-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
να δώσω στον kyan το Rallye μου για βόλτα (μια που δεν έχει οδηγήσει όπως λέει)
The best offer i've had in years!
Αν περιμένουμε λίγο να τελειώσει η ανακατασκευή θα πάρεις κι εσύ μια ιδέα για την πνευματική γιαγιά του Ραλί, την Άλφασουντ.
Ούτε εγώ έχω οδηγήσει Rallye, Gti ή Saxo VTS...
Δίνω το C5 του πατέρα μου αν θέλετε να το οδηγήσετε!
edit: καλορίζικο!!! (ξέχασα να το πω την πρώτη φορά... )
-
Ο χρήστης piko έγραψε:
Στο site της Ford Ελλάδας δεν υπάρχουν λεπτομέρειες και τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.
Τόσο κρυφό το έχουν;Άστο φίλε μου, είναι μια πονεμένη ιστορία για την οποία θα πούμε προσεχώς...
Προς το παρόν μπορείς να μπεις στο site της Αγγλίας ή της Γερμανίας, για τεχνικά χαρακτηριστικά.
Πράγματι είναι τόσο ενδιαφέρον όσο λέτε;
Και βάλε...
Κατέβασε αυτό:
http://www.hot-hatchbacks.com/temp/maga ... portKa.PDF
Είναι η πρώτη γνωριμία από το evo. ΠΑρεμπιπτόντως, η Ford παρουσίασε στους δημοσιογράφους το SportKa (όπως και το StreetKa) στις διαδρομές του Monte Carlo.
-
καλοριζικο-καλοταξιδο κ απο εμενα.
οταν ανοιξει να μας δωσεις μερικα συγκριτικα στοιχεια επιδοσεων-εντυπωσεων, γιατι προσωπικα το αμαξι αυτο δε το ξερω καθολου -
Θειο Βασιλη καλοριζικο και καλοστροφο!
Να εχεις απροβληματιστα και χαρουμενα χλμ πισω απο το τιμονι του!
'ο ανηψιος σου' χε χε χε! -
Πολλές ευχές και από μένα για πολλά απροβλημάτιστα και παιχνιδιάρικα χιλιόμετρα.
Περιμένουμε εκτενείς αναφορές για να μάθουμε. Ούτε εγώ το ξέρω καθόλου το αμάξι αυτό. -
Αντρέα, Σάββα, Μανώλη, τις ευχαριστίες μου για τις όμορφες ευχές σας.
Να είστε σίγουροι ότι αυτό τουλάχιστον το SportKa πρόκειται να οδηγηθεί όπως του αξίζει!
Για μια πρώτη γνωριμία, για όσους δεν ξέρουν, νομίζω ότι το τεστ στο τεύχος του μήνα των 4Τ είναι ιδανικό. Δίνει ακριβώς το στίγμα του αυτοκινήτου κατά τη γνώμη μου.
Κατά τα άλλα ένα search στο google θα βγάλει αρκετά site που έχουν σχετικά σχόλια.
-
Βασίλη καλοτάξιδο κι από μένα!
Πολύ θα ήθελα να οδηγήσω αυτό το 'αθώο' λυκάκι, για να δω αν όντως υπάρχει μία ελπίδα να διατηρηθούν τα χαμόγελα που μου πρόσφερε το 'αθάνατο' 1300αρι ραλλάκι.
Θαυμάσια επιλογή φίλε. Του έβαλες τίποτε από τη λίστα των έξτρα (αν και σιχαίνομαι τα δερμάτινα καθίσματα, στις φωτό του SportKa ο κοκκινόμαυρος συνδυασμός που είδα ομολογώ ότι με ιντριγκάρισε);
-
με γεια ΒΙLL!!!
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Βασίλη καλοτάξιδο κι από μένα!Thanx Πετράν!
Πολύ θα ήθελα να οδηγήσω αυτό το 'αθώο' λυκάκι, για να δω αν όντως υπάρχει μία ελπίδα να διατηρηθούν τα χαμόγελα που μου πρόσφερε το 'αθάνατο' 1300αρι ραλλάκι.
Σε κάποιο (γαλλικό παρακαλώ!) site το συνέκριναν με το 205 Rallye Το μόνο παράπονό τους ήταν ο παρωχημένης τεχνολογίας κινητήρας.
Καμιά σχέση με 'πολιτισμένα' Gti, αν και δεν είναι επ'ουδενί 'ινδιάνικο'.
Θαυμάσια επιλογή φίλε. Του έβαλες τίποτε από τη λίστα των έξτρα (αν και σιχαίνομαι τα δερμάτινα καθίσματα, στις φωτό του SportKa ο κοκκινόμαυρος συνδυασμός που είδα ομολογώ ότι με ιντριγκάρισε);
Το κόκκινο που είδα στην έκθεση μου άρεσε αλλά φαινότανε κάπως σαν πασχαλίτσα και το κόκκινο το έχω συνδιάσει με... άλλα πράγματα (λέγε με Sprint! )
Το δικό μου είναι σε Ford Racing Blue (ναι, σαν το Focus RS!) και με δερμάτινα μπλε καθίσματα. Κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος αισθητικά συνδιασμός.
Κατά τα άλλα τα στάνταρ, για όσους δεν ξέρουν: ζάντες 16άρες με Contisport λάστιχα, ABS, ένας αερόσακος, ηλ. παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, συναγερμός, CD player, κλιματισμός.
με γεια ΒΙLL!!!
Να είσαι καλά!
-
Kaλορίζικο !
Όταν με το Kaλό κάνεις μερικά χιλιόμετρα ακόμα περιμένουμε εντυπώσεις.
Kaλού Kaκού βάλτου και Kaνένα μάτι για να σε φυλάει από το Kaκό μάτι...και φτου-KaKa μη στο ματιάσουμε! -
Kaλό, το Kaκό!!!!!!!
Καλορίζικο και καλές βόλτες.
Αν έπαιρνες μια Mercedes C-Class, θα είχες την ίδια χαρά; Νομίζω ότι αυτά τα 'μικρά', διαφορετικά αυτοκίνητα είναι πιό συναρπαστικά για τον οδηγό τους από ότι κάποια άλλα, που κοστίζουν πολλαπλάσια... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αν έπαιρνες μια Mercedes C-Class, θα είχες την ίδια χαρά; Νομίζω ότι αυτά τα 'μικρά', διαφορετικά αυτοκίνητα είναι πιό συναρπαστικά για τον οδηγό τους από ότι κάποια άλλα, που κοστίζουν πολλαπλάσια...Αυτό ξαναπές το Ηλία!
Πραγματικά, το να ξυπνάς το πρωί μουρτζούφλης για να πας στη δουλειά, να μπαίνεις στο 'διαφορετικό' σου αυτοκίνητο και μέσα σε δύο χιλιόμετρα να σου έχει φτιάξει το κέφι, είναι κάτι που δεν αγοράζεται με λεφτά. Και -προσοχή- μιλάω για κίνηση μέσα στην πόλη, ούτε ταρζανιές ούτε τίποτα. Μόνο που αισθάνεσαι το αυτοκίνητο άγρυπνο, έτοιμο να σε υπακούσει, σαν εκπαιδευμένο λαγωνικό, αρκεί.
-
Με γεια Βασίλη! Περιμένουμε εντυπώσεις (βλέπε posts GTZ) και είμαστε έτοιμοι να μας τρέξουν τα σάλια!
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές!Τήν άλλη βδομάδα πού θά πάω γιά κυνήγι θά μου τό δανείσεις;
Αντρέα, αν θέλεις να κυνηγήσεις περιστέρια, μπες στη λίστα αναμονής!
Βασίλη ,
Ευχές κι' απο τον 'συνήθη ύποπτο' ,
Καλές και πολλές ονειρικές διαδρομές , τέτοιες που ο κατά Κ.Κ. πραγματικός οδηγός θέλει πάντα να 'διαβαίνει' , κάτι σαν τον 'κωλοσούρτη' (κατα κόσμο Αχλαδόκαμπο ! ) , κάτι σαν την Καστανιά ,
κάτι σαν την Κατάρα , κάτι σαν Ναύπακτο-Ιτέα , κάτι , τέλοσπάντων, κατάλαβες τι εννοώ , που 'κολλάει' στον χαρακτήρα του SportKa.Αποστόλης.
Υ.Γ. Μία απο τις διαδρομές αυτές , αυτές που λέγαμε (!) , βρίσκεται στο Νομό Ιωαννίνων , είναι κομμάτι απο το πάλλαι ποτέ Ράλλυ Δωδώνης (άσφαλτος) .Είναι λοιπόν ευκαιρία να 'ασημώσουμε' (εδώ στην Παγουρία το έθιμο είναι να ρίχνουμε κέρματα μέσα στα καινούργια του-τού)
το απόκτημά σου . ..............
Υ.Γ. no2 . Σε ότι αφορά τον the 'HUNTER' Αντρέα , το καρντάσι , έμαθα πως είχε κάτι 'καλές' πληροφορίες για θήραμα , και θέλει γρήγορο όχημα για να το ...προλάβει -
Καλοτάξιδο και απο εμένα!
-
Φίλε μου καλοτάξιδο, καλά χιλιόμετρα να κάνεις! Και προσοχή στις λακκούβες!!!!
Και να ρωτήσω και κάτι βρε παιδία;
Τόσο καλό είναι; Γιατί με το που το είδα στην τηλεόραση μου θύμισε αρκετά το απλό Ka που δεν μου άρεσε και πολύ και μου φαινόταν κάπως ¨νωχελικό¨.
Πάντα μιλάω καλοπροαίρετα, χωρίς κανένα ίχνος ειρωνείας!Φιλικά Θανάσης.
-
Ως αυτοκινητικός 'εξάδελφος' σου εύχομαι καλορίζικος-καλοτάξιδος-αγρατζούνιστος και σε καλωσορίζω στη οικογένεια των σπορτίβ φόρντ. Σίγουρα θα ξέρεις ότι τα αυτοκίνητά μας βασίζονται στο ίδιο σασί(και ίδιο με το προηγούμενο φιέστα)και-υπολογίζω- ότι θα έχουν παρόμοιο στήσιμο-αίσθηση και ώς εκ τούτου μπορώ να πώ ότι η επιλογή σου θα σε αποζημιώσει τα μέγιστα. Την περασμένη Κυριακή έκανα τον Αχλαδόκαμπο μία ακόμη φορά, και στον συστήνω ανεπιφύλακτα. 'μας' ταιριάζει γάντι. Επίσης σε καλώ να γραφτείς και στο δικό μας κλάμπ
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Με γεια Βασίλη! Περιμένουμε εντυπώσεις (βλέπε posts GTZ) και είμαστε έτοιμοι να μας τρέξουν τα σάλια!Καλοτάξιδο και απο εμένα!
Νίκο, Κωστή ευχαριστώ πολύ!
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Βασίλη ,
Ευχές κι' απο τον 'συνήθη ύποπτο' ,Γεια χαρά χερ Κάιζερ!
Καλές και πολλές ονειρικές διαδρομές , τέτοιες που ο κατά Κ.Κ. πραγματικός οδηγός θέλει πάντα να 'διαβαίνει' , κάτι σαν τον 'κωλοσούρτη' (κατα κόσμο Αχλαδόκαμπο ! ) , κάτι σαν την Καστανιά ,
κάτι σαν την Κατάρα , κάτι σαν Ναύπακτο-Ιτέα , κάτι , τέλοσπάντων, κατάλαβες τι εννοώ , που 'κολλάει' στον χαρακτήρα του SportKa.Όλες αυτές οι διαδρομές είναι αγαπημένες μου Αποστόλη! Και πρόκειται βέβαια να τις τιμήσω δεόντως στο άμεσο μέλλον (ας πούμε, Αχλαδόκαμπο το βλέπω στις αρχές Μαρτίου).
.
Υ.Γ. Μία απο τις διαδρομές αυτές , αυτές που λέγαμε (!) , βρίσκεται στο Νομό Ιωαννίνων , είναι κομμάτι απο το πάλλαι ποτέ Ράλλυ Δωδώνης (άσφαλτος) .Είναι λοιπόν ευκαιρία να 'ασημώσουμε' (εδώ στην Παγουρία το έθιμο είναι να ρίχνουμε κέρματα μέσα στα καινούργια του-τού) το απόκτημά σου . ..............Ναι Αποστόλη, και εμείς το έχουμε αυτό το έθιμο. Πολύ βολικό, ειδικά στο στρώσιμο, που πληρώνεις και πολλά διόδια.
Όσο για την Τέλεια Διαδρομή, don’t tempt me!!!
Εντάξει, θα έρθω, θα έρθω!!! (το καλοκαιράκι όμως, να ασημώσουμε και το δικό σου!!! )
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Φίλε μου καλοτάξιδο, καλά χιλιόμετρα να κάνεις! Και προσοχή στις λακκούβες!!!!Ευχαριστώ! Αυτό για τις λακούβες ξαναπές το!
Τόσο καλό είναι; Γιατί με το που το είδα στην τηλεόραση μου θύμισε αρκετά το απλό Ka που δεν μου άρεσε και πολύ και μου φαινόταν κάπως ¨νωχελικό¨.
Πάντα μιλάω καλοπροαίρετα, χωρίς κανένα ίχνος ειρωνείας!
Φιλικά Θανάσης.Καταρχάς δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης.
Όταν λες ότι το είδες στην τηλεόραση, που εννοείς? Σε κάποια από τις εκπομπές (π.χ. Traction) που το είχαν παρουσιάσει παλιά?
Βασικά μοιάζει με ένα απλό Ka που έχει πάρει πολλά αναβολικά! Δεν είναι boy-racer αλλά τα επιπλέον «φουσκώματα» του δίνουν μια κάπως macho εμφάνιση. Θέμα γούστου βέβαια.
Το «νωχελικό» δεν το κατάλαβα, εννοείς όπως το έβλεπες να κινείται στην τηλεόραση? Πληροφοριακά, σχεδόν σε όλες τις ρεπρίζ είναι ταχύτερο από το Rallye 16V και, εννοείται, ταχύτερο από όλα τα αντίστοιχα σημερινά μικρά Gti (πηγή: μετρήσεις 4Τ και άλλων περιοδικών).
Πόσο Kaκό είναι το μικρό;