-
Καλησπέρα παιδιά,
είχα ανοίξει θέμα πριν λίγο καιρό με αγορά αυτοκινήτου. Κοίταξα κάποια πράγματα, οδήγησα κάποια μοντέλα, ακολούθησα και κάποιες συμβουλές και....πάλι πίσω στην αρχή. Δυστυχώς ήρθαν τα πράγματα έτσι και δε μπορώ να διαθέσω για καινούργιο ειδικά τα 16+χιλ που σκεφτόμουνα, οπότε πάω για κάποιο μεταχειρισμένο. Έχω κάνει αρκετό ψάξιμο, εχω περάσει από μάντρες σε όλη την αττική, μέχρι και στο σχιστό πήγα έτσι να δω τι παίζει. Λοιπόν, θέλω βοήθεια τώρα διότι μέχουνε πιάσει οι κλασσικοί φόβοι του μεταχειρισμένου.
Δηλαδή σκέφτομαι για ενα 1600αράκι, να τα χει τα 100 αλογάκια του μην είναι και τελείως τάφος μοντέλο 2002 κ έπειτα. Θα σκάσω μετρητά 7χιλ λέω και ίσως πάω στα 9 σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Λοιπόν μέχρι στιγμής από αυτά που έχω δει και μου αρέσουν έχω:- Alfa romeo 147 1600 120hp, 2002-2005, 50-60χιλ, 7χιλ (οδήγησα μια 147 και μου άρεσει αλλά έχω διαβάσει ότι είναι πολύ ζημιάρικα από κάποιο σημείο και μετά)
- VW Polo GTI 1600 125hp, 2001-2003, 70-80χιλ, 6-8χιλ. Εδώ πάμε σε παλιό μοντέλο που με φοβίζει λίγο, αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, μου αρέσει, δεν το έχω οδηγήσει ακόμα.
Τώρα πάμε σε λίγο πιο τσιμπημένα - Opel Astra 1400 100hp, 2005-2007, λίγα χλμ, ίσως 9χιλ. Δε το χω οδηγήσει, είχα πάρει ένα πιο παλιά, ειδικά αν είναι πιο πρόσφατο μοντέλο φένεται ενδιαφέρον κυριως λόγω ηλικίας κ ας είναι 1400.
- Audi A3 1600 100hp, 2001-2003, 70-80 χιλ, ίσως 9+χιλ. Πολύ πολύ όμορφο, αλλά δε ξέρω πως συμπεριφέρεται μετά από τόσα χιλ, μιλάμε για 8ετία αυτοκίνητο.
- Toyota Corolla hatch 1600 110hp, 2002-2003, 9+χιλ. Ωραιότατο, δε το χω οδηγήσει όμως.
Τι θα λέγατε? Παρακαλώ τεκμηριωμένες απόψεις (ειδικά αν υπάρχει εμπειρία) γιατί είμαι αρκετά μπερδεμένος. Ηλικιακά με φοβίζουν τα πιο πολλά, πέραν αυτού όλα έχουν τα υπέρ τους και τα κατά τους. Οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις ευπρόσδεκτες.
-
Καλησπέρα παιδιά,
είχα ανοίξει θέμα πριν λίγο καιρό με αγορά αυτοκινήτου. Κοίταξα κάποια πράγματα, οδήγησα κάποια μοντέλα, ακολούθησα και κάποιες συμβουλές και....πάλι πίσω στην αρχή. Δυστυχώς ήρθαν τα πράγματα έτσι και δε μπορώ να διαθέσω για καινούργιο ειδικά τα 16+χιλ που σκεφτόμουνα, οπότε πάω για κάποιο μεταχειρισμένο. Έχω κάνει αρκετό ψάξιμο, εχω περάσει από μάντρες σε όλη την αττική, μέχρι και στο σχιστό πήγα έτσι να δω τι παίζει. Λοιπόν, θέλω βοήθεια τώρα διότι μέχουνε πιάσει οι κλασσικοί φόβοι του μεταχειρισμένου.
Δηλαδή σκέφτομαι για ενα 1600αράκι, να τα χει τα 100 αλογάκια του μην είναι και τελείως τάφος μοντέλο 2002 κ έπειτα. Θα σκάσω μετρητά 7χιλ λέω και ίσως πάω στα 9 σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Λοιπόν μέχρι στιγμής από αυτά που έχω δει και μου αρέσουν έχω:- Alfa romeo 147 1600 120hp, 2002-2005, 50-60χιλ, 7χιλ (οδήγησα μια 147 και μου άρεσει αλλά έχω διαβάσει ότι είναι πολύ ζημιάρικα από κάποιο σημείο και μετά)
- VW Polo GTI 1600 125hp, 2001-2003, 70-80χιλ, 6-8χιλ. Εδώ πάμε σε παλιό μοντέλο που με φοβίζει λίγο, αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, μου αρέσει, δεν το έχω οδηγήσει ακόμα.
Τώρα πάμε σε λίγο πιο τσιμπημένα - Opel Astra 1400 100hp, 2005-2007, λίγα χλμ, ίσως 9χιλ. Δε το χω οδηγήσει, είχα πάρει ένα πιο παλιά, ειδικά αν είναι πιο πρόσφατο μοντέλο φένεται ενδιαφέρον κυριως λόγω ηλικίας κ ας είναι 1400.
- Audi A3 1600 100hp, 2001-2003, 70-80 χιλ, ίσως 9+χιλ. Πολύ πολύ όμορφο, αλλά δε ξέρω πως συμπεριφέρεται μετά από τόσα χιλ, μιλάμε για 8ετία αυτοκίνητο.
- Toyota Corolla hatch 1600 110hp, 2002-2003, 9+χιλ. Ωραιότατο, δε το χω οδηγήσει όμως.
Τι θα λέγατε? Παρακαλώ τεκμηριωμένες απόψεις (ειδικά αν υπάρχει εμπειρία) γιατί είμαι αρκετά μπερδεμένος. Ηλικιακά με φοβίζουν τα πιο πολλά, πέραν αυτού όλα έχουν τα υπέρ τους και τα κατά τους. Οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις ευπρόσδεκτες.
-
Καλησπέρα παιδιά,
-
για μενα, πρεπει να μεινεις μακρια απο μοντελα που ειναι πανω απο 5ετων. Ειδικα αν θες να το κρατησεις για αρκετα χρονια.
επισης πρεπει να ξεκαθαρισεις για τι χρηση το θες το αυτοκινητο.
-
Nομιζω ενα opel astra μπορει να αποδειχθει καλη επιλογη,ομως στο μεταχειρισμενο παντα αναλαμβανεις ρισκο,αυτο ειναι δεδομενο.Οποτε εαν ειναι να παρεις ενα αυτοκινητο με Χ λεφτα και μετα να μην εχεις να διαθεσεις αλλα 1.000 για να το φτιαξεις,καλυτερα να μειωσεις το budget.
Επισης εαν ο αγοραστης ειναι συννενοησιμος,βρες ενα συνεργειο να το πας για ελεγχο,στον οποιο θα εισαι και εσυ παρον.Τελος, εκτος απο το μεταχειρισμενο υπαρχει και η επιλογη της αγορας καινουριου με δοσεις,ειτε με ατοκο ειτε με χαμηλοτοκο,αλλα αυτο ειναι καθαρα δικο σου θεμα εαν θελεις και εαν μπορεις.
-
Οδηγικά η Alfa είναι από άλλον πλανήτη σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα που παρέθεσες. Ειδικά το Astra 1400 είναι τάφος. Αν αγοράσεις με καθαρά οδηγοκεντρικά κριτήρια δεν υπάρχει καλυτερη επιλογή. Το Polo επίσης έχει γκαζάκι αλλά δεν είναι τόσο καλά στημένο όσο η Alfa και επίσης είναι παλιότερο και μικρότερο (B αντί για C). Η Corolla είναι αρκετά γρήγορη και πολύ αξιόπιστη αλλά δεν έχει το στρίψιμο της Alfa. Το Audi δεν έχει κανένα μα κανένα πλενέκτημα σε σχέση με τα άλλα (εκτός αν θες να λες ότι έχεις Audi...). Προσωπικά θα ήμουν ανάμεσα στην 147, στην Corolla και στο Focus Mk1 Facelift 1800. H Alfa είναι η πιο οδηγοκεντρική, το Toyota το πιο αξιόπιστο ενώ το Ford ένας καλός συνδυασμός, χωρίς να είναι κορυφαίο σε κανένα σημείο. Αν πάρεις Alfa δες τι εργασίες έχουν γίνει (η αντικατάσταση ιμάντα χρονισμού είναι αρκετή ακριβή εργασία πχ).
-
Μαλλον κατι μεταξυ 147 και POLO GTI, με κρητητριο τι θα βαρεθεις πιο δυσκολα.
Για το GTI πας σε μοντελα 00-01 γιατι 02 βγηκε το επομενο. Το μοτερ δεν εχεια ακουστει να βγαζει τπτ ομως να τσεκαρεις το δισκο γιατι τα περισσοτερα ειχανε θεμα. Στο δρομο απο γκαζι και φρενο θα εκπλαγεις για τα $$ που εδωσες. Επισης εχει ενα ψιλοχαζο τιμονι (ασαφες) και θα μπορουσε να ειναι πιο στριφτερο. Εχει και το καλυτερο πακετο εξοπλισμου απο τα υπολοιπα.
Μπορεις να πας και σε POLO 9Ν 100ps που θα ειναι και φθηνοτερο αλλα και πιο αργο.
-
Κάτι τέτοιο νομίζω ότι αξίζει και ποιοτικά είναι πολύ καλό:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/167519Ford Fiesta ST 150HP '06
-
Spiro συμφωνώ και αυτό είναι που θέλω να αποφύγω βασικά.
Εννοείται ότι θα το πάω για έλεγχο σε δικό μου άνθρωπο πριν γίνει η αγορά και ότι πρεπει να έχει service book, etc. Η επιλογή της αγοράς καινούργιου με δόσεις είναι κάτι που δε μπορώ να κάνω τώρα. Σε δύο χρόνια θα μπω φαντάρος και μαζεύω λεφτά γιατί δε θα πληρώνομαι και έχω ήδη δόση σπιτιού.
Τα κριτήρια είναι απλά. Ένα αυτοκινητάκι να κάνω τη δουλειά μου, να μου αρέσει αλλά δε θα ήτανε κακό να μπορώ να το έχει το γκαζάκι του για όταν χρειαστεί. Να νοιώθω ότι πάει καλα . Δεν είναι όμως το γκάζι το απόλυτο κριτήριο. Και ναι καλύτερα αυτοκίνητο 5ετίας αλλά με αυτά τα λεφτά πας σε Matiz, Clio, Getz που δε θέλω ούτε να τα βλέπω.
RealZeus η alfa φένεται σαρέσει πολύ. Εμένα το μόνο που με προβληματίζει είναι το αποτέλεσμα που βγάζει στα μικρομεσαία αυτό http://www.autotriti.gr/blabes/apoteles ... ntdata.asp.
To gti πολύ ωραίο, η corolla kai to audi εμφανισιακά ειδικά τα σπάνε αλλά λέω....μήπως είναι καλύτερα να τα δώσεις π.χ. για ένα Astra που είναι 2 ετών και έχει κάνει 20-30χιλ ή για ένα polo gti που ξέρεις ότι είναι καλό αλλά είναι πια 8 ετών και έχει κάνει τα 80χιλ (άσε που δε ξέρεις αν τα χουν γυρίσει)?
Το Focus απο '05 κ μετά μαρέσει αλλά για 1600 πας στα 10+.
Storm και τις γραμμές αυτές να μην είχε, έχει 11χιλ ... -
Ο χρήστης kickeras έγραψε:
Storm και τις γραμμές αυτές να μην είχε, έχει 11χιλ ...Αν πας με μετρητά θα στο δώσει ... Ακου που σου λέω...
Υπάρχουν και άλλα ποιο φθηνά και χωρίς τις γραμμές ...Το πρόβλημα ίσως είναι ο κινητήρας που είναι δίλιτρος. Υπάρχει όμως και το 1600άρι το Fiesta.
Το Fiesta έχει πολύ καλές τιμές γιατί έχει αλλάξει μοντέλο και έχουν πέσει οι τιμές του προηγούμενου.Εμένα πάντως το προηγούμενο μου άρεσε περισσότερο...
Τέτοια θα βρεις πολλά.
Oρίστε: Ford Fiesta 1.6 S 2007 - 10.500 EUR με 10.000χλμ. Μια χαρά αυτοκίνητο.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/194856 -
Καλησπέρα παιδιά,- Alfa romeo 147 1600 120hp, 2002-2005, 50-60χιλ, 7χιλ
Με διαφορά
-
Ο χρήστης nik_marin έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά,
- Alfa romeo 147 1600 120hp, 2002-2005, 50-60χιλ, 7χιλ
Με διαφορά
Ναι αλλά.....http://www.autotriti.gr/blabes/apoteles ... data.asp...πήγαινε μικρομεσαία και δες....πήγαινε και ανά μάρκα το ίδιο βγάζει....
-
Καλησπέρα παιδιά,
Με διαφορά
Ναι αλλά.....http://www.autotriti.gr/blabes/apoteles ... data.asp...πήγαινε μικρομεσαία και δες....πήγαινε και ανά μάρκα το ίδιο βγάζει....
Για αυτό έχουν και χαμηλές τιμές ...
Τα μεταχειρισμένα Ιταλικά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.
-
Kickeras: Η αλήθεια είναι ότι συμβίωσα για ένα σ/κ με μια 147 πριν μερικά χρόνια και εντυπωσιάστηκα. Σε σχέση με το δικό μου Focus 1600 MK1 F/L είναι σε άλλη κλάση οδηγικά και έχω και την σπορ ανάρτηση πάνω να φανταστείς. Τα περισσότερα που αναφέρεις τα έχω οδηγήσει και η Alfa είναι σαφως η πιο διασκεδαστική. Καταλαβαίνω τις ανασφάλειες σου σε σχέση με την αξιοπιστία αλλά 3 γνωστοί μου που την έχουν δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Πάντως Focus 1600 του 2003-2004 (το προηγούμενο μοντέλο, σαν το δικό μου δηλαδή) βρίσκεις με 7-8 χιλιάρικα. Δεν είναι σε καμία περίπτωση 147 (ο κινητήρας της ξυρίζει, το τιμόνι ακούει στο παραμικρό, τα φρένα είναι άγκυρες, οι αναρτήσεις είναι σφιχτές όσο πρέπει και επιτρέπουν παιχνίδι με την ουρά ή ακλόνητο κράτημα ανάλογα με τα κέφια και ο ήχος της στο κόκκινα είναι απόλαυση) αλλά είναι αρκετά καλό στον δρόμο και είναι πολύ αξιόπιστο επίσης. Πάντως για το Astra... οδήγησα το 5θυρο 1400 μοντέλο 2006 ενός φίλου (εταιρικό αυτοκίνητο ευτυχώς, όχι το προσωπικό του)... είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που παράτησα στην μέση του δρόμου και το πήρε εκείνος για να επιστρέψουμε... τάφος! Ούτε στον εχθρό μου!
-
Καλησπέρα παιδιά,
Με διαφορά
To Αutotriti μην το παίρνεις και πολύ στα σοβάρα... ειναι η 'Αυριανή' της Αυτοκίνησης...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά,
Με διαφορά
Για αυτό έχουν και χαμηλές τιμές ...
Τα μεταχειρισμένα Ιταλικά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.
Εμένα μου κανε εντύπωση ότι πρώτο πρώτο και με σημαντική διαφορά είναι το συγκεκριμένο....Εντάξει μπορεί να σαι τυχερός και να μη σου τύχει τίποτα, αλλά αν δεν είσαι? Αν και στον προηγούμενο δεν είχε βγάλει προβλήματα αλλά το πάρεις, κάνεις καμιά 20αριά χιλ, φτάσεις τα 80 και αρχίσει να τα πετάει ένα ένα? Αξίζει το ρίσκο? Δε ξέρω....
To Αutotriti μην το παίρνεις και πολύ στα σοβάρα... ειναι η 'Αυριανή' της Αυτοκίνησης...
Ποιος ο λόγος να είναι τόσο ψηλά τοτε? Τυχαία μπήκε?
-
Ποιος ο λόγος να είναι τόσο ψηλά τοτε? Τυχαία μπήκε?
Καθόλου τυχαία... Πάρα πολυ προσχεδιασμένα μάλιστα..
Οι 147 δεν είναι σίγουρα 'σκυλία' αλλά σίγουρα δεν είναι αναξιόπιστα.
Προσοχή θέλουν:
- Τα μπροστά ψαλίδια που φθείρονται τα σινεμποκ και θέλουν ολόκληρα αλλαγή.
- Ο μεταβλητός που χαλάει και ακούγεται σαν Diesel
- Να έχει γίνει πάντα σωστή συντήρηση γιατι δεν συγχωρούν παραλήψεις στο λάδι.
Ηλεκτρικά / κιβώτια / κλιμαστιστικα και όλα τα άλλα δεν έχουν προβλήματα.
-
H Alfa 120 hp πίνει βενζίνη σαν δίλιτρο.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
...Ηλεκτρικά / κιβώτια / κλιμαστιστικα και όλα τα άλλα δεν έχουν προβλήματα.
Έχουν και τα θεματάκια τους στα ηλεκτρικά.
-
Εμένα μου κανε εντύπωση ότι πρώτο πρώτο και με σημαντική διαφορά είναι το συγκεκριμένο....Εντάξει μπορεί να σαι τυχερός και να μη σου τύχει τίποτα, αλλά αν δεν είσαι? Αν και στον προηγούμενο δεν είχε βγάλει προβλήματα αλλά το πάρεις, κάνεις καμιά 20αριά χιλ, φτάσεις τα 80 και αρχίσει να τα πετάει ένα ένα? Αξίζει το ρίσκο? Δε ξέρω....Τι να πω και τι να γράψω;
Η αγορά του μεταχειρισμένου θέλει προσοχή γενικότερα.
Αν ήμουν στη θέση σου δεν θα κοιτούσα Ιταλικό. Θα προτιμούσα κάτι που να έχει τουλάχιστον τη φήμη του ποιοτικού τουλάχιστον στα μηχανικά και ηλεκτρικά.
Θα κοιτούσα μόνο Ιαπωνία, Γερμανία, Κορέα και ολίγον από Γαλλία ...
Αγορά μεταχειρισμένου και άντε πάλι απ'την αρχή