Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Accord Vs Superb
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Accord Vs Superb
    • 1
    • 2
    • 2 / 2
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    14
    25
    162
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      christos-dimou last edited by

Ο χρήστης mythos1 έγραψε:
      εγώ φταίω που δεν είπα ποια μοντέλα κοιτάγαμε:

Βασικά η σύγκριση είναι λίγο άνιση γιατί δεν αρέσει στην μητέρα μου η ίδεα του να σκάσει 30K σε skoda, ξέρω δεν έχει πολύ νόημα αλλά τι να κάνω??

Ήμασταν ανάμεσα σε Superb 1.8T Ambition στα 24k και ίσως με DSG παει 26.5k. Ενώ απο Honda στο Accord Elegance με αυτόματο 31.6, 30 το αφήνει γιατί λέει είναι εκθεσιακό. Εδώ έχω κάποιες ερωτήσεις μιας και δεν ασχολούμουν καθόλου με αυτοκίνητα δεν έχω πολλές γνώσεις στο θέμα :S.

1. Πρώτον μια παρατήρηση, γενικά είμαι απογοητευμένος απο το όλο σκηνικό στην Skoda. Ενώ το αμάξι είναι μια χαρά κτλπ. δεν μου άρεσε που πολλά πράγματα (παρόλο που μιλάγαμε για το Ambition), έπρεπε να τα πληρώσουμε. Ρε παιδιά αυτά τα πλαστικά που πάνε στο πάτωμα, πρέπει να τα πληρώσουμε σαν έξτρα? παίζει να μην ξέρω τι μου γίνεται αλλά όταν μας είπε ότι θα τα πληρώσουμε εμείς μου φάνηκε τουλάχιστον αστείο.

2. Τώρα όσον αφορά το Accord, μας είπε ότι επειδή είναι εκθεσιακό θα μας κόψει 1κ-1.5κ. Δεν ξέρω αν έχει νόημα αυτό που θα πω, αλλά ρε παιδιά όταν μπαίνεις σε καινούργιο αμάξι δεν έχει μια κλασσική μυρωδιά? του καινούργιου .α) Ε το συγκεκριμένο δεν έχει...,παρόλο που το κοντέρ του λέει 14κμ. β)Για τα 14κμ μας είπε ότι είναι η απόσταση που έκανε στα σύνορα. γ) Για να μας δείξει τα κμ, και τα ηλεκτρονικά συνέδεσε την πρίζα στην μπαταρία (κάτι τέτοιο), και μας είπε ότι αυτό γίνεται γιατί άμα μείνει πολύ καιρό πέφτει η μπαταρία.(ψιλοσυμφωνώ εδώ)

ακούω γνώμες

Πάρε το Superb γιατί:

1. Για να έχει πέσει η μπαταρία δεν μιλάμε για απλό εκθεσιακό αλλά για εκθεσιακό που είναι έκει ένα έτος.

2. 1,500 ευρώ έκπτωση παίρνεις και στο Civic με τιμές στα 20k. Εδώ θα περίμενα τουλάχιστον 2,5k έκπτωση λαμβάνοντας υπόψη και το πόσο δύσκολα πουλιέται το συγκεκριμένο μοντέλο (αυτόματο, HONDA).

3. Συγκρίνεις από τι μία ένα όχημα με τέλη κυκλοφορίας 202 ευρώ έναντι οχήματος με τα διπλάσια τέλη. Επιπλέον το superb έχει χώρο να χώσεις μέσα τη μισή Σικελική Μαφία και κινητήρα που παράγει 20 ίππους παραπάνω και το κυριότερο περί τα 7 κιλά ροπής περισσότερο. Και παρόλα αυτά το superb είναι φθηνότερο.

4. Αν πας σοβαρά στη Scoda και τους πεις ότι έχεις cash και απαιτήσεις έκπτωση θα την πάρεις (με τη σημερινή κρίση αν σου πουν όχι πας σε άλλη αντιπροσωπεία).

5. Αν θέλεις exclusivity τότε υπάρχουν άλλες εταιρείες που μπορούν να σου προσφέρουν κάτι τέτοιο και το κυριότερο φθηνότερα.

6. Αγοράζεις το extension της εγγύησης στο Scoda (πρέπει να το έχει όπως όλα τα οχήματα του VAG) και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ως ότου ο πατέρας σου αποφασίσει ότι είναι πολύ μεγάλος να οδηγεί (περί τα 70+ ή αλλίως απλά και χωρίς πολλές Δημοκρατικές διαδικασίες θα τον 'συνταξιοδοτήσεις εσύ' από τιμόνι αν θέλεις να τον χαίρεσαι για ακόμα 20 έτη).

ΥΓ. Πλαστικούρα δεν μυρίζει γενικά πια λόγω και της πολιτικής της HONDA να μειώσει τις εκπομπές VOC (Volatile Organic Compounds). Από την άλλη σίγουρα βοηθά και το γεγονός ότι το όχημα θα είναι παρκαρισμένο στην έκθεση περί το έτος.

1 Reply Last reply Reply Quote 5
      • R
        rx8_drifter last edited by

Ειδικά το 6 είναι αφοπλιστικό επιχείρημα, αλλά αν θες να έχεις οριζοντα 20ετίας Honda

Το πόσο παλιό είναι το εκθεσιακό μπορείς να το δείς απ τα χαρτιά του, αν και για μένα δεν λέει τπτ το ένα χρόνο, απλά θα απαιτήσεις να σου αλλάξουν τα λάδια.

Όσο κι αν θέλω να συμφωνήσω με το Σουμπερμπ, δε μπορώ ρε γμτ

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • F
          fsword last edited by

Καλά, αν αυτό που σε χαλάει είναι το εκθεσιακό μοντέλο, γιατί δεν παραγγέλνετε ένα καινούριο; Απ' όσο κατάλαβα δεν τίθεται θέμα 'ή το εκθεσιακό ή κανένα'. Βέβαια έτσι θα πάρετε άλλη έκπτωση (αν πάρετε...) απλά δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα με το ότι είναι εκθεσιακό.

• G
            giannis-r last edited by

εαν εισαι οικονομικα ο.κ το honda accord ειναι μια χαρα και σε μαυρο ειναι θεικο..

• 8
              888888 last edited by

Ο χρήστης mythos1 έγραψε:
              εγώ φταίω που δεν είπα ποια μοντέλα κοιτάγαμε:

Βασικά η σύγκριση είναι λίγο άνιση γιατί δεν αρέσει στην μητέρα μου η ίδεα του να σκάσει 30K σε skoda, ξέρω δεν έχει πολύ νόημα αλλά τι να κάνω??

Ήμασταν ανάμεσα σε Superb 1.8T Ambition στα 24k και ίσως με DSG παει 26.5k. Ενώ απο Honda στο Accord Elegance με αυτόματο 31.6, 30 το αφήνει γιατί λέει είναι εκθεσιακό. Εδώ έχω κάποιες ερωτήσεις μιας και δεν ασχολούμουν καθόλου με αυτοκίνητα δεν έχω πολλές γνώσεις στο θέμα :S.

Tα ειπαμε αυτα Μυθε:
              Αν ειστε ευχαριστημενοι απο το Accord τοτε δεν υφισταται λογος συζητησης.Ξανα Accord κι εχετε το κεφαλι σας ησυχο οτι κανατε το σωστο.
              Απο την αλλη στα λεφτα του Accord που σε ενδιαφερει παιρνεις Superb Elegance ΚΑΙ 4κινητο μαλιστα και εχεις και ρεστα.

1. Πρώτον μια παρατήρηση, γενικά είμαι απογοητευμένος απο το όλο σκηνικό στην Skoda. Ενώ το αμάξι είναι μια χαρά κτλπ. δεν μου άρεσε που πολλά πράγματα (παρόλο που μιλάγαμε για το Ambition), έπρεπε να τα πληρώσουμε. Ρε παιδιά αυτά τα πλαστικά που πάνε στο πάτωμα, πρέπει να τα πληρώσουμε σαν έξτρα? παίζει να μην ξέρω τι μου γίνεται αλλά όταν μας είπε ότι θα τα πληρώσουμε εμείς μου φάνηκε τουλάχιστον αστείο.

Δε σου εδωσε καταλογο με το βασικο εξοπλισμο του μοντελου που σε ενδιαφερει και τιμοκαταλογο εξτρα εξοπλισμου??
              Αν με τον ορο 'αυτά τα πλαστικά που πάνε στο πάτωμα' εννοεις τα πατακια συνηθως οι αντιπροσωποι τα κανουν 'δωρο'.Τωρα τα εργοστασιακα ποσο να εχουν?? Κανα πενηνταρι??
              Ε λοιπον αν ο αντιπροσωπος αρνειται να στα κανει δωρο (ακομα και τα πατακια της πλακας και του 10ευρου) σημαινει πως ο ανθρωπος δε κανει για νταραβερι οποτε πηγαινε αλλου.

1. Τώρα όσον αφορά το Accord, μας είπε ότι επειδή είναι εκθεσιακό θα μας κόψει 1κ-1.5κ. Δεν ξέρω αν έχει νόημα αυτό που θα πω, αλλά ρε παιδιά όταν μπαίνεις σε καινούργιο αμάξι δεν έχει μια κλασσική μυρωδιά? του καινούργιου .α) Ε το συγκεκριμένο δεν έχει...,παρόλο που το κοντέρ του λέει 14κμ. β)Για τα 14κμ μας είπε ότι είναι η απόσταση που έκανε στα σύνορα. γ) Για να μας δείξει τα κμ, και τα ηλεκτρονικά συνέδεσε την πρίζα στην μπαταρία (κάτι τέτοιο), και μας είπε ότι αυτό γίνεται γιατί άμα μείνει πολύ καιρό πέφτει η μπαταρία.(ψιλοσυμφωνώ εδώ)

ακούω γνώμες

Aν ειναι εκθεσιακο σημαινει πως εχουν μπει μεσα καμμια εκατοστη ατομα με οτι αυτο σημαινει και εχει γινει και ο σχετικος 'βιολογικος' καθαρισμος για να μπορεσει να το πασαρει.Συν μπαταρια συν λαδια κλπ
              Ολα τα παραπανω μεταφραζονται σε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 χιλιαρικα εκπτωση αλλιως παραγγελια καινουριο με τη προϋποθεση της εκπτωσης που σου εκανε στο 'εκθεσιακο'.Αλλιως δρομο απο αυτο τον εμπορα και επισκεψη σε αλλον...

Τελος μια παρατηρηση για τα χιλιομετρα:
              Τα 14 χλμ ειναι απολυτως φυσιολογικα και αποδεκτα.Αν σκεφτεις τις αποστασεις για αποθηκευση εντος εργοστασιου ,και τις μετακινησεις για φορτωμα ξεφορτωμα προς/απο το καραβι, τις αποστασεις στο τελωνειο κλπ δεν εχεις να ανησυχεις για κατι.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • G
                giannis-r last edited by

Στα εκθεσιακα ειναι off η μπαταρια και η μηχανη γεματη λαδι για να μην γινει οξυδωση του λαδιου και δημιουργησει pitting στο καρτερ...οποιο αυτοκίνητο και να πάρεις δεν ξέρεις απο που προέρχεται...εγώ εχώ δει πληρωμα πλοιου που ειχε ασυνοδευτα καινουργια και τα κανανε βολτες στο γκαραζ,επισης οι αποθηκαριοι στις αποθηκες δεν ειναι κ τα καλυτερα και πιο καθαρα παιδια,ουτε επισης και αυτοι που πανε στις εκθεσεις η σαρα και η μαρα δηλαδη επισης και τα κοντερ μηδενιζονται πολυ ευκολα αν σε δουν μυστηριο τυπο στην αγορα....οποτε μην αρρωστενετε το μυαλο σας τσαμπα,αλλα ανχοι στην ζωη ειναι σημαντικοτερα

υ.γ φιλος ειχε παρει μαυρο γκολφ πριν 4 χρονια και του το φερανε απο εκθεση της πατρας στην αθηνα

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • First post
                  Last post
                • 1
                • 2
                • 2 / 2
                • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                  • ΕΛΛΑΔΑ
                  • ΚΟΣΜΟΣ
                  • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ