-
Άντε και του χρόνου παιδιά να είμαστε καλά!!! τέλος οι ελιές για φέτος!!!!
Σύνολο κάπου 1,5 τόνους λάδι βγάλαμε, με διαφορά η λιγότερη ποσότητα όλων των εποχών. Ελάχιστο θα πάει για πούλημα αφου θα πάρουν πολλοί... συγγενείς!!!!
Ποιότητα όμως...ΑΡΙΣΤΗ!!!!! Κάτι είναι κι αυτό!!! -
Καλοφαγωτο!
-
Εμείς παραδοσιακά από την παραγωγή των 2 τόνων παίρνουμε το μέριδιο μας 140 κιλά λάδι και 40 κιλα ελιές και τα υπόλοιπα και τις επιδοτήσεις τις κρατάει ο συγγενής που μας κάνει την 'δουλειά' μαζί με τις δικές του.
Φέτος κατά την κατά παραλαβή μεταξύ κρασιού και παστού και με τιμή 2.05 στην Μεσσηνία έπεσαν οι πρώτες μπαλωθιές.- Με τέτοια τιμή και με μείωση προς κατάργηση των επιδοτήσεων δεν βλέπω να σας το ξαναμαζεύω!!!
- Νάτη η κεραμίδα
Με βλέπω παραγωγό ή μισακές με αλβανούς που έχει γίνει must πλέον
-
Αν κάνεις 2 τόνους λάδι, το παίρνω μισακό εγώ.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αν κάνεις 2 τόνους λάδι, το παίρνω μισακό εγώ.ilias αν σου μείνει 1.8 τοννος λάδι 1800*2=3600 θα σταματήσει και η επιδότηση βγάλε και τα μεροκάματα για τους εγάτες θα βάλεις προσωπική εργασία σε δύσκολες συνθήκες για να σου μείνει κάνα 3,000.
Αξίζει? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
ilias αν σου μείνει 1.8 τοννος λάδι 1800*2=3600 θα σταματήσει και η επιδότηση βγάλε και τα μεροκάματα για τους εγάτες θα βάλεις προσωπική εργασία σε δύσκολες συνθήκες για να σου μείνει κάνα 3,000.
Αξίζει?-600ευρω για λιπασμα αν θελεις αναλυση ευχαριστως .
-300ευρω 2ραντισματα με χαλκο ισχυει το ιδιο
-150ευρω δηλητηριο
-400ευρω φρεζαρισματα
-120ευρω κλαδεμα καψιμο ....
Αν προσθεσεις στα 18οοkg 900 της μισοκαρπιας =2700 κανε την διαιρεση .
Ανακεφαλαιωνουμε
1350 χ2=2700-εξοδα (ανελαστικα) τι μας εμεινε .......... -
Δεν τη παλεύω με τίποτα. 2 τόνους λίπασμα έβαλα σήμερα μαζί με ένα εργάτη. Μου έφυγε η μαγκιά!!! Πονάει όλο μου το σώμα και όλα μου τα κόκκαλα!!! Αύριο θα είμαι άρρωστος ήδη νιώθω τη γνωστή αδυναμία πριν το κρύωμα!!! Ευτυχώς που είχα και το 'Μήτσο' και έμπαινα στα λιόφυτα κάργα φορτωμένος. Είναι κι αυτό μια άνεση στη δουλειά αυτή!!!!!
-
Προτείνω να μπείτε όλοι εδώ http://www.markogiannakis.gr και στο 'ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ' να στείλετε καποιο 'γλυκό' μνμ στον Υπουργό. Εγώ το έκανα ήδη.
-
Ναι, μια χαρά. Όλοι οι άλλοι υπουργοί κ υφυπουργοί μέχρι σήμερα ήσαν άψογοι, αυτός είναι ο κακός.
Τεσπα...Ο χρήστης cpp έγραψε:
ilias αν σου μείνει 1.8 τοννος λάδι 1800*2=3600 θα σταματήσει και η επιδότηση βγάλε και τα μεροκάματα για τους εγάτες θα βάλεις προσωπική εργασία σε δύσκολες συνθήκες για να σου μείνει κάνα 3,000.
Αξίζει?Αν αξίζει για έναν αγρότη να δουλέψει με την οικογένειά του 5 μέρες για 3.000 Ε;
Για μένα, ναι. Αν μπορούσα, θα το έκανα κι εγώ. -
Δέν ξέρω αν είναι το σωστό τόπικ, λογικά όσοι ασχολούνται και με κτηνοτροφία θα ξέρουν:
Πήρα ένα σάντουιτς και στα συστατικά έγραφε ένα ακαταλαβίστικο κατεβατό απο το οποίο συγκράτησα τα εξής: Μπιφτέκι βιομηχανικού τύπου αποτελούμενο απο Εδώδιμα Παραπροιόντα Σφαγής.
Τί είναι αυτό?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δέν ξέρω αν είναι το σωστό τόπικ, λογικά όσοι ασχολούνται και με κτηνοτροφία θα ξέρουν:Πήρα ένα σάντουιτς και στα συστατικά έγραφε ένα ακαταλαβίστικο κατεβατό απο το οποίο συγκράτησα τα εξής: Μπιφτέκι βιομηχανικού τύπου αποτελούμενο απο Εδώδιμα Παραπροιόντα Σφαγής.
Τί είναι αυτό?
Προφανώς ότι περισσέψει στο σφάξιμο αλέθεται και γίνεται κιμάς.
Μπλιαχ! -
Πήγαινε το ΣΚ στην έκθεση τροφίμων κ θα δεις. Θα είναι όλοι εκεί.
-
Ναι, μια χαρά. Όλοι οι άλλοι υπουργοί κ υφυπουργοί μέχρι σήμερα ήσαν άψογοι, αυτός είναι ο κακός.
Τεσπα...Αν κάνεις 2 τόνους λάδι, το παίρνω μισακό εγώ.
Αξίζει?Αν αξίζει για έναν αγρότη να δουλέψει με την οικογένειά του 5 μέρες για 3.000 Ε;
Για μένα, ναι. Αν μπορούσα, θα το έκανα κι εγώ.Καταρχήν, συμφωνω με το σχόλιο για τον Μαρκογιαννάκη.
...Κομμάτι δύσκολο βλέπω να βγεί 1,8 τόνοι λάδι σε 5 μέρες εκτός και αν υπάρχουν 2-3 συνεργεία με ανάλογα ραβδιστικά και...εργάτες. Σε νορμάλ κατάσταση θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον 10-15 μέρες για ένα συνεργείο με 4 άτομα. Αν όντως μιλάμε για 3600 ευρώ τότε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και άλλα κόστη. Είναι τα εργατικά, είναι το σκάψιμο του λιόφυτου, είναι τα κλαδέματα με το κάψιμο των κλαδιών και φυσικά είναι και τα λιπάσματα. 950 ευρώ κόστησαν τα δικά μου φέτος (+40 ευρώ το μεροκάματο του Ρουμάνου που πήρα μαζί μου να κουβαλάει). Βάλτε και άλλα μικροέξοδα καθημερινα καφέδες κρουασάν, μεσημεριανό φαγητο, καύσιμα 'αγρότη' και ραβδιστικού.
Τα έξοδα δεν είναι και τόσο αμελητέα!!! -
Έδωσα ένα λιοστάσι μισακό φέτος. Σε δυο μέρες, βγάλαμε 860 κιλά λάδι. Δούλευε μια οικογένεια: δυο αδέλφια, ο πατέρας τους κ η γυναίκα του ενός. Είχαν κ δυο εργάτες, των 25 Ε, που το μόνο που έκαναν ήταν να στρώνουν τις ελιές.
Εγώ κουβάλησα με τον 'αγρότη' δυο φορτία στο λιοτρίβι, να γλιτώσουμε το ποσοστό που κρατάνε για το κουβάλημα. Πήρα το 50%, περίπου 400 κιλά καθαρά. Αυτοί πήραν άλλα τόσα. Έχουν τους πελάτες τους, φέτος πουλάνε το λάδι 3 Ε το κιλό (55 Ε τον τενεκέ). Σε δυο μέρες πήραν 1.000 Ε καθαρά, 250 Ε ο καθένας. Δεν θα γίνουν πλούσιοι, αλλά γιατί να μην το κάνουν;ΥΓ1. Αν άφηναν απλά το λάδι στο λιοτρίβι θα έπαιρναν 800 Ε, από τα οποία θα τους έμεναν καθαρά κάπου 700. Πάνω από 85 Ε ημερομίσθιο, άσχημα είναι; Η εναλλακτική, πάντα, είναι το καφενείο.
ΥΓ2. Το κόστος της καλλιέργειας το ξέρω καλά! Αλλά επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη κι όχι τον 'μισακάτορα'. -
Tι μεγεθους 'τενεκες' ειναι αυτος που πωλειται 55Ε;
-
20 lt, 17 kg.
-
20 lt, 17 kg.Αυτοι παιρνουν δηλαδη 11€ για 4 lt
Εγω μετα αγοραζω εξτρα παρθενο ελαιολαδο ιδιωτικης ετικετας 17.ΧΧ €
ΟΚ εκανα τους λογαριασμους! -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
20 lt, 17 kg.
Αυτοι παιρνουν δηλαδη 11€ για 4 lt
ΟΚ εκανα τους λογαριασμους!Το έχω ξαναπεί: Όποιος κατοικεί δίπλα σε ελαιοπαραγωγούς κι αγοράζει λάδι από το ΣΜ, είναι άξιος της τύχης του.
-
20 lt, 17 kg.
Αυτοι παιρνουν δηλαδη 11€ για 4 lt
ΟΚ εκανα τους λογαριασμους!Το έχω ξαναπεί: Όποιος κατοικεί δίπλα σε ελαιοπαραγωγούς κι αγοράζει λάδι από το ΣΜ, είναι άξιος της τύχης του.
Μας εφεραν 10 κιλα φετινο λαδι απο τα Δολιανα με 3€ το κιλο.
Να αναφερω οτι δεν εχει καμια σχεση η γευση του με το τυποποιημενο ; -
Και η ελπίδα απ την Κρήτη
FORUM Αγροτων