Το αν υπάρχει σύγκριση ή όχι (μεταξύ S40 & Civic-Corolla) εξαρτάται από τα κριτήρια που θέτει κανείς...
Με βάση τα κριτήρια που τέθηκαν στο post νομίζω ότι υπάρχει (και παρα-υπάρχει) σύγκριση..
Και εξηγούμαι
¨Γενικά θέλω ένα αμάξι με καλό κινητήρα, όχι για κόντρες, αλλά για αξιοπρεπείς προσπεράσεις ακόμη και φορτωμένο, ταξιδιάρικο, με μικρή **κατανάλωση **και μεγαλούτσικους χώρους, φτηνά service, αλλά και φυσικά να μπορώ να κινηθώ μέσα στη **πόλη **(για αυτό αποκλείεται το ΜΑΖΔΑ 6...)
Από τα παραπάνω το Civic υπερτερεί σε κινητήρα, κατανάλωση, χώρους και δεν υστερεί σε ταξίδι και πόλη..
Υστερεί σε ποιότητα εσωτερικού (αλλά δεν αναφέρθηκε στα κριτήριά του) και -φαντάζομαι- σε service...!
Άρα δεν ξέρω από που προκύπτει αυτό το... χάσμα που περιγράφετε. Άλλωστε το S40 ναι μεν παρουσιάζεται ως 'μεσαίο' από την Volvo αλλά είναι ξεκάθαρα ένα μικρομεσαίο με εξαιρετική ποιότητα και πολύ δυνατό όνομα..
('την' **Corolla **δεν την ανέφερα γιατί δεν την έχω οδηγήσει και δεν πιστεύω ότι ξεχωρίζει κάπου..)
Καταλήγοντας, δεν εννοώ σε καμιά περίπτωση ότι 'πρέπει' να πάρεις το Civic (ή το Volvo). Noμίζω όμως ότι -όπως ειπώθηκε- πρέπει να τα οδηγήσεις και να κρίνεις ο ίδιος...