-
Ρε παιδια για πειτε μου τι γνωμη σας.
Εχει η γυναικα μου ενα SUZUKI ALTO 1998 με 37,000 χλμ γραμενα συντηρημενο σωστά!! αλλα μου κανει εντυπωση η καταναλωση του.
Με 20 euro κάνει περιπου 300 χλμ αποκλειστικά στην Αθηνα.Αυτό σημαινει 9lt/ανα 100 χλμ οταν η SUZUKI δινει καταναλωση περιου 5 lt.
Περνω υπόψιν μου οτι για μια διαδρομή 5 χλμ θελεις πολλες φορές 1 ώρα , αλλα και παλι μου φαινεται πολύ!!!!Εσεις τι λετε ειναι λογικό??? :
-
Εχει η γυναικα μου ενα SUZUKI ALTO 1998 με 37,000 χλμ γραμενα συντηρημενο σωστά!! αλλα μου κανει εντυπωση η καταναλωση του.
Με 20 euro κάνει περιπου 300 χλμ αποκλειστικά στην Αθηνα.Αυτό σημαινει 9lt/ανα 100 χλμ οταν η SUZUKI δινει καταναλωση περιου 5 lt.
Περνω υπόψιν μου οτι για μια διαδρομή 5 χλμ θελεις πολλες φορές 1 ώρα , αλλα και παλι μου φαινεται πολύ!!!!Εσεις τι λετε ειναι λογικό??? :
-
-
Δεν είναι λογικό.Μήπως σε απατάει η γυναίκα σου;(θα δικαιολογούνται,έτσι,έξτρα χιλιόμετρα)
-
Ο χρήστης eizo έγραψε:
Δεν είναι λογικό.Μήπως σε απατάει η γυναίκα σου;(θα δικαιολογούνται,έτσι,έξτρα χιλιόμετρα)ωχ!!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Στις καταναλώσεις που δίνουν οι εταιρείες για μες στην πόλη, πρόσθεσε ένα 80% στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να κάψει και πάνω από τα διπλά. Στην πραγματικότητα εννοούν συνεχή κίνηση στην πόλη, με τις τυπικές ταχύτητες, όχι 15 λεπτά εν κινήσει και άλλα 25 εν στάσει, που κάνω, για παράδειγμα, εγώ.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Περνω υπόψιν μου οτι για μια διαδρομή 5 χλμ θελεις πολλες φορές 1 ώρα , αλλα και παλι μου φαινεται πολύ!!!!
Εσεις τι λετε ειναι λογικό??? :Όχι! Το Golf μου (IV 1.4 16v) κάνει 260-270χλμ με 20Ε βενζίνη και με τιμές Κρήτης, έτσι?
Βέβαια αν κινήσαι διαρκώς μέσα στην Αθήνα και είσαι σχεδόν συνέχεια μποτιλιαρισμένος, τότε σου βγάζει πολλά χιλιόμετρα. Η δική μου κατανάλωση είναι με μικτή χρήση. -
Συμφωνώ με τον Βασίλη, οι καταναλώσεις που ανακοινώνονται είναι τόσο ιδανικές όσο αν κινούσες το Άλτο μόνο μέσα στον Παράδεισο. Όχι του Αμαρουσίου, αλλά του Κυρίου...
Όντως 9/100 ακούγονται πολλά, αλλά οι συνθήκες μπορεί να είναι απαίσιες για τη λειτουργία του αυτοκινήτου. Συνεχή σταμάτα-ξεκίνα, μικρές διαδρομές χωρίς να προλαβαίνει το αυτοκίνητο να δουλέψει, όλα αυτά αυξάνουν την κατανάλωση. Οι καλύτερες συνθήκες είναι να δουλεύει ο κινητήρας ομαλά, στις στροφές γύρω από τη μέγιστη ροπή, να κινείται συνεχώς-χωρίς στάση, με σωστή θερμοκρασία-υγρασία και άλλα που εμείς στις πόλεις δεν τα καταφέρνουμε για πάνω από 10 δευτερόλεπτα!
Το πόδι σου πέφτει βαρύ στο γκάζι, αλήθεια;
-
Το πόδι σου πέφτει βαρύ στο γκάζι, αλήθεια;
Δεν το λυπαμε , το ζοριζο οταν το περνω!!
Τωρα η συζηγος μεχρι 3 ξερει!!Αλλα ειναι συνεχια στην κινηση της πολης ...πρωτη -δευτερα λιγο τριτη και ξανα απο την αρχη...
Το βλεπω συκριτικα με αυτο που λεει η SUZUKI σαν καταναλωση.
Αν το βγαλω στην εθνικη(μη γελατε δεν θα το κανω ) ισως καψει λιγοτερο..
-
Αν έχεις το ίδιο βαρύ πόδι δεν θα κάψει λιγότερο ούτε στην εθνική!
Αν το πας φρόνιμα με 100-120 τότε ξαναπές μας! -
Αν το πας φρόνιμα με 100-120 τότε ξαναπές μας!
[/quote]
ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΤΟΣΟ!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Αν το πας φρόνιμα με 100-120 τότε ξαναπές μας!
ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΤΟΣΟ!!!!!!!!!!!
ΝΑΙ !! (τι στο καλό, τροχόσπιτο τραβάς??)
Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσεις να δεις πως θα σου φανεί! -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Περνω υπόψιν μου οτι για μια διαδρομή 5 χλμ θελεις πολλες φορές 1 ώρα , αλλα και παλι μου φαινεται πολύ!!!!
Εσεις τι λετε ειναι λογικό??? :Όχι! Το Golf μου (IV 1.4 16v) κάνει 260-270χλμ με 20Ε βενζίνη και με τιμές Κρήτης, έτσι?
Βέβαια αν κινήσαι διαρκώς μέσα στην Αθήνα και είσαι σχεδόν συνέχεια μποτιλιαρισμένος, τότε σου βγάζει πολλά χιλιόμετρα. Η δική μου κατανάλωση είναι με μικτή χρήση.Έχω ακριβώς την ίδια κατανάλωση με ibiza 1000 κυβικών(8V)!!Το seicento 900cc της κοπελιάς μου κάνει με 20€ 480-510χιλ !!!
-
Είναι λογικό, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το οδηγεί μια γυναίκα.
-
alto 93 800CC με 20 Ευρα βγαζω ~ 400 χλμ στην πολη...
εχω πιασει 95-100 και τα ειχα δει ΟΛΑ
δεν συνισταται ταχυτητα >70κμ... -
Μία φίλη μου που έχει ALTO μου έχει πει για πάρα πολύ χαμηλή κατανάλωση...
-
Η κατανάλωση στα αυτοκίνητα που κινούνται στην πόλη, σε μικρές διαδρομές όπου ο κινητήρας δεν έχει έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας, με πολλά σταματα-ξεκίνα μπορεί να ανεβάσει εντυπωσιακά την κατανάλωση. Σκέψου ότι ένα αυτοκίνητο 1000 cc καίει στο ρελαντί περίπου 0,6 λίτρα/ώρα. Υπολόγισε πόσες ώρες είσαι ακίνητος στην χρονική περίοδο που καλύπεις 100 χλμ, πχ 1 βδομάδα, πρόσθεσε και τα περίπου 6 που δίνει η εταιρεία και νομίζω ότι φτάνεις άνετα το 9+/100 χλμ. Εγω στην πόλη με πολυ μικρές διαδρομές και μόνο αυτές βλέπω κατανάλωση 15λιτρα/100 χλμ ενώ στην εθνική με σύνεση πέφτω στα 7+/100 χλμ με 1800cc
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ SUZUKI ALTO, είναι λογικό??