εχτές
**Β) οι αυλοί πρέπει να διευρυνθούν και να απαλλαγούν από γωνίες. Δεν υπάρχει παντογράφος να αντιγράφει μέσα στην τρύπα, τουλάχιστον εγώ δεν έχω. Φτιάχνω λιπών τους αυλούς, με ότι ξέρω, όσο ξέρω, **
σήμερα
Σήμερα η χειρονακτική τέχνη, έχει πάει περίπατο
Αντώνη τα παραπάνω λόγια είναι δικά σου και όχι δικά μου, δεν χρειάζεται λοιπόν να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις μαζί μου, αλλά πρώτα να συμφωνήσεις με τον εαυτό σου.
Όσο για τους αυλούς που δεν είναι ευθείς, αλλά έχουνε καμπύλες και διαφορετικές διατομές, σε πολλά μοτέρ πολλοί δε από αυτούς είναι πεπλατυσμένοι λόγω 2 βαλβίδων εισαγωγής ( πχ μοτέρ Renault F7P ) δεν υπάρχει μηχάνημα που να κάνει την δουλειά, άρα λοιπόν με το χέρι, σβουράκι και κουμπάσο, μη μου λες λοιπόν ότι πέθανε η χειρονακτική εργασία στα καπάκια, αυτά σε όσους δεν γνωρίζουν.
σήμερα
Μα είναι και λογικό, όταν μπαίνουν στην σειρά, πλέον των 200 καπακιων το χρόνο, αγωνιστικών, και κατά το πλείστο ιδιωτών, να ψάχνομε ,πλέον παραγωγικά
Τα εργοστάσια με τα αγωνιστικά τους τμήματα έχουν την οικονομική δυνατότητα, όταν αποφασίζουν να δίνουν σε ιδιώτες 100-200 αυτοκίνητα να εξελίξουν και τα αντίστοιχα εξαρτήματα και μετά να τα περάσουν σε παραγωγή περιορισμένης κλίμακα, πχ στα καπάκια που αναφερόμαστε μπορούν να έχουν άλλο χυτό με την βελτίωση στους αυλούς φτιάχνοντας το είτε με μέθοδο Kroning ή με Lost Wax ή Lost foam και να μην χρειάζεται περαιτέρω μηχανουργική επεξεργασία.
Και για μένα τελείωσε εδώ το θέμα, γιατί δεν τραβάει άλλο με μισόλογα και μισές αλήθειες, η συζήτηση που κάνουμε δεν είναι καθόλου, μα καθόλου επικοδομητική.
Σου εύχομαι τα καλύτερα.