονικη κατασταση θα παρει μεχρι τελευταιο λεπτο τα λεφτα του
Εγω προσωπικα επ ουδενι δεν θα εξοφλουσα αυτοκινητο πριν το δω με τα ματια μου , στο φως της ημεραςpitta μολις παρατηρησα την υπογραφη σου...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Mην κανεις πισω φιλε
Εγω προσωπικα επ ουδενι δεν θα εξοφλουσα αυτοκινητο πριν το δω με τα ματια μου , στο φως της ημεραςpitta μολις παρατηρησα την υπογραφη σου...
φοβερος...
-
-
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
-
το Golf χαμηλωμενο ειναι πολυ ωραιο.... καιμου αρεσουν πολυ οι λεπτομεριες rust και wash που εχει κανει με τον αερογραφο.... μαλιστα το rust ειναι τοσο ρεαλιστικο που αρχικα το περασα για το focus του Ποπολαρου
-
Άσχετο αλλά τα 'σκουριασμένα' καπώ κτλ είναι η τελευταία λέξη της μόδας στο USnA
-
σαν φωτο ειναι ωραια!!! εχει ενα στυλ!!!!
VW Golf VΙ