Ο χρήστης Spartan έγραψε:
ΑΒΤ (Q7).... Λογικό να τα φτύσει...., στο ίσιωμα.
Youtube Video
Quattro + λάθος λάστιχα = κάτσε σπίτι!!
Επειδή το Q5 λογικά θα θέλετε να το δοκιμάσετε στα χιόνια να λάβετε πολύ υπόψη σας το άνωθεν βίντεο.
Με τα performance λάστιχα όσο και να βοηθάει η πολύ καλή τετρακίνηση, αυτό δεν είναι αρκετό και σε συνδυασμό με το αυξημένο βάρος μπορεί να αποβεί επικίνδυνο.
Και φετος αρκετά SUV στραπατσαρίστηκαν στα Ελληνικά χιονοδρομικα, κάνοντας τους φαναρτζήδες πλουσιότερους. έγω έτυχα μάρτυρας σε ένα Χ5 και ένα Cayenne και είδα άπό tv στο star ένα Q7 να κάνει πατιναζ και να πέφτει στα παρκαρισμένα.
Για τον επόμενο χειμώνα λοιπόν, διαβάστε καλά το βιβλίο οδηγίων όπου λογικά θα ανακαλύψτε ότι για τα λάστιχα που φοράτε στην διάσταση σας ο κατασκευαστής απαγορέυει τις αλυσίδες γιατί λογικά θα βρίσκουν στην ανάρτηση.......
Συνεπως θα πρέπει να επιλέξτε είτε χιονοκουβέρτες, είτε spikes, ειτε χιονολάστιχα σε μικρότερη διάσταση (και ζαντα) ώστε να μπορείτε να βάλετε αλυσίδες στην εξαιρετική περίπτωση που και με χιονολάστιχα αντιμετωπίσετε πρόβλημα (μια δυο μέρες, λόγω συνθηκών, τον φετινο χειμώνα ήταν δύσκολες οι καταβάσεις από χιονοδρομικά ακόμα και με χιονολάστιχα).
Εγω στο Α4 Β7 παίζω quattro και χιονολάστιχα τους 3 χειμερινούς μήνες και πραγματικά χαίρεσαι το βουνό.
Στα περι κινητήρα έχω κάνει στον 2.0ΤFSI 35,000 χλμ και επειδή τα service είναι κάθε 15,000 χλμ κάθε 7,500 περίπου συμπληρώνω 750ml λάδι. Κανένα άλλο πρόβλημα δεν έχω αντιμετωπίσει καθώς θεωρώ ότι στο τέλος του κύκλου ενός μοντέλου όλα τα λάθη 'νεότητας' έχουν λυθεί. Αυτό δεν μπορείς να το περιμένεις από το Q5 γιατί είναι babe ακόμα.
Με σύνεση το γκάζι γιατί θα έχετε κατανάλωση και θα σας τσιμπάει η Τροχαία.
6η στο κιβώτιο, 3,000 στροφές και καλά ταξίδια
Στα γραφικά περί σπάνε τούρμπο κλπ απλά θα απαντήσω ότι πούλησα τον προηγούμενο μου μαμα 1.8Τ με 160,000 χλμ και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με την τουρπίνα του η οποία λειτουργούσε φυσιολογικά
Λόγω flat χώρου αποσκευών αν το αντέχει η τσέπη σας, χρήσιμα που θα το ανακαλύψτε συνήθως εκ των υστέρων είναι το σύστημα συγκράτησης αποσκευών και ένα πλαστικό που κάνει 40 ευρο και προστατεύει τον προφυλακτήρα από τα χτυπήματα και τα ρούχα σας από τα λερώματα και τις εξατμίσης.
Τέλος, Adaptive Lights
Προσοχή λοιπόν στις επιλογές σας, με σύνεση και λογική.