-
Ζήτω ο Στρατός Ξηράς
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ζήτω ο Στρατός Ξηράςνα δω τα μουτρα σου κανα διμηνο μετα αφου θα εχεις μπει... priceless
-
Καμιά μέρα εννοείς αφού έχει μπει!
Λοιπόν, είμαι σχεδόν με το ένα πόδι να δηλώσω Οπλίτης Βραχείας Ανακατάταξης. Από τις 14/2 και μετά (μετά από άδεια 20 ημερών) θα έχω μισθό κοντά στα 1000€, άρτια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θα είμαι και σε πόστο το οποίο το γνωρίζω καλά και έχω καλές γνωριμίες με αστέρια πλέον στο Fourth Army Corpse. Και αν βαρεθώ, σε 1 ή 3 χρόνια υπηρεσίας, διακόπτω. Σιγά μη βαρεθώ όμως να μπαίνω τα βράδια και τα απογεύματα και να βαράω μερικά περίπολα. Τώρα που θα ανοίξει και ο καιρός...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Καμιά μέρα εννοείς αφού έχει μπει!Λοιπόν, είμαι σχεδόν με το ένα πόδι να δηλώσω Οπλίτης Βραχείας Ανακατάταξης.
Ώπα, αυτά δεν λέγονται ούτε για αστείο.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Η διαφορα με τις αλλες υπηρεσιες: Μαθαινεις κατι ποιο χρησιμο, ποιο ουσιωδες, ουσιαστικα νοιωθεις οτι κανεις κατι χρησιμο... χωρις ομως να πηζεις.Αλλες υπηρεσιες του στυλ μουσεια κλπ κλπ... μπορει να μην περασεις τοσο fun! Θα βαρεθεις πιθανα την ζωη σου, εννιοτε ισως εχετε αγηματα η θα πρεπει να ειστε ποιο προβλεπομενοι...
O ΣΞ προσφέρει παρόμοιες υπηρεσίες;
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Λοιπόν, είμαι σχεδόν με το ένα πόδι να δηλώσω Οπλίτης Βραχείας Ανακατάταξης.
Γιατι ρε Xene? Το συζητησαμε σημερα με τον Funky... μηνας μπαινει, μηνας βγαινει θα καθαριζει 1 χιλιαρικακι και θα καθετε. Ουτε αγχος ουτε τιποτα....
Παντως οπως ειπαμε funky, εγω λεω να προχωρησεις αφοβα για ΟΒΑ. Που να καθεσε να ψαχνεσε εξω...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Η διαφορα με τις αλλες υπηρεσιες: Μαθαινεις κατι ποιο χρησιμο, ποιο ουσιωδες, ουσιαστικα νοιωθεις οτι κανεις κατι χρησιμο... χωρις ομως να πηζεις.Αλλες υπηρεσιες του στυλ μουσεια κλπ κλπ... μπορει να μην περασεις τοσο fun! Θα βαρεθεις πιθανα την ζωη σου, εννιοτε ισως εχετε αγηματα η θα πρεπει να ειστε ποιο προβλεπομενοι...
εεεε ο ΣΞ εχει σαφως μεγαλυτερη ποικιλια... εσυ εχεις δυνατο δοντι?
-
Βασικά, αν δεν κάτσουν (που δεν βλέπω να κάθονται) δύο ευκαιρίες δουλειάς που υπάρχουν στα σκαριά, μάλλον θα γίνει πραγματικότητα. Η κρίση δεν μπορώ να πω ότι με βόλεψε ιδιαίτερα με τον στρατό.
-
Ειλικρινά δεν ξέρω τι λένε τα δόντια μου. Η νεκροψία θα δείξει.
Γιαααα λέγε όμως (περα απ τα προφανή για 401, 424) -
Ειλικρινά δεν ξέρω τι λένε τα δόντια μου. Η νεκροψία θα δείξει.
Γιαααα λέγε όμως (περα απ τα προφανή για 401, 424)Ο ΣΞ εχει πολλες λουφαδορικες/χαλαρες/βυσματικες θεσεις.... βλεπε Λεσχες Αξιωματικων οπου αντε να πλενεις κανα πιατο και μετα λασκα... κανα μουσειακι, κανα φυλακιο οπου θα σται τρεις και ο Koukος, τιποτα μοναδες επιστρατευσης ξεχασμενες απο τον θεο στην ενδοχωρα...κανα ΝΑΤΟικο σχολειο οπου θα φυλατε τα κτιρια απο τους commies και αλλα τετοια εμορφα... Αλλα εσυ μωρε εισαι γιατρος... πες τους να σε παρουν για ασθενη! Στο κρεββατι ξαπλα... θα σου φερνουν φαι.... ζαχαρη...
-
έλεος ρε που θα πάω να πλένω πιάτα στις λέσχες
καλύτερα να κάθομαι στο ιατρείο να παίζω τον γιατρό -
έλεος ρε που θα πάω να πλένω πιάτα στις λέσχες
καλύτερα να κάθομαι στο ιατρείο να παίζω τον γιατρόΣαρμαδακο... και επιστημων να εισαι ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Την Πέμπτη έφτασε στο στρατόπεδο στην Ορεστιάδα όπου υπηρετούσα σήμα με το οποίο ενημερώνονταν ότι παίρνω μετάθεση για τη ΔΜΠ/ΓΕΣ όπου και θα παρουσιαστώ τη Δευτέρα.Αυτό που δε ξέρω και που θα ήθελα να μου πει όποιος έχει υπηρετήσει σε κάποιο γραφείο στο ΓΕΣ είναι το αν εγώ τη Δευτέρα το πρωϊ θα πρέπει να παρουσιαστώ εκεί με το λουκάνικο και το σακίδιο ή χωρίς τίποτα, απλά φορώντας στολή εξόδου; Λογικά τις ημέρες που δεν έχω υπηρεσία θα μένω σπίτι μου, έτσι δεν είναι;
Τη 1η μερα να πας προβλεπομενα με τη στολη εξοδου και ας μη χρειαζεται τελικα. Αν και στη θητεια μου οσοι παρουσιαστηκαν χωρις στολη εξοδου δεν περασαν καλα τις πρωτες μερες.
Σχεδον 90 μερες πολιτης, αλλο πραγμα
-
Btw πώς μπορεί να είναι κάποιος ελεύθερος αρβυλών και ξυρίσματος;;;
-
Αρβυλών με πληγές και φουσκάλες στα πόδια. Εξαρτάται από τον γιατρό, μπορείς να το πάρεις και χωρίς εξέταση.
Ξυρίσματος πολύ δύσκολο, γιατρός μου είχε πει μόνο με εξέταση από δερματολόγο. Και θα σε πρήζει ο καθένας που θα σε βλέπει - εγγυημένα πράγματα.
-
Ελεύθερος ξυρίσματος μόνον με σοβαρά βλογιοκομμένη μάπα, και αν...
Edi: Στον ΕΣ επιτρέπεται το μουστάκι, στο ΠΝ επιτρέπεται και το μούσι (σε λίγο θα επιτρέπεται και η αλλαγή φύλου) -
Λοιπόν, είμαι σχεδόν με το ένα πόδι να δηλώσω Οπλίτης Βραχείας Ανακατάταξης.
Γιατι ρε Xene? Το συζητησαμε σημερα με τον Funky... μηνας μπαινει, μηνας βγαινει θα καθαριζει 1 χιλιαρικακι και θα καθετε. Ουτε αγχος ουτε τιποτα....
Παντως οπως ειπαμε funky, εγω λεω να προχωρησεις αφοβα για ΟΒΑ. Που να καθεσε να ψαχνεσε εξω...
Πως ακριβώς λειτουργεί αυτό το πράγμα;
-
Ναυτικό Παρατηρητήριο ε...?
Αλήθεια, που 'σκαμπάζει' αυτό?Για δώσε πληροφορίες...Λοιπον τα ΝΠΡ βρίσκονται διασπαρτα σε νησια του Αιγαίου! Ειναι σταθμοι ρανταρ επιφανειας!
Στην ουσια... μιλαμε για κατασταση 'φαρμας'. Εκει θα εχετε το 'σπιτι' σας και σχετικα κοντα ειναι και ο κλωβος ρανταρ... σε υψωματα καθε νησιου. Ζειτε οι ναυταιοι μονοι σας και καθε πρωι περναει ο αξιωματικος να δει αν ζειτε, αν ολα πανε καλα... Δεν τους νοιαζει τους αξιωματικους αν ολα ειναι στην τριχα η οχι... χεστηκαν βασικα... απλα να κανετε καλα την δουλεια σας και να μην κοιμηθειτε στην βαρδια σας. Καθε σταθμος ρανταρ αποτελειτε απο 8-15 ατομα... οποτε θα ειστε μεταξυ σας... Για το φαι σας δινουν cash οι αξιωματικοι και πατε και ψωνιζετε οτι γουσταρετε (καμια φορα περναει και κανα whiskey) και μαγειρευτε εσεις και παλι... Η Nova ειναι στανταρ, υπαρχει λοιπον κατι να περναει η ωρα... και ζητημα αν θα εχει μια σκοπια η οποια μπορει να ειναι μονο τις νυχτερινες ωρες (αναλογα με την επανδρωση της μοναδας) Οποτε... μιλαμε για μια τυπικη 'σπιτικη' ζωη οπου θα πρεπει να μαγειρεψετε, πλυνετε, καθαρισετε τον χωρο στον οποιο ζειτε... οτι θα εκανες και στο σπιτι σου δλδ.Τι εστι ρανταρ: Στην ουσια επιτηρουν την κινηση στο Αιγαιο και αναφερουν ηλεκτρονικα τα στιγματα στο κεντρο επιχειρησων στην Αθηνα. Μεσα στις ευθυνες της βαρδιας σου 4ωρη-6ωρη... αναλογα... απλα αναφερεις ηλεκτρονικα τα στιγματα του ρανταρ σου μεσω δικτυου στην διοικηση επιχειρησεων στην Αθηνα. Επισης θα πρεπει να μαθεις να χειριζεσε 4-5 κρυπτοσυσκευες επικοινωνιας, να αλλαζεις τις κλειδες σε καθημερινη βαση, να μιλας στον ασυρματο με καμια κανονιοφορο η με την διοικηση στο θαλαμο επιχειρησεων. Τιποτα το δυσκολο απλα θελει λιγο υπευθυνοτητα στην βαρδια σου... Μπορεις στην βαρδια σου να εισαι το βραδυ με την πυτζαμα, μπορει να εχεις και κανα φορητο να βλεπεις καμια ταινιουλα, μπορει να εχεις και μπυριτσα με ξηροκαρπιο... απλα πρεπει να εχεις το νου σου και στους ασυρματους/ ρανταρ σου... μην φτασουνε τα μογγολα στην Σαλαμινα
Εκτος της βαρδια σου, μπορεις να κινεισε ελευθερα... και με ενα απλο τηλεφωνημα στον αξιωματικο σου να κατεβεις κατω στο νησι βολτα κλπ κλπ... Δεν εχει πηξιμο, δεν τους ενδιαφερει να σε πηξουν, δεν υπαρχει η νοοτροποια των στραταιων οπου ο ενας προσπαθει να κανει μιζερη την ζωη του αλλου.
Οπλα θα δεις μια δυο φορες οταν θα βγειτε για βολη σε καποια φαση... οπου θα εχεις την χαρα να ριξεις και με το καβλωτικο A/A Rheimental 20mm
Αδειες: θα δεις απο 25-7, 20-10, 15-10, 15-15... αναλογα... Σε γκρουπακια σας χωρiζουν και σας στελνουν σπιτι... ξαδερφος μου στην Λεσβο παιζει 15-10 τωρα...
Επισης ρωτα και τον dmitspan! Του ειπα ΝΠΡ να δηλωσει... και δεν το μετανοιωσε νομιζω.
- 5000
δεν έριξα όμως με rheimental, παρόλο που γυάλισα το μισό, γιατί είχα βάρδια
αν είχα τη δυνατότητα θα ξαναπήγαινα
χρειάζομαι διακοπές!
- 5000
-
Εγκρίθηκε η αναβολή της κατάταξης!
Τελικά δεν είναι τίποτα δύσκολο κι ας μου τα κάνανε τραγικά όταν πήρα τηλέφωνο να πάρω πληροφορίες για το αν γίνεται να γίνει αναβολή κατάταξης για (έστω) μία-δύο μέρες.Απλά κάνεις μία υπεύθυνη δήλωση, περνάνε τα χαρτιά από το διευθυντή για αξιολόγηση και έγκριση (εγώ επειδή ανήκω στην στρατολογία Χανίων, πήγα κατευθείαν σ'αυτόν και μου είπε τι να γράψω για να μου εγκρίνει άνετα την αναβολή ) και σε μεταφέρουν ως το τέλος των ημερομηνιών που παίρνει το ναυτικό γι'αυτή την ΕΣΟ.Τώρα αν εγώ έμπαινα την τελευταία μέρα, δε μπορούσε (προφανώς) να γίνει κάτι.
Για τις υπηρεσίες το ψάχνω ακόμα.Το ΝΠ είναι καλή θέση αλλά είναι μακρυά από την Αθήνα (και η 'γυναίκα' θα γκρινιάζει ).Είδωμεν...
corsair, σ'ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες.
Γενικότερα ό,τι άλλες πληροφορίες έχουμε για υπηρεσίες κτλ, καλές είναι.Να κάνω μία ερώτηση ακόμα?
Τι λουκέτα θα χρειαστώ (και τι είδους)?
Μου έχουν πει για 4 λουκέτα (Φοριαμό-λουκάνικο-'τηλεόραση'-πολιτικό σάκο) αλλά δεν ξέρω ΑΝ είναι μόνο αυτά (άκουσα ότι καλό είναι να κλειδώνουμε μέχρι και τις αρβύλες ) και δεν ξέρω και τι μεγέθη χρειάζονται.
Επίσης μου είπαν να πάρω 'κάπως ενισχυμένα' ώστε να μην ανοίγουν εύκολα αν βάλει κάποιος τις ξυφολόγχες για μοχλό και το ανοίξει το λουκέτο.
Ακούγομαι τραγικός ή...?Οι εξετάσεις του γιατρού τι είναι?Έχω ακούσει τραγικά πράγματα και πλέον δεν ξέρω τι να πιστέψω.
ΥΓ:Το χαρτί λέει πάνω ότι θα θεωρηθώ εμπρόθεσμος αν καταταγώ ΩΣ και 12/2...προφανώς και θα παρουσιαστώ τότες.
ΥΓ2:Συγνώμη παιδιά αν σας έπρηξα με το μεγάλο post αλλά δεν ξέρω που αλλού να ρωτήσω...(όλοι μου οι φίλοι είναι Στρατό και δεν ξέρουν τι παίζει με το ναυτικό. ) -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Να κάνω μία ερώτηση ακόμα?
Τι λουκέτα θα χρειαστώ (και τι είδους)?
Μου έχουν πει για 4 λουκέτα (Φοριαμό-λουκάνικο-'τηλεόραση'-πολιτικό σάκο) αλλά δεν ξέρω ΑΝ είναι μόνο αυτά (άκουσα ότι καλό είναι να κλειδώνουμε μέχρι και τις αρβύλες ) και δεν ξέρω και τι μεγέθη χρειάζονται.
Επίσης μου είπαν να πάρω 'κάπως ενισχυμένα' ώστε να μην ανοίγουν εύκολα αν βάλει κάποιος τις ξυφολόγχες για μοχλό και το ανοίξει το λουκέτο.
Ακούγομαι τραγικός ή...?Η τηλεόραση πραγματικά δεν έχω ιδέα τι είναι. Πάρε 6-7 λουκέτα, 3 μεγάλα και 3-4 μικρότερα. Να ξέρεις, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα χαθούν σιγά-σιγά μερικά. Τις αρβύλες γενικά τις πρώτες μέρες τις κλειδώνουμε, όχι μόνο για να μην σου τις τσιμπήσει κανένας που πήρε λάθος νούμερο (είναι και καινούριες ακόμα, δεν έχουν χαλάσει, όλες μοιάζουν οπότε ο Αρσέν Λουπέν δεν θα αποκαλυφθεί) αλλά και για να τις βρίσκεις πιο εύκολα μέσα στο χάος. Δεν ξέρω αν φοράτε αρβύλες εσείς του ΠΝ ή αν παίρνετε και όπλο. Στο όπλο αντιστοιχεί ακόμα ένα λουκέτο.
Τα λουκέτα θα καταλάβεις ότι είναι ΜΟΝΟ αν φυλάς κάτι σημαντικό μετά από τις πρώτες μέρες που θα γνωριστείς με τα βύσμ...ε, με τα υπόλοιπα παιδιά εννοώ. Αν είναι κοινά στην εμφάνιση, κόλλα χαρτάκια πάνω για να τα ξεχωρίζεις πιο γρήγορα, όπως το ίδιο να κάνεις και στα κλειδάκια σου. Οι πρώτες μέρες στον ΕΣ περνάνε με το να ψάχνεις το μπρελόκ, νιώθεις τελείως κλειδαράς!
Οι εξετάσεις του γιατρού τι είναι?Έχω ακούσει τραγικά πράγματα και πλέον δεν ξέρω τι να πιστέψω.
Για τις εξετάσεις του γιατρού, ρώτα καλύτερα τον adis4gr και τον Corsair. Εντάξει, πρωκτολογική δεν τους έκαναν...από όσο γνωρίζουμε!
Περί Θητείας [#2]