Mar 9, 2009, 8:13 AM

Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μετά φόβου Θεού, θα γράψω τη συνταγή 'μου' για εσπρέσσο φρέντο.

Φτιάχνουμε ένα εσπρεσσάκο.
Τον βάζουμε σε ψηλό ποτήρι με τη ζάχαρη που θέλουμε.
Τον χτυπάμε με τη φραπεδιέρα καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη (και να κάνει και αφρούλη).
Προσθέτουμε 7-8 παγάκια και ανακατεύουμε με το καλαμάκι για λίγη ώρα.
Άριστα 10'. ( )

Εδώ παιδί μου μπορείς να κάνεις ότι σου αρέσει. Δεν υπάρχει ακόμα συνταγή για freddo. Θεωρητικά γίνεται με ένα διπλό espresso lungo. Προσθέτεις ότι γλυκαντικό θέλεις(γλυκόζη,υγρή ζάχαρη, κανονική ζάχαρη) και το κρυώνεις όπως θέλεις(μέσα στο μπρίκι, μετά στο ποτήρι, με ολόκληρο ή τριμμένο πάγο).
Γενικότερα κάνεις ότι γουστάρεις. Δε θα σε μαλώσει κανείς