-
καλό κουράγιο Μανώλη
Απορώ με την υπομονή σου
-
Εχεις σκεφτει να αρχισεις διαδικασιες με δικηγορο?
Γιατι παραεισαι υπομονετικος και ισως το εκμεταλευονται, παρ'ολη την ανικανοτητα τους. -
Έχω σκεφτεί το δικηγόρο. Περιμένω την απάντηση της Φορντ Γερμανίας και ανάλογα θα κινηθώ.
-
Φίλε μου είμαι κάτοχος του C-MAX TDCI 1.6 GHIA 5/2005 απο Σέρρες. Συνάντησα το πρόβλημά σου ψάχνοντας για την τιμή που πωλείται το αυτοκίνητο......... Νομίζω οτι αυτό τα λέει όλα.
Εγώ είχα πρόβλημα με το χειρόφρενο (ΕΡΒ) και το πρόβλημα το είχε απο την 1η στιγμή που το πήρα απο την αντιπροσωπία(το παρέλαβα με αναμένο πορτοκαλί λαμπάκι και ένδειξη σταθερα LIMITED EPB FUNCTION) και σε ερώτησή μου είπαν ότι είναι τα τακάκια που πιάνουν στους δίσκους και με την φυσιολογική φθορά θα σβήσει. Δεν ήταν τα τακάκια, άρχισε να μην βγαίνει το χειρόφρενο με το κουμπί και αναγκαζόμουν να τραβάω την ντίζα κάτω απο την κονσόλα. Έμενα στην Ξάνθη και το πήγα στον Γούση για να μου το επισκευάσει(τώρα έχει κλείσει φαντάσου επαγγελματίας). Μου άλλαξε την γείωση του χειροφρένου (μιας βδομάδας αυτοκίνητο 25000€(Full Extra) βγάζοντας την κεντρική κονσόλα κανονικό μαγάρισμα). Μετά απο μια μέρα άρχισε ένας χορός απο λαμπάκια(ότι έχει ηλεκτρικό το αυτοκίνητο και έχει ένδειξη στο ταμπλό,το έβγαζε). Κατα τη διάρκεια του 'χορού' των λαμπακιών δεν είχα καθόλου γκάζι αφού και το γκάζι είναι ηλεκτρικό. Μου άλλαξε μπαταρία και τον εγκέφαλο του χειροφρένου(έτσι μου είπε). Στην Ξάνθη το είχα μέσα για επισκευή γύρω στον ενάμιση μήνα συνολικά. Το πρόβλημα δεν το είχε μόνο το ευτοκίνητο αλλα και ο αντιπρόσωπος που δεν μπορούσε να πληρωθεί τις εργατώρες που έτρωγε ψάχνοντας στο κενό. Πρώτη φορά έβλεπαν τέτοια τεχνολογία τα μάτια τους οι άνθρωποι. Πήγα μια μέρα να το πάρω και μέσα στο συνεργείο μπροστά στους εργάτες του άρχισε να με βρίζει, να πας απο κει που ήρθες μαλα.....νο και τέτοια. Έκανα επιστολή στα κεντρικά της FORD και μεταφρασμένη στα κεντρικά της Γερμανίας. Σε όλη την φάση εννοείται οτι πήγαινα και στην Σέρρες όπου αγόρασα το αυτοκίνητο. Εκεί ήθελαν να αφήσω το αυτοκίνητο (που τους το είχα αφήσει τρείς φορες να το επισκευάσουν) για τέταρτη φορά και να το χρησιμοποιεί ο 'μαστορας' για τις μετακινήσεις του για να δεί το πρόβλημα ζωντανό. (αυτοκίνητο εξυπηρέτησης KA και FIESTA) Πήγα στην αντιπροσωπία της Λαμίας, Χαλκίδας και μετα την επιστολή μου πήραν απο Αθήνα και μου είπαν να ξεχάσω το σκηνικό με τον αντιπρόσωπο της Ξάνθης και οτι το θέμα είναι να γίνει το αυτοκίνητο. Μου είπαν να πάω στην Θεσ/νίκη αλλα δεν θα μου έδειναν αυτοκίνητο εξυπηρέτησης γιατι δεν έπρεπε να δυανίσω πάνω απο 100χλμ. (είχε είδη περάσει διάστημα 4-5 μηνων ταλαιπωρίας δικής μου και το αυτοκίνητο τα δικά του) Έτσι σκοτωμένος με την Ξάνθη μου είπαν να το ξαναπάω στην Σέρρες να το 'ψάξουν'.
Την λύση μου την έδωσε ο αντιπρόσωπος της Κομοτηνής (τιμή του) που ο ίδιος ο Χατζηαναγνώστου ο Νότης έψαξε την πλεξούδα και ότι άλλο έπρεπε να κάνει και βρήκε ένα μασημένο καλώδιο.
Η FORD έχει ένα σύστημα το ΟΑΣΙΣ που είναι αρχειοθετημένο ότι ανταλακτικό και επισκευή έχει γίνει στο αυτοκίνητο. Σας πληροφορώ οτι δεν έχουν περάσει ΤΙΠΟΤΑ. όλα μούφα.
Έψαξα να βρώ νομικό διέξοδο. Κάτσε.......
Μέσα σε δύο χρόνια απο την αγορά και σε πρόβλημα του προϊόντος η εταιρία είναι υποχρεωμένη: να αλλάξει το προϊον, να το επισκευάσει ή να σε αποζημιώσει για την βλάβη δίνοντάς σου κάποια χρήματα. Για να κινηθείς νομικά πρέπει να πάς στο τεχνικό επιμελητήριο και να αιτηθείς τεχνική πραγματογνωμοσύνη του προβλήματος. 1500€ προκαταβολή και στο τέλος της πραγματογνωμοσύνης το τσεκ που θα σου βγάλουν. Συν τον δικηγόρο. Και αν στο διάστημα αυτό σου το επισκευάσουν? Όλα χάνονται.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΚΑΝΤΕΜΗΔΕΣ ΣΑΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΣΑΒΟΥΡΑ. ΟΙ ΑΝΤΙΠΡOΣΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝ.
ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ FORD ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑ ΑΓΟΡΑΖΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ......
Περαστικά και νομίζω οτι αξίζει μια βόλτα μέχρι την Κομοτηνή.
Θα περιμένω νέα σου ελπίζω ευχάριστα -
καλα απίστευτη ταλαιπωρία.. ειλικρινά χαρά στο κουράγιο σας..
-
Το αυτοκινητο ειναι super σε χώρους και σε κατανάλωση και σε οδική συμπεριφορά αλλα οταν ανάβουν τα λαμπάκια ανάβουν και του οδηγού φίλε μου
-
Xαιρετώ όλα τα παιδιά.
Από το 2006 οδηγώ ένα 2λιτρο C-Max ΤDCi. Είχα διαβάσει πολλά στο βρετανικό φόρουμ αλλά δεν δίστασα να προχωρήσω στην αγορά του...Είμαι μέχρι στιγμής απόλυτα ικανοποιημένος από το αμάξι αλλά σέβομαι και τους κατόχους που έτυχαν προβλημάτων όπως οι φίλοι στις παραπάνω 2 περιπτώσεις!!!
Γεγονός πως το After Sales στη χώρα μας σχεδόν δεν υφίσταται οπότε και δεν έχω να σχολιάσω κάτι ,πάρεξ της αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας της FMH!!! Ακόμα να περάσει ο περιβόητος Γερμανός τεχνικός??? Πότε ενημερώθηκε??? Τα δεκάδες mail που έστελναν στην Αθήνα απαντήθηκαν και πότε??? Ποιές ενέργειες έγιναν???
Δεν ξέρω πως θα είχα αντιδράσει κι εύχομαι να μην χρειαστεί να το μάθω, αλλά πρέπει επιτέλους να μάθουν οι εκάστοτε αντιπρόσωποι πως υπάρχει κι η επόμενη μέρα και πως ο πελάτης κερδίζεται μετά την αγορά...!!!
Καλή ευκολία και θα παρακολουθώ εναγωνίως το θέμα... -
Δυστυχώς τα δικαιώματα του καταναλωτή σε αυτή την χώρα είναι έρμαιο στις ανικανότητα και τις ορέξεις κάποιων.
-
Με μεγάλη μου λύπη προχώρησα ακόμη ένα βήμα. Παρατήρησα επάνω στον κινητήρα, τον σωλήνα επιστροφης των αναθυμιάσεων που για περίεργο λόγο έσπασε το κούμπωμα του με αποτέλεσμα να λερώνεται ο κινητήρας. Τον άλλαξε η FORD και ενώ είμαι ακόμη μέσα στην εγγύηση, ενώ έχω υποστεί τόση ταλαιπωρία και το ξέρουν, εαν έχει σπάσει απο κάποιον σίγουρα είναι απο αυτούς που 'έψαχναν' το αυτοκίνητο, πλήρωσα το ανταλακτικό 83,5€. Ευγε FORD τα εχω δει όλα. Το τέλος δεν βλέπω
-
Ο χρήστης votp έγραψε:
Με μεγάλη μου λύπη προχώρησα ακόμη ένα βήμα. Παρατήρησα επάνω στον κινητήρα, τον σωλήνα επιστροφης των αναθυμιάσεων που για περίεργο λόγο έσπασε το κούμπωμα του με αποτέλεσμα να λερώνεται ο κινητήρας. Τον άλλαξε η FORD και ενώ είμαι ακόμη μέσα στην εγγύηση, ενώ έχω υποστεί τόση ταλαιπωρία και το ξέρουν, εαν έχει σπάσει απο κάποιον σίγουρα είναι απο αυτούς που 'έψαχναν' το αυτοκίνητο, πλήρωσα το ανταλακτικό 83,5€. Ευγε FORD τα εχω δει όλα. Το τέλος δεν βλέπωΓιατί δεν το κάλυψαν αυτοί που είναι σε εγγύηση; Μήπως να αρχίσεις να κυνηγάς το θέμα δικαστικά; Καταλαβαίνω πως ο χρόνος μας είναι περιορισμένος αλλά δεν νομίζω ότι περισσεύουν σε κανένα 25.000 ευρώ, για πέταμα.
Ζήτησε να επιστρέψεις το αυτοκίνητο, να σου δώσουν τα λεφτά συν τους νόμιμους τόκους και μίλα μηπως μπορείς με κανένα τσακάλι δικηγόρο να πάρεις και κάποια για ταλαιπωρία, ψυχική οδύνη κτλ. Και εννοείται ότι δεν ξαναπαίρνεις Φορντ.
-
Σε όλα αυτά φίλε μου η εταιρία είναι καλυμένη. Δίνει 5 χρόνια εγγύηση. Τα πρώτα δύο είναι εγγύηση απο την εταιρία και τα υπόλοιπα 3 είναι απο άλλη 'εταιρία' που αφορά εγγύηση σε ορισμένα μέρη του αυτοκινήτου. Το ανταλακτικό που χρειάστηκα δεν είναι στα κομμάτια που καλύπτει η εταιρία. Ο αντιπρόσωπος δεν μπορεί να βάλει στην εγγύηση οτιδήποτε. Παίρνει έγκριση απο την Αθήνα και είναι υποχρεωμένος να κρατήσει το χαλασμένο ανταλακτικό (σε περίπτωση που το καλύπτει η εγγύηση) και να το τηρεί στην αποθήκη για δύο ακόμη μήνες οπου είναι υποχρεωμένος να το εμφανίσει σε τυχόν έλεγχο που θα δεχτεί. Το θέμα είναι γιατι να σπάσει ο πλαστικός σφυκτίρας που προκάλεσε την βλάβη. Η FORD δίνει 5 χρόνια εγγύηση απο τη μια δεν μπορεί να επισκευάσει σοβαρές βλάβες και απο την άλλη δεν καλύπτει βλάβες που προκαλούνται απο κατασκευαστικά λάθη. Δεν ξέρω άλλες εταιρίες τι κάνουν αλλά η FORD......................................
-
Γι'αυτό ο κόσμος στην Ελλάδα βγάζει την toyota πρώτη στις πωλήσεις αγαπητέ. Επειδή καλά αυτοκίνητα υπάρχουν πολλά, καλές αντιπροσωπείες λίγες.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Γι'αυτό ο κόσμος στην Ελλάδα βγάζει την toyota πρώτη στις πωλήσεις αγαπητέ. Επειδή καλά αυτοκίνητα υπάρχουν πολλά,** καλές αντιπροσωπείες λίγες.**Δυστυχώς θα...συμφωνήσω!!!
-
Και εγω θα συμφωνησω παρ'ολο που δεν θα παρω ποτε ΤΟΥΟΤΑ αλλα ό,τι καλο πρεπει να λεγεται...
Αν και τελευταια ακουω καποια παραπονακια...αλλα παλι υπαρχει υπεροχή...
Παντως να ξερετε τα ελατωματα μεταδιδονται συχνα...τα προτερηματα σπάνια...
Αμα δεν αντιδρασουμε σαν καταναλωτες, δεν θα μοιάσουν οι καλοί στους κακούς...το αναποδο θα γινει... -
Αγαπητοί ταλαιπωρημένοι από τη ΦΟΡΝΤ συνάδελφοι σας δίνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Τι να πω από αυτά που διαβάζω. Εχθές πήρα το αυτοκίνητο μετά από 4 εβδομάδες παραμονής στο συνεργείο. Το λαμπάκι έσβησε (ελπίζω να μη το ξηλώσανε) και το αυτοκίνητο φαίνεται ότι δουλεύει όπως παλιά. Το έχω ζορίσει αρκετά αλλά ακόμη δεν το έχω πάει πάνω από 130χλμ. Η τετάρτη ταχύτητα (που ήταν το πρόβλημα) και ο δισταγμός να ανεβάσει στροφές φαίνεται ότι ξεπεράστηκε. Μέχρι πριν από μια εβδομάδα δεν είχαν βρει λύση, και ξαφνικά έγινε το θαύμα και επισκευάστηκε. Τι να πω. Και αυτοί εδώ στη Θεσσαλονίκη κάνουμε το σταυρό τους που ξεφορτώθηκαν το αυτοκίνητο και αυτή τη φορά μου είπαν ότι δε θα ξαναπαρουσιαστεί. Για να δούμε.
Μέχρι σήμερα είχαν συνεχή επικοινωνία με Αθήνα και με Γερμανία (έτσι μου είπαν). Ο αρχιμηχανικός μου έδειξε και τα mail που έστειλαν στην Αθήνα. Πάντως στους Γερμανούς είχα στείλει φαξ και αυτοί μου απάντησαν μετά από μια εβδομάδα ότι ντε και καλά δεν έχουν την ευθύνη και πρέπει να επικοινωνήσω με την ελληνική αντιπροσωπεία όπου θα με φροντίσουν κλπ. Τρίχες δηλαδή.
Πάντως ο αντιπρόσωπος της Θεσσαλονίκης ήταν ευγενέστατος. Την τελευταία εβδομάδα μάλιστα με είχαν πάρει τηλέφωνο για να τους πάω πίσω το αυτοκίνητο αντικατάστασης που είχα όλο αυτό το καιρό (ΦΙΕΣΤΑ) και μου έδωσαν ένα ΦΟΚΟΥΣ του κουτιού. Μόλις με 10χλμ. Μου χρυσώνανε το χάπι.
Το αυτοκίνητο έχει ακόμη ένα χρόνο εγγύηση, και στο τέλος της χρονιάς θα το σουτάρω. Δε μπορώ άλλο να ζω με το άγχος αν θα χαλάσει. Για αυτό πήρα και καινούργιο και όχι μεταχειρισμένο. Α, και κάτι άλλο και σε εμένα έχει ξηλώσει το κούμπωμα των καυσαερίων. Θα ανοίξω τη μηχανή να δω αν το έχουν αλλάξει.
Ελπίζω να έχουν τελειώσει όλα εδώ. Συνολική παραμονή στο συνεργείο 10 εβδομάδες. -
Μακάρι ρε φίλε να τελείωσαν όλα. Εγώ το έχω βάλει είδη αγγελία πάντως
-
Φαντάζεσαι να είχες κινήσει νομικές διαδικασίες, να είχες πληρώσει τεχνικό επιμελητήριο και τώρα να σου έλεγαν 'όλα ΟΚ φίλε έτοιμο το αυτοκίνητο'. Καλά ε και η Γερμανία πρέπει να έχει πάθει πλάκα με την FORD στην Ελλάδα. Έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Γιατί να σκανιάζουν? Όλα τα τραβάει ο καταναλωτής στην Ελλάδα.
-
votp γιατί δεν εχει; Τόσα ταξί με τι μοτέρ δουλεύουν;
απλά πρέπει να το κάνεις παραγγελία...D-4D 2,2 λίτρων για το πολυμορφικό Corolla Verso
από εδώ http://www.toyota.gr/innovation/technology/engines/d_4d.aspx αντιγράφω:
Οι κινητήρες D-4D, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη στα μοντέλα Avensis, είναι αναγνωρισμένοι ως οι πιο προηγμένοι πετρελαιοκινητήρες στην αγορά σήμερα. Οι κινητήρες Toyota D-4D διατίθενται πλέον και στα μοντέλα Yaris, Yaris Verso, Corolla, Corolla Verso, Avensis, RAV4 και Land Cruiser.
EDIT: επεξεργάστηκες την δημοσίευσή σου;
-
2.2 litra? Για ταξί οτι πρέπει. Για μία μικρομεσαία οικονομικά οικογένεια?
-
Ο χρήστης votp έγραψε:
2.2 litra? Για ταξί οτι πρέπει. Για μία μικρομεσαία οικονομικά οικογένεια?κοίτα μάλλον δεν το έχεις ψάξει καθόλου...υπάρχουν μοτέρ ντιζελ από Τογιότα.
1.4 D4D 90 hp
2.0 D4D 124 hp
Μη Επισκευάσιμη Βλάβη σε Ford C-Max