-
0,46€ σήμερα πετρέλαιο θέρμανσης όταν πριν ένα δίμηνο περίπου με 0,79€ αν θυμάμαι καλά!
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
0,46€ σήμερα πετρέλαιο θέρμανσης όταν πριν ένα δίμηνο περίπου με 0,79€ αν θυμάμαι καλά!0,52 εδώ κάτω. 15 λεπτά φθηνότερα μ'εσα σε ένα μήνα!!!!! όχι ότι παραπονιέμαι βέβαια!!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Έβαλα κι εγω χθες πετρέλαιο για πρώτη φορά φέτος καύσιμα!!!
0.69 το λίτρο και έβαλα 300 ευρω!!!Άντε να δούμε πάλι φέτος!!
0,52 εδώ κάτω. 15 λεπτά φθηνότερα μ'εσα σε ένα μήνα!!!!! όχι ότι παραπονιέμαι βέβαια!!!
Ε, ένα παραπονάκι το έχεις... ...τα 435 λιτρα θα τα πλήρωνες σήμερα 226 ευρά δηλ -74 στην τσέπη.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Έβαλα κι εγω χθες πετρέλαιο για πρώτη φορά φέτος καύσιμα!!!
0.69 το λίτρο και έβαλα 300 ευρω!!!Άντε να δούμε πάλι φέτος!!
0,52 εδώ κάτω. 15 λεπτά φθηνότερα μ'εσα σε ένα μήνα!!!!! όχι ότι παραπονιέμαι βέβαια!!!
Ε, ένα παραπονάκι το έχεις... ...τα 435 λιτρα θα τα πλήρωνες σήμερα 226 ευρά δηλ -74 στην τσέπη.
Σωστό αυτό που λες αλλά σωστό και αυτο! Μεθαύριο θα βάλω άλλα 300 ευρώ και το ντεπόζιτο των 600 λίτρων θα ξεχειλισει και θα τρέχουν τα πετρέλαια για κανένα 20 λεπτο!!!
-
Και μια εκδοση απο εμενα που τωρα χρησιμοποιω πετρελαιο τρομαρα μου.
Εβαλα 184 γαλλονια προς 2,54 δολ το γαλλονι. 468 δολαριακια. Ακομα ποναει. Και θα ποναει ακομα περισσοτερο αν δεν εντεξει για 2 μηνες τουλαχιστον.
(μεταφραση σε ελληνικα δεδομενα γαλλονι 3,7 λιτρα/1,89 ευρω. Δηλαδη το λιτρο 51 ευρω-λεπτα.)
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Και μια εκδοση απο εμενα που τωρα χρησιμοποιω πετρελαιο τρομαρα μου.Εβαλα 184 γαλλονια προς 2,54 δολ το γαλλονι. 468 δολαριακια. Ακομα ποναει. Και θα ποναει ακομα περισσοτερο αν δεν εντεξει για 2 μηνες τουλαχιστον.
(μεταφραση σε ελληνικα δεδομενα γαλλονι 3,7 λιτρα/1,89 ευρω. Δηλαδη το λιτρο 51 ευρω-λεπτα.)
Νικος
Συμφέρει πιό καλά το ηλεκτρικό? Τί άλλες εναλλακτικές έχετε εκει για θέρμανση?
-
Γνωρίζουμε ποιος είναι ο συσχετισμός φυσικού αερίου-πετρελαίου αυτή τη στιγμή ;;
-
Εδώ:
Νομίζω ότι είναι 20% λιγότερο από το πετρέλαιο.
Πριν μερικά χρόνια ήταν 30% λιγότερο και σε 2-3 χρόνια θα απελευθερωθεί (σταδιακά) η τιμή του ΦΑ.Στις ΗΠΑ το ΦΑ είναι ακριβότερο από το πετρέλαιο, πληρώνεις την ευκολία και την καθαριότητα.
-
Στην Αττική το αέριο δεν έχει τόση διείσδυση στην αγορά όσο στην Θεσ/νίκη? Ρωτάω γιατί βλέπω να διαφημίζουν προσφορές στα τέλη σύνδεσης? Εδώ επάνω δεν είδα καμιά προσφορά.
-
Υπάρχει δέσμευση της ΔΕΠΑ ότι το αέριο δε θα ξεπεράσει σε τιμή το 80% της τιμής του ισοδύναμου πετρελαίου.
Στην πράξη το αέριο ακολουθεί την τιμή του πετρελαίου με καθυστέρηση ενός 6μήνου.
Αυτήν την περίοδο δηλαδή η τιμή του ίσως να είναι υψηλότερη του πετρελαίου, για τον τελικό καταναλωτή όμως πρέπει να ισχύει η δέσμευση της ΔΕΠΑ. -
To αεριο ειναι πανακριβο (ειδικα στην παρουσα συγκυρια) και υπολογιζεται με ληστρικο τροπο.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Σωστό αυτό που λες αλλά σωστό και αυτο! Μεθαύριο θα βάλω άλλα 300 ευρώ και το ντεπόζιτο των 600 λίτρων θα ξεχειλισει και θα τρέχουν τα πετρέλαια για κανένα 20 λεπτο!!!
Έτσι που το μετράνε, μην εκπλαγείς αν σου πει ο βυτιοφόρος 'Αφεντικό, χωράει λίγο ακόμα, να ρίξω;'.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Υπάρχει δέσμευση της ΔΕΠΑ ότι το αέριο δε θα ξεπεράσει σε τιμή το 80% της τιμής του ισοδύναμου πετρελαίου.
Στην πράξη το αέριο ακολουθεί την τιμή του πετρελαίου με καθυστέρηση ενός 6μήνου.
Αυτήν την περίοδο δηλαδή η τιμή του ίσως να είναι υψηλότερη του πετρελαίου, για τον τελικό καταναλωτή όμως πρέπει να ισχύει η δέσμευση της ΔΕΠΑ.Αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου και ρώτησα 'γι΄αυτη τη στιγμή'....Λογικά θα πρέπει τώρα να είναι ακριβότερο και μάλιστα κατα πολύ, απο το πετρέλαιο....Οπότε να αναμένουμε πτώση της τιμής του Φ.Α κατα τον Απρίλιο....(που θα έχει τελειώσει και το θέμα θέρμανση.... )
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Και μια εκδοση απο εμενα που τωρα χρησιμοποιω πετρελαιο τρομαρα μου.
Εβαλα 184 γαλλονια προς 2,54 δολ το γαλλονι. 468 δολαριακια. Ακομα ποναει. Και θα ποναει ακομα περισσοτερο αν δεν εντεξει για 2 μηνες τουλαχιστον.
Νικος
Συμφέρει πιό καλά το ηλεκτρικό? Τί άλλες εναλλακτικές έχετε εκει για θέρμανση?
Το ηλεκτρικο ουτε με σφαιρες. Τοπικα εχουμε πολυ ακριβο ηλεκτρικο. Παραδειγμα εχουμε ηλεκτρικο λογαριασμο καθε μηνα 160-180 Δολ(117-130 Ευρω) το χειμωνα και 200-230 δολ(146-168 Ευρω) το μηνα το καλοκαιρι. Αν η θεμανση ηταν ηλεκτρικη τοτε θα μας τρωγανε λαχανο. Η καλυτερη φαση ειναι να βαλω γεωθερμικο συστημα για θερμανση και ψηξη και φωτοβολταικα για ηλεκτρισμο. Το προβλημα ειναι το κοστος και η αποσβεση (εστω και με μεγαλες εκπτωσεις απο το πολιτεια/κρατος) και το γεγονος οτι δεν θα μεινω στο τωρινο σπιτι για παντα.
Νικος
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αυτήν την περίοδο δηλαδή η τιμή του ίσως να είναι υψηλότερη του πετρελαίου, για τον τελικό καταναλωτή όμως πρέπει να ισχύει η δέσμευση της ΔΕΠΑ.Αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου και ρώτησα 'γι΄αυτη τη στιγμή'....Λογικά θα πρέπει τώρα να είναι ακριβότερο και μάλιστα κατα πολύ, απο το πετρέλαιο....Οπότε να αναμένουμε πτώση της τιμής του Φ.Α κατα τον Απρίλιο....(που θα έχει τελειώσει και το θέμα θέρμανση.... )
Σοβαρά μιλάτε; Μετά από 6 μήνες θα μειωθεί η τιμή του αερίου;
Γ@ΜΩ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΣΑΣ, ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟΑΓΩΓΟ ΣΑΣ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΩ ΘΕΡΜΑΝΣΗ.
Φθηνότερα θα μου βγει με το αιρκοντίσιον. -
Aυτα τα correlation περι τιμής φυσικού αερίου και περι πετρελαίου μην τα πολυ πιστεύετε υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί παράγοντες που διαμορφώνουν τις τιμές!
Και ενώ στο πετρέλαιο μπορείς να ψάξεις στην αγορά για τιμή στο ΦΑ είσαι μονοπώλιο ΤΕΛΟΣ.
Επίσης έχετε δει τι γίνεται με τις τιμές ΦΑ στην Ευρώπη ότι αποφασίσει ο Πούτιν που έχει την στρόφιγγα -
Ελλάδα: Επάρκεια 15 ημερών σε φυσικό αέριο
Δεν υπάρχει ζήτημα με την τροφοδοσία της Ελλάδας σε φυσικό αέριο εφόσον η ρωσο-ουκρανική διαμάχη λήξει σε 10-15 ημέρες. Αυτό ανέφεραν χθες κύκλοι της ΔΕΠΑ σημειώνοντας πως το ελληνικό σύστημα φυσικού αερίου μπορεί να αντέξει για δύο περίπου εβδομάδες χωρίς να παραλαμβάνει αέριο από τη Ρωσία μέσω των βορείων συνόρων μας, δηλαδή των βουλγαρικών αγωγών.Και αυτό καθώς όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, μέρος από τα 9,5 περίπου εκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου που καταναλώνει ημερησίως η Ελλάδα, καλύπτεται πλέον τόσο από την Τουρκία (2 εκ. κ.μ.) δια μέσω του ελληνο-τουρκικού αγωγού, όσο και από την Αλγερία, σε υγροποιημένη μορφή (4 εκ. κ.μ.).
Αν ωστόσο η κρίση φτάσει στα άκρα, και υπάρξει πλήρης διακοπή της ροής ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη, τότε σαφώς και θα επηρεαστεί σοβαρά η τροφοδοσία της Ελλάδας, όπως και κάθε άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτέλεσμα πάντως της διένεξης είναι και το γεγονός ότι ενώ η ΔΕΠΑ είχε ζητήσει για σήμερα 6 εκατομμύρια κυβικά, θα παραλάβει τελικά μόνο 4 εκατομμύρια.
-
Ισχύει οτι για να συνδεθείς με το ΦΑ πρέπει να αφαιρέσεις τη δεξαμενή πετρελαίου απο το κτίριο? Αν είναι έτσι τότε χωρίς ΦΑ και χωρίς δυνατότητα ανεφοδιασμού με πετρέλαιο
-
Καλησπέρα,
Πριν 3 μέρες έβαλα στις Σέρρες 500Λ με 0,43€/Λ.....από τα 0,62 που έβαζα πέρυσι μειωμένα κατά 34% περίπου
-
.42 στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή...
Πετρελαιο Θερμανσης