-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
'Κάθε φορά που ακούω (η διαβάζω) την είδηση ότι: «με ειδική πτήση της Ολυμπιακής, έφθασε το Άγιο Φως, το οποίο έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους», σκέπτομαι ότι πρέπει να είμαστε το πιο καθυστερημένο κράτος στον κόσμο.'
Νίκος Δήμου.
Κι όμως φίλε μου,ο έλληνας δεν δίνει 'μια' στους διανοούμενος της τέχνης και των γραμμάτων.
Οι εβραίοι χαζοπροφήτες και οι πνευματικοί τους νάνοι είναι υπεράνω όλων.Ο Δημου ειναι ο διανοουμενος(για γελια ειναι ο ανθρωπος)
Το εχετε παρακανει νομιζω με τις βλαστημιες εδω μεσα. Δεν εμποδιζει κανεναν η θρησκεια. Θες να διαβασεις 1000 βιβλια? Διαβασε τα. Θες να μην πιστευεις στο Θεο? Κανε οτι γουσταρεις. Θες να παρεις μια πετρα και να την χτυπησεις στο κεφαλι σου? Καντο
Αφηστε τα παραμυθακια περι εμποδιων απο τον Θεο και ακομα και απο την εκκλησια. Κανεις δεν σας εμποδιζει να κανετε οτι θελετε. Απλα επειδη ειστε αθεοι νιωθετε αδειοι μεσα σας και θελετε καπου να ξεσπασετε.
-
Η αλήθεια είναι ότι ένα κενό το νιώθω.
Βέβαια, είχα υποθέσει ότι οφειλόταν στο καλό χέσιμο που έριξα το πρωί , και προετοιμαζόμουν να ξεσπάσω το μεσημέρι τρώγοντας. Ξέρεις, κίβδηλα υλιστικά πράγματα : κρέατα, πατάτες κλπΤώρα που το λες όμως, θα βάλω εκκλησία FM να μου κοπεί η όρεξη
-
Μπορείς να είσαι άθεος (και εγώ είμαι) ΚΑΙ να σέβεσαι τις θρησκευτικές ευαισθησίες των πιστών, στον βαθμό που αυτές δεν προσπαθούν να σου επιβάλουν τρόπο ζωής και συμπεριφοράς.
-
Αυτό το κάνουμε, αλλιώς θα είχαμε σφαχτεί
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μπορείς να είσαι άθεος (και εγώ είμαι) ΚΑΙ να σέβεσαι τις θρησκευτικές ευαισθησίες των πιστών, στον βαθμό που αυτές δεν προσπαθούν να σου επιβάλουν τρόπο ζωής και συμπεριφοράς.Σε ατομικό επίπεδο, ή ας πούμε στο επίπεδο μιας μικρής παρέας- αυτό είναι απολύτως εφικτό.
Σε κοινωνικό επίπεδο όμως, τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα. Οι κοινωνικοί μηχανισμοί που διαμορφώνονται αναλόγως συγκεκριμένων αντιλήψεων επηρεάζουν όλους μας.
Από την εκμετάλλευση του κοινωνικού πλούτου, μέχρι την ηθική διάπλαση των νεανίδων [βλ. παλιότερο post περί τρομερής μείωσης των σωστών ανήθικων γυναικών και ως εκ τούτου το μεγάλο πλήγμα στις διαθέσιμες επιλογές ]Το ότι βέβαια όλοι ακολουθούμε κάποιους κοινούς κανόνες, είναι προφανές. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι κανόνες προστεύουν τις ελευθερίες όλων, ούτε αφήνουν ελεύθερα τα πιστεύω όλων. Προστατεύουν συγκεκριμένες ελευθερίες και συγκεκριμένες επιλογές πάνω από κάποιες άλλες, και αυτό λέγεται πολιτική μιας κοινωνίας.
Από την άλλη, πάντα τα πράγματα άλλαζαν όταν κάποιοι άνθρωποι άρχιζαν να μη σέβονται τα όσα επικρατούσαν μέχρι τότε.
Το είχαμε ψιλο-ξανασυζητήσει σε αυτό το thread, και κάπου εδώ πρέπει να είναι η άποψή μου για το ζήτημα.
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
'Κάθε φορά που ακούω (η διαβάζω) την είδηση ότι: «με ειδική πτήση της Ολυμπιακής, έφθασε το Άγιο Φως, το οποίο έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους», σκέπτομαι ότι πρέπει να είμαστε το πιο καθυστερημένο κράτος στον κόσμο.'
Νίκος Δήμου.
Κι όμως φίλε μου,ο έλληνας δεν δίνει 'μια' στους διανοούμενος της τέχνης και των γραμμάτων.
Οι εβραίοι χαζοπροφήτες και οι πνευματικοί τους νάνοι είναι υπεράνω όλων.Ο Δημου ειναι ο διανοουμενος(για γελια ειναι ο ανθρωπος)
Το εχετε παρακανει νομιζω με τις βλαστημιες εδω μεσα. Δεν εμποδιζει κανεναν η θρησκεια. Θες να διαβασεις 1000 βιβλια? Διαβασε τα. Θες να μην πιστευεις στο Θεο? Κανε οτι γουσταρεις. Θες να παρεις μια πετρα και να την χτυπησεις στο κεφαλι σου? Καντο
Αφηστε τα παραμυθακια περι εμποδιων απο τον Θεο και ακομα και απο την εκκλησια. Κανεις δεν σας εμποδιζει να κανετε οτι θελετε. Απλα επειδη ειστε αθεοι νιωθετε αδειοι μεσα σας και θελετε καπου να ξεσπασετε.
Ετσι σου δίδαξαν να λες.
Οταν το ανηψάκι μου που είναι 6 ετών,εν έτη 2009 η δασκάλα του διδάσκει σε ερώτημά του ότι το φαινόμενο της εναλλαγής ημέρας/νύχτας οφείλετε στο γεγονός ότι ο θεούλης τραβάει με σχοινιά τον ήλιο και το φεγγάρι αντίστοιχα αυτό το θεωρώ έγκλημα πρώτου βαθμού φίλε μου στην ψυχή του παιδιού.
Το αυτό επίσης όταν δίδονται απ τα σχολεία εβραιολατρικά κείμενα προς κατήχηση για να τα διαβάσουν οι γονείς στα παιδιά τους.
Αυτές οι ενέργειες (κι άλλες πολλές) υποδηλώνουν ένα κράτος υπό θρησκευτική ομηρία.
Ξέρεις οι πόλεμοι γίνονται και με άλλα μέσα εκτός από όπλα κι αυτό ο χριστιανισμός το γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους.
Δικαίωμά σου να πιστεύεις στις 'ιερές' ιστορίες του Αυνάν,του Αδαμ και της Ευας,του αγίου Λωτ του απατεώνα Μωυσή και χίλια δύο άλλα ευτράπελα.
Μεγάλο παιδί είσαι έχεις το απόλυτο δικαίωμα να να ζεις στην αυταπάτη σου και να θυσιάσεις ψυχικά τη ζωή σου προς χάριν της εβραιολατρείας για να εξαργυρώσεις την επιταγή του παραδείσου μετά θάνατον.(αυτό το λέμε ανασφάλεια? )
Δεν έχει το δικαίωμα όμως η θρησκέια σου να βρίζει του προγόνους μου και να διαμορφώνει τα μυαλά των παιδιών με τον ποιό χυδαίο τρόπο καθιστώντας την πνευματική αναπηρία ως προτέρημα στερώντας τα κάθε είδους ελεύθερης σκέψης.
Με αυτά κι άλλες πολλές 'αγαθοεργίες' της θρησκείας της ερήμου τα έχω κι αν αυτά σε ενοχλούν ψάξε τα αίτια στη βάση τους κι όχι σε μένα ή αυτούς που επιδιώκουν να απαγκιστρωθεί επιτέλους η σαπίλα απ το κράτος.
Δε με αποστομώνεις όταν αρκείσαι σε επιφανειακά και φαιδρά χριστιανικά επιχειρήματα.
Αντιθέτως έχω κάθε δικαίωμα να αντιδρώ (πέραν του οικονομικού ) στην άφιξη του αγιου φωτός με τιμές αρχηγού κράτους.
Η δική σου νοημοσύνη μπορεί να το δέχεται,η δική μου όμως όχι. -
παλι αρχισατε
-
Οταν το ανηψάκι μου που είναι 6 ετών,εν έτη 2009 η δασκάλα του διδάσκει σε ερώτημά του ότι το φαινόμενο της εναλλαγής ημέρας/νύχτας οφείλετε στο γεγονός ότι ο θεούλης τραβάει με σχοινιά τον ήλιο και το φεγγάρι αντίστοιχα
Αν μου έλεγε κάτι τέτοιο το παιδί μου θα έκανα παράπονα στο διευθυντή. Έλεος δηλαδή...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Οταν το ανηψάκι μου που είναι 6 ετών,εν έτη 2009 η δασκάλα του διδάσκει σε ερώτημά του ότι το φαινόμενο της εναλλαγής ημέρας/νύχτας οφείλετε στο γεγονός ότι ο θεούλης τραβάει με σχοινιά τον ήλιο και το φεγγάρι αντίστοιχα
Αν μου έλεγε κάτι τέτοιο το παιδί μου θα έκανα παράπονα στο διευθυντή. Έλεος δηλαδή...
Εγώ να δεις πως ανέβασα πίεση 200 χθες που μου τα έλεγε.
Η αδερφή μου φυσικά τους έχει γειωμένους αλλά μου λέει τι να κάνω?
Να πας της λέω και να την πιάσεις απ το αφτί,κι όχι χάιδεμα.....αυστηρή επίπληξη να μην το επαναλάβει γιατί θα έχει και συνέχεια.
Βέβαια στο χριστιανοταλιμπανικό καθεστώς που ζούμε υπάρχει και η εκδοχή να φάει ban το παιδί και να είναι στο στόχαστρο.
Απ την άλλη μια μέθοδος είναι αποτελεσματική.
Ηδη απ τα 6 χρόνια Αρχαία Ελληνική Γραμματεία.
Ετσι θα έχει το παιδί σε βάθος χρόνου ένα άμεσο πρότυπο σύγκρισης οπότε της λέω όταν θα έχει γίνει 18 μόνη της η μικρή θα έχει απορίψει τις εβραιοχριστιανικές χαζοπροφητείες και τα παραμύθια.
Ο εφιάλτης του δόγματος φυσικά,απαιτεί χρόνο αλλά διαφορετικά δεν γίνετε. -
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ;
ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ; -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ;
ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ;Χαίρομαι που στο άκουσμα και μόνο του όρου 'Αρχαία Ελληνική Γραμματεία' πανικοβάλεστε.
-
Οτι θες διαβαζεις και οτι θες γραφεις μου φαινεται.
-
Οτι θες διαβαζεις και οτι θες γραφεις μου φαινεται.Εσύ να φανταστώ μεταφέρεις τα λόγια Του και δεν γράφεις ό,τι θέλεις;
-
Οτι θες διαβαζεις και οτι θες γραφεις μου φαινεται.Οι τρεις ιεράρχες σας είναι άγιοι άνθρωποι και κομμάτι της επίσημης ορθοδοξίας?
Τους προσκυνάτε δηλ ναι η οχι? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Νίκος Δήμου.
Ετσι σου δίδαξαν να λες.
Οταν το ανηψάκι μου που είναι 6 ετών,εν έτη 2009 η δασκάλα του διδάσκει σε ερώτημά του ότι το φαινόμενο της εναλλαγής ημέρας/νύχτας οφείλετε στο γεγονός ότι ο θεούλης τραβάει με σχοινιά τον ήλιο και το φεγγάρι αντίστοιχα αυτό το θεωρώ έγκλημα πρώτου βαθμού φίλε μου στην ψυχή του παιδιού.
Το αυτό επίσης όταν δίδονται απ τα σχολεία εβραιολατρικά κείμενα προς κατήχηση για να τα διαβάσουν οι γονείς στα παιδιά τους.
Αυτές οι ενέργειες (κι άλλες πολλές) υποδηλώνουν ένα κράτος υπό θρησκευτική ομηρία.
Ξέρεις οι πόλεμοι γίνονται και με άλλα μέσα εκτός από όπλα κι αυτό ο χριστιανισμός το γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους.
Δικαίωμά σου να πιστεύεις στις 'ιερές' ιστορίες του Αυνάν,του Αδαμ και της Ευας,του αγίου Λωτ του απατεώνα Μωυσή και χίλια δύο άλλα ευτράπελα.
Μεγάλο παιδί είσαι έχεις το απόλυτο δικαίωμα να να ζεις στην αυταπάτη σου και να θυσιάσεις ψυχικά τη ζωή σου προς χάριν της εβραιολατρείας για να εξαργυρώσεις την επιταγή του παραδείσου μετά θάνατον.(αυτό το λέμε ανασφάλεια? )
Δεν έχει το δικαίωμα όμως η θρησκέια σου να βρίζει του προγόνους μου και να διαμορφώνει τα μυαλά των παιδιών με τον ποιό χυδαίο τρόπο καθιστώντας την πνευματική αναπηρία ως προτέρημα στερώντας τα κάθε είδους ελεύθερης σκέψης.
Με αυτά κι άλλες πολλές 'αγαθοεργίες' της θρησκείας της ερήμου τα έχω κι αν αυτά σε ενοχλούν ψάξε τα αίτια στη βάση τους κι όχι σε μένα ή αυτούς που επιδιώκουν να απαγκιστρωθεί επιτέλους η σαπίλα απ το κράτος.
Δε με αποστομώνεις όταν αρκείσαι σε επιφανειακά και φαιδρά χριστιανικά επιχειρήματα.
Αντιθέτως έχω κάθε δικαίωμα να αντιδρώ (πέραν του οικονομικού ) στην άφιξη του αγιου φωτός με τιμές αρχηγού κράτους.
Η δική σου νοημοσύνη μπορεί να το δέχεται,η δική μου όμως όχι.Eμενα παντως δεν μου ελεγαν τετοια πραγματα στο νηπιαγωγειο και ουτε στο δημοτικο. Επειδη το εκανε η συγκεκριμενη δασκαλα δεν σημαινει οτι το κανουν ολες.
Η θρησκεια εχει θεσει ηθικους φραγμους , αλλα δεν φαινεται να εχουν επιτυχια, γι'αυτο και οι επιστημονες δημιουργησαν ατομικες βομβες και τις εριξαν σε Χιροσιμα, Ναγκασακι και γι'αυτο προσπαθουν ανεπιτυχως(τι δεν το ηξερες οτι κανουν πειραματα?) εδω και χρονια να κλωνοποιησουν ανθρωπους.
Θα μπορουσαν οι κυβερνησεις αντι να δωσουν δισεκατομυρια για πειραματα στο CERN ,για πτησεις στο διαστημα και αλλες μπουρδες να δωσουν χρηματα για να βρουν θεραπειες σε καρκινο, AIDS και αλλες αρρωστιες.Δυστυχως δεν αργει ο καιρος που θα κυριαρχησουν οι αθεοι και τοτε θα ειναι η ωρα που θα καταστραφει η γη. Ο ανθρωπος δεν ειναι αγγελακι οταν γεννιεται οπως λεει η εκκλησια και ουτε ''αγραφο βιβλιο''. Οπως ελεγε ο Φροιντ(και συμφωνω 100%) η συσκευη του ανθρωπου εχει 2 συστατικα. Την επιθετικοτητα και την ικανοποιηση της ηδονης. Δεν εχετε ακουσει στις ειδησεις για γονεις που βιαζουν τα παιδια τους? Δεν εχετε ακουσει για οργια με ζωα, ανθρωπους και οτι αλλο μπορειτε να φανταστειτε? Προφανως ολοι αυτοι οι ''ανθρωποι'' που κανουν αυτες τις πραξεις δεν δεχτηκαν την στοργη και δεν διδαχτηκαν τους ηθικους περιορισμους.
Ολοι μα ολοι οι ανθρωποι ειμαστε επιθετικοι και ηδονιστες. Το ποσο πολυ ή λιγο επιθετικος εισαι εξαρταται απο τις ηθικες αξιες και τον τροπο που μεγαλωνεις. Αν αφησεις ανεξελεγκτο τον ανθρωπο απο μωρο θα δεις την δημιουργια ενος κτηνους.
-
ποιοι ιεραρχες ρε φιλε ;
με πας λαμια μεσω πατρας τωρα -
ποιοι ιεραρχες ρε φιλε ;
με πας λαμια μεσω πατρας τωραΜια ερώτηση έκανα,μπορείς να απαντήσεις?
-
για ποιους ιεραρχες μιλας;
-
για ποιους ιεραρχες μιλας;Κοίτα,επειδή αρχίζεις και τη βρωμάς τη δουλειά μη με δουλεύεις.
Για τους τρεις ιεράρχες της ορθοδοξίας μιλάω και ξέρεις πολύ καλά ποιοί είναι?
Λοιπόν? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Οτι θες διαβαζεις και οτι θες γραφεις μου φαινεται.
Οι τρεις ιεράρχες σας είναι άγιοι άνθρωποι και κομμάτι της επίσημης ορθοδοξίας?
Τους προσκυνάτε δηλ ναι η οχι?Ασε τι προσκυναμε εμεις. Σου ειπα και την αλλη φορα οτι οσοι πιστευουμε στον Θεο, δεν σημαινει οτι κανουμε οτι μας λεει η τωρινη εκκλησια.Ακομα και οι Σατανιστες δεν ειναι στην ιδια κατηγορια με τους αθεους ,γιατι ακομα και οι ιδιοι πιστευουν σε κατι ανωτερο(ασχετα αν ειναι καλο ή κακο). Οι αθεοι ομως πιστεουν στον ανθρωπο. Ποσο ανοητοι ειναι..... Πως μπορεις να πιστευεις σε κατι τοσο ατελες, επιθετικο και αλαζονικο πλασμα?
Ο Σωκρατης ηξερε πολυ καλα ,γιατι πιστευε σε κατι ανωτερο. Η σοφια του ,τον εκανε να αντιλληφθει τις ατελειες του ανθρωπου και ετσι στραφηκε σε μια ανωτερη δυναμη.
Περί εκκλησίας