-
Όπως έγραψα και όταν ανέφερα το περιστατικό, είναι πολύ πιθανό ο γνωστός μου που του έτυχε το συγκεκριμένο πρόβλημα να μην είχε φορέσει καλά την 'κάλτσα'. Σημείωσα μονο το γεγονός επειδή αναφέρεται στα site των εταιρειών ότι η κάλτσα 'αυτοκεντράρεται', κάτι που, οπως καταλαβαίνω, σημαίνει ότι ακόμα και αν δεν την έχεις βάλει σωστά, αυτή έρχεται στα 'ισα' της: ε, αυτό μπορεί και να μην πολυ-ισχύει.
Τεσπα, είδα προχτές και αυτές. Δείχνουν ποιοτικές και έχουν το πλεονέκτημα του να περιέχουν και μεταλλικά στοιχεία στην υφανσή τους. Βασικά τους μειονέκτημα: η τιμή, φυσικά, στα 160 Εουρος.. -
Αυτές βλέπω οτι μπαίνουν πολύ εύκολα καθώς είναι ανοιχτές απο τη μία μεριά. Επίσης παρατηρώ οτι έχουν φορά κύλισης, άρα είναι μία αριστερή και μία δεξιά. Μάλλον αν τις βάλεις ανάποδα θα ανοίγει το velcro που τη συγκρατεί.
-
Δεν πρόσεξα το αν έχουν φορά κύλισης. Πάντως, η συγκεκριμένη εταιρεία βγάζει και αυτές που έχουν το πλεονέκτημα να μην φθείρουν τις ζάντες. Από τις καλύτερες, αλλά ακριβές λύσεις.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Σημείωσα μονο το γεγονός επειδή αναφέρεται στα site των εταιρειών ότι η κάλτσα 'αυτοκεντράρεται', κάτι που, οπως καταλαβαίνω, σημαίνει ότι ακόμα και αν δεν την έχεις βάλει σωστά, αυτή έρχεται στα 'ισα' της: ε, αυτό μπορεί και να μην πολυ-ισχύει.Το 'αυτοκεντράρισμα' ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι δεν τις έχεις βάλει με τρόπο που μπορεί να βγουν στην πορεία. Αν δηλαδή τις έχεις βάλει σωστά μεν, αλλά όχι και ολόισια.
-
Επειδη πρωτη φορα θα φορεσω αυτα τα 'πανια' στα λαστιχα μου μηπως ξερετε περι αξιοπιστιας ,σχισιματος δηλ και τυχον αλλα προβληματα εκτος του παραπανω?
Εχω τις Multi Grit Ιταλικες . -
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Τα weissock εμένα στα πρώτα 10 χλμ είχαν σκιστεί...
Εγώ έχω πανιά από το 2005 και έχω κάνει αρκετές διαδρομές με αυτά.
Αν φρενάρεις όμως πάνω σε πέτρα σίγουρα υπάρχει πρόβλημα, επίσης αν βαρεθείς να τα βγάλεις και οδηγείς σε άσφαλτο.Επειδή από τη λίγη έρευνα που έκανα στο νετ οι απόψεις συγκλίνουν με τη δικιά σου, καταλήγω στην εκδοχή των ελαττωματικών. Σε στεγνό δεν πάτησαν καθόλου και για πέτρα αμφιβάλω αφού το χιόνι ήταν πολύ...
Όταν δοκιμάσω τα καινούρια που θα μου δώσουν θα ενημερώσω...
Μπας και ήταν κινέζικα;
-
Oι 'κάλτσες' είναι γενικά ευαίσθητες. Εμένα μου άντεξαν περί τα 100 χλμ.
Δεν κάνουν για συστηματική χρήση, μόνον για περιστασιακή (οπότε αποτελούν καλή λύση, ιδίως για τροχούς με πολύ χαμηλοπρόφιλα λάστιχα).
Και βέβαια δεν μπορείς να τις βάζεις και βγάζεις συνεχώς, διενεργώντας ανά 1 χλμ αυτοψίες επί του οδοστρώματος, για το πόσο παχύ είναι το χιόνι/πάγος κλπ.
Και στην άσφαλτο με πολύ λεπτό στρώμα πάγου τις χρειάζεσαι, αλλά εκεί φθείρονται περισσότερο. -
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
Τα weissock εμένα στα πρώτα 10 χλμ είχαν σκιστεί...
Εγώ έχω πανιά από το 2005 και έχω κάνει αρκετές διαδρομές με αυτά.
Αν φρενάρεις όμως πάνω σε πέτρα σίγουρα υπάρχει πρόβλημα, επίσης αν βαρεθείς να τα βγάλεις και οδηγείς σε άσφαλτο.Επειδή από τη λίγη έρευνα που έκανα στο νετ οι απόψεις συγκλίνουν με τη δικιά σου, καταλήγω στην εκδοχή των ελαττωματικών. Σε στεγνό δεν πάτησαν καθόλου και για πέτρα αμφιβάλω αφού το χιόνι ήταν πολύ...
Όταν δοκιμάσω τα καινούρια που θα μου δώσουν θα ενημερώσω...
Μπας και ήταν κινέζικα;
Οι weissock ήταν και αν θυμάμαι ήταν Ιταλικές...
-
Αυτες που πηρα λενε πως μετα την διαδρομη πρεπει να αφαιρεθουν απο τους τροχους και αφου στεγνωσουν μετα να μπουν στην συσκευασια τους.Απαγορευεται να μεινουν φορεμενες .
Και θελουν και ενα πλυσιμο με καθαρο νερο. -
Εγώ ανεβηκα στο χιονοδρομικό, τις άφησα πάνω στο αμάξι και το απόγευμα που γύρισα στα μισά τις διαδρομής τις έβγαλα!
Πλύσιμο και σαν καινούργιες πίσω στη συσκευασία τους!
Μη το τσιγκουνεύεστε πάντως, ένα εξτρα ζευγάρι στο χώρο αποσκευών θα σας γλιτώσει σε περίπτωση που σκιστεί αυτό που φοράτε! Εγώ είχα τις autosock και ένα ζευγάρι weissock σε περίπτωση αναγκης! -
τί επιλογές έχω, μπαίνουν αλυσίδες ή πρέπει να βάλω αυτά τα πανιά;
-
Τι λάστιχα φοράς; Διαστάσεις εννοώ.
-
205/45/17
-
Χλωμό σε κόβω για αλυσίδα. Μάλλον για πανιά θα πας.
-
τί πανιά υπάρχουν κ τί να επιλέξω;
-
Διάφορες μάρκες. Η πρώτη διδάξασα (και νομίζω η πιο ακριβή) είναι η Autosock. Είχα αλλάξει 2 σετ στο Bora μέσα σε 3 χρόνια σχεδόν, μέχρι που πήγα στην ακόμα καλύτερη λύση του χιονολάστιχου.
Για την συμπεριφορά των πανιών στο χιόνι, κάνε μια αναζήτηση στο forum. Εγώ πάντως ήμουν ΠΑΡΑ πολύ ευχαριστημένος και από την απόδοση και από την διάρκεια ζωής τους.
-
εκτός της Autosock άλλες πιό προσιτές λύσεις?
-
WeissSock. Τις αγόρασα πέρσι, αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει, ακόμα. €50κάτι το σετ, αν θυμάμαι καλά.
Υπάρχουν και άλλες μάρκες αν το ψάξεις λίγο σε google και καταστήματα.
-
Με τα πανιά αυτά λοιπόν γίνεται δουλειά στα ανηφορικά κομμάτια; Η οι αλυσίδες κάνουν καλύτερη δουλειά; Πώς μπορώ να ξέρω εάν στο αμάξι μου μπαίνουν αλυσίδες ή όχι;
-
Εχω τις autosock, περσι που πηγα καιμακτσαλαν αναγκαστικα να τις βαλω σε αρκετα μεγαλη ανηφορα και ξεκινησα χωρις καν χειροφρενο κανουν τρομερη δουλεια. Το μονο προβλημα που ειχα ηταν οτι η μια εβγαινε συνεχεια και δε μπορω να καταλαβω το γιατι. Θα δουμε φετος (επαθε κατι ψιλοζημιες αλλα την εραψα)
Αντιολισθητικές Αλυσίδες