-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Πριν παρουσιαστώ είχα διαβάσει σε ΠΔ (δε θυμάμαι αν είναι αυτό στο οποίο αναφέρεται o koutsan) ότι οι 4,5 βαθμοί ήταν το όριο του Ι1. Την πρώτη φορά που με ήλεγξε στρατιωτικός οφθαλμίατρος (όχι πολύ διεξοδικά) υιοθέτησε τους 4,5 βαθμούς που του ανέφερα για το ένα μάτι (ενώ είχα 4,75). Τη δεύτερη - άλλος γιατρός - κατάλαβε ότι έχω 4,75 και θα με έβγαζε Ι2 αλλά, ύστερα από παράκλησή μου, έγραψε 4,5 βαθμούς και Ι1.
Υ.Γ.: 2007 Β' ΕΣΣΟ
Α, οπότε και εγώ θα το παίξω 4,5αρης, γιατί θέλω να βγω με όπλο.
Ευχαριστώ.Είτε Ι1 είτε Ι2, ένοπλος θα είσαι. Οι Ι3 μπορεί να είναι άοπλοι. Οπότε, αν αυτός είναι ο μόνος λόγος, δεν χρειάζεται να το 'παίξεις' κάτι.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές
Κάποιες σκόρπιες συμβουλές από έναν...'ελεύθερο' πολίτη μόλις ενός έτους! (μπορεί να χουν ξαναγραφτεί κάποια-να μαι ειλικρινής βαριέμαι να ψάχνω!)
Μέχρι να ορκιστείς δε σε ακουμπάει τίποτα. Γι αυτό και θα ακούς φωνές. Όταν ορκιστείς και θα μπορούν να στη 'ρίξουν' οι φωνές θα μειωθούν.. Μέχρι τότε λοιπόν φρόντισε να βάζεις ΣΥΝΕΧΩΣ βερνικι στα άρβυλα! Και να μη το τρίβεις-γυαλίζεις!
Θα το αφήνεις πάνω απ το προηγούμενο βράδυ, σε παχύ στρώμα, κι ας είναι το πρωί άσπρες πα το λίπος! Με αυτό τον τρόπο θα μαλακώσει το δέρμα γρήγορα και δε θα σε ταλαιπωρεί στο περπάτημα! Μάλιστα κάν'το απ την πρώτη μέρα, πριν τα φορέσεις.Πάρε ΠΑΝΩ κρεβάτι κι ας λένε για ποδαρίλα-κλανίλα και κούνημα όταν ο απω κάτω κάνει...μικροκινήσεις!
Κανέις δε θα σου χαλάει το κρεβάτι, κανέις δε θα ανεβαίνει με τα άρβυλα πάνω, κανείς δε θα το κάνει καναπέ για μεσημεριανό υπνάκο. Εκτός ίσως απ τους κοριούς...Έχε μαζί σου πάντα ένα κωλόχαρτο στις τσέπες. Συχνά έβγαζα το εσωτερικό χαρτόνι και το έβαζα ολόκληρο στην πλαϊνή τσέπη.** Όταν λοιπόν είχαμε γόπινγκ, καθώς εγώ δε καπνίζω και δε μαζεύω τις γόπες του κάθε κάφρου, έβγαζα το κωλόχαρτο απ την τσέπη, άφηνα 2-3 κομμάτια να κρέμονται σαν ουρά και όταν έβλεπα κάποιον 'ανώτερο' ( ) περπατούσα με γοργό βήμα! Κι αν με ρωτούσε, απαντούσα : 'Ανάγκη, ανάγκη!**' Πάντα έπιανε και μη νομίζεις πως στο χαμό του κέντρου θα ασχοληθεί κανείς μαζί σου προσωπικά...
Πάρε λουκέτα, πολλά λουκέτα!
Τα υπόλοιπα, χαρτομάντηλα, dettol, υγρά μωρομάντηλα για...ολόσωμο μπάνιο κτλ θα τα χουν γράψει κι άλλοι
Πάρε και daktarin ή όπως γράφεται. Βάζε στα άρβυλα πα το βράδυ, χτύπα τα λίγο κάτω να γίνει μέσα κουραμπιές και δε θα βρωμίσουν ποτέ!
Πάτους πάρε σιλικόνης - στην αρχή γλιστράνε λίγο και πας σα χεσμένος αλλά είναι πολύ ξεκούραστοι.
Α! Και Mp3 απαραιτήτως...Εγώ αν δεν έβαζα floyd, trevor jones ή διάφορα ορχηστρικά δεν έπαιζε να κοιμηθώ...
αυτά για την ώρα.
-
Επι τη ευκαιρία της αναφοράς στο γόπινγκ. Καλό και άγιο είναι να λουφάρει κανείς αλλά αν αυτό γίνεται απροκάλυπτα ή συνέχεια θα υπάρξει πρόβλημα στη συνέχεια με τα άλλα παιδιά. Εγώ προτιμούσα να κάνω 1-2 δουλειές από το να μη μου μιλάει κανείς στο θάλαμο.
Πάρε ΠΑΝΩ κρεβάτι κι ας λένε για ποδαρίλα-κλανίλα και κούνημα όταν ο απω κάτω κάνει...μικροκινήσεις!
Το πρώτο βράδυ ακολουθώντας συμβουλές από το σπίτι πήρα πάνω κρεβάτι το οποίο και βρήκα τραγικά άβολο. Για να σηκωθείς να πας τουαλέτα ήθελες ολόκληρο ακροβατικό + ότι ξύπναγες τον κάτω και διπλανούς. Το κάτω κρεβάτι μου φάνηκε παράδεισος σε σημείο που ο από πάνω μου με παρακάλαγε κάποιες μέρες να κοιμάται κάτω...
Μιλώντας για Ι θυμήθηκα. Όταν αναφέραμε τι προβλήματα έχουμε υπήρχε μια τραγική κατάσταση όπου όλοι προσπαθούσαν να θυμηθούν τι κακουχίες είχαν περάσει μικροί, χτυπήματα από μπάσκετ, μέσες, γόνατα, πλατυποδίες, μυωπίες, ψυχολογικά κλπ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προαχθούν σε γιωτόμπαλα.
Αν δεν έχεις κάτι πολύ συγκεκριμένο δεν βγαίνεις άοπλο. Μετά πάμε στην περίπτωση του βύσματος όπου γίνονται θαύματα. Όσα πιο πολλά δηλώνεις τόσο πιο πολύ θα σε ταλαιπωρήσουν στο στρατιωτικό νοσοκομείο και στο πέρα δώθε.
Εγώ επειδή έκανα τη μλκια και είπα ότι έχω μια ευαισθησία στα γόνατα περίμενα 2 ώρες στην ουρά ορθοπεδικό για να του πω ότι δεν έχω τίποτα και να μου δώσει Ι1 (που θα μου το δινε ούτως ή άλλως ή το πολύ πολύ κανά Ι2). -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Έχε μαζί σου πάντα ένα κωλόχαρτο στις τσέπες. Συχνά έβγαζα το εσωτερικό χαρτόνι και το έβαζα ολόκληρο στην πλαϊνή τσέπη.** Όταν λοιπόν είχαμε γόπινγκ, καθώς εγώ δε καπνίζω και δε μαζεύω τις γόπες του κάθε κάφρου, έβγαζα το κωλόχαρτο απ την τσέπη, άφηνα 2-3 κομμάτια να κρέμονται σαν ουρά και όταν έβλεπα κάποιον 'ανώτερο' ( ) περπατούσα με γοργό βήμα! Κι αν με ρωτούσε, απαντούσα : 'Ανάγκη, ανάγκη!**' Πάντα έπιανε και μη νομίζεις πως στο χαμό του κέντρου θα ασχοληθεί κανείς μαζί σου προσωπικά...
cunning plan
ούτε που θα μου περνούσε απ το μυαλό -
Έχε μαζί σου πάντα ένα κωλόχαρτο στις τσέπες. Συχνά έβγαζα το εσωτερικό χαρτόνι και το έβαζα ολόκληρο στην πλαϊνή τσέπη.** Όταν λοιπόν είχαμε γόπινγκ, καθώς εγώ δε καπνίζω και δε μαζεύω τις γόπες του κάθε κάφρου, έβγαζα το κωλόχαρτο απ την τσέπη, άφηνα 2-3 κομμάτια να κρέμονται σαν ουρά και όταν έβλεπα κάποιον 'ανώτερο' ( ) περπατούσα με γοργό βήμα! Κι αν με ρωτούσε, απαντούσα : 'Ανάγκη, ανάγκη!**' Πάντα έπιανε και μη νομίζεις πως στο χαμό του κέντρου θα ασχοληθεί κανείς μαζί σου προσωπικά...
cunning plan
ούτε που θα μου περνούσε απ το μυαλόόχι παίζουμε
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μιλώντας για Ι θυμήθηκα. Όταν αναφέραμε τι προβλήματα έχουμε υπήρχε μια τραγική κατάσταση όπου όλοι προσπαθούσαν να θυμηθούν τι κακουχίες είχαν περάσει μικροί, χτυπήματα από μπάσκετ, μέσες, γόνατα, πλατυποδίες, μυωπίες, ψυχολογικά κλπ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προαχθούν σε γιωτόμπαλα.
Αν δεν έχεις κάτι πολύ συγκεκριμένο δεν βγαίνεις άοπλο. Μετά πάμε στην περίπτωση του βύσματος όπου γίνονται θαύματα. Όσα πιο πολλά δηλώνεις τόσο πιο πολύ θα σε ταλαιπωρήσουν στο στρατιωτικό νοσοκομείο και στο πέρα δώθε.
Εγώ επειδή έκανα τη μλκια και είπα ότι έχω μια ευαισθησία στα γόνατα περίμενα 2 ώρες στην ουρά ορθοπεδικό για να του πω ότι δεν έχω τίποτα και να μου δώσει Ι1 (που θα μου το δινε ούτως ή άλλως ή το πολύ πολύ κανά Ι2).Μου φαίνεται τραγική μαλακία να προσπαθεί να βγει άοπλος. Ουσιαστικά γλυτώνει μόνο τις σκοπιές. Σιγά το πράγμα. Προτιμούσα χίλιες φορές να βαράω το σκοπετάκι μου στην άκρη του στρατοπέδου χαλαρός και να μη με ενοχλεί κανένας παρά να κάθομαι σαν μαλάκας να βαράω συνέχεια υπηρεσία στα μαγειρεία και στα εστιατόρια να πλένω λαμαρίνες και δίσκους όλη μέρα. Άσε που τα περισσότερα απογεύματα που και καλά κάναμε μία-μιάμιση ώρα εκπαίδευση, οι ένοπλοι κάναμε ασκήσεις με τα όπλα (ασκήσεις ακριβείας δεν το λέγαμε; ) δλδ καθόμασταν σε μια γωνιά μετά από 2-3 παραγγέλματα και χαβαλεδιάζαμε, ενώ οι γιωτάδες τραβούσαν όλη την αγκαρία στις καθαριότητες και τα σκουπίσματα των απέραντων αυλών.
-
Πριν παρουσιαστώ είχα διαβάσει σε ΠΔ (δε θυμάμαι αν είναι αυτό στο οποίο αναφέρεται o koutsan) ότι οι 4,5 βαθμοί ήταν το όριο του Ι1. Την πρώτη φορά που με ήλεγξε στρατιωτικός οφθαλμίατρος (όχι πολύ διεξοδικά) υιοθέτησε τους 4,5 βαθμούς που του ανέφερα για το ένα μάτι (ενώ είχα 4,75). Τη δεύτερη - άλλος γιατρός - κατάλαβε ότι έχω 4,75 και θα με έβγαζε Ι2 αλλά, ύστερα από παράκλησή μου, έγραψε 4,5 βαθμούς και Ι1.
Ευχαριστώ.Για κοίτα πάθος για την πατρίδα. Μπράβο!
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Εγώ επειδή έκανα τη μλκια και είπα ότι έχω μια ευαισθησία στα γόνατα περίμενα 2 ώρες στην ουρά ορθοπεδικό για να του πω ότι δεν έχω τίποτα και να μου δώσει Ι1 (που θα μου το δινε ούτως ή άλλως ή το πολύ πολύ κανά Ι2).Μου φαίνεται τραγική μαλακία να προσπαθεί να βγει άοπλος. Ουσιαστικά γλυτώνει μόνο τις σκοπιές. Σιγά το πράγμα. Προτιμούσα χίλιες φορές να βαράω το σκοπετάκι μου στην άκρη του στρατοπέδου χαλαρός και να μη με ενοχλεί κανένας παρά να κάθομαι σαν μ@λ@κ@ς να βαράω συνέχεια υπηρεσία στα μαγειρεία και στα εστιατόρια να πλένω λαμαρίνες και δίσκους όλη μέρα. Άσε που τα περισσότερα απογεύματα που και καλά κάναμε μία-μιάμιση ώρα εκπαίδευση, οι ένοπλοι κάναμε ασκήσεις με τα όπλα (ασκήσεις ακριβείας δεν το λέγαμε; ) δλδ καθόμασταν σε μια γωνιά μετά από 2-3 παραγγέλματα και χαβαλεδιάζαμε, ενώ οι γιωτάδες τραβούσαν όλη την αγκαρία στις καθαριότητες και τα σκουπίσματα των απέραντων αυλών.
Αααχχ
Μάλλον έχεις μέινει πίσω...
Πλέον οι άοπλοι δεν είναι απλά άοπλοι:
Είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!Δε σηκώνουν βάρη, δε πλένουν γιατί τους προκαλεί λιποθυμία το σαπούνι, η ορθοστασία τους ρίχνει την πίεση, δε σκουπίζουν γιατί έχουν αλλεργίες, δεν κάνουν χέστρες γιατί η χλωρίνη τους πειράζει, μερικοί δε έιναι και ελεύθεροι...ξυπνήματος
Α! Φυσικά υπάρχουν οι φωτο-ευαίσθητοι που δε βγαίνουν στον ήλιο και αυτοί που δε πρέπει επ ουδενί να χάνουν τον νυχτερινό ύπνο τους!
Άλλοι δε πάσχουν από επιληψία και περιλαμβάνουν όλα τα παραπάνω στα ΔΕΝΈσεις μέινει πίσω σου λέω...
ΥΓ: Σε καμία περίπτωση δε θέλω να θίξω οποιονδήποτε έχει κάποιο πρόβλημα/ιδιαιτερότητα, μεγάλο ή μικρό. Αναφέρομαι στις περιπτώσεις βύσματος και κοροϊδίας και μόνον. Κι αυτές συνήθως φαίνονται. Άλλες πάλι όχι
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ευχαριστώ.Για κοίτα πάθος για την πατρίδα. Μπράβο!
Ε, καλά, πάθος για τη πατρίδα, νταξ, έχω ένα μικρό (πάθος ε! ) αλλά άμα είναι να φάω 12 μήνες ζόρι, ας έχω κάτι να 'παίζω'. Ασε που δε πρόκειται να μου δοθεί άλλη ευκαιρία (ελπίζω) να πυροβολήσω με όπλο..
Νταξ, έχω κάτι προβληματάκια με τη μέση, αυχένα, κότσι, ευαίσθητο στομάχι (με τα αίματα τα πάω μια χαρά, το κακό φαι με πειράζει) αλλά δε θα το κάνουμε και θέμα για να βγω ανίκανος. Μου έλεγε φίλος που είναι πυροβολικό στη Κω οτι κάνουν νυχτερινές ασκήσεις και περνάνε τζάμι.. -
@thymios
Αναφέρεσαι σε περιπτώσεις που έχει πέσει βυσματάκι περιποιημένο. Αν πας έτσι στο φλου στο κέντρο εκπαίδευσης και πεις ότι έχεις ιδιαίτερη ευαισθησία σε κάτι το πολύ πολύ να σε ξεφτυλίσουν μπροστά σε όλους τους φαντάρους (το είδα και αυτό).
Γενικά στο στρατό κατάλαβα το εξής (μετά λύπης μου βέβαια).
Μπορεί να σε δουν ετοιμόροπο με κανά αυτί να κρέμεται ( ), μέσα στα αίματα ή οτιδήποτε άλλο. Αν δεν έχεις ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ είσαι έτοιμος για υπηρεσία ή για οποιαδήποτε αγγαρεία.
Αν από την άλλη έχεις ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ που να λέει πχ ότι έχεις πάθει ολική καταστροφή αριστερού συνδέσμου και κακοήθη λοίμωξη του δεξιού όρχεος θα σε στείλουν σπίτι σου ή θα σε αφήσουν να κοιμάσαι ακόμα και αν πας με κωλοτούμπες στο γραφείο να τους δείξεις το χαρτί. Μετά πήγαινε παίξε μπάλα με τους άλλους φαντάρους. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Έχω δει περίπτωση που βγήκε ελεύθερος υπηρεσίας λόγω χιαστού (όποιος πάει φαντάρος θα την ακούσει άπειρες φορές αυτή τη λέξη-κλειδί) και μετά καθόταν όρθιος για να δει Τσάμπιο Λιγκ και φυσικά κανένας αξιωματικός ή υπαξιωματικός δεν του είπε τίποτα. -
το κακό φαι με πειράζεικαι μένα
θα ζητήσω μενού με ψαρονέφρι αλά κρεμ και πάνω -
το κακό φαι με πειράζει
και μένα
θα ζητήσω μενού με ψαρονέφρι αλά κρεμ και πάνωΝα μαθετε μερικα τηλεφωνα απο delivery γιατι οταν πατε στα μαγειρεία θα σας κοπει η ορεξη.
-
Καλό το ψαρονέφρι, αλλά να δεις την ημερομηνία σφαγής του ζώου. Μπορεί να έχει δει πράγματα που διαβάζεις πλέον μόνο σε ιστορικά βιβλία.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
το κακό φαι με πειράζει
και μένα
θα ζητήσω μενού με ψαρονέφρι αλά κρεμ και πάνωΝα μαθετε μερικα τηλεφωνα απο delivery γιατι οταν πατε στα μαγειρεία θα σας κοπει η ορεξη.
Θελω να κάνω δίαιτα.
Ξέρω ότι παίζουν μπάλα με τα κοτόπουλα. Σιγά μωρέ, ψήνονται μετά. -
το κακό φαι με πειράζει
και μένα
Θελω να κάνω δίαιτα.
Ξέρω ότι παίζουν μπάλα με τα κοτόπουλα. Σιγά μωρέ, ψήνονται μετά.Η φαντασια ουτε που πλησιαζει την πραγματικοτητα.Οι εμπειριες μου απο την 124ΠΒΕ ειναι ακρως τραυματικες.Απο την στιγμη που εκανα αγγαρεία στα μαγειρεια ετρωγα μονο φρουτα.
-
Αυτή τη στιγμή στο Ναύπλιο έπαιζαν κρέατα με σφραγίδα 1974
Λουκούμι μιλάμε
-
πάει κανείς Ναύπλιο τώρα;;
-
Μην ανησυχείς, παντού τα ίδια είναι
-
Ε, καλά, πάθος για τη πατρίδα, νταξ, έχω ένα μικρό (πάθος ε! ) αλλά άμα είναι να φάω 12 μήνες ζόρι, ας έχω κάτι να 'παίζω'. Ασε που δε πρόκειται να μου δοθεί άλλη ευκαιρία (ελπίζω) να πυροβολήσω με όπλο..
Νταξ, έχω κάτι προβληματάκια με τη μέση, αυχένα, κότσι, ευαίσθητο στομάχι (με τα αίματα τα πάω μια χαρά, το κακό φαι με πειράζει) αλλά δε θα το κάνουμε και θέμα για να βγω ανίκανος. Μου έλεγε φίλος που είναι πυροβολικό στη Κω οτι κάνουν νυχτερινές ασκήσεις και περνάνε τζάμι..Εγώ τα τρώω όλα και κότσια και αυχένα και στομάχι.
Πίστεψέ με, υπάρχουν πολλές πολλές στιγμές που θα βλαστημήσεις αν δεν γίνεις άοπλος ενώ έχεις τη δυνατότητα. Και δεν είμαι και κανένας σκοπάνθρωπος περιοπής που σου το λέω.
Για τις διάφορες ασκήσεις κλπ. προσπαθήστε (με την παρέα που θα κάνεις) να τις πάρετε στην πλάκα. Μην πηγαίνετε με ψυχολογία 'ωχ, που θα τρέχουμε' και κούραση και ιστορίες. Η καλή διάθεση είναι μεταδοτική και ούτε που θα το παίρνετε χαμπάρι πώς περνάει η ώρα. Θα με θυμηθείτε.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
το κακό φαι με πειράζει
και μένα
Θελω να κάνω δίαιτα.
Ξέρω ότι παίζουν μπάλα με τα κοτόπουλα. Σιγά μωρέ, ψήνονται μετά.Η φαντασια ουτε που πλησιαζει την πραγματικοτητα.Οι εμπειριες μου απο την 124ΠΒΕ ειναι ακρως τραυματικες.Απο την στιγμη που εκανα αγγαρεία στα μαγειρεια ετρωγα μονο φρουτα.
Kαι εγώ στην 124 ΠΒΕ είμουν, άοπλος και υπεύθυνος καθαριοτήτων (δεν μπήκα ποτέ στα μαγειρεία). Ετρωγα μόνο όσπρια (έλεγα οτι αφου βράζουν όλο και κάτι θα σκοτώνεται)....
Περί Θητείας [#2]