-
Έχω τρία διπλά φωτιστικά με λάμπες φθορισμού στο δωμάτιο μου. Το ένα απο αυτά βουίζει πολύ έντονα, τα άλλα δύο έχουν το νορμάλ, σχεδόν αναιπαίσθητο βουητό που έχουν όλες οι λάμπες φθορισμού.
Σε πρώτη φάση τί μπορώ να κάνω για το έντονο βουητό του ενός φωτιστικού? Σε δεύτερη φάση μπορεί να γίνει κάτι ωστε να εξαλειφθεί εντελώς το βουητό και απο τα άλλα δύο φωτιστικά?
-
Nα κάνει κάποιο συντονισμό ο πυκνωτής που έχει? Δεν είναι κάτι που αλλάζει ευκολα ομως...
Για κοίτα αν κάνεις αλλαξοκωλιά στις λάμπες αν το πρόβλημα παραμένει στο ίδιο φωτιστικό -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
:hmmm:
Nα κάνει κάποιο συντονισμό ο πυκνωτής που έχει? Δεν είναι κάτι που αλλάζει ευκολα ομως...
Για κοίτα αν κάνεις αλλαξοκωλιά στις λάμπες αν το πρόβλημα παραμένει στο ίδιο φωτιστικόΤο άνοιξα, κούνησα τις λάμπες και σταμάτησε αλλά μετά απο 10-15 λεπτά άρχισε πάλι
-
Για κάνε τράμπα τα starter από το ένα φωτιστικό στο άλλο και δες αν αλλάζει κάτι. Αν ναι, τότε θέλεις άλλο starter απλώς. Συνήθως, ο θόρυβος έρχεται από αυτά και όχι τις λάμπες.
-
Τις λάμπες δοκίμασε να αλλάξεις μεταξύ τους.
ΑΝ και μάλλον κάτι έχει πάρει μπόσικο απ τα πλαστικά και συντονίζει. Δε μου ρχεται κάτι άλλο στο μυαλό -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
:hmmm:
Nα κάνει κάποιο συντονισμό ο πυκνωτής που έχει? Δεν είναι κάτι που αλλάζει ευκολα ομως...Βγαίνει εύκολα?
-
Ο πυκνωτης ειναι συνδεμενος παραλληλα με την τροφοδοσια του φωτιστικου. Βγαζεις τα καλωδια του απο την κλεμα, βγαζεις και τη βιδα που τον κραταει στο φωτιστικο (αν εχει) και εισαι οκ. Αλλα δε νομιζω να φταιει αυτο.
Δοκιμασε να βγαλεις το σταρτερ ενω η λαμπα ειναι αναμμενη. Αν σταματαει ο θορυβος, βαλε καινουριο σταρτερ. Αν οχι μαλλον ο μετασχηματιστης οδευει προς την τελευταια του κατοικια. -
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
Ο πυκνωτης ειναι συνδεμενος παραλληλα με την τροφοδοσια του φωτιστικου. Βγαζεις τα καλωδια του απο την κλεμα, βγαζεις και τη βιδα που τον κραταει στο φωτιστικο (αν εχει) και εισαι οκ. Αλλα δε νομιζω να φταιει αυτο.
Δοκιμασε να βγαλεις το σταρτερ ενω η λαμπα ειναι αναμμενη. Αν σταματαει ο θορυβος, βαλε καινουριο σταρτερ. Αν οχι μαλλον ο μετασχηματιστης οδευει προς την τελευταια του κατοικια.Αν είναι απ το μετασχηματιστή, ο θόρυβος μπορεί να υποννοεί γήρανση του διηλεκτρικού του καλωδίου, ή να έχει αυξημένες απώλειες, αλλά μέχρι να φτάσει στο τέλος έχει χρόνο. Επίσης μπορεί να είναι 'κινέζικος' κακοσχεδιασμένος
-
Αυτά τα φωτιστικά βουίζουν. Άλλα λίγο άλλα πολύ - ακόμα και καινούρια.
Καλή τύχη να βρεις κάποια που βουίζουν λίγο.
-
Ξέρετε που μπορώ να βρώ μονωτική ταινία που να έχει και σφουγγαράκι?
Παρατήρησα οτι κάποια καλώδια πίσω απο το ταμπλο είναι τυλιγμένα με τέτοια ταινία και οχι με την κλασική 'απλή' μαύρη.
-
Τελικά έβγαλα εντελώς λάμπες και starter και τα ξαναέβαλα και το βουητό έφτασε στα νορμάλ επίπεδα. Κάπου διάβασα για ηλεκτρονικά ballast αλλά σε διάφορα φόρουμ είδα οτι και αυτά κάνουν βουητό καμια φορά.
-
ζητω το ελεος σας... εφαγα μια τρελλη φολλα ενας πουστης ποντικος πηγε και τρυπωσε στο τροπετο που εχω παρει για το clio και μου εφαγε 2 καλωδια!!!το ενα καλωδιο το αποκατεστησα διοτι ηταν στον αισθητηρα του βολαν!το δευτερο πηγε και το εφαγε συριζα απο το ενα clip που κουμπωνει στον πολλαπλασιαστη!η μονη λυση ,την οποια και πραττω τωρα δα, ανοιξα το clip με προσοχη εβγαλα απο μεσα τις ακιδες που πιανουν πανω στον πολλαπλασιαστη και τωρα αντιμετωπιζω ενα μικρο προβλημα...ξερει κανεις που μπορω να βρω αυτα:
...γνωριζω οτι σιγουρα εχει ο Γκιοκας διπλα στο Ερρικος Ντυναν!το θεμα μου ειναι πως λογο τρελλου φορτου αυτη την περιοδο δεν μπορω να παω ουτε για καφε απεναντι απο την εταιρεια που δουλευω νυχτα φευγω νυχτα γυρναω!αν γνωριζει κανενας να μου πει μαγαζι που να βρησκεται σε μια ευλογη ακτινα 'δρασεως' απο Πευκη(Ηρακλειο,Γαλατσι,Μενιδι,Ν. Ιωνια,Χαλανδρι,κτλπ) θα ειμουν υποχρεωμενος!!!
-
Βαγγέλη καλημέρα και χρόνια σου πολλά, πρέπει να έχει ο Αντώνης, το ηλεκτρολογείο που είναι δίπλα στο βενζινάδικο που είναι η PGA στη Μεταμόρφωση.
-
Ευχαριστω πολυ για τις ευχες και για την πληροφορια!ευτυχως ειναι διπλα στη δουλεια και θα πεταχτω μια τωρα!
-
Αντιμετωπίζω καποιο προβλημα με peugeot 206 ενεργοποιούνται αυτοματα τα alarm, ενω δεν βρίσκεται σε κίνηση, δηλαδη το αυτοκινητο ειναι σταθμευμενο. Μπορει να με ενημερωσει καποιος τι προβλημα ειναι αυτο και πως αντιμετωπίζεται?
-
Μήπως έχει να κάνει με τον συναγερμό?
-
Δεν εχει συναγερμο. Ο μηχανικος μου ειπε ισως ο φλασοδιακοπτης, ισως η πλακετα , ισως, ισως......... Help καμια ιδεα ρε παιδια.
-
Του πότε είναι το αμάξι; Ενώ είσαι με αναμμένη μηχανή στο φανάρι πχ, ανάβουν τα αλάρμ;
-
Έχω πάρει φόρα και κάνω συνέχεια ψώνια!
Αυτή τη φορά, μάλλον αγόρασα κάτι πραγματικά...άχρηστο για το Υ, αλλά με έτρωγε το χέρι μου εδώ και καιρό και έψαχνα κάτι καλό και φτηνό.
Parking 6 Sensors Front & Back LCD Talking & BuzzerΤο βρήκα σε καλή τιμή (36€ με την αποστολή) και είπα ας το αγοράσω κι όποτε έχω όρεξη, το βάζω. Λέω να το συνδυάσω και με βαφή των προφυλακτήρων, που έχουν άπειρα σημαδάκια από παρκαρίσματα, να ξανανιώσει λίγο το καημένο!
Με βλέπω να το κρατάω κάνα 3άρι χρόνια ακόμη και να το αποσύρω ( ) στο τέλος της απόσυρσης, αν δεν πάθει κάτι σοβαρό.Οι παραπάνω αισθητήρες παρκαρίσματος, έχουν περισσότερη μανούρα να μπουν, επειδή έχουν αισθητήρες και μπροστά, άρα πρέπει να βγει και ο μπροστά προφυλακτήρας, ο οποίος έχει και τα προβολάκια. Δεν θα είναι τίποτε λογικά, απλώς θέλει να φάω κάποιες ωρίτσες, αλλά γενικά γουστάρω DIY καταστάσεις!
-
Πρώτο πρόβλημα για το sx4.
Φίλος συνέδεσε kit θέρμανσης μπότας ski στον αναπτήρα του αυτοκινήτου. Μετά από ώρα διαπίστωσε ότι δεν δουλεύει. Πράγματι ο αναπτήρας δεν έδινε ρεύμα. Στην πορεία διαπίστωσα ότι δεν δουλεύουν και οι καθρέπτες όπως και ο πίσω υαλοκαθαριστήρας. Πιθανώς το Kit προκάλεσε βραχυκύκλωμα
Υποθέτω θα κάηκε η ασφάλεια, κοινή και για τα τρία άνω εξαρτήματα?
Άνοιξα το manual και αναζήτησα τις σχετικές ασφάλειες. Δίνει πληροφορία μόνο για ασφάλεια πίσω υαλοκαθαριστήρα και όχι για καθρέπτες - αναπτήρα.
Ηλεκτρολογικές ερωτήσεις!