-
α) σωστά
β)1617 x 1080
γ)1080p = 1920 x 1080 pixels
720p = 1280 x 720 pixels
η VGA βγάζει αναλογικό σήμα και δεν θυμάμαι μέχρι πόσα pxl
η HDMI ή DVI βγάζουν ψηφιακό και είναι όσο μπορεί να σου δώσει η κάρτα γραφικών ή όσο υποστηρίζει το προβολικό σου μέσο
δ)όχι, θα βλέπεις 1920 χ 1080 σε 90'... όσο μεγαλώνουν οι ίντσες, τόσο μεγαλώνει και ο κόκος, αλλά είναι δύσκολο να δεις διαφορά με τόσο μεγάλη ανάλυση.Ή αφού έτσι και αλλιώς η ανάλυση του προβολικού είναι μικρότερη από την ανάλυση των φωτο δεν έχει σημασία ?
σωστά -
Ρε παιδιά, αυτή εδώ τι λέει?
http://www.skroutz.gr/s/7599/Pioneer-PD ... 50%22.htmlΠέρσι είχε 3 χιλιάρικα.
Βλέπω βέβαια ότι είναι HD-ready (όχι full-HD) και έχει αντίθεση 16,000 : 1, ενώ τώρα έχουν κάτι 50,000:1
Εχουν πολύ καλή φήμη οι Κuro -
Τις αντιθέσεις που δίνουν οι κατασκευαστές μη τις πολύ πιστεύεις.
Γενικά οι Kuro έχουν πολύ καλή φήμη.
(Αν και λόγω της οικονομικής κρίσης η Pioneer σταματά τη παραγωγή τους) -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
**Τις αντιθέσεις που δίνουν οι κατασκευαστές μη τις πολύ πιστεύεις. **
(Αν και λόγω της οικονομικής κρίσης η Pioneer σταματά τη παραγωγή τους)Καλά ναι, ισχύει.
Εδώ έδιναν κάτι κουφά, πχ 1.000.000 : 1Είμαι σε δίλημμα πάντως ανάμεσα στην Kuro από πάνω και αυτή:
http://www.skroutz.gr/s/42129/Samsung-L ... 52%22.htmlΜπορεί βέβαια τελικά να πάρω καμια άλλη.
Πάντως σκέφτομαι για μινιμουμ 50άρα. Τα υπόλοιπα τα ψάχνω (πανελς, αναλυσεις, συχνότητες κλπ). -
Αν το budget σου είναι στα ~3000 ευρώ, τότε η Kuro 5090LH (Full HD 50'') είναι μονόδρομος (για τηλεόραση, γιατί με ίδια λεφτά παίρνεις προβολέα )
Επίσης στα λεφτά των Kuro να βεβαιωθείς πως περιλαμβάνονται τα ηχεία (~250 ευρώ) και η βάση (~200 ευρώ), είναι hidden costs Tα 3000 που λέω παραπάνω τα περιλαμβάνουν αυτά.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
**Τις αντιθέσεις που δίνουν οι κατασκευαστές μη τις πολύ πιστεύεις. **
(Αν και λόγω της οικονομικής κρίσης η Pioneer σταματά τη παραγωγή τους)Καλά ναι, ισχύει.
Εδώ έδιναν κάτι κουφά, πχ 1.000.000 : 1Είμαι σε δίλημμα πάντως ανάμεσα στην Kuro από πάνω και αυτή:
http://www.skroutz.gr/s/42129/Samsung-L ... 52%22.htmlΜπορεί βέβαια τελικά να πάρω καμια άλλη.
Πάντως σκέφτομαι για μινιμουμ 50άρα. Τα υπόλοιπα τα ψάχνω (πανελς, αναλυσεις, συχνότητες κλπ).Μεταξύ των δυο την προσωπικά θα επέλεγα την kuro.
(Αν και με τόσα χρήματα παίρνεις βιντεοπροβολέα και έχεις και υπερδιπλάσια διαγώνιο για να βλέπεις ταινίες και ότι αξίζει και τα ρέστα μια μικρή τηλεόραση για να βλέπεις
τα υπόλοιπα προγράμματα. ) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν το budget σου είναι στα ~3000 ευρώ, τότε η Kuro 5090LH (Full HD 50'') είναι μονόδρομος (για τηλεόραση, γιατί με ίδια λεφτά παίρνεις προβολέα )Επίσης στα λεφτά των Kuro να βεβαιωθείς πως περιλαμβάνονται τα ηχεία (~250 ευρώ) και η βάση (~200 ευρώ), είναι hidden costs Tα 3000 που λέω παραπάνω τα περιλαμβάνουν αυτά.
Μεταξύ των δυο την προσωπικά θα επέλεγα την kuro.
(Αν και με τόσα χρήματα παίρνεις βιντεοπροβολέα και έχεις και υπερδιπλάσια διαγώνιο για να βλέπεις ταινίες και ότι αξίζει και τα ρέστα μια μικρή τηλεόραση για να βλέπεις
τα υπόλοιπα προγράμματα. )3.000 παραπάει. Δεν τα δίνω για τηλεόραση.
Γι' αυτό έλεγα γι' αυτή:
http://www.skroutz.gr/s/7599/Pioneer-PD ... 50%22.html
που αν δεν κάνω λάθος είναι προτελευταίο μοντέλο και γι' αυτό φθηνότερη.Τους βιντεοπροβολείς τους έχω σκεφτεί σαν λύση, ο χώρος μου είναι και ταμαμ για τέτοια δουλειά - έχω μεγάλο ελεύθερο τοίχο απέναντι απ'τον καναπε, αλλά δεν είναι φασαρία μωρε?
Βαριέμαι αφόρητα να τον εγκαθιστώ (θέλει και τρύπες έτσι?) και κάθε φορά κλείνε φώτα, ιστορίες κλπ, θέλει και πανιά (ή παίζει και στον τοίχο? ) άνοιξε κλείσε, δε ξέρω, μου φαίνεται φασαρία, προτιμώ μια καλή τηλεόραση να τελειώνεις.Να βάλω άλλη μια παράμετρο?
Αν παίζεις και παιχνίδια PS2 ή PS3 και κάνεις και σύνδεση με media center ή/και PC, πχ:
http://www.wdc.com/en/products/products ... anguage=en
είναι καλύτερα να πάρεις LCD? Ισχύει αυτό? -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Τους βιντεοπροβολείς τους έχω σκεφτεί σαν λύση, ο χώρος μου είναι και ταμαμ για τέτοια δουλειά - έχω μεγάλο ελεύθερο τοίχο απέναντι απ'τον καναπε, αλλά δεν είναι φασαρία μωρε?
Βαριέμαι αφόρητα να τον εγκαθιστώ (θέλει και τρύπες έτσι?) και κάθε φορά κλείνε φώτα, ιστορίες κλπ, θέλει και πανιά (ή παίζει και στον τοίχο? ) άνοιξε κλείσε, δε ξέρω, μου φαίνεται φασαρία, προτιμώ μια καλή τηλεόραση να τελειώνεις.Να βάλω άλλη μια παράμετρο?
Αν παίζεις και παιχνίδια PS2 ή PS3 και κάνεις και σύνδεση με media center ή/και PC, πχ:
http://www.wdc.com/en/products/products ... anguage=en
είναι καλύτερα να πάρεις LCD? Ισχύει αυτό?Για τον βιντεοπροβολές τι να σου πω. Προσωπικά προτιμώ να κάνω 50 χιλιόμετρα για να φάω μια πολύ καλή μπριζολάρα παρά να φάω μια μέτρια δίπλα στο σπίτι μου.
Η εγκατάσταση γίνεται μια φορά και τέλος. Με μια σχετικά καλή οθόνη (προβολή στο τοίχο άστο καλύτερα) με τηλεχειριζόμενο μηχανισμό ούτε θα σηκώνεσαι από την καρέκλα σου.
Αλλά είπαμε αυτά είναι γούστα, όπως η μπριζόλα.Αν θες για παιχνίδια, υπολογιστή κ.λ.π. σαφώς LCD. Γενικά οι plasma αν και πολλά χρόνια στην αγορά, όλο και κάτι γίνεται και δεν πείθουν τους αγοραστές.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Για τον βιντεοπροβολές τι να σου πω. Προσωπικά προτιμώ να κάνω 50 χιλιόμετρα για να φάω μια πολύ καλή μπριζολάρα παρά να φάω μια μέτρια δίπλα στο σπίτι μου.
Η εγκατάσταση γίνεται μια φορά και τέλος. Με μια σχετικά καλή οθόνη (προβολή στο τοίχο άστο καλύτερα) με τηλεχειριζόμενο μηχανισμό ούτε θα σηκώνεσαι από την καρέκλα σου.
Αλλά είπαμε αυτά είναι γούστα, όπως η μπριζόλα.Αν θες για παιχνίδια, υπολογιστή κ.λ.π. σαφώς LCD. Γενικά οι plasma αν και πολλά χρόνια στην αγορά, όλο και κάτι γίνεται και δεν πείθουν τους αγοραστές.
Δεν έχεις άδικο.
Θα ρίξω μια ματια τι παίζει με προβολέα και θα δω.
Αλλά μάλλον για LCD με βλέπω, γιατί θα παίζει και κονσόλες, pc, κλπ. -
Στην αρχή είχα αποφασίσει να πάρω μια Kuro.
Αλλά κάτι η γκρίνια της καλής μου να μην έχουμε στο σαλόνι μας αυτή την τεράστια μαύρη επιφάνεια (που, επειδή βλέπουμε ελάχιστη έως καθόλου τηλεόραση, θα παρέμενε μαύρη κατράμι τον περισσότερο καιρό ), κάτι η διάθεσή μου για κάτι παραπάνω, πήρα τελικά προβολέα (Panasonic 3000) που, μαζί με την εγκατάσταση (φάγαμε 1.5 απόγευμα), τη βάση, το πανί (92'' αλλά πάει και περισσότερο αν έχεις απόσταση να διαθέσεις) και το καλώδιο HDMI κόστισε περίπου 3500 (και μείναμε με την αρχαία Sony 29'' CRT για τηλεόραση, no problemo). Αλλά δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τηλεόραση -η Kuro είναι μια -πολύ καλή, άριστη- ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ο προβολέας είναι ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ (και ας λέει η 2-χρονών κόρη μου 'να δούμε μεγάλη τηλεόραση' ) Και επίσης δουλεύει εξαιρετικά σαν slide show για ψηφιακές φωτό
Αν ο 'φάκελος χρήσης' σου περιλαμβάνει βέβαια και παιχνίδια τότε ίσως να έχει νόημα μια flat panel αλλά στην περίπτωση αυτή θα χρειαστείς τη μεγαλύτερη ανάλυση μιας τελευταίας γενιάς (Full HD)
-
Καλησπέρα παιδιά, κάποια πρόταση για lcd στα +- 500€ αυτό το διάστημα που να αξίζει τα λεφτά της?
Έχω ακούσει μακριά απο samsung και LG ισχύει? Ευχαριστώ! -
Ο χρήστης muranomike έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά, κάποια πρόταση για lcd στα +- 500€ αυτό το διάστημα που να αξίζει τα λεφτά της?
Έχω ακούσει μακριά απο samsung και LG ισχύει? Ευχαριστώ!όχι, λάθος ακούς. εξαρτάται φυσικά για ποια σειρά λένε.
τι ψάχνεις, απλή ή full HD ? και στις πόσες ίντσες? η σειρά 6 της samsung είναι καλή (και της lg επίσης, και νομίζω έχει βγάλει με 0pixel εγγύηση) -
Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις την νέα τηλεόραση για θέαση κυρίως τηλεοπτικού σήματος θα πρέπει η τηλεόραση να έχει το μέγιστο 32 ίντσες και κατά προτίμηση χαμηλή ανάλυση. Κυριολεκτικά θα τυφλωθείς αν προσπαθήσεις να παρακολουθήσεις τα ελληνικά κανάλια σε TV με πολλές ίντσες όσο καλή κι αν είναι… απλά ξέχνα το!!! Η παλιά CRT (ειδικά αν πρόκειται για καλή TV) βρίσκεται έτη φωτός μπροστά σε ποιότητα κίνησης, contrast κτλ.
Όλες οι καινούριες τηλεοράσεις Full HD LCD και Plasma (όσες έχουν μείνει ακόμη) απαιτούν υψηλής ανάλυσης ψηφιακό σήμα ( στη χειρότερη περίπτωση DVD player αναφοράς ) για να αποδώσουν ικανοποιητικά με εξαίρεση κάποια πανάκριβα μοντέλα που αξίζουν τα λεφτά τους από πλευράς απόδοσης αλλά σε 2 χρόνια θα τις πουλάνε στα πανέρια του Media Markt.
Με λίγα λόγια αναβάλεις για 2-3 χρονάκια την αγορά LCD (Εκτός κι αν πρόκειται για χρήση σε σύστημα Home Cinema με Blue Ray κτλ.) έως ότου αναβαθμιστούν τα τηλεοπτικά δίκτυα (υποχρεωτικά!) και εκπέμψουν σε υψηλή ανάλυση. Τότε προχωράς στην αγορά μιας TV ακόμη πιο εξελιγμένης και συνάμα δεν είσαι υποχρεωμένος να καταβάλεις το μεγαλύτερο αντίτιμο για καλή ποιότητα εικόνας μια και με την αναβάθμιση του σήματος θα αποδίδουν καλύτερα περισσότερα μοντέλα και όχι μόνο τα κορυφαία.
Κι όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι υπάρχει μια σχετική οικονομική στενότητα, διαφορετικά…
-
Και επίσης να είναι και ampilight (μονο Philips εως τώρα).
Ήμουνα διστακτικός με αυτήν την τεχνολογία (οπίσθιος φωτισμός) άλλα έως τώρα έχω κολλήσει για τα καλά γιατί με χαμηλό ή και καθόλου φωτισμό στο δωμάτιο το έχω πάντα ενεργοποιημένο! -
Στη δική μου 42άρα plasma η τηλεόραση παίζει τέλεια (τηρουμένων των αναλογιών φυσικά).
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Στη δική μου 42άρα plasma η τηλεόραση παίζει τέλεια (τηρουμένων των αναλογιών φυσικά).Λογικό! Η τεχνολογία των plasma έχει καθαρό προβάδισμα σε σχέση με τις LCD στην αναπαραγωγή φτωχού τηλεοπτικού σήματος. Επιπλέον οι περισσότερες plasma έχουν πάνελ HD Ready και όχι Full HD, χαρακτηριστικό που τις βοηθάει ακόμη περισσότερο να αποδίδουν ικανοποιητικά.
Το σοκ το παθαίνεις αν μπορέσεις να παρακολουθήσεις ταυτόχρονα μια CRT τελευταίας τεχνολογίας ( 100Hz – pixelplus κτλ ) με μία οποιαδήποτε καινούρια LCD ειδικά αν το πρόγραμμα περιέχει γρήγορες εναλλαγές σκηνών. (πάντα μιλάμε για τηλεοπτικό σήμα!)
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Το σοκ το παθαίνεις αν μπορέσεις να παρακολουθήσεις ταυτόχρονα μια CRT τελευταίας τεχνολογίας ( 100Hz – pixelplus κτλ ) με μία οποιαδήποτε καινούρια LCD ειδικά αν το πρόγραμμα περιέχει γρήγορες εναλλαγές σκηνών. (πάντα μιλάμε για τηλεοπτικό σήμα!)
+1 στο σπίτι έχουμε μια crt loewe 32άρα 100 hz και ένας φίλος εφερε δίπλα μια lcd. Όταν βλέπαμε τα κανάλια έπαθε πλάκα δεν μιλιώταν και γω τον πείραζα
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
+1 στο σπίτι έχουμε μια crt loewe 32άρα 100 hz και ένας φίλος εφερε δίπλα μια lcd. Όταν βλέπαμε τα κανάλια έπαθε πλάκα δεν μιλιώταν και γω τον πείραζα
Τα τελευταία μοντέλα CRT της LOEWE που παράχθηκαν πριν από την κατάργηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας αποτελούσαν το σημείο αναφοράς στην ποιότητα εικόνας.
Το παραπάνω σχόλιο μου αφορούσε προσωπική εμπειρία μια και είμαι περήφανος κληρονόμος της LOEWE VITROS 32” την οποία συγκρίναμε με το καινούριο απόκτημα της οικογένειας PHILLIPS AUREA 42” με τηλεοπτικό σήμα (μας έτρωγε ο κ@λος μας!).
Διαβάζαμε στον Ήχο για το φαινόμενο αλλά όταν το είδαμε με τα ματάκια μας….
-
Η τηλεόραση θα χρησιμοποιείται κυρίως για θέαση τηλεοπτικού σήματος και θα είναι το πολύ 32'' λόγω απόστασης θέασης οπότε καλύτερα να πάω σε ανάλυση 1366χ768 παρά σε full hd ? Δε θέλω να ξεφύγω και πολύ από το budget των 500€ .
dmitspan ποιά είναι η σειρά 6 της samsung ? Κάποιο link?
Κάτι τέτοιο αξίζει http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156568 ? -
Ο χρήστης muranomike έγραψε:
Η τηλεόραση θα χρησιμοποιείται κυρίως για θέαση τηλεοπτικού σήματος και θα είναι το πολύ 32'' λόγω απόστασης θέασης οπότε καλύτερα να πάω σε ανάλυση 1366χ768 παρά σε full hd ? Δε θέλω να ξεφύγω και πολύ από το budget των 500€ .
dmitspan ποιά είναι η σειρά 6 της samsung ? Κάποιο link?
Κάτι τέτοιο αξίζει http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156568 ?Σου προτεινω την λυση και κλεινουμε το ζητημα...
Λοιπον, LG LH 3000, στα 500euro, FULL HD 32inch, και δέκτη DVB MPEG4 για να πιάνει τα ψηφιακά κανάλια που θα αρχίσουν εκπομπη κατα Μαιο μερια...
Την πήρα πριν λίγες μερες, και ειλικρινα δεν έχω κάτι ιδιαίτερο για να παραπονεθώ... Ειναι άψογη ειδικα σε αυτά τα λεφτά!
SKROUTZ IT για τα καταστηματα με την χαμηλοτερη τιμή!
help! τηλεορασεις hdtv !!