-
Χαιρετήσματα σε όλους . Θα ήθελα την βοήθεια σας.
Τα ερώτηματα μου είναι τα εξής .
[b]Η Alfa 146 1600cc '97 Full Extra :[/b]
- Είναι αξιόπιστο αυτοκίνητο ???
- Είναι ακριβή στην συντηρηση της ???
- Καίει πολύ ???
- Τί γίνεται με την μεταπώληση της μετά από 2-3 χρόνια ???
[b]Το Opel Corsa 1400cc '98 (χωρις A/C) :[/b]
- Είναι ακριβό στην συντηρηση του ???
- Καίει πολύ ???
- Τί γίνεται με την μεταπώληση του μετά από 2-3 χρόνια ???
Μπορεί να μην είναι τόσο σωστή η άμεση σύγκρισή τους αλλά θα ήθελα την γνώμη σας.
Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται σχεδόν καθημερινά για μετακινήσεις (Ν.Μακρη - Αθήνα).Το σημαντικότερο είναι ότι είμαι φοιτητής (εργάζομαι όμως παράλληλα) και δεν θα έχω την δυνατότητα να πηγαίνω κάθε τρείς και λίγο στο συνεργείο ούτε να ξοδεύω πολλά για την συντηρηση του.
[u][b]Ευχαριστώ για την υπομονή σας !!![/b][/u]
-
- Καίει πολύ ???
- Καίει πολύ ???
Μπορεί να μην είναι τόσο σωστή η άμεση σύγκρισή τους αλλά θα ήθελα την γνώμη σας.
Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται σχεδόν καθημερινά για μετακινήσεις (Ν.Μακρη - Αθήνα).Το σημαντικότερο είναι ότι είμαι φοιτητής (εργάζομαι όμως παράλληλα) και δεν θα έχω την δυνατότητα να πηγαίνω κάθε τρείς και λίγο στο συνεργείο ούτε να ξοδεύω πολλά για την συντηρηση του.
-
- Καίει πολύ ???
- Καίει πολύ ???
-
Καλώς ήρθες στο forum!
Για Ν.Μάκρη που λες...καλύτερα πάρε ένα ΤΑΝΚ αλλά πέρα από την πλάκα από πλευράς αντοχής νομίζω ότι το Corsa είναι καλύτερο...
Για ακόμα περισσότερες απαντήσεις ζήτησε από τους moderators να μεταφέρουν το θέμα στο http://www.4troxoi.gr/forum/viewforum.php?f=5
-
Φιλε αν εννοεις το κόρσα με τα 90 άλογα, τότε μην το σκέφτεσαι καθόλου... και εγω φοιτητης ειμαι και παραλίγο να το αγόραζα 2 χρόνια πριν .. Καλό μοτερ, όχι ιδιαιτερα ζημιαρικο αυτοκινητο.... τι τιμη θα το πάρεις?
-
Φιλε αν εννοεις το κόρσα με τα 90 άλογα, τότε μην το σκέφτεσαι καθόλου... και εγω φοιτητης ειμαι και παραλίγο να το αγόραζα 2 χρόνια πριν .. Καλό μοτερ, όχι ιδιαιτερα ζημιαρικο αυτοκινητο.... τι τιμη θα το πάρεις?
Θα βγει περίπου στα 6000 euro δυστυχώς μαζί με τόκους , ασφάλεια , μεταβίβαση γιατί θα το πάρω με γραμμάτεια.
Δεν έχει A/C . Πώς σου φαίνεται η τιμή ????????????????
-
ΜΕΓΑΛΕ ΠΑΡΤΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ...
ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΦΑ , ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ... ΜΑΚΡΥΑ
ΤΑ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΙΣ ΑΛΦΑ ...
-
Για μένα ο κλιματισμός είναι πολύ σημαντικό πράμα...
Οι παραπάνω χώροι της Alfa μάλλον δεν σε ενδιαφέρουν, ούτε το πως ταξιδεύει...οπότε δεν θα ασχοληθούμε.
Όπως όλα τα μεταχειρισμένα χάνουν πολύ λιγότερο την αξία τους σε σχέση με τα καινούργια οπότε δεν νομίζω να έχει πια σημασία αφού αν υπάρχει διαφορά δε θα είναι σημαντική.
Το γερμανικό θα καίει σημαντικά λιγότερη βενζίνη αλλά: προσωπικά το Corsa μου έχει προκαλέσει αισθήματα αποστροφής προς την οδήγηση (δε μου έχει ξανασυμβεί με τίποτα άλλο) οπότε σχεδόν οτιδήποτε άλλο θα ήταν καλύτερο.
Η εμπειρία μου από 146 ήταν ολιγόλεπτη και δεν προλάβαμε να γνωριστούμε αρκετά...χρειαζόμουν περισσότερο χρόνο. Πάντως η εντύπωσή μου δεν ήταν θετική....ίσως να έφταιγε το συγκεκριμένο (ασαφές τιμόνι, ασαφές γκάζι...)
Περιμένω τους alfisti.....
Καλά άλλα αυτοκίνητα δεν υπάρχουν... Θα προτιμούσα κάτι άλλο αλλά αν εγώ έπρεπε να πάρω κάποιο από τα δύο θα έπαιρνα όποιο είχε κλιματισμό....(και ευτυχώς δεν θα ήταν το Corsa)...
Πάντως για τις ανάγκες σου μάλλον το Corsa αν μπορείς να κάνεις το Ν.Μάκρη-Αθήνα με κίνηση χωρίς κλιματισμό αλλά οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις κάμποσο να δεις αν σου πάει η αίσθηση... -
ΚΟΙΤΑΞΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ...
ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΡΚΙΜΕΝΟ ..
-
Εμενα η προταση μου ειναι να παρεις την 146 και να πηγαινεις νεα μακρη αθηνα απο πεντελη και διονυσο!!
τοτε θα μας πεις αν πρεπει να παρεις ΚΟΡΣΑ η 146σοβαρα τωρα, κολητος εχει 146 1.7 16ν και ειναι τζετ με 150.000χλμ...
γενικα αν δεν παρασυρεσαι να το πατας το γκαζακι, δεν καιει ΤΡΕΛΑ...
στις στροφες παντως αυτη η 1.7 ειναι 'σαύρα' -
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΚΑ.
Το Corsa ειναι μια χαρα γι'αυτο που το θες, και ειναι και μια χαρα αμαξι...... Ενταξει δεν θα εχει κλιματισμο. Δεν χαθηκε ο κοσμος. Θα ζεστενεσαι λιγο παραπανω το καλοκαιρι. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣ ΤΟ ΜΟΤΕΡ........................ Αν ειναι αυτο με τα 90 οπως ειπε και ενας φιλος παρτο ανεπιφυλακτα. Αλλα και το αλλο να ειναι με τα 70 κατι δεν μασαει τιποτα. Εγω εχω το ΙΒΙΖΑ με τα 60 (λενε) αλογα, και πιστεψε με μια χαρα παει. Αληθεια ποσο παιζει η alfa που βρηκες; -
Αν εστω και μια φορα αναζητησεις οδηγικη απολαυση,τοτε παρε την 146!
Φιλος μου και φορουμας(ο vagvog146) εχει την 1.6 απο το 94 και μεχρι τωρα το αμαξι δεν εχει παρουσιασει προβλημα.
Την κλασσικη συντηρηση εχει κανει, και εχει παει και μεγαρα πιστα 2 φορες.Αυτο που λενε για τα ιταλικα πλεον τα τελευταια χρονια πιστευω δεν ισχυει.
Παρε ενα golf η ενα πολο να δουμε ποιο θα βγαλει περισσοτερα προβληματα. -
Δεν θα μιλήσω για την Alfa Romeo γιατί δεν την εχω καν οδηγήσει. Σχετικά με το corsa μπορώ να σου πω τα εξής:
-
Σε γενικές γραμμές είναι αξιόπιστο. Αν εξαιρέσεις τις μάλλον συχνές αλλαγές ιμάντα χρονισμού που χρειάστηκε το δικό μου (τρείς μέχρι τα 80.000 χμ) και κάποιον επαναπρογραμματισμό που χρειάστηκε πρόσφατα, μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος.
-
Τα service στην αντιπροσωπεία κοστίζουν και τα ανταλλακτικά είναι σχετικά ακριβότερα π.χ απο το Fiesta.
-
Οχι. Αν δεν το ξεζουμίσεις, η κατανάλωση του κυμαίνεται σε πολύ λογικά επίπεδα.
-
Θα δώσεις τώρα 6000 e, θα πάρεις 3500 ε μετά από 3 χρόνια.Η τιμή μεταπώλησης βέβαια θα εξαρτηθεί από το πόσα χμ θα κάνεις καθώς και από το πόσο θα το φροντίσεις.
Σχετικά τώρα με το πως πάει στο δρόμο μπορώ να πω τα εξής:
-
Έχει αδιάφορο τιμόνι και κιβώτιο που απαιτεί εξοικείωση λόγω της... χαρακτηριστικής ασάφειας.
-
Το δικό μου έχει 13αρες ζάντες και 175αρια λάστιχα. Από την στιγμή που το 'έμαθα', είδα πως-παρά την πλαδαρότητα που το χαρακτηρίζει- μπορεί να κινηθεί αρκετά σβέλτα και με ασφάλεια. Σημαντική βελτίωση είδα μετά από την αλλαγή των αμορτισέρ με τα μαύρα της Bilstein.
-
Tα φρένα του είναι το δεύτερο δυνατό του σημείο μετά από τον κινητήρα. Το πεντάλ είναι λίγο ιδιότροπο αλλά από τη στιγμή που θα το συνηθίσεις, θα ξέρεις πως μπορείς να βασίζεσαι σ' αυτό
-
-
Μεταφράζω τα παραπάνω....
- έχει το όνομα αλλά όχι τη χάρη....με τίποτα δεν μπορεί να περάσει για αξιόπιστο όχημα με 3 απρόβλεπτες αλλαγές ιμάντα χρονισμού, μπορεί να σημαίνει καταστροφή κινητήρα επί 3!
- συντήρηση ακριβή όπως στα περισσότερα. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι τα Ford είναι φτηνότερα!
- Δεν καίει και τόσο λίγο όσο αφήνεται να εννοηθεί!
- το ότι δεν γίνεται σύγκριση με την Alfa το θεωρώ κακό γιατί αυτή ως μεγαλύτερο αυτοκίνητο θα διατηρήσει καλύτερα την τιμή της σαν από 2ο σε 3ο χέρι. Άσε που έχει και κλιματισμό οπότε απλά το Corsa δεν θα πουλιέται!
Στο δρόμο....
- δε χρειάζεται μετάφραση!
- το έμαθα σημαίνει το συνήθισα ώστε να ξεχνάω πόσο πλαδαρό είναι...
Οπωσδήποτε να αλλάξεις αμορτισέρ, πριν συνηθίσεις την πλαδαρότητα! - τουλάχιστον φρενάρει...άμα το συνηθίσεις!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μεταφράζω τα παραπάνω....- .....................
Ουπς! Συγγνώμη αλλά δεν είχα καταλάβει πως δεν έγραφα στα Ελληνικά τόση ώρα.
Πέρα από την πλάκα δεν είπα για το corsa τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω από αυτό που είναι:
- Ενα ποιοτικό αυτοκίνητο: από τα πιο ποιοτικά μικρά της εποχής του.
- Οικονομικό: Στην απευθείας σύγκριση με το fiesta (που επίσης γνωρίζω καλά), είναι πιο οικονομικό ίσως και λόγω των λιγότερων κιλών του.
- Μέσο μεταφοράς και οχι (δυστυχώς) διασκέδασης παρά τα 90 του άλογα:
σε πάει με ασφάλεια, κρατάει καλά αλλά δεν εμπνέει για το κάτι παραπάνω.
Σχετικά με την μεταπώληση της συμπαθέστατης Αlfa, φίλε οnyx!, σε παραπέμπω στους πίνακες μεταχειρισμένων των περιοδικών αυτοκινήτων που λεν πως ενα corsa χωρίς a/c πωλείται ευκολότερα απο μια 146 με a/c.
Η 146 δεν ανήκει στις 'νέες' alfa romeo (βλ. 147,156) που εκτός από τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά διαθέτουν και αξιοπιστία. Δεν διαφωνώ πως μπορεί να πέσει κανείς και στο 'τεφαρίκι', σε μιαν 147 -δηλαδή- που δεν θα του δημιουργήσει προβλήματα. Δεν θα το συνιστούσα όμως σε κάποιον που ενδιαφέρεται για αυτοκίνητο με χαμηλά έξοδα συντήρησης.Το 'έμαθα' αγαπητέ onyx! δεν σημαίνει το συνήθισα. Θα μου επιτρέψεις να αντιμετωπίζω το αυτοκίνητο περισσότερο σαν άνθρωπο (που όσο τον γνωρίζεις καλύτερα, ανοίγεσαι περισσότερο) παρά σαν φριτέζα....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Πάντως η εντύπωσή μου δεν ήταν θετική....ίσως να έφταιγε το συγκεκριμένο (ασαφές τιμόνι, ασαφές γκάζι...)Αμαν,΄πήγα να αρχίσω να τραβάω τα βυζιά μου( ) με αυτό που διάβασα εν τάχει.Η 146 έχει εξαιρετικό τιμόνι,στις χαμηλές ταχύτητες βέβαια δεν το πολυδείχνει αλλά στις πατημένες καμπές έχει ακρίβεια που σοκάρει τους αμύητους και σωστό βάρος (δεν ελαφρώνει στα πολλά όπως σε άλλα αμάξια) ενώ η απόκριση στο γκάζι μετά τις 3.000 σ.α.λ. είναι επίσης εξαιρετική με τα δεδομένα των μη καρμπυρατερίσιων αυτοκινήτων (όποιος έχει οδηγήσει 33 με τα δύο διπλά ποτέ δεν το ξεχνάει).Τέλσπάντων,σε συγχωρώ γιατί ήταν σύντομη η επαφή...
Γιατί όμως έχει ανοιχτεί το ίδιο θέμα σε 2 διαφορετικές ενότητες (υπο-forum)??? -
ουπς,σορρυ για το 2ο post reply...
-
ουπς,σορρυ για το 2ο post reply...
Κάποιος Sirgus μου είπε ότι θα ήταν καλύτερα να ήταν το topic στην άλλη κατηγορία γιατί θα είχα περισσότερες απα΄ντήσεις και λόγω της βιασίνης μου για γρήγορες απαντήσεις το αντέγραψα κι εκεί. Αν υπάρχει πρόβλημα ας διαγράψουν το άλλο οι moderators αν χρειάζεται.
-
Ο χρήστης Vagvog έγραψε:
....146 έχει εξαιρετικό τιμόνι,.....και σωστό βάρος (δεν ελαφρώνει στα πολλά όπως σε άλλα αμάξια) ενώ η απόκριση στο γκάζι μετά τις 3.000 σ.α.λ. είναι επίσης εξαιρετική με τα δεδομένα των μη καρμπυρατερίσιων αυτοκινήτων (όποιος έχει οδηγήσει 33 με τα δύο διπλά ποτέ δεν το ξεχνάει).Ευχαριστώ για τη μεγαλοψυχία!
Όντως, όταν οδηγώ για καιρό καρμπυρατεράτο αυτοκίνητο χωρίς υδραυλικό τιμόνι μόλις τύχει να οδηγήσω κάτι πιο σύγχρονο παθαίνω κάτι και μου φαίνεται αναίσθητο και άχρηστο!
Μάλλον αυτό πρέπει να έγινε με την 146. Αλλά όχι με το Corsa που είχα για μέρες και 'εξοικειώθηκα'.....Για τα του s_t5678
Σαφώς αστειευόμουν και ήμουν υπερβολικός αλλά έτσι πέτυχά την επανάκαμψή σου σε πιο ρεαλιστικό ύφος!
Ποιοτική κατασκευή δείχνει να έχει, ποιοτική συμπεριφορά όχι!
Ενδιαφέρον αυτό που λές για τιμή μεταπώλησης....όμως επιμένω στην επιλογή μου (για δική μου χρήση, όχι του φοιτητή) αν έπρεπε να διαλέξω μόνο από αυτά τα δύο.
Εντάξει το Corsa δεν είναι φριτέζα αλλά δε μου έδωσε θάρρος ούτε με κέρδισε τόσο που να θέλω να το γνωρίσω σε βάθος! Όπως είπες δεν εμπνέει για κάτι παραπάνω!
Τουλάχιστον η φριτέζα κάνει αυτό που περιμένεις.... -
Να πω και εγώ την άποψη μου. Ανάμεσα στα 2, πιο 'αυτοκίνητο' οδηγικά, τεχνολογικά (από άποψη επιδόσεων σε όλους τους τομείς- επιδόσεις, φρένα, κρατήματα κ.λ.π.) αλλά και... χωροταξικά είναι σαφέστατα η Alfa. Ποιοτικά τώρα και σε συνδυασμό με τον όρο 'αξιοπιστία' και την ιδιότητα 'φοιτητής' η πρόταση μου είναι opel. Δεν είναι σε καμία περίπτωση κακό αυτοκίνητο, είναι μοντέρνο και νεανικό και νομίζω ότι στη συγκεκριμμένη διαδρομή που αναφέρεις θα έχει τις λιγότερες... απώλειες από τα 2. Βέβαια θα μου πεις ότι κάποια στιγμή ο δρόμος θα βελτιωθεί αλλά μέχρι τότε και για να μην φτάσεις να δουλεύεις για το αυτοκίνητο πάρε το μικρό που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες σου πλήρως. Η έλλειψη του a/c είναι ωστόσο σαφές - . Δεν υποννοώ σε καμία περίπτωση (για να προλάβω τους ιταλόφιλους) ότι η alfa δεν είναι αξιόπιστη, αντίθετα τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και ποιοτικότερη αλλά βλέπω συνέχεια μεμονωμένες περιπτώσεις που αμαυρώνουν το όνομα της και η συχνότητα αυτών (των περιπτώσεων) με προβληματίζει. Ελπίζω να βοήθησα.
Alfa 146 or Opel Corsa ?????????????????