-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
http://www.newsblog.gr/?p=8475&owa_from=feed&owa_sid=-1211878823μάλλον εδώ ταιριάζει
Θα ήθελα να σημειώσω ότι όλα τα παραπάνω τα γράφω χωρίς να θέλω να τα χρωματίσω πολιτικά.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η κουμουνιστική ιδεολογία αλλάζει και πολύ από την καπιταλιστική, στην πράξη, μόνο τα αφεντικά αλλάζουν.
Αλλά αν κάποιος προσπαθήσει να βγάλει, νοητικά, τον εαυτό του από την πραγματικότητα και να σκεφτεί ως ανεξάρτητος παρατηρητής χωρίς να επηρρεάζεται από προσωπικά βιώματα και απόψεις τι θα έλεγε;
Βλέπει έναν κόσμο όπου κάποιες ομάδες ανθρώπων πουλάνε φούμαρα και κερδίζουν δις, κάποιες εταιρείες που φουσκώνουν εξαιτίας αυτών των φούμαρων και μοιράζουν δις στους μετόχους τους, και μέσα σε όλο αυτό τον συρφετό κάποιους εργαζόμενους που, απλώς, προσπαθούν να κάνουν αυτό για το οποιο πληρώνονται, την δουλειά τους.
Ξαφνικά αυτό το πράγμα σκάει και έρχεσαι εσύ το κράτος, ως θεός, να φιάξεις τα πράγματα. Τι θα κάνεις;;;
Θα πληρώσεις και άλλο αυτούς που τρώγανε τα δις, θα απολύσεις τους εργαζόμενους που απλως κάνανε την δουλειά τους και θα διασώσεις - συντηρήσεις τις φούσκες και τα φούμαρα;;;
ή ..... ....... .... -
προφανώς και δεν το έβαλα για την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αλλά για τη συμπεριφορά της εταιρίας και του Μυλωνά (εφόσον αυτός είχε αυτή την ιδέα)
anyway τα ζώα (οσο ψηλά κι αν είναι στην τροφική αλυσίδα) δεν μπορούν να καταλάβουν με το καλό
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
προφανώς και δεν το έβαλα για την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αλλά για τη συμπεριφορά της εταιρίας και του Μυλωνά (εφόσον αυτός είχε αυτή την ιδέα)anyway τα ζώα (οσο ψηλά κι αν είναι στην τροφική αλυσίδα) δεν μπορούν να καταλάβουν με το καλό
Εγώ νομίζω πως η απόφαση του Μυλωνά είναι η πιο υπεύθυνη στάση που μπορεί να κρατήσει επιχειρηματίας.
Δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα οι επιχειρήσεις να συντηρούν πλεονάζον προσωπικό...
Αντί να κάνει μαζικές απολύσεις μείωσε το ωράριο εργασίας 23% και τις αποδοχές 20%.
Οι 3 που δεν συμφώνησαν με τους νέους όρους εργασίας αποχώρησαν.
Δεν ξέρω βέβαια σε τί βαθμό τους δόθηκε προειδοποίηση ότι δεν θα υπάρξει άλλη λύση από την απόλυσή τους σε περίπτωση μη συμφωνίας. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
προφανώς και δεν το έβαλα για την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αλλά για τη συμπεριφορά της εταιρίας και του Μυλωνά (εφόσον αυτός είχε αυτή την ιδέα)
anyway τα ζώα (οσο ψηλά κι αν είναι στην τροφική αλυσίδα) δεν μπορούν να καταλάβουν με το καλό
Εγώ νομίζω πως η απόφαση του Μυλωνά είναι η πιο υπεύθυνη στάση που μπορεί να κρατήσει επιχειρηματίας.
Δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα οι επιχειρήσεις να συντηρούν πλεονάζον προσωπικό...
Αντί να κάνει μαζικές απολύσεις μείωσε το ωράριο εργασίας 23% και τις αποδοχές 20%.
Οι 3 που δεν συμφώνησαν με τους νέους όρους εργασίας αποχώρησαν.
Δεν ξέρω βέβαια σε τί βαθμό τους δόθηκε προειδοποίηση ότι δεν θα υπάρξει άλλη λύση από την απόλυσή τους σε περίπτωση μη συμφωνίας.Γιατί αλλοιώς θα κλείσει και θα μείνουν άνεργοι, ξέρουμε ξέρουμε....
-
1ον. νομίζω οτι ο Μυλωνάς μετά την απαγωγή είναι στα φρύδια του το πολιτικαλ κορεκτνες, που μεταξύ μας κινεί αυτή τη χώρα γιατί άμα ήταν να περιμένουμε απο δικαιοσύνη και δ. υπηρεσίες τσιου μπιου που λένε και τα μπαοκια
2ον. αυτό που έκανε δεν μπορούσε να το κάνει με νέα συλλογική σύμβαση? ο τελικός μισθός είναι κάτω απο τη συλλογική της ΓΣΕΕ?
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Γιατί αλλοιώς θα κλείσει και θα μείνουν άνεργοι, ξέρουμε ξέρουμε....Εγώ νομίζω ότι θα κλείσει και θα μένουν εργαζόμενοι.
-
Δεν είναι απαραίτητο ότι θα κλείσουν, απλά δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν φιλανθρωπίες.
Επιπλέον ο Μυλωνάς τους προσέφερε, έστω και ελάχιστα, μεγαλύτερη αποζημίωση ανά ώρα εργασίας.
Καλό για εμένα δεν είναι μόνον οι αυξήσεις στους μισθούς αλλά και οι μειώσεις στις ώρες εργασίας και κριτήριο πάντα η αποζημίωση ανά ώρα εργασίας.
Θα δουλεύω 80-100 ώρες όταν ξεκινήσω οπότε ξέρω πολύ καλά σε τί αναφέρομαι! Τα χρήματα σαν απόλυτο νούμερο δε θα είναι άσχημα, αλλά να το βράσω όταν δε θα έχω δύναμη για τίποτε άλλο (ούτε καν να τα ξοδέψω!) -
Εγώ δεν καταλαβαίνω τα εξής:
- Μετά την κρίση οι μισθοί αυτών των ανθρώπων θα επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα και πως καθορίζεται το τέλος της κρίσης;
- Αυτός, ο μειωμένος, είναι ο νέος επίσημος μισθός των ανθρώπων αυτών με ότι αυτό συνεπάγεται (ΙΚΑ, αποζημειώσεις κ.λ.π.);
- Τι τους εξασφαλίζει το νέο μειωμένο ωράριο η επιχείριση δηλ. θα κλείνει νωρίτερα ή όποιος φεύγει πιο πριν θα μπαίνει στο Black list;
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω τα εξής:- Μετά την κρίση οι μισθοί αυτών των ανθρώπων θα επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα και πως καθορίζεται το τέλος της κρίσης;
Υποθέτω πως εφόσον το ωρομίσθιο δεν άλλαξε, όταν ξαναπάνε σε 8ωρο θα αυξηθεί ανάλογα
- Τι τους εξασφαλίζει το νέο μειωμένο ωράριο η επιχείριση δηλ. θα κλείνει νωρίτερα ή όποιος φεύγει πιο πριν θα μπαίνει στο Black list;
Λογικά ό,τι τους εξασφάλιζε πριν το 8ωρο θα τους εξασφαλίζει τώρα το 6ωρο
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω τα εξής:
- Μετά την κρίση οι μισθοί αυτών των ανθρώπων θα επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα και πως καθορίζεται το τέλος της κρίσης;
Υποθέτω πως εφόσον το ωρομίσθιο δεν άλλαξε, όταν ξαναπάνε σε 8ωρο θα αυξηθεί ανάλογα
Λογικά ό,τι τους εξασφάλιζε πριν το 8ωρο θα τους εξασφαλίζει τώρα το 6ωρο
Αν το ανάγεις σε ωρομίσθιο, ναι, ακούγεται σωστό απλώς αυτό θυμίζει περισσότερο καταστάσεις φάμπρικας με βάρδιες μπροστά στην μηχανή, συγκεκριμένα διαλείματα κ.λ.π.
Σε άλλου είδους εταιρείες π.χ. καταστήματα, εταιρείες παροχής υπηρεσιών κ.λ.π. που λειτουργούν με προκαθορισμένο ωράριο ή δεν έχουν ωράριο η μείωση ωρών δύσκολα επιτυγχάνεται στην ουσία. -
Τα 10 θετικά της οικονομικής κρίσης
-
Θα αναβιώσει το συσσίτιο της γειτονιάς και έτσι θα αναθερμανθούν και πάλι οι σχέσεις στις γειτονιές όπου κανείς πλέον δε λέει καλημέρα στον άλλον.
-
Τα παιδιά δε θα φεύγουν ούτε στα 40 από το πατρικό τους και θα μπορούν έτσι να φροντίζουν τους γονείς τους χωρίς να ξοδεύουν σε γηροκομεία και αποκλειστικές.
-
Θα ξαναζωντανέψει το ταβερνάκι της γειτονιάς, που με ελάχιστα ή και βερεσέ θα καλύπτει τη βραδινή έξοδο.
-
Θα λανσαριστεί νέα μόδα διατροφής, όπως ρεβίθια αλάδωτα με ρίγανη, ρύζι με μαραθόσπορο και ραδίκια ποσέ.
-
Θα γνωρίσει νέες δόξες ο Καραγκιόζης με παραστάσεις όπως Ο Καραγκιόζης στο Βατοπέδι, Ο Καραγκιόζης Υπουργός, Ο Καραγκιόζης τραπεζίτης, Ο Καραγκιόζης χρηματιστής...
-
Δεν θα χρειασθεί να ολοκληρωθεί το πείραμα CERN, μιας και οι επιστήμονες θα έχουν μπροστά τους ολοζώντανο το μεγάλο «ΜΠΑΜ».
-
Ο ρατσισμός θα δεχθεί ένα ισχυρό χτύπημα, γιατί οι αλλοδαποί ξέρουν περισσότερα από φτώχεια και πείνα, και μπορούν να μας διδάξουν τα «μυστικά» της επιβίωσης.
-
Θα εκτιναχθεί στα ύψη ο δημογραφικός δείκτης - κάτι πρέπει να κάνεις για να σκοτώσεις την ώρα σου όταν δεν έχεις δουλειά.
-
Θα ανέβει το μορφωτικό επίπεδο, αφού οι μαθητές θα το ρίξουν στο διάβασμα λόγω αφραγκίας.
-
Θα αναβιώσει η Φιλική Εταιρία, η γιάφκα, το Κρυφό Σχολείο, οι αντιστασιακές ομάδες ενάντια στο ανάλγητο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις παραφυάδες αυτού.
-
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Τα 10 θετικά της οικονομικής κρίσης-
Θα αναβιώσει το συσσίτιο της γειτονιάς και έτσι θα αναθερμανθούν και πάλι οι σχέσεις στις γειτονιές όπου κανείς πλέον δε λέει καλημέρα στον άλλον.
-
Τα παιδιά δε θα φεύγουν ούτε στα 40 από το πατρικό τους και θα μπορούν έτσι να φροντίζουν τους γονείς τους χωρίς να ξοδεύουν σε γηροκομεία και αποκλειστικές.
-
Θα ξαναζωντανέψει το ταβερνάκι της γειτονιάς, που με ελάχιστα ή και βερεσέ θα καλύπτει τη βραδινή έξοδο.
-
Θα λανσαριστεί νέα μόδα διατροφής, όπως ρεβίθια αλάδωτα με ρίγανη, ρύζι με μαραθόσπορο και ραδίκια ποσέ.
-
Θα γνωρίσει νέες δόξες ο Καραγκιόζης με παραστάσεις όπως Ο Καραγκιόζης στο Βατοπέδι, Ο Καραγκιόζης Υπουργός, Ο Καραγκιόζης τραπεζίτης, Ο Καραγκιόζης χρηματιστής...
-
Δεν θα χρειασθεί να ολοκληρωθεί το πείραμα CERN, μιας και οι επιστήμονες θα έχουν μπροστά τους ολοζώντανο το μεγάλο «ΜΠΑΜ».
-
Ο ρατσισμός θα δεχθεί ένα ισχυρό χτύπημα, γιατί οι αλλοδαποί ξέρουν περισσότερα από φτώχεια και πείνα, και μπορούν να μας διδάξουν τα «μυστικά» της επιβίωσης.
-
Θα εκτιναχθεί στα ύψη ο δημογραφικός δείκτης - κάτι πρέπει να κάνεις για να σκοτώσεις την ώρα σου όταν δεν έχεις δουλειά.
-
Θα ανέβει το μορφωτικό επίπεδο, αφού οι μαθητές θα το ρίξουν στο διάβασμα λόγω αφραγκίας.
-
Θα αναβιώσει η Φιλική Εταιρία, η γιάφκα, το Κρυφό Σχολείο, οι αντιστασιακές ομάδες ενάντια στο ανάλγητο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις παραφυάδες αυτού.
:
-
-
Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κρίση στην Ελλάδα αφορά την κατανάλωση και όχι την οικονομία αφού δεν έχουμε παραγωγή. Απλά το μοτίβο που είχαν επιβάλλει οι τράπεζες τα τελευταία χρόνια του να παίρνουμε δάνειο για να αγοράσουμε ρούχα ή να πάμε στα μπουζούκια θα εξαφανιστεί αφού δεν θα μπορούμε να χρεώσουμε τρισέγγονα...
Η βαρειά βιομηχανία της χώρας (τουρισμός) πιστεύω ότι θα ευνοηθεί επειδή η Ελλάδα θεωρείται πιο οικονομική επιλογή σε σχέση με άλλους προορισμούς (πχ Ισπανία). Αν οι ξενοδόχοι, πλοιοκτήτες, εστιάτορες σκεφτούν λίγο έξυπνα και προβάλλουν χαμηλότερες τιμές θα πήξουν στο τάληρο από τους ευρωπαίους που θα προτιμήσουν τη Σαντορίνη αντί για τη Μαγιόρκα επειδή δεν τους φτάνουν τα φράγκα. Αν σκεφτούν μπακαλίστικα και πουν ότι 'θα ρουφήξουμε το αίμα των κορόιδων που θα έρθουν για να βγάλουμε τη φετινή χασούρα' του χρόνου θα σαλτάρουν όλοι μαζί από την καλντέρα (τυχαίο παράδειγμα).
ΙΜΗΟ όλα αυτά τα μειωμένα ωράρια-ωρομίσθια κλπ είναι μια ωραία ένδειξη ότι της ασυδοσίας των εργοδοτών οι οποίοι -ελλείψει κρατικού ελέγχου- κάνουν όλα όσα φαντασιώνονταν τις κρύες νύχτες του χειμώνα για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους... -
H Iσπανια ειναι πιο φθηνη για διακοπες απο Ελλαδα, εκτος αν πας στην Ανω Ραχουλα.
-
Και ποιο ποιοτική γι'αυτό και οι καλοί τπουρίστες πάνε μαγιόρκα και ιταλία. Μας έχουν κάνει μεγάλη ζημιά αυτές οι χώρες. Το ξερό μας το κεφάλι φταίει βέβαια που με τις ελεεινές υπηρεσίες τους διώξαμε.
Πρόσφατα στην Αυστρία είχα συζήτηση με αυστριακές για το πού πάνε διακοπές και μου είπαν ισπανία-ιταλία. Χάνουμε πρώτο πράγμα γμτ
Διάβασα πως υπάρεχει μείωση 20 με 30% στις κρατήσεις από Ρωσία. Η Χαλκιδική τουλάχιστον στηρίζεται από Ρωσία, Σερβία και μέχρι πέρυσι σκόπια (τώρα λόγω εξελίξεων μειώθηκαν οι σκοπιανοί).
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κρίση στην Ελλάδα αφορά την κατανάλωση και όχι την οικονομία αφού δεν έχουμε παραγωγή. Απλά το μοτίβο που είχαν επιβάλλει οι τράπεζες τα τελευταία χρόνια του να παίρνουμε δάνειο......Δυστηχώς κάνεις λάθος
Αυτό το μοτίβο που ορθώς αναφέρεις ότι επέβαλαν οι τράπεζες στους καταναλωτές, δυστηχώς το επέβαλαν και στους επιχειρηματίες, στους οποίους επίσης επέβαλαν να δουλεύουν με μεταχρονολογημένες επιταγές, πλαφόν, και άλλα ωραία ώστε να τοκογλυφούν απέναντι τους νομότυπα.
Εργάζομαι στον χώρο της οικοδομής που ούτε λίγο ούτε πολύ αφορά 400 (ναι 400!!) επαγγέλματα. Επειδή η κατάσταση με τις επιταγές είναι ανεξέλεγκτη και δημιουργεί ντόμινο είναι πάρα πολλοί οι σωστοί επαγγελματίες που έχουν βρεθεί εκτεθειμένοι.
Το να μην έχεις δουλειά είναι κάτι που αντιμετωπίζεται, το να μην πληρώνεσαι (αντίθετα να πληρώνεις και από πάνω) την δουλειά που έχεις βγάλει πριν την κρίση είναι πραγματική καταστροφή. Προσωπικά εκτιμώ ότι θα έχουμε στρατιές ανέργων, μακάρι να διαψευσθώ.
-
Ρε μανια με αυτες τις Γερμανοαυστριακες, ηθελα ναξερα αν σου κατσει καμια Γαλλοιταλιδα τι θα κανεις
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Αντί να κάνει μαζικές απολύσεις μείωσε το ωράριο εργασίας 23% και τις αποδοχές 20%.Αν μείωνε το ωράριο εργασίας 43% και τις αποδοχές 40% θα ήταν διπλά πιο υπεύθυνος;
Οι χώρες με χαμηλά μεροκάματα, ξέφυγαν της κρiσης; Γιατί για κάτι υποτιμήσεις ακούω..
Η μείωση των μισθών που έκανε ο Μυλωνάς στους εργαζομένους του, δε θα φέρει μείωση της κατανάλωσης; Και αυτό περαιτέρω ύφεση; -
Μη φοβάστε ρε, η κυβέρνηση παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κρίση. Εξοπλίζει τα ματ με σύγχρονα όπλα, κι απαγορεύει τις κουκούλες στις διαδηλώσεις. Κατα τα άλλα κάντε χωρίστρα κι έρχονται
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ρε μανια με αυτες τις Γερμανοαυστριακες, ηθελα ναξερα αν σου κατσει καμια Γαλλοιταλιδα τι θα κανειςΘέλει και ρώτημα?
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;