-
Καλησπέρα και καλή χρονιά!
Ενδιαφέρομαι μέσα στο 2009 να προχωρήσω στην αγορά μεταχειρισμένου.
Το όριό μου βρίσκεται στα 22.000 ευρώ. Έχω καταλήξει αποκλειστικά σε 2 αυτοκίνητα. Mazda RX8 Cosmo και Audi TT Coupe 225hp.
Αρχικά έκλεινα προς το TT αλλά φοβάμαι πως με τα χρήματα που διαθέτω θα δυσκολευτώ πολύ να βρω ένα καλό. Από την άλλη βλέπω ότι η τιμές των RX8 έχουν πέσει προκλητικά!
Για τί λειτουργικά έξοδα μιλάμε; Το αυτοκίνητο, όποιο και αν είναι αυτό, θα κινείται καθημερινά!
Να σημειώσω τέλος ότι το αυτοκίνητο δεν πρόκειται να το κρατήσω για παραπάνω από 3 χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Θα ήθελα να ακούσω γνώμες!
Ευχαριστώ πολύ! -
Το όριό μου βρίσκεται στα 22.000 ευρώ. Έχω καταλήξει αποκλειστικά σε 2 αυτοκίνητα. Mazda RX8 Cosmo και Audi TT Coupe 225hp.
Αρχικά έκλεινα προς το TT αλλά φοβάμαι πως με τα χρήματα που διαθέτω θα δυσκολευτώ πολύ να βρω ένα καλό. Από την άλλη βλέπω ότι η τιμές των RX8 έχουν πέσει προκλητικά!
Για τί λειτουργικά έξοδα μιλάμε; Το αυτοκίνητο, όποιο και αν είναι αυτό, θα κινείται καθημερινά!
Να σημειώσω τέλος ότι το αυτοκίνητο δεν πρόκειται να το κρατήσω για παραπάνω από 3 χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ευχαριστώ πολύ! -
Ευχαριστώ πολύ! -
Το mazda ειναι πιο μουρατο,ειναι πισωκινητο(αν βαριεσαι κανεις και καμια παντα στην πλατεια) και φυσικα ξεχνα την αγορα μεταχειρισμενου. Με 23000 ευρο βρισκεις καινουργιο mazda
-
Για καθημερινό αυτοκίνητο; Ζύγισε τα έξοδα του (λάδια/βενζίνες) και αποφάσισε. Σαφώς το RX8 είναι αρκετά καλύτερο στον δρόμο από το ΤΤ για τον ενθουσιώδη οδηγό...
-
Οι τιμές του Cosmo για το οποίο ενδιαφέρομαι ξεκινάνε από 34.000 ευρώ!
Πόσο μεγαλύτερη κατανάλωση μπορεί να έχει ένα RX8 από ένα TT;...
Το αυτοκίνητο θα είναι καθημερινό, έχω σκοπό να το απολαύσω και όχι να το βλέπω μόνο. -
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Το mazda ειναι πιο μουρατο,ειναι πισωκινητο(αν βαριεσαι κανεις και καμια παντα στην πλατεια) και φυσικα ξεχνα την αγορα μεταχειρισμενου. Με 23000 ευρο βρισκεις καινουργιο mazda( )
Ξερεις τι ειναι η εκδοση κοσμο η γραφεις ετσι για να γραφεις ?Εγω θα επαιρνα ΤΤ παντως , και οχι δεν ειναι πιο μουρατο το μαζντα απο το ΤΤ για ονομα του θεου
-
Ο χρήστης pittas έγραψε:
Το mazda ειναι πιο μουρατο,ειναι πισωκινητο(αν βαριεσαι κανεις και καμια παντα στην πλατεια) και φυσικα ξεχνα την αγορα μεταχειρισμενου. Με 23000 ευρο βρισκεις καινουργιο mazda
( )
Ξερεις τι ειναι η εκδοση κοσμο η γραφεις ετσι για να γραφεις ?Εγω θα επαιρνα ΤΤ παντως , και οχι δεν ειναι πιο μουρατο το μαζντα απο το ΤΤ για ονομα του θεου
pittas, σ' ευχαριστώ για την άποψή σου αλλά ίσως μπορούσες να την πεις κάπως πιο ήρεμα.
Απόψεις να ακούγονται, δεν υπάρχει κανένας λόγος διαφωνίας για τίποτα. -
θα σου προτεινα Rx-8,αλλα καιει πολυ το μπασταρδο..
-
Μιας και θα το κρατησεις μονο 3 χρονια , RX-8.Βαζεις μια ολοκληρη οικογενεια μεσα , ειναι πισωκουνα, εχει μπλοκε , εχει κρατημα και στροφαρει μεχρι 9000 στροφες !!!
Μονο οι βενζινες και τα λαδια ειναι ενα προβληματακι.
Εχω ακουσει οτι στο χαλαρο καει 12-13 l/100 km.Και για τα λαδια μια απο τα ιδια.Αλλα χαλαλι την απολαυση που εχει το RX-8 δεν την εχει το ΤΤ. -
Εγω θα πηγαινα για RX-8 καινουργιο. Και ας μην ειναι η εκδοση cosmo. 192 πισωκινητα αλογα δεν ειναι λιγα
Το καινουργιο μπορει να απαξιωθει σχετικα γρηγορα στα 3 χρονια αλλα οχι τραγικα πραγματα. Απο την αλλη ομως θα εχεις το κεφαλι σου πιο ησυχο. Πραγμα που με τετοιου τυπου αυτοκινητα -μη συμβατικης τεχνολογιας- ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σημαντικο.. -
Αν θες fun to drive και πιο καθαρόαιμο πας για RX-8. Τώρα που έρχεται και η ανανεωμένη έκδοση βρίσκεις πολύ καλές προσφορές ακόμα και σε καινούριο - νομίζω αξίζει να το κοιτάξεις. Πάντως λειτουργικά έξοδα έχει μεγάλα, γνωστός που το έχει πολύ δύσκολα πέφτει κάτω από 15 λίτρα. Ok, μπορείς να το περιορίσεις και στα 12-13 αλλά θα πρέπει να το πηγαίνεις πολύ συντηρητικά. Από λάδια τα γνωστά 'γεμίσματα'. Δε νομίζω ότι συμβάλλουν ιδιαίτερα στα έξοδα συντήρησης απλά πρέπει να το έχεις στο μυαλό σου.
Τώρα αν θες κάτι πιο all around ας πούμε πας για Audi. Το οποίο φυσικά και θα σε ικανοποιήσει σε επιδόσεις κτλ. απλά - απ' όσο ξέρω - το χαρακτήρα του RX-8 δεν τον έχει. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό φυσικά. Στην τελική εξαρτάται πού δίνεις το βάρος.
-
Αρχικά σκεφτόμουνα TT και μόνο TT.
Φοβάμαι όμως πως δύσκολα θα βρω καλό TT 225 με το πολύ 22.000.
Από την άλλη παίζουν πολλά Cosmo στα 17-19.000, οπότε στα 3 περίπου χρόνια, η αρχική διαφορά τιμής ισοσταθμίζεται και με το παραπάνω με την αυξημένη κατανάλωση!
Καινούριο δεν το σκέφτομαι καθόλου!
Μου αρέσουν και τα 2 πολύ πάντως. -
το Mazda RX-8 Cosmo θα το επαιρνα μονο επειδη ειναι πισωκινητο αλλα δεν βρισκω κα καποιον αλλο λογο.
- ειναι αμερικανικο σχημα
2.καιει πολυ βενζινη.
3.προτιμω κινητηρες με πιο χαμηλες ροπες.
4.ανταλλακτικα πανακριβα.
5.οδικη συμπεριφορα οχι κατι το ιδιαιτερο απλως διασκεδαστικο.
- ειναι αμερικανικο σχημα
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
......
5.οδικη συμπεριφορα οχι κατι το ιδιαιτερο απλως διασκεδαστικο.Αυτό τι το ήθελες ??
α) το 'όχι κάτι ιδιαίτερο' με το 'διασκεδαστικό' δεν πάνε στην ίδια πρόταση
β) Το 'διασκεδαστικό' για τους λάτρεις της οδήγησης είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό για το αυτοκίνητο που επιλέγουν -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
......
5.οδικη συμπεριφορα οχι κατι το ιδιαιτερο απλως διασκεδαστικο.Αυτό τι το ήθελες ??
β) Το 'διασκεδαστικό' για τους λάτρεις της οδήγησης είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό για το αυτοκίνητο που επιλέγουνηθελα να πω οτι μπορεις να κανεις καποια μπατιλικια αλλα δεν εχει και κανα κρατημα σοβαρο.διασκαδεστικο μπορει να ειναι και ενα πισοκινητο του 70 οπελ καντετ ας πουμε.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
......
β) Το 'διασκεδαστικό' για τους λάτρεις της οδήγησης είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό για το αυτοκίνητο που επιλέγουνηθελα να πω οτι μπορεις να κανεις καποια μπατιλικια αλλα δεν εχει και κανα κρατημα σοβαρο.διασκαδεστικο μπορει να ειναι και ενα πισοκινητο του 70 οπελ καντετ ας πουμε.
Οχι απλώς σοβαρό* αλλά ίσως το καλύτερο ακόμα και από αυτοκίνητα πολλαπλάσιας αξίας και μούρης.
- κράτημα = υφηλές τιμές πλευρικής επιτάχυνσης σε συνδιασμό με κορυφαία προοδευτικότητα και αίσθηση δημιουργούν στη πράξη ένα αυτοκίνητο, γρήγορο στο χρονόμετρο, εύκολο στην οδήγηση, με προβλέψιμες αντιδράσεις άρα ασφαλές και διασκεδαστικό ταυτόχρονα.
-
για την BMW M3 μιλας ετσι?
-
italakias και εγώ απορώ με το συμπέρασμά σου για την οδική συμπεριφορά του RX-8. Καμία σχέση.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
italakias και εγώ απορώ με το συμπέρασμά σου για την οδική συμπεριφορά του RX-8. Καμία σχέση.κοιτα εγω δεν ειπα οτι το αμαξι δεν ειναι καλο αλλα αν το συγκρινουμε με αλλα της κατηγοριας δεν ειναι και τιποτα το ιδιαιτερο.
Audi TT 225 vs Mazda RX-8 Cosmo