-
Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποια στιγμή τα έργα θα γίνουν. Επειδή όμως τα έσοδα του Κράτους είναι περιορισμένα (Παραοικονομία, σπατάλη κλπ λίγο πολύ όλοι φταίμε) πρέπει να βρεθεί χρηματοδότηση για όλα.
Είναι προφανές και αναμενόμενο ότι θα γεμίσει ο τόπος διόδια και αυτό δεν είναι κακό. Θα πληρώνουμε για να έχουμε. Όποιος δεν θέλει να πληρώνει διόδια, φόρους, τέλη, πουλάει το όχημα και πέρνει Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Όποιος δεν θέλει την γέφυρα στο Ριο ας πέρνει το καραβι -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
δεν ξέρω αν το κατάλαβες και εγώ μαζί σου είμαι δεν μπορώ αυτή την γκρίνια για το οτιδήποτε γίνεται και δεν δέχομαι σαν Έλληνας τόσους νεκρούς σαν κοτόπουλα στους δρόμους.
ΟΚ. Έχω ξαναγράψει στο forum ότι ο ανθρώπινος παράγοντας ευθύνεται για το 75% των ατυχημάτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις όπου ευθύνονται τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των οδών, αλλά δεν χρειάζεται να υπερτιμάμε αυτόν τον παράγοντα και να υποτιμάμε τον βασικό (άνθρωπος). ΠΡΟΣΟΧΗ:Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν πρέπει να βελτιωθεί το εθνικό οδικό μας δίκτυο.
-
Μιά και μπήκε στην κουβέντα η GEFYRA,εδώ θα βρείτε πολλές φωτογραφίες ως προς την πορεία του έργου.
-
'Συγκεκριμενα στο πεταλο του Μαλιακου το 2001 σκοτωθηκαν 33 ατομα και τραυματιστηκαν 122 σε τροχαια ατυχηματα,το 2002 σκοτωθηκαν18 και τραυματιστηκαν 92,ενω το 2003 σκοτωθηκαν 15 και τραυματιστηκαν 75.'
Απο τις εφημεριδες.(Τα bolt δικα μου) 66 νεκροι και 289 τραυματιες. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
'Συγκεκριμενα στο πεταλο του Μαλιακου το 2001 σκοτωθηκαν 33 ατομα και τραυματιστηκαν 122 σε τροχαια ατυχηματα,το 2002 σκοτωθηκαν18 και τραυματιστηκαν 92,ενω το 2003 σκοτωθηκαν 15 και τραυματιστηκαν 75.'
Απο τις εφημεριδες.(Τα bolt δικα μου) 66 νεκροι και 289 τραυματιες.66 οικογένειες βάλε και τις οικογένεις των τραυματιών κατάστραφηκαν σωματικά, ψυχικά και οικονομικά. κάμποσες ασφαλιστικές που τα ασφαλισμένα σ΄αυτές οχήματα ενεμπλάκησαν κατέβαλαν αστρονομικές αποζημιώσεις και πάει λέγοντας. Όταν σε ένα σημείο σαν και αυτό σκοτώνεται τόσος κόσμος, πρέπει επειγόντως να γίνει το έργο. το κόσοτος του είναι μικρότερο από την εξοικονόμηση που θα έχουμε από τα έξοδα που συνεπάγονται τα τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμμένο σημείο.
-
Αυτά που λές δεν στέκουν επιστημονικά.
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Αυτά που λές δεν στέκουν επιστημονικά.Ακουτε τι λεει ο ανθρωπος.
Μιλαμε για νεκρους δεν μιλαμε για χημικες ενωσεις. -
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Αυτά που λές δεν στέκουν επιστημονικά.Επιστημονικά δεν στέκει γιατί δεν είμαι ερευνητής ατυχημάτων.
Αν ήμουν θα είχα κάνει σίγουρα μελέτη.
Αφήνω την ψυχική οδύνη στην άκρη
Ξέρεις τι οικονομικό αντίκτυπο έχει σε μια οικογένεια να χάσει ένα μέλος της?
Ξέρεις τι στοιχίζει σε μια οικογένεια να περιθάλπτει ένα τραυματία?
Τι κοστίζει στο νοσοκομείο Λαμίας ή στα νοσοκομεία της Αθήνας ή περίθαλψη όλων αυτών των ατόμων?
Φαντάζεσαι τι πρέπει να καλύψει η ασφαλιστική που το αυτοκίνητο της έκανε μετωπική και σκότωσε τους αντίθετα ερχόμενος (Αστική Ευθύνη )
Πληρώνει μέχρι και τις μπαριέρες. κ.α. -
Αν και η συζήτηση ίσως να είναι λίγο άκομψη, το 'κόστος κάθε ζωής' (αδόκιμη έκφραση) έχει υπολογιστεί προκειμένου να γίνονται μελέτες και εδώ και στο εξωτερικό.
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Αν και η συζήτηση ίσως να είναι λίγο άκομψη, το 'κόστος κάθε ζωής' (αδόκιμη έκφραση) έχει υπολογιστεί προκειμένου να γίνονται μελέτες και εδώ και στο εξωτερικό.Πόσο είναι στην Ελλάδα?
-
Όταν οι νεκροί φτάσουν τους 100 (όχι δεν κερδίζει κανείς κανονάκι) τότε μπορεί και να συμφέρει να φτιαχτεί μπαριέρα με μία μικρή έστω διαπλάτυνση.
Κάποτε είχε προτείνει ο Σταθάκης να κατασκευάσουν ιδιώτες τις μπαριέρες στις Ε.Ο με 'αντίτιμο' τη διαφημιση, πχ 'τη μπαριέρα από το 200 μέχρι το 300 χλμ σας την προσφέρει η χ εταιρεία'
Φυσικά και απορίφθηκε. Η αο εγκρίθηκε όμως...
-
Ναι βεβαια δεν μου αρεσει η γεφυρα οταν δεν υπαρχει δρομος...
Να σου πω την δικια μου αποψη?? Τα λεφτα της γεφυρας ας δινοντουσαν να γινει δρομος Κορινθος-Πατρα και Αντιρριο-Αρτα και ας περναγα με το πλοιο σπαζοντας το αμαξι μου.Τουλαχιστον θα εφτανα στο πλοιο.
Εχω κοντεψει να χασω δικους μου ανθρωπους σε αυτα τα πραγματα που λεγονται δρομοι.Τωρα το οτι ΘΑ φτιαχτουν και τα περι μελετων και επιστημονικων αηδιων ειναι ενα καρο ΒΛΑΚΕΙΕΣ . Την πραξη βλεπω που ουτε καν ασφαλτος δεν στρωνεται.... Διοδια ειπατε οτι θα γεμισουμε... Μισο λεπτο
ΠΛΗΡΩΝΩ διοδιο για να παω απο τον Μαλιακο οπως και στην Πατρα.
Και ακριβο μαλιστα... Τα λεφτα απο αυτο πανε στις μελετες για τους νεκρους η σε καμια αλλη τσεπη??? Συντηρηση δρομου δεν υπαρχει και το ξερετε...Aleng ολα ροδινα τα βλεπεις οκ βλεπω... Ελπιζω μονο να μην την παθεις απο δρομο οπως την επαθα κ οχι λογω ταχυτητας και μετα καταλαβεις...
Τωρα αν εχεις βαλθει να υποστηριζεις εργολαβους και το δημοσιο και νομιζεις οτι προοδευοουμε οκ.... Αλλα δεν προοδευουμε δυστηχως...Οσο και να ενοχλω καποιους που δεν καταλαβα γιατι θα πρεπει να ειμαι αρνι και να περιμενω να φυτευτω σε καμια μπαριερα γιατι ο δρομος ειχε σκαλακι και αλλα τετοια ωραια αυτες ειναι οι αποψεις μου...
Το οτι ΘΑ φτιαχτει δρομος δεν με ενδιαφερει αφου παντα στο ΘΑ μενουμε...Αυτα
-
Ως μόνιμος κάτοικος Λαμίας θα σας παραθέσω τη γνώμη μου:
Το πέταλο του Μαλιακού είναι καρμανιόλα διότι:
1.Δεν υπάρχει διαχωριστική νησίδα στη μέση
2.Είναι δρόμος με πολλές καμπές και ως εκ τούτου περιορισμένη ορατότητα
3.Εχει πολλούς κόμβους εκ των οποίων μόνο ένας είναι ανισόπεδος (αυτή της Λαμίας),ενω οι πιό πολλοί απο τους υπόλοιπους δεν παρέχουν καθόλου επαρκή ορατότητα σε αυτούς που εισέρχονται στην εθνική οδό,ώστε να εισέλθουν με ασφάλεια.
4.Σηκώνει το κυκλοφοριακό φορτίο απο και πρός όλη τη σχεδόν τη Βόρειο Ελλάδα και τις χώρες της Βαλκανικής.
5.Εχει ελλειπή σήμανση και διαγράμμιση (όπως όλοι οι δρόμοι της Ελλάδας).
6.Εχει στενές γέφυρες χωρίς σήμανση.Τέλος να σας πω οτι έχω δουλέψει ως γιατρός στο Νοσοκομείο Λαμίας για 3 χρόνια και τα μάτια μου έχουν δεί πολλά!Πάρα πολλά!
Υπήρξε μέρα που στα 'επείγοντα' δεχόμασταν άτομα απο 5 και 6 διαφορετικά τροχαία ατυχήματα που γίνονταν εντός 'πετάλου' Μαλιακού.Υπολογίστε μέχρι πόσα άτομα λοιπόν μας φέρνανε στα φορεία και πόσους νεκρούς μπορεί να έχουμε δεί ημερησίως.
Μετά απο όλα αυτά ψάξτε εσείς για το τι 'στέκει επιστημονικά' και τι όχι... -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αυτά που λές δεν στέκουν επιστημονικά.
Ακουτε τι λεει ο ανθρωπος.
Μιλαμε για νεκρους δεν μιλαμε για χημικες ενωσεις.Μια στιγμή αγαπητέ DAP, διότι διακρίνω λαϊκισμό εδώ και να με συγχωρείς. Ολοι λέμε 'καρμανιόλα το πέταλο του Μαλιακού' και συμφωνώ (αν και όχι ειδικός). Μόνο που δεν αρκεί να παραθέσει κάποιος σαν απόλυτους αριθμούς τα θύματα από το πέταλο (διότι αυτό είναι λαϊκισμός) αλλά πρέπει (α) να το κάνει συγκριτικά με τα άλλα τμήματα της Ε-75 ή και συγκρίσιμα τμήματα άλλων εθνικών δρόμων (πχ. Κόρινθος-Πάτρα) (β) να λάβει υπόψη του τα αυτοκινητοχιλιόμετρα κάθε τμήματος (η μονάδα μέτρησης των ατυχημάτων δεν είναι τα θύματα αλλά τα θύματα ανά διανυθέντα χιλιόμετρα). Οπότε έχει δίκιο ο aleng, εμείς όλοι (και εγώ μαζί!) βγάζουμε μια αγανάκτηση για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, αλλά μιλάει περισσότερο το θυμικό παρά η λογική μας.
Για παράδειγμα, ο φίλος GTZ λέει:
Υπήρξε μέρα που στα 'επείγοντα' δεχόμασταν άτομα απο 5 και 6 διαφορετικά τροχαία ατυχήματα που γίνονταν εντός 'πετάλου' Μαλιακού.Υπολογίστε μέχρι πόσα άτομα λοιπόν μας φέρνανε στα φορεία και πόσους νεκρούς μπορεί να έχουμε δεί ημερησίως.
το οποίο παραβλέπει το απλό γεγονός πως για το νοσοκομείο Λαμίας μιλάμε και άρα όλο το πέταλο ανήκει στη 'δικαιοδοσία' του (λάθος λέξη αλλά...) και άρα που αλλού θα πήγαιναν οι άνθρωποι αυτοί ? Ομως αντίστοιχες ιστορίες έχει να διηγηθεί κάθε γιατρός που έχει δουλέψει σε εφημερία νοσοκομείου οπουδήποτε (πχ. φίλη μου γιατρός στον Ερυθρό λέει ακριβώς τα ίδια αλλά για μέσα στην Αθήνα και ιδιαίτερα Παρασκευή και Σάββατο βράδυ Τι αποδεικνύει αυτό ?)
Προσοχή, δεν λέω πως το κομμάτι αυτό δεν είναι απαράδεκτο. Αλλά συμφωνώ με τον aleng στο ό,τι αυτά που λέμε δεν έχουν (απαραιτήτως) επιστημονική βάση. Και αν μου πείτε 'και τι μας νοιάζει αν έχουν επιστημονική βάση' θα συμφωνήσω 'με το θυμικό' αλλά η επιστημονική βάση είναι αυτό που (πρέπει να...) καθορίζει τις παρεμβάσεις σε ένα δρόμο.
Να δώσω ένα άσχετο παράδειγμα: γίνονται 2-3 ατυχήματα σε μία διασταύρωση και τσουπ, χωρίς μελέτη, μετά από διάφορες πιέσεις, ξεφυτρώνει φανάρι (είναι γεμάτη η Ελλάδα από τέτοια φανάρια). Αυτό τον τρόπο διαμόρφωσης της κυκλοφοριακής πραγματικότητας καλό είναι να τον αποφύγουμε.
Και γιατί ξεφυτρώνει φανάρι (και εδώ είναι η ουσία και του πέταλου) ? Επειδή δεν έχουμε ως οδηγοί, χωρίς να μας φταίει ο δρόμος, την οδηγική παιδεία να κρίνουμε σωστά τις συνθήκες: να σταματήσουμε στο STOP της διασταύρωσης (αντί να πρέπει να μας βάλουν φανάρι ή και έναν τροχονόμο καταδικό μας) ή να πάμε 'κότες' στο πέταλο. Μου συμβαίνει σε κάθε ταξίδι για Λαμία, να προσπερνάω στον αυτοκινητόδρομο με 160 άλλους που πηγαίνουν με 130 (ΟΚ μέχρι εδώ) και όταν φτάνουμε στο πέταλο και κόβω και πάω με 90 (λογική ΙΜΗΟ ταχύτητα για αυτό το κομμάτι δρόμου), να με προσπερνάνε αυτοί οι ίδιοι, συνεχίζοντας να πηγαίνουν με 130 Δηλαδή ο δρόμος έχει τα χάλια του, ΟΚ, που είναι οι οδηγοί που το αξιολογούν αυτό σωστά ?
Και ένα τελευταίο ως παρατηρήσεις προς προλαλίσαντες:
ΠΛΗΡΩΝΩ διοδιο για να παω απο τον Μαλιακο οπως και στην Πατρα.
Ανακριβές ως προς το πέταλο του Μαλιακού, το οποίο δεν έχει διόδια (μετά την Τραγάνα).
Οχι πως έχει διαφορά, διόδια-ξεδιόδια ένας δρόμος δεν επιτρέπεται να είναι τόσο επικίνδυνος.
Ως προς το τι πρέπει να γίνει: η ζεύξη του Μαλλιακού σημαίνει την κατασκευή 2 γεφυρών όπως του Ρίου-Αντιρρίου, την καταστροφή μιας σχετικά παρθένας περιοχής ('μύτη' ΒΑ Εύβοιας, Λιχάδα κτλ. πόσοι από εμάς έχουμε πάει εκεί ?), ένα έργο με τρομερό κόστος και τελείως υπερβολικό, μπορώ να πω ένα έργο αμετροεπές. Μήπως λίγη σεμνότητα και ρεαλισμός θα ήταν προτιμότερα ?
-
Εγω τον δρομο που λετε δεν τον εχω περασει οποτε δεν τον ξερω.
Η απορια μου ομως ειναι οτι αφου ξερουμε οτι ειναι επικινδυνη διαδρομη γιατι δεν πηγαινουμε πιο σιγα ( 50 χιλ ; ) ;Σε αντιστοιχα επικινδυνη διαδρομη ( απο οτι εχω ακουσει ), την οποια εκανα για πρωτη φορα (Πατρων-Κορινθου),πηγαινα ακριβως με την ταχυτητα που ελεγαν τα σηματα χωρις προσπερασεις και φοβερα επιφυλακτικα.Αυτο που θελω να πω ειναι μηπως και εμεις πρεπει να ημαστε πιο προσεκτικοι ;Επαναλαμβανω οτι την διαδρομη που λετε δεν την εχω οδηγησει ποτε και δεν εχω αποψη , μονο με λεωφορειο δυο φορες και παντα κοιμομουν.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγω τον δρομο που λετε δεν τον εχω περασει οποτε δεν τον ξερω.
Η απορια μου ομως ειναι οτι αφου ξερουμε οτι ειναι επικινδυνη διαδρομη γιατι δεν πηγαινουμε πιο σιγα ( 50 χιλ ; ) ;Σε αντιστοιχα επικινδυνη διαδρομη ( απο οτι εχω ακουσει ), την οποια εκανα για πρωτη φορα (Πατρων-Κορινθου),πηγαινα ακριβως με την ταχυτητα που ελεγαν τα σηματα χωρις προσπερασεις και φοβερα επιφυλακτικα.Αυτο που θελω να πω ειναι μηπως και εμεις πρεπει να ημαστε πιο προσεκτικοι ;Επαναλαμβανω οτι την διαδρομη που λετε δεν την εχω οδηγησει ποτε και δεν εχω αποψη , μονο με λεωφορειο δυο φορες και παντα κοιμομουν.
Κατ΄αρχήν το δεξιά σε αυτόν το δρόμο είναι σχετικό, δεν ξέρεις που θα βρεθείς με τόσα γεφυράκια και κακοτεχνίες στο οδόστρωμα (λέμε τώρα)
Δεύτερο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει μπαριέρα, όσο σιγά και να πας δεν ξέρεις πότε θα βρεθεί ο άλλος μπροστά σου.
Κάτι ανάλογο. Στη γνωστή και μη εξαιρεταία γέφυρα Ροσινιόλ, είχαν γίνει -και γίνονται - ΤΑ τροχαία. Πολλά θύματα όμως ήταν στο ρεύμα ανόδου, γιατί οι 'μπαριέρες' ήταν χάρτινες και δεν συγκρατούσαν τα αυτοκίνητα.
Μετά από 18 νεκρούς σε έναν χρόνο, ψήλωσαν και ενίσχυσαν τις μπαριέρες, τουλάχιστον για τους απέναντι, ώστε να μην ανεβαίνεις το ποτάμι και δεις κανένα αυτοκίνητο να ίπταται μπροστά σου.
Συνέφεραν τελικά οι μπαριέρες; Γιατί δεν τις είχαν φτιάξει από την αρχή σωστά;
-
@lkar
Εχεις δικιο ,αλλα δυστηχως οι ανευθυνουπευθυνοι βρισκονται στον κοσμο τους.
Να θυμισω ποσα ατυχηματα εγιναν στην Κορινθου Τριπολης στο κομματι που εμπαινες στην Τριπολη πριν ανοιξουν τον δρομο που συνεχιζει για Καλαματα.Να θυμισω οτι μετα την μεγαλη ευθεια απο τα διοδια της Τριπολης ο δρομος εκανε μια στροφη 90μοιρων για να σε βγαλει στην Τριπολη.Ηταν η εποχη που γινονταν πολλες εκδηλωσεις στο αεροδρομιο της 124 ΠΒΕ, και καθε δευτερο ΠΣΚ κατεβαινε πολυς κοσμος .Καθε φορα ειχαμε τουλαχιστον ενα θανατηφορο ατυχημα .Ολοι ετρεχαν με μεγαλη ταχυτητα ολη την ευθεια και με το που εφταναν στη στροφη βρησκονταν μπροστα στις μπαριερες και το μονο που μπορουσαν να κανουν ηταν η προσευχη τους!!Επρεπε να σκοτωθει τοσος κοσμος για να καταλαβουν οι αρμοδιοι οτι πρεπει να βαλουν πριν την στροφη πορτοκαλι φαναρια που να φαινονται απο μακρυα και να κοβουν ταχυτητα οι οδηγοι.Τωρα βεβαια το ολο σκηνικο εχει μεταφερθει λιγα χιλ πιο κατω που σε βαζουν στον παλιο δρομο για Μεγαλοπολη αλλα ευτηχως δεν εχουν ακουστει ατυχηματα σε αυτο το σημειο.Το'η προληψη ειναι η καλλυτερη θεραπεια' δεν εχει φτασει στα αυτια ολων αυτων φαινεται. -
Το ερώτημα μάλλον θα πρέπει να είναι:
Τι βάζετε πρώτο?
Την ταχύτητα που θα κινήστε στους δρόμους, ή την ασφάλεια?
Αν βάλουμε πρώτα την ταχύτητα μακάρι να γίνουν άλλες 10 Gefyres...
Αν βάλουμε την ασφάλεια, τότε ούτε χίλιες γέφυρες δε μας σώζουν...
Προσωπικά θα προτειμούσα, από τη στιγμή που δεν μπορούμε να έχουμε αυτοκινητόδρομο, να έχουμε τουλάχιστον μπάρες σε όλους τους δρόμους που έχουν μεγάλη κίνηση και ας περνάμε και κολυμπόντας το Ριο-Αντίριο... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για παράδειγμα, ο φίλος GTZ λέει:Υπήρξε μέρα που στα 'επείγοντα' δεχόμασταν άτομα απο 5 και 6 διαφορετικά τροχαία ατυχήματα που γίνονταν εντός 'πετάλου' Μαλιακού.Υπολογίστε μέχρι πόσα άτομα λοιπόν μας φέρνανε στα φορεία και πόσους νεκρούς μπορεί να έχουμε δεί ημερησίως.
το οποίο παραβλέπει το απλό γεγονός πως για το νοσοκομείο Λαμίας μιλάμε και άρα όλο το πέταλο ανήκει στη 'δικαιοδοσία' του (λάθος λέξη αλλά...) και άρα που αλλού θα πήγαιναν οι άνθρωποι αυτοί ? Ομως αντίστοιχες ιστορίες έχει να διηγηθεί κάθε γιατρός που έχει δουλέψει σε εφημερία νοσοκομείου οπουδήποτε (πχ. φίλη μου γιατρός στον Ερυθρό λέει ακριβώς τα ίδια αλλά για μέσα στην Αθήνα και ιδιαίτερα Παρασκευή και Σάββατο βράδυ Τι αποδεικνύει αυτό ?)
Προσοχή, δεν λέω πως το κομμάτι αυτό δεν είναι απαράδεκτο. Αλλά συμφωνώ με τον aleng στο ό,τι αυτά που λέμε δεν έχουν (απαραιτήτως) επιστημονική βάση. Και αν μου πείτε 'και τι μας νοιάζει αν έχουν επιστημονική βάση' θα συμφωνήσω 'με το θυμικό' αλλά η επιστημονική βάση είναι αυτό που (πρέπει να...) καθορίζει τις παρεμβάσεις σε ένα δρόμο.
Το σίγουρο είναι το εξής:
Αν το μήκους 100 χλμ 'πέταλο' δεν παρουσίαζε τις ελλείψεις και τα επικίνδυνα σημεία που ανάφερα,τότε οχι μόνο δεν θα είχαμε μέχρι και 6 τροχαια/24ωρο,αλλά θα είχαμε και πολύ πιό ξεκούραστες εφημερίες στο εν λόγω Νοσοκομείο!
Λίγα είναι αυτά? -
Κάτι ανάλογο. Στη γνωστή και μη εξαιρεταία γέφυρα Ροσινιόλ, είχαν γίνει -και γίνονται - ΤΑ τροχαία. Πολλά θύματα όμως ήταν στο ρεύμα ανόδου, γιατί οι 'μπαριέρες' ήταν χάρτινες και δεν συγκρατούσαν τα αυτοκίνητα
--> Σωστο αλλα για βρες και για το πιο λογο φευγουν στην στροφη εκτος απο τους εξυπνους που μπαινουν με 140 μεσα...
- Υπαρχει μπαλωμα σαμαρακι πριν το οποιο σε πεταει εκτος.
- Ολισθηρο οδοστρωμα πανω στην στροφη και σκαλακι αμεσως μετα...
- Λαθος κλιση...
Λιγη ασφαλτο δεν φιλοτιμηθηκαν να ριξουν....
Οι μπαριερες επρεπε να μπουν αλλα δεν θα μειωσουν αυτους που θα πευτουν επανω τους...Περι Μαλιακου δεν ειπα να γινει καμια γεφυρα/τουνελ...
Ας γινει πρωτα διαπλατυνση με νησιδα μεσω Δομοκου η οτι αλλο σκεφτουν και μετα ασχολουνται με γεφυρες κλπ....Αλλα στην Ελλαδα πρωτα βλεπουν τι μουρη θα πουλησουν εξω και μετα ολα τα αλλα. Φανταστειτε τωρα την gefyra να τελειωσει και να καυχιουνται για το επιτευγμα που θα βλεπουν οι ξενοι που θα ερθουν εδω...
Ολυμπιακες φλογες απο την gefyra klp.... Το οτι δεν υπαρχει δρομος μετα δεν το λεει κανενας ομως...
Δρομο δεν εχουμε με τα φερυ και τους λιμενεργατες ασχολιομαστε..Περι οριων ταχυτητας αν πηγαινεις με 80 θα σε φανε οι υπολοιποι με 110-120 που το 110 το εχει ο δρομος σε πολλα σημεια απορω πως κιολας ειναι μια καλη ταχυτητα αλλα μονο βραδυ καθοτι μερα δεν ειναι να περνας απο εκει μεσα... Και μην τα ριχνουμε ολα σαν τους αστυνομικους στην ταχυτητα....
Τα σημεια στην Κορινθου Πατρων που ειπα για σκαλακια-σαμαρια κλπ δεν χρειαζεται να πας πανω απο 100 για να σε πεταξουν.. Και η δεξια οπου υπαρχει ειναι ακομα χειροτερη....
....πολυλογια... αυτα
ΖΕΥΞΗ ΜΑΛΙΑΚΟΥ