-
Στο δημόσιο υπάρχουν πολλοί που δουλεύουν πολύ, κάποιοι που δουλεύουν αρκετά και κάποιοι που δεν δουλεύουν καθόλου μεταθέτοντας στους άλλους τις ευθύνες τους. Οι τελευταίοι φαίνονται περισσότερο, αφού κάνουν ζημιά και στους συναδέλφους τους και στους πολίτες.
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ο τρόπος να μπουν στη θέση τους οι τελευταίοι (ή να διωχτούν κακήν κακώς) και να αμειφθούν αναλόγως της προσφοράς τους οι πρώτοι. Δηλαδή υπάρχει ισοπέδωση.
Όπου όμως γίνεται προσπάθεια επιβολής κάποιου συστήματος κρίσης της απόδοσης των υπαλλήλων, γίνεται το σώσε. Παραδείγματα έχουμε πολλά και πρόσφατα. -
Mαζί μ αυτά έχουμε και την συνέντευξη αντί του ασέπ ook που λένε κι οι Ολλανδοί
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στο δημόσιο υπάρχουν πολλοί που δουλεύουν πολύ, κάποιοι που δουλεύουν αρκετά και κάποιοι που δεν δουλεύουν καθόλου μεταθέτοντας στους άλλους τις ευθύνες τους. Οι τελευταίοι φαίνονται περισσότερο, αφού κάνουν ζημιά και στους συναδέλφους τους και στους πολίτες.Δλδ αυτά δεν υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα, ή είναι 'μεμονωμένα περιστατικά';
Τα συστήματα αξιολόγησης, που έχουν όλες οι ιδιωτικές εταιρείες ενός κάποιου μεγέθους, π@π@ρια κάνουν.
-
Εκτός πραγματικότητας ισχυρισμός.
Στον ιδιωτικό τομέα, αν κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του παίρνει πόδι. Μπορεί ο ανιψιός ή η γκόμενα του αφεντικού να είναι στο απυρόβλητο, αλλά αυτοί είναι η εξαίρεση του κανόνα, όχι ο κανόνας. Εσύ όταν πχ χτίσεις σπίτι, κράτα στη δούλεψή σου ένα 30% των εργατών που θα κάνουν κοπάνα ή που θα παίζουν πασιέντσα συστηματικά. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Μην ξεχνάτε πως ο μισθωτός δεν μπορεί να κρύψει τίποτα από την εφορία ενώ ο Ελ.Επαγγελματίας δηλώνει όσα γουστάρει (πχ. 10000€ ετησίως) και κυκλοφορεί με 'Μερτσεντέ'
....και μετά κλαίγεται πως πληρώνει και εισφορές (τις ελάχιστες απαιτούμενες).....
....και μετά κλαίγεται πως παίρνει λίγη σύνταξη.....
ΕΜ πως ρε φίλε, το σύστημα είναι ανταποδοτικό!!! Όσα πλήρωσες, τόσα θα πάρεις!!
Οποιος δημόσιος τεμπελχανάς (ο οποίος στην προκειμένη των περιπτώσεων αγνοεί ότι το κράτος δανείζεται για να τον πληρώσει καθώς είναι υπεράριθμος κι αντιπαραγωγικός )νομίζει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι δισεκατομυριούχοι και είναι αδικημένος δεν έχει παρα να δηλώσει παραίτηση και να αποδείξει τις ικανότητές του στον ιδιωτικό τομέα,είτε ως υπάλληλος είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Τσάμπα μάγκες έχουμε γίνει όλοι......
Αυτό κατάλαβες από το κείμενό μου Μάκη? Είπα κάπου εγώ - σε όλα τα κείμενά μου στο θέμα αυτό - πως δεν υπάρχουν τεμπέληδες-αργόσχολοι-υπεράριθμοι στο Δημόσιο? Για τη δυνατότητα απόκρυψης εσόδων από τον Ελ.Επαγγελματία (σε σχέση με τον Μισθωτό) μίλησα, με προέκταση την απόκρυψη φόρων από το κράτος, δηλαδή όλους μας. Όπως και για την ανταποδοτικότητα των εισφορών του καθενός, δεν μπορεί να πληρώνεις 150 ευρώ μηνιαίως για σύνταξη και να περιμένεις 2000 ευρώ σύνταξη μετά, ε δεν γίνεται βρε παιδιά!!!...
Ας το θέσω αλλιώς:
Είμαι υπέρ της κατάργησης της μονιμότητας στον Δημόσιο Τομέα (Εφορίες - Τελωνεία - Στρατός - Αστυνομία - Πυροσβεστική - Όλα μέσα..) και όποιος εργάζεται και αποδίδει να παραμένει, να προάγεται και να προκόβει. Όποιος είναι τεμπελχανάς να πηγαίνει σπίτι του, θα υπάρχουν άλλοι πρόθυμοι για δουλειά και θα μπει νέο αίμα, θα υπάρχει ένα κίνητρο για εργασία στον Δ.Υ, η μή απόλυση....
Ταυτόχρονα, να γίνεται διασταύρωση στοιχείων (έσοδα - έξοδα - περιουσιακή κατάσταση - τρόπος ζωής κτλ.) για όλους του μη μισθωτούς δηλ. για τους Ελ. Επαγγελματίες. Όσοι πιάνονται να φοροδιαφεύγουν, να υπολογίζεται αναλογικά ο διαφυγόντας φόρος για όλα τα έτη χρήσης και να καταβάλλεται άμεσα!! Σε περίπτωση αδυναμίας-καθυστέρησης πληρωμής των χρεών (μη καταβαλλόμενων φόρων προηγούμενων ετών), να δημεύονται-πλειστηριάζονται οι κινητές-ακίνητες περιουσίες των και να δούμε μετά ποιος θα ξανα-φοροδιαφεύγει. Δεν μπορεί ιδιοκτήτης καφέ με Porsche, βίλα & εξοχικό στην Πάρο, να δηλώνει 15000 ευρώ εισόδημα και να καυχιέται κιόλας.
Κάποιος κακεντρεχής ίσως πει 'καλά κάνει, αφού μπορεί', εμ έτσι πως θα πάρει τους φόρους του το κράτος? Από τους μισθωτούς-θύματα πάντα ε??
ΥΓ: Πόσες φορές σας έκοψε απόδειξη ο Υδραυλικός? Ο Ηλεκτρολόγος? Ο μηχανικός αυτ/των? (Μάκη εσύ κόβεις, το ξέρω)
-
Ανέκαθεν οι μισθωτοί ήταν η πρώτη και σίγουρη πηγή φόρων, σε ένα κράτος που αδυνατεί παραδειγματικά να τους συλλέξει.
Απλά δείτε πως καταβαραθρώθηκαν τα έσοδα όταν ανέλαβε ο μαλ@κας ο αλογομούρης. Για ποιά κοινωνική δικαιοσύνη καθόμαστε να μιλάμε μετα Αλλα ας τα πάρουμε άλλη μια φορά απ τους μή έχοντες, βάζοντας έμμεσους φόρους, και αρμέγοντας τους μισθωτούς. Ο μόνος τρόπος ενός ανίκανου κρατικού μηχανισμού να αποδώσει μια κάποια τυπική δικαιοσύνη
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εκτός πραγματικότητας ισχυρισμός.
Στον ιδιωτικό τομέα, αν κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του παίρνει πόδι. Μπορεί ο ανιψιός ή η γκόμενα του αφεντικού να είναι στο απυρόβλητο, αλλά αυτοί είναι η εξαίρεση του κανόνα, όχι ο κανόνας.Εκτός πραγματικότητας !;!;!;!;
Νομίζεις. Πραγματικά νομίζεις.
Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε μικρομάγαζα που υπάρχει αφεντικό (με ό,τι σχέσεις απορρέουν απο αυτό), όπου εκεί μπορεί και να ισχύει αυτό που γράφεις. Σε μεγάλους οργανισμούς, με πρώτες και χειρότερες τις τράπεζες -μιλάμε για ασύλληπτες καταστάσεις που ΔΥ ούτε διανοούνται- και ακολουθούν τηλεπικοινωνίες, κατασκευαστικές κ.ο.κ. πολύ απλά ισχύει αυτό που έγραψα και δεν είναι στο χέρι σου να λες ότι είναι εκτός πραγματικότητας. Απλά.Όποιος νομίζει ότι στον ιδιωτικό τομέα όποιος δεν κάνει τη δουλειά του παίρνει πόδι, κοιμάται πολύ βαθειά.
Εσύ όταν πχ χτίσεις σπίτι, κράτα στη δούλεψή σου ένα 30% των εργατών που θα κάνουν κοπάνα ή που θα παίζουν πασιέντσα συστηματικά.
Αυτό φαντάζομαι ότι εντάσσεται στο γνωστό πλαίσιο των απαντήσεων σου σε τυχαία πράγματα που κανείς δεν είπε
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Όσες φορές πήγατε σε δημόσια υπηρεσία δεν είδατε κανέναν να δουλεύει; Περίεργο, γιατί εγώ τώρα τελευταία που χρειάστηκε να έχω πάρε-δώσε με το δημόσιο πρόσεξα πως ένα σημαντικό ποσοστό των υπαλλήλων είχε αρκετή δουλειά.
Όχι πως δεν υπάρχουν και αυτοί που ξύνονται όλη μέρα. Το να τους χαρακτηρίζουμε όμως όλους παράσιτα...Αφού νομίζεις ότι ο δημόσιος τομέας λειτουργεί άψογα και οι κακοί υπάλληλοι είναι η εξαίρεση στον κανόνα την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να μεταβιβάσεις αυτοκίνητο κάντο μόνος σου και πές μας πόσα χρόνια απ τη ζωή σου θα χάσεις για δουλειά λιγότερο της μισής ώρας
Οποιος δεν είναι παράσιτο δεν έχει την ανάγκη καμίας προσβολής αλλά μάλλον είναι η πλειοψηφεία
Eγώ πάλι έχω την εντύπωση ότι πλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι το πλέον παρασιτικό κομμάτι της κοινωνίας (αφού θέλεις να χρησιμοποιήσουμε τέτοιους όρους).
Γιατί είναι θέμα αν ένα 30% των ελεύθερων επαγγελματιών πληρώνει τους φόρους που του αναλογούν τη στιγμή που πλέον σίγουρα άνω του 30% των δημοσίων υπαλλήλων εργάζεται ως οφείλει στη δουλεία του!
...και αυτό αφορά μόνο τις σχέσεις με το δημόσιο! Η αισχροκέρδια επί των πελατών είναι μια άλλη ιστορία... -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Σε μεγάλους οργανισμούς, με πρώτες και χειρότερες τις τράπεζες -μιλάμε για ασύλληπτες καταστάσεις που ΔΥ ούτε διανοούνται- και ακολουθούν τηλεπικοινωνίες, κατασκευαστικές κ.ο.κ. πολύ απλά ισχύει αυτό που έγραψα και δεν είναι στο χέρι σου να λες ότι είναι εκτός πραγματικότητας. Απλά.Όποιος νομίζει ότι στον ιδιωτικό τομέα όποιος δεν κάνει τη δουλειά του παίρνει πόδι, κοιμάται πολύ βαθειά.
+oo στο παραπάνω
Εχω κι εγώ τέτοιες ιστορίες από φίλους και συγγενείς ...πολλοί μάλιστα 'υπερηφανεύονται' που τεμπελιάζουν ως ΙΥ... -
Την περίπτωση να λειτουργούν ορισμένες τέτοιες τράπεζες ή κατασκευαστικές εταιρείες με δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, γιατί ακριβώς διαπλέκονται με τέτοιο τρόπο που δεν τις νοιάζει η αποτελεσματικότητα και η πελατεία (αφού τη βγάζουν με κρατικά χρήματα και αφού προσλαμβάνουν με υπουργικά χαρτάκια), την υπολόγισες; Πχ στην Alpha Bank όποτε πηγαίνω αισθάνομαι ότι μπήκα στην Εθνική ή στην Αγροτική, ενώ στη Eurobank το αντίθετο.
Σίγουρα σε ένα μεγάλο οργανισμό με δαιδαλώδες οργανόγραμμα και αμέτρητα υποκαταστήματα, κάποιοι θα την παίζουν σε συνεννόηση με τους από πάνω τους. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Eγώ πάλι έχω την εντύπωση ότι πλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι το πλέον παρασιτικό κομμάτι της κοινωνίας (αφού θέλεις να χρησιμοποιήσουμε τέτοιους όρους).
Γιατί είναι θέμα αν ένα 30% των ελεύθερων επαγγελματιών πληρώνει τους φόρους που του αναλογούν τη στιγμή που πλέον σίγουρα άνω του 30% των δημοσίων υπαλλήλων εργάζεται ως οφείλει στη δουλεία του!
...και αυτό αφορά μόνο τις σχέσεις με το δημόσιο! Η αισχροκέρδια επί των πελατών είναι μια άλλη ιστορία...Σε αυτό συμφωνώ κι εγώ. Σε σχέση με τη ζημιά που γίνεται στο κοινωνικό σύνολο, ένας μη αποδοτικός ΔΥ (όχι σε πολύ κρίσιμο πόστο εννοείται, πχ σε τελωνείο ή εφορία) είναι χειρότερος από έναν εργατικό ελεύθερο επαγγελματία που δεν πληρώνει φόρους.
-
O Εμμανουήλ Ροϊδης είχε προ πολλού γράψει ότι μόνος Νόμος που έχει ανάγκη η Ελλάς είναι εκείνος που θα επιτάσσει την τήρηση των υπολοίπων...
Ο Υπαλληλικός Κώδικας βεβαίως και προβλέπει την απόλυση του δημοσίου υπαλλήλου για ανικανότητα / ασυνέπεια / αδιαφορία / διαφθορά κλπ. Ενώ η κατάργηση της μονιμότητας θα σήμαινε ότι θα μπορούσε να απολυθεί ο δημόσιος υπάλληλος/λειτουργός για λόγους ανεξάρτητους της εργασιακής του απόδοσης
Το ζήτημα είναι, ότι λόγω της σήψης του λεγόμενου 'πολιτικού κόσμου' αλλά και της ίδιας της κοινωνίας, ο Νόμος δεν εφαρμόζεται (όχι μόνον αυτός, κανένας).
Και ο φαύλος αυτός κύκλος πολιτισμικής υστέρησης μόνον από πάνω θα μπορούσε να σπάσει (πολιτική ηγεσία > υπηρεσιακή ηγεσία > υπάλληλοι > πολιτες).
Αλλά δεν υπάρχει πολιτική και πνευματική ηγεσία στην Ελλάδα , για λόγους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο ιστορικής, κοινωνιολογικής και πολιτικοεπιστημονικής μελέτης.ΥΓ: Οι Έλληνες συνεχίζουν -προς το παρόν- να διαθέτουν μία (δυσλειτουργική, υπολειτουργούσα και ημιθανή, έστω) Κυρίαρχη πάντως Πολιτεία, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες μίας σκόρπιας μειονότητας ηρώων/κορόιδων εντός της Διοίκησης, που με κόστος της προσωπικής ζωής τους (της ζωής τους δηλαδή..) απορροφούν, όσο μπορούν, την ανεπάρκεια του συστήματος, την αήθεια και ασχετοσύνη των πολιτικών ηγεσιών, την ανυπαρξία υπηρεσιακών ηγεσιών, την ασυνειδησία των 'συναδέλφων' τους...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Την περίπτωση να λειτουργούν ορισμένες τέτοιες τράπεζες ή κατασκευαστικές εταιρείες με δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, γιατί ακριβώς διαπλέκονται με τέτοιο τρόπο που δεν τις νοιάζει η αποτελεσματικότητα και η πελατεία (αφού τη βγάζουν με κρατικά χρήματα και αφού προσλαμβάνουν με υπουργικά χαρτάκια), την υπολόγισες; Πχ στην Alpha Bank όποτε πηγαίνω αισθάνομαι ότι μπήκα στην Εθνική ή στην Αγροτική, ενώ στη Eurobank το αντίθετο.
Σίγουρα σε ένα μεγάλο οργανισμό με δαιδαλώδες οργανόγραμμα και αμέτρητα υποκαταστήματα, κάποιοι θα την παίζουν σε συνεννόηση με τους από πάνω τους.Όχι Μάνο δεν μιλάω για τέτοιες περιπτώσεις. Μιλάω για εταιρείες που καίγονται και για αποτελεσματικότητα και για πελατεία. Και δεν μιλάω μόνο για υπαλληλίσκους που την παίζουν στο ταμείο. Και δεν μιλάω για προσλήψεις με υπουργικά χαρτάκια και κρατικά χρήματα. Απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν έχεις επαφή με τα εκ των έσω των περιπτώσεων που αναφέρεις (ειδάλλως δεν θα έφερες τη eurobank ως καλό πράδειγμα), οπότε άστο καλύτερα. Δέξου και μια φορά ότι για κάτι απλώς φαντάζεσαι και δεν ξέρεις. Εγώ και πολύ κοντινοί μου άνθρωποι, τα ζούμε καθημερινά.
-
Έχω φίλο που δουλεύει στη Eurobank, αφού την ανέφερες. Μου είπε ότι από τότε που έπιασε δουλειά πριν 4-5 χρόνια, το 1/4 των συναδέλφων του στο ίδιο υποκατάστημα αντικαστάθηκαν και ότι τους βάζουν να κάνουν δουλειά που αντιστοιχεί σε περισσότερους εργαζόμενους.
Ας σε ρωτήσω τώρα το εξής: αν κάποιος υπάλληλος ιδ. τράπεζας σου τα πρήζει, θεωρείς ότι δεν θα γίνει τίποτα αν απευθυνθείς στον ανώτερό του ή στα κεντρικά; Το έχεις δοκιμάσει;
-
Είμαι πολύ περίεργος να δω αυτό το αδιάβλητο και δίκαιο σύστημα αξιόλογησης που πρέπει να εφαρμοστεί για να σωθεί ο τόπος.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχω φίλο που δουλεύει στη Eurobank, αφού την ανέφερες. Μου είπε ότι από τότε που έπιασε δουλειά πριν 4-5 χρόνια, το 1/4 των συναδέλφων του στο ίδιο υποκατάστημα αντικαστάθηκαν και ότι τους βάζουν να κάνουν δουλειά που αντιστοιχεί σε περισσότερους εργαζόμενους.Ας σε ρωτήσω τώρα το εξής: αν κάποιος υπάλληλος ιδ. τράπεζας σου τα πρήζει, θεωρείς ότι δεν θα γίνει τίποτα αν απευθυνθείς στον ανώτερό του ή στα κεντρικά; Το έχεις δοκιμάσει;
Κοίτα για να καταλάβεις.
Για τη eurobank που αναφέρεις, μιλάω για τα κεντρικά και όχι για υποκαταστήματα. Εκεί (στα υποκαταστήματα) το ξέρω ότι τους πηδάνε. Όπως γενικώς πηδάνε τους χαμηλούς στην ιεραρχία υπαλλήλους.
Το αν απολύουν 1/4, 1/2 ή οτιδήποτε, είναι παντελώς άσχετο.
Να απευθυνθείς σε ανώτερο; Και τι γίνεται όταν έρχεται -από μόνος του- ο ανώτερος και σου λέει 'άστον αυτόν, μην μπλέκεις'; Τι γίνεται όταν ο κατώτερος φτύνει κατάμουτρα τον ανώτερο;
Η κατάσταση μοιάζει περισσότερο με το στρατό. Το βύσμα υπερισχύει πάντα του βαθμού
Οι αναφορές σε ανώτερους μπορεί να λειτουργούν σε χαμηλού επιπέδου υπαλλήλους, αλλά δεν λειτουργεί έτσι παραπάνω. Εκεί αρχίζουν τα politics (εεε... φοβερός business όρος δεν μπορείς να πεις ) και ξεχνάς τα αναμασήματα περί ιδιωτικού τομέα που ανταγωνισμός και όποιος ξύνει φεύγει. Δεν ξεχνάς όμως ότι εκεί παίζουν τα 'βαρειά' χρήματα [είτε ως μισθοί, είτε ως αποφάσεις επί 'τραπεζικών σχέσεων' με άλλες εταιρείες]Το μέσο, ο γνωστός, τα περίεργα 'κανάλια επικοινωνιών' κ.ο.κ. παίζουν περισσότερο απ' ό,τι φανταζεσαι. Τα λέμε politics όμως και έτσι δεν χάνεται το glam του ιδιωτικού τομέα.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Είμαι πολύ περίεργος να δω αυτό το αδιάβλητο και δίκαιο σύστημα αξιόλογησης που πρέπει να εφαρμοστεί για να σωθεί ο τόπος.Να ρωτήσουμε τους κουτόφραγκους, εκτός αν είναι αναγκαίο να εφεύρουμε τον τροχό.
Έχουμε τους ΔΥ που μας αξίζουν.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είμαι πολύ περίεργος να δω αυτό το αδιάβλητο και δίκαιο σύστημα αξιόλογησης που πρέπει να εφαρμοστεί για να σωθεί ο τόπος.
Να ρωτήσουμε τους κουτόφραγκους, εκτός αν είναι αναγκαίο να εφεύρουμε τον τροχό.
Έχουμε τους ΔΥ που μας αξίζουν.
Η ερώτηση είναι σοβαρή. Δε νομίζω πως η εργασία είναι κάτι ου μπορεί να μετρηθεί με δείκτες και νούμερα.
Φυσικά. Σε μένα αξίζουν όλες αυτές οι νεαρές, ομορφούλες, ευγενικές ΔΥ. Οι μπαρμπάδες που λύνουν σταυρόλεξα όλη μέρα είναι χάρισμά σας.
-
Κυρίως όσον αφορά στις τράπεζες, τα πράγματα είναι υπερβολικά σάπια. Το γιατί επιβιώνουν αυτοί μέσα στον ιδιωτικό τομέα, και δη στις τράπεζες, σχετίζεται αμεσότατα και με μια άλλη συζήτηση. Δλδ αυτή:
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Όλοι οι γκάνγκστερς Κοσκωτάδες-Λαναράδες κλπ μέχρι να τους πιάσουν (όσους πιάνουν) ισχυρίζονται αυτό που γράφεις 'Έχετε αποδείξεις κύριοι ? Αν όχι μόκο, εγώ είμαι απλά ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας'...Φυσικά μια κοινωνία ολόκληρη γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει αλλά η δικαιοσύνη χρειάζεται αποδείξεις...Επειδή εγώ όμως ΔΕΝ είμαι δικαιοσύνη ΔΕΝ χρειάζομαι αποδείξεις...Επίσης αν είχα μάλλον δεν θα τις έβαζα στο forum, λογικό δεν ακούγεται ?Όλα τα γνωστά τζάκια που αναφέρεις ανήκουν στην ίδια κατηγορία με το Βγενόπουλο, απλώς ο Βγενόπουλος προσπαθεί και αυτός να εδραιωθεί και γι αυτό κάνει ντόρο κάτι που τα τζάκια δεν έχουν ιδιαιτέρως ανάγκη να κάνουν...Είναι φρέσκος ακόμα και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα γίνει 'τζάκι' : αυτό προσπαθεί να εξασφαλίσει...
Μου φαίνεται πάντως αρκετά αστείο ενήλιξ να πιστεύει ότι ο (κάθε) Βγενόπουλος ήταν απλώς ένας ικανός επιχειρηματίας που πέτυχε...Εκτός αν δεν έχεις συναίσθηση του μεγέθους : δεν είναι το φτωχόπαιδο ξέρεις που από το 0 έβγαλε και 30-40-50 εκατομμύρια (που ούτε αυτά βέβαια γίνονται 100% νόμιμα), μιλάμε για άλλα μεγέθη σε ρυθμούς αστραπής...
Α και φυσικά λέω για να λέω, δηλ. ακριβώς αυτό που κάνεις κι εσύ
Αν βλέπατε πως και για ποιους λαμβάνονται αποφάσεις που 'μοιράζουν' εφταψήφια νούμερα σα στραγάλια σε 'επιχειρηματίες', δεν θα είχατε αμφιβολίες για τα quoted λεγόμενα.
Αντ' αυτού βέβαια μπορείτε να πιστεύετε ότι στον ιδιωτικό τομέα the best man wins και ο σκάρτος παίρνει το μπούλο. Ότι ο ικανός επιχειρηματίας προοδεύει με την εξυπνάδα του και τις δυνατότητές του...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...και αυτό αφορά μόνο τις σχέσεις με το δημόσιο! Η αισχροκέρδια επί των πελατών είναι μια άλλη ιστορία...Σε αυτό συμφωνώ κι εγώ. Σε σχέση με τη ζημιά που γίνεται στο κοινωνικό σύνολο, ένας μη αποδοτικός ΔΥ (όχι σε πολύ κρίσιμο πόστο εννοείται, πχ σε τελωνείο ή εφορία) είναι χειρότερος από έναν εργατικό ελεύθερο επαγγελματία που δεν πληρώνει φόρους.
Aυτό υποθέτω είναι ειρωνεία έτσι?
Από πλευράς οικονομικών μεγεθών, ένας ελεύθερος επαγγελματίας των 50 ευρώ/ώρα (ας πούμε ο κλειδαράς που πέρνει 40 ευρώ για δουλεία 5 λεπτών + τον χρόνο μετακίνησής του) αντιστοιχεί σε ΠΟΛΛΟΥΣ δημοσίους υπαλλήλους των 7 ευρώ ανά ώρα.
Κατά τη γνώμη σου ποιός είναι μεγαλύτερο βάρος για την κοινωνία? Αυτός που παράγει 3 και πληρώνεται (καταναλώνει) 7 (-4 το άθροισμα) ή αυτός που παράγει 15 αλλά πληρώνεται 50 (-35 το άθροισμα)?
Τέλος πολλοί νομίζω πως έχουν μια τουλάχιστον στρεβλή άποψη για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων.
Αν αφαιρέσεις υγειονομικό προσωπικό νοσοκομείων (όχι τους διοικητικούς), σώματα ασφαλείας και εκπαιδευτικούς, που όλοι τους σε γενικές γραμμές ούτε υπεράριθμοι είναι ούτε σκασιαρχείο κάνουν, το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων που απομένει (εκτός τοπικής αυτοδιοίκησης) δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200.000, είναι δηλαδή κάτω του 5% του εργατικού δυναμικού της χώρας!
Θα είχε ενδιαφέρον αν κάποιος έχει στοιχεία να παραθέσει σχετικά!
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;