-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ΕΕΠ, τί πήρε το αυτί μου για οπλοφορία των σεκιούριτι?
Θα αμολύσουν κανα 9000 άτομα με πιστόλια για να προστατεύουν τον κάθε πικραμένο?
Θεός να μας φυλάειΝαι, γιατί έχει τώρα πρόβλημα, ο κάθε πικραμένος, να βρεί 'σεκιούριτι' που να οπλοφορεί
Αμολυμένοι ήδη είναι οι '9000'. Απλώς κουβέντα να κάνουμε ε;**Δεν **ειναι κουβεντα να κανουμε..
Οι σεκιουριταδες που υπαρχουν στην Ελλαδα ειναι ο πατος της τροφικης αλυσιδας...πολλοι εχουν προβληματα διανοητικα και ψυχολογικα.
Αν αρχισουν να μοιραζουν οπλα την εχουμε πατησει πολυ ασχημα.Τι 'αν' ; Οι 'προσωπικές φρουρές' (βλ. μπράβοι) οπλοφορούν. Δεν περίμεναν κανένα νόμο γι' αυτό, και δεν τους πειράζει κανένας νόμος. Γι' αυτό είναι 'κουβέντα να κάνουμε' το 'αν αρχίσουν'. Γιατί ήδη έχουν και δεν τους αγγίζει κανείς ούτως ή άλλως.
Ναι, αλλά οι μπράβοι, τα κουβαλάνε παράνομα αυτή τη στιγμή, οπότε έχουν το 'φόβο' μη τους πάρουν χαμπάρι.
Αν νομιμοποιηθεί η οπλοφορία για υπάλληλους σεκιούριτι, θα φτιάξουν μια εταιρία κ θα'χουν το πιστόλι έτοιμο για βγάλσιμο. Στη παραμικρή μαλακία που παιχτεί στο δρόμο, στο μαγαζί, οπουδήποτε τσακ, το όπλο έξω. Και νεκρός δύσκολα θα δώσεις τη κατάθεση σου.
Οι σεκιούριτι πάλι, η πλειοψηφία γκασμάδες είναι, δε ξέρουν τι τους γίνεται.
Τι εκπαίδευση θα τους κάνουν; Ποιός θα ελέγχει τη ψυχολογική τους κατάσταση;
Δεν είναι αμερική που έχουν πρωτόκολλα και περνάνε τεστ κλπ.. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Ναι, αλλά οι μπράβοι, τα κουβαλάνε παράνομα αυτή τη στιγμή, οπότε έχουν το 'φόβο' μη τους πάρουν χαμπάρι.
Αν νομιμοποιηθεί η οπλοφορία για υπάλληλους σεκιούριτι, θα φτιάξουν μια εταιρία κ θα'χουν το πιστόλι έτοιμο για βγάλσιμο. Στη παραμικρή μαλακία που παιχτεί στο δρόμο, στο μαγαζί, οπουδήποτε τσακ, το όπλο έξω. Και νεκρός δύσκολα θα δώσεις τη κατάθεση σου.
Οι σεκιούριτι πάλι, η πλειοψηφία γκασμάδες είναι, δε ξέρουν τι τους γίνεται.
Τι εκπαίδευση θα τους κάνουν; Ποιός θα ελέγχει τη ψυχολογική τους κατάσταση;
Δεν είναι αμερική που έχουν πρωτόκολλα και περνάνε τεστ κλπ..To 'φόβο' μην τους πάρουν χαμπάρι;
Το ότι είναι 'παράνομο' το λεει η θεωρία. Στην πράξη τι γίνεται όμως Δεν ζούμε όλοι υπό το ίδιο νομικό πλαίσιο Δεν ξέρω ποιους έχεις στο μυαλό σου, αλλά αυτούς που έχω εγώ στο μυαλό μου ούτε φαγούρα στ@@ δεν τους πιάνει, όχι φόβος.Η αμερική τώρα έγινε και παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά στην οπλοκατοχή/οπλοχρησία;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Η αμερική τώρα έγινε και παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά στην οπλοκατοχή/οπλοχρησία;
Υποννοείς κάτι
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
To 'φόβο' μην τους πάρουν χαμπάρι;
Το ότι είναι 'παράνομο' το λεει η θεωρία. Στην πράξη τι γίνεται όμως Δεν ζούμε όλοι υπό το ίδιο νομικό πλαίσιο Δεν ξέρω ποιους έχεις στο μυαλό σου, αλλά αυτούς που έχω εγώ στο μυαλό μου ούτε φαγούρα στ@@ δεν τους πιάνει, όχι φόβος.Η αμερική τώρα έγινε και παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά στην οπλοκατοχή/οπλοχρησία;
Έχεις δει πολλές φορές μπράβο να βγάζει πιστόλι;
Εγώ καμία. Εδώ μιλάω για μπράβους, όχι σεκιούριτι. Και προφανώς δε μιλάω για τίποτα παρακμιακά μαγαζιά στην εθνική η άλλα κακόφημα κλπ. Ακόμα και οι μπράβοι των διαφόρων πολιτικών, παραγόντων, σελέμπριτι δε τα'χουν φόρα παρτίδα.
Αν τα'χαν, θα έπεφτε κράξιμο κάποια στιγμή
Αν περάσει πλαίσιο που να το νομιμοποιεί δεν θεωρείς οτι θα γίνει σύνηθες φαινόμενο να το πετάνε έξω για ψύλλου πήδημα;
Οτι πχ δεν θα 'κουβαλάει' η πόρτα στο Envy πχ;
Οτι δεν θα κουβαλάνε οι σεκιουριτάδες σε κανένα κτήριο της Εθνικης Τράπεζας;
Οτι δε θα τα κουβαλάνε οι σεκιουριτάδες στο μετρό (όχι οι ειδικοί φρουροί);
Ως προς την αμερική.
Πρόφανώς δεν μιλάω για την οπλοκατοχή/οπλοφορία/οπλοχρησία.
Μιλάω για υπάλληλους ασφαλείας σε εταιρίες ασφαλείας, οπου υπάρχει συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, υπάρχει έλεγχος απο την εταιρία και σε περίπτωση στραβής η έρευνα δεν θα είναι για τα μάτια του κόσμου αλλά θα κόψει κώλους. Πιστεύεις οτι στην Ελλάδα οι συνθήκες που επικρατούν (μέσα, ανύπαρκτες ΕΔΕ, ανύπαρκτη αστυνόμευση, ανύπαρκτη εισαγγελία) θα βοηθήσουν στη σωστή λειτουργία παρόμοιων εταιριών ασφαλείας; Οτι δεν θα προσλαμβάνουν τον πρώτο γκασμά που μάζεψαν απο το γυμναστήριο; Οτι δεν θα του δίνουν όπλο χωρίς ψυχολογικό προφίλ, χωρίς σωστή εκπαίδευση στη χρήση του;
Στην αμερική χρειάζονται τέτοιες εταιρίες ασφαλείας για ιδιωτικούς χώρους γιατί έχουν πολύ υψηλή εγκληματικότητα και η αστυνομία τους αν και πολύ καλή και με σύγχρονο εξοπλισμό δεν αρκεί. Εμείς τι τις χρειαζόμαστε; Σοβαρή αστυνόμευση θέλουμε. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Έχεις δει πολλές φορές μπράβο να βγάζει πιστόλι;
Εγώ καμία. Εδώ μιλάω για μπράβους, όχι σεκιούριτι. Και προφανώς δε μιλάω για τίποτα παρακμιακά μαγαζιά στην εθνική η άλλα κακόφημα κλπ. Ακόμα και οι μπράβοι των διαφόρων πολιτικών, παραγόντων, σελέμπριτι δε τα'χουν φόρα παρτίδα.
Αν τα'χαν, θα έπεφτε κράξιμο κάποια στιγμή
Αν περάσει πλαίσιο που να το νομιμοποιεί δεν θεωρείς οτι θα γίνει σύνηθες φαινόμενο να το πετάνε έξω για ψύλλου πήδημα;Εξαρχής εγώ στους 'προσωπικούς φρουρούς' (aka μπράβοι )αναφερόμουν.
Οι πολιτικοί έχουν δημόσιους υπαλλήλους για μπράβους, οι οποίοι νομίμως οπλοφορούν. Δεν είδα κανέναν να ρίχνει κράξιμο για τους μπατσάκους με τα MP5 (ή τί σκατά είναι) στην είσοδο της πολυκατοικίας του κάθε βλαμμένου. Εθνικό συμφέρον φαντάζομαιΕπιχειρηματίες, 'παράγοντες' κλπ, έχουν μπράβους που μια χαρά οπλοφορούν, και δεν ιδρώνει τ' αυτί τους. Το ότι εσύ δεν τους έχεις δει δεν πάει να πει κάτι. Φυσικά και δεν αναφέρομαι στον οποιοδήποτε τυχαίο. Ο οποιοσδήποτε τυχαίος δεν πρόκειται ούτως ή άλλως να σκάει ένα σκασμό χρήματα για προσωπική φρουρά.
Το αν θα έπεφτε κράξιμο ασ' το καλύτερα. Ποιος θα τους κράξει (ή έστω θα εμφανίσει κάποιον να κράζει)δημοσίως δλδ; Οι δημοσιογράφοι ; Οι πολιτικοί ; Ο εισαγγελέας ; Ποιός ;Σε ατομικό επίπεδο, και να σου εξιστορήσει κάποιος περιστατικά, δεν πρόκειται να τον πιστέψεις. Οπότε;
Εντάξει, για τους 'νυχτερινούς' παράγοντες [είτε της παρακμής, είτε του glam], φαντάζομαι δεν συζητάμε, τους έχεις εξαιρέσει κι εσύ άλλωστε.
Καταλήγοντας. Προφανώς και είμαι 'ενάντιος' σε ένα τέτοιο νόμο.
Από την άλλη όμως ξέρω ότι όσοι διατίθενται να δίνουν χρήματα για προσωπική φρουρά με όπλα, το κάνουν ήδη και δεν τους ακουμπάει ΚΑΝΕΙΣ. Ποιοί νομίζεις ότι 'θα' έχουν τέτοιους φρουρούς δλδ; Ο μπακάλης της γειτονιάς; Εξ ου και το 'άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε' της συζήτησης.Ως προς την αμερική.
Πρόφανώς δεν μιλάω για την οπλοκατοχή/οπλοφορία/οπλοχρησία.
Μιλάω για υπάλληλους ασφαλείας σε εταιρίες ασφαλείας, οπου υπάρχει συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, υπάρχει έλεγχος απο την εταιρία και σε περίπτωση στραβής η έρευνα δεν θα είναι για τα μάτια του κόσμου αλλά θα κόψει κώλους. Πιστεύεις οτι στην Ελλάδα οι συνθήκες που επικρατούν (μέσα, ανύπαρκτες ΕΔΕ, ανύπαρκτη αστυνόμευση, ανύπαρκτη εισαγγελία) θα βοηθήσουν στη σωστή λειτουργία παρόμοιων εταιριών ασφαλείας; Οτι δεν θα προσλαμβάνουν τον πρώτο γκασμά που μάζεψαν απο το γυμναστήριο; Οτι δεν θα του δίνουν όπλο χωρίς ψυχολογικό προφίλ, χωρίς σωστή εκπαίδευση στη χρήση του;
Στην αμερική χρειάζονται τέτοιες εταιρίες ασφαλείας για ιδιωτικούς χώρους γιατί έχουν πολύ υψηλή εγκληματικότητα και η αστυνομία τους αν και πολύ καλή και με σύγχρονο εξοπλισμό δεν αρκεί. Εμείς τι τις χρειαζόμαστε; Σοβαρή αστυνόμευση θέλουμε.Στις περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα, όχι ιδιωτική αλλά ούτε δημόσια αστυνομία δεν πατάει Κι αν πατήσει θα το σκεφτεί 50φορές πριν βγάλει όπλο
Για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ιδωτικών φρουρών της αμερικής, φαντάζομαι ότι θα έχεις έρθει σε επαφή για να τα λες, οπότε δεν μου πέφτει λόγος. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ιδωτικών φρουρών της αμερικής, φαντάζομαι ότι θα έχεις έρθει σε επαφή για να τα λες, οπότε δεν μου πέφτει λόγος.
Αka Halliburton (αυτή δεν είναι στο Ιράκ?)
-
Μάλλον στην Blackwater αναφέρεσαι.
-
-
Επικίνδυνος, με «ψυχωσική συνδρομή σχιζοφρενικού τύπου» χαρακτηρίστηκε ο αστυνομικός Κ. Νταφαλιάς που πυροβόλησε τον ιδιωτικό φρουρό Γ. Λινό έξω από το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη.** Οι υπεύθυνοι ασφαλείας της πρεσβείας είχαν ενημερώσει τρεις φορές την ΕΛ.ΑΣ., αναφέροντας περίεργη συμπεριφορά του αστυνομικού και ζητώντας την αντικατάστασή του.**
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο διευθυντής του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών, ταξίαρχος Α. Κασιμάτης, αναφέρει στη γνωμάτευσή του για τον 38χρονο αρχιφύλακα ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν κατάλληλος να φυλάει το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη. Η νόσος του έχει ξεκινήσει από μήνες έως χρόνια, είναι επικίνδυνος για τους άλλους αλλά και για τον εαυτό του και πρέπει να κλειστεί σε κλινική.
Η γνωμάτευση του Α. Κασιμάτη επιβεβαιώνει τη διάγνωση του υπηρεσιακού ψυχιάτρου της ΕΛ.ΑΣ., Κ. Γκοτοσίδη. Ο υπηρεσιακός ψυχίατρος ήταν ο πρώτος που είδε τον αστυνομικό όταν οδηγήθηκε στην ασφάλεια, αμέσως μετά τους πυροβολισμούς εναντίον του Γ. Λινού και διέγνωσε ότι έπασχε από σοβαρά προβλήματα διαταραχής.
Στην κατάθεσή της, η μητέρα του αστυνομικού, Μ. Νταφαλιά, δήλωσε ότι ο αστυνομικός φοβόταν και δεν μπορούσε να λειτουργήσει στη δουλειά του. Ειδικότερα τον τελευταίο καιρό η συμπεριφορά του είχε αλλάξει πολύ, φοβόταν περισσότερο και είχε στρες. Είχε επισκεφθεί γιατρό, ο οποίος του χορηγούσε αγωγή για να καταπραΰνει το άγχος.
Εδώ και δύο χρόνια, από τις 7 Φεβρουαρίου 2007, οι υπεύθυνοι ασφαλείας της πρεσβείας είχαν ενημερώσει τους αρμόδιους στην ΕΛ.ΑΣ. ότι ο Κ. Νταφαλιάς δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, κάτι που επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές, στις 20 Απριλίου και στις 17 Ιουλίου 2007.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
δε κατάλαβα τι υπονοείς με αυτά τα προκλητικά εμότικονζ φιλαράκι
ότι η ΕΛΑΣ είναι ένα μεγάλο ευαγές 'ίδρυμα' που όποιος βλέπει φως, μπαίνει; -
Ασυλο ανιάτων εννοείς?
Οχι, δεν υποννοω τέτοια πράγματα
Άλλωστε είναι γνωστό πόσο πολύ οι ίδιοι θέλουν τα ψυχομετρικά τεστ -
Όχι, δεν εννοεί αυτό. Εννοεί ότι όλοι οι μπάτσοι είναι 'επικίνδυνοι, ψυχωσικοί, σχιζοφρενείς, χρήζοντες εγκλεισμού σε ψυχιατρείο'. Διαφορετικά θα έπρεπε να δεχθεί ότι υπάρχουν και μεμονωμένοι-περιστασιακοί που βαράνε στο δόξα πατρί επειδή έχουν λασκαρισμένες βίδες.
Σα να λέμε, επειδή ο τάδε παλαβός καθηγητής έσπασε στο ξύλο έναν άτακτο μαθητή ΚΑΙ επειδή αυτό έχει παρατηρηθεί 100 φορές τα τελευταία 20 χρόνια [ακολουθεί λίστα που ανασύραμε από το frikymedia.org], οι καθηγητές είναι καθίκια στο σύνολό τους και πρέπει να τους σπάσουμε στο ξύλο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι, δεν εννοεί αυτό. Εννοεί ότι όλοι οι μπάτσοι είναι 'επικίνδυνοι, ψυχωσικοί, σχιζοφρενείς, χρήζοντες εγκλεισμού σε ψυχιατρείο'.ααα
κακώς ρώτησα τον ίδιο τότε -
-
@charmak:
έκανα μια τελείως αυθαίρετη μαντεψιά. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι, δεν εννοεί αυτό. Εννοεί ότι όλοι οι μπάτσοι είναι 'επικίνδυνοι, ψυχωσικοί, σχιζοφρενείς, χρήζοντες εγκλεισμού σε ψυχιατρείο'. Διαφορετικά θα έπρεπε να δεχθεί ότι υπάρχουν και μεμονωμένοι-περιστασιακοί που βαράνε στο δόξα πατρί επειδή έχουν λασκαρισμένες βίδες.
Σα να λέμε, επειδή ο τάδε παλαβός καθηγητής έσπασε στο ξύλο έναν άτακτο μαθητή ΚΑΙ επειδή αυτό έχει παρατηρηθεί 100 φορές τα τελευταία 20 χρόνια [ακολουθεί λίστα που ανασύραμε από το frikymedia.org], οι καθηγητές είναι καθίκια στο σύνολό τους και πρέπει να τους σπάσουμε στο ξύλο.Ποσο λίγο με ξέρεις
Βλέπεις ομοιότητα στα δύο περιστατικά?
Να κάτσω να σου ξανα αναλύσω το σκεπτικό μου δεν υπάρχει περίπτωση, στο θρεντ τα έχουμε πει εκατο φορες.
Απλά να σου επαναλάβω, ότι το αν θα τραβήξει ή όχι όπλο είναι θέμα σχιζοφρένειας ή οποιασδήποτε άλλης ψύχωσης, το ότι ο μπάτσος την εχει δεί εξουσία δεν είναι.-Κωνσταντίνε δεν έχει ποπκορν, έχω έρθει στο γραφείο απ τις 8 και γράφω report. Στα διαλλείματα λέμε τις πίπες μας
Αν και μου έλειψε ο μάνος τόσες μέρες
Γιατί τέτοια σιγή ασυρμάτου -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
δε κατάλαβα τι υπονοείς με αυτά τα προκλητικά εμότικονζ φιλαράκι
ότι η ΕΛΑΣ είναι ένα μεγάλο ευαγές 'ίδρυμα' που όποιος βλέπει φως, μπαίνει;Για άλλη μια φορά η ΕΛΑΣ συγκεντρώνει τα πυρά ενώ, κατά την ταπεινή μου άποψη, δε διαφέρει από την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία.
Δεν είναι αποκλειστικό της προνόμιο η ύπαρξη ψυχοπαθών, λαμογιών, κτλ. Θα μου πεις, βέβαια, ότι οι αστυνομικοί κρατούν όπλο. Όμως, και ο υπάλληλος της πολεοδομίας που κάνει τα στραβά μάτια σε μπάζωμα ρέματος και χτίσιμο πολυκατοικίας πάνω σε αυτό, είναι αυτουργός σε ενδεχόμενη κατάρρευση αυτής και θάνατο μικρού ή μεγάλου αριθμού ανθρώπων (που θα σκοτωνόντουσαν σε βάθος 10-15 ετών από 'ε(ξ/π)οστρακισμούς' όπλων). Το ίδιο με δικαστικούς/εισαγγελείς που αφήνουν δολοφόνους εκτός φυλακής, οι οποίοι στη συνέχεια επιδίδονται σε αυτό που ξέρουν καλύτερα, δηλ. τις δολοφονίες.
Επίσης, άλλο χαρακτηριστικό, όχι μόνο της ΕΛΑΣ, είναι η κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη που προστατεύει όσους μπουν σε κάποιον οργανισμό (ΕΛΑΣ, πολεοδομία, δικαστικό σώμα, ΕΣΥ, κτλ). Μπορεί τα ψυχολογικά προβλήματα του συγκεκριμένου αστυνομικού να μην ήταν ορατά (ή υπαρκτά) κατά την είσοδό του στην αστυνομία. Όμως, κανένας συνάδελφός του δεν έκανε κάποια επίσημη κίνηση όταν εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα τρέλας. Άλλοι θα τον κάλυψαν και άλλοι θα έκαναν τα στραβά μάτια, άλλοι προσπάθησαν εκούσια να τον προστατέψουν και άλλοι απλώς δε θέλησαν να 'μπλέξουν'. Και πάλι, όμως, έχετε ακούσει πολλούς υπαλλήλους της πολεοδομίας/δικαστικούς/κτλ να καταγγέλουν συναδέλφους τους για χρηματισμό/εκβιασμό; -
Σχεδόν 100 νεκροί από φωτιές στην Αυστραλία, εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί, εμπρηστές συνελήφθησαν.... Να που συμβαίνει κι αλλού...
-
Ναι όντως... ασσύμετρη απειλή κι εκεί
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]