-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
...τώρα βγαίνω στην πιάτσαΔελτίο παροχής υπηρεσιών σου ζητάνε κυρίως για ένα λόγο: Μπορούν να διακόψουν τη συνεργασία όποτε θελήσουν, δίχως αποζημίωση. Ή μπορεί ένα μήνα να δουλέψεις περισσότερο κ έναν άλλο λιγότερο κ να πληρωθείς ανάλογα, ενώ σαν μισθωτός αυτό (θεωρητικά) δεν γίνεται.
Πρέπει να υπολογίσεις: Έξοδα ασφαλιστικού φορέα (αφού θα τον πληρώνεις εσύ), Λογιστή (επίσης), εφορία (αυτή θα την πλήρωνες έτσι κι αλλιώς, αλλά σαν παρέχων υπηρεσία θα υφίστασαι κι εσύ ελέγχους, κλεισίματα χρήσεων, απόδοση ΦΠΑ & ΦΜΥ). Αρμόδιος να σε κατατοπίσει είναι ένας Λογιστής. Βρες κάποιον κ ρώτα, που αν τελικά το κάνεις θα τον χρησιμοποιήσεις κ σαν Λογιστή σου. Ταπεινή μου υπόδειξη, να είναι καλός.
Μια χαρά τρόπος συνεργασίας είναι, δεν είναι απαραίτητα 'κόλπο'! 'Ετσι δουλεύουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες σήμερα - και οι καλοί απ' αυτούς πληρώνονται **πολύ **καλύτερα απ' όσο θα πληρώνονταν σαν μισθωτοί. -
βασικά έψαχνε για μλκ, ήταν ένας πολιτικός μηχανικός 50+, μου λέει δε σου βάζω ΙΚΑ, θα έχεις κάτι με μπλοκ μου έλεγε , αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, μου λέει εγώ δε μπλέκω με ΙΚΑ. μετά μου λεγε κατι με Πολωνούς εργάτες που θέλουν λέει 20 ημερομίσθια το μήνα και τους τα βάζει από δω και από κει. KAI μετά σου λέει εργοδότης ΜΛΚΣ
φέυγω παδιά πάω για μάθημα- Αν δεν έχεις καμία εμπειρία, είσαι πολύ τυχερός αν σου κάτσει δουλειά από την πρώτη συνέντευξη, έστω και part time. Ανταγωνισμός σου είναι κάμποσοι άνεργοι μηχανικοί από ΑΕΙ, αρκετοί από αυτούς με κάποια εμπειρία που είναι πρόθυμοι να δουλέψουν αρχικά με λιγότερο από 1000Ε για να 'φτιάξουν' το βιογραφικό τους και εν τέλει να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.
- Λες ότι φεύγεις και πας για μάθημα. Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι και η πρώτη σου δουλειά είναι μάθημα, ή πιστεύεις ότι είσαι έτοιμος να διδάξεις;
- Αν μετά τη συνέντευξη θεωρείς (και το γράφεις και σε forum) ότι ο πιθανός γερο-εργοδότης σου είναι 'ΜΛΚΣ' να μην πας καθόλου. Θα σκοτωθείτε σε χρόνο dt και κανένας δεν θα μάθει ποτέ τι έφταιξε.
Φιλικά
A.R.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μια χαρά τρόπος συνεργασίας είναι, δεν είναι απαραίτητα 'κόλπο'! 'Ετσι δουλεύουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες σήμερα - και οι καλοί απ' αυτούς πληρώνονται **πολύ **καλύτερα απ' όσο θα πληρώνονταν σαν μισθωτοί.Ω, ναι!
-
angel rabbit
Ειρωνικά το λες; Αν ναι, γιατί; -
Η ΑΠΥ, κοινώς μπλοκάκι, συμφέρει όταν η αμοιβή είναι απο ένα ποσό και πάνω. Αν το μόνο έσοδο είναι πχ 400ε το μήνα δεν συμφέρει καθώς ο ΟΑΕΕ είναι 200+ε/μήνα (βέβαια αποκτάς εμπειρία και συντάξιμα).
Η διακοπή της συνεργασίας με μπλοκάκι χωρίς αποζημίωση, δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Αν υπάρχει σχέση εξαρτημένης εργασίας, το μπλοκάκι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
Σε μια σύμβαση με μπλοκάκι θα πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του ότι δεν υπάρχουν τα πάσης φύσεως επιδόματα, άδειες κλπ και να την προσαρμόσει ανάλογα.
Στην ΑΠΥ η ονομαστική αμοιβή επιβαρύνεται με ΦΠΑ, άρα καταβάλεται απο τον εργοδότη και αποδίδεται απο τον επαγγελματία και γίνεται κράτηση για φόρο εισοδήματος ο οποίος αποδίδεται απο τον εργοδότη και αν το συνολικό ετήσιο ποσο της αμοιβής είναι ίσο ή μικρότερο απο το αφορολόγητο, επιστρέφεται στο σύνολό του ή αναλογικά αν είναι μεγαλύτερο, στον επαγγελματία.
Οι παρουσίες στη σχολή σου είναι υποχρεωτικές; Τι θα κάνεις αν χρειαστεί (που θα) να μείνεις περισσότερη ώρα στη δουλειά σου;
Λάβε σoβορά υπόψη σου και όσα λέει ο A.R.
-
angel rabbit
Ειρωνικά το λες; Αν ναι, γιατί;Καθόλου ειρωνικά. Συμφωνώ απόλυτα και έχω δεκάδες παραδείγματα.
Απλά δεν μου πήγε να γράψω +1 ή +1000 κλπ -
πόσα να ζητήσω για part-time για μηχανικό ΤΕΙ?
Εργοδηγός part-time;Σε βλέπω για full time,οποτε μην ντραπείς να ζητήσεις...ενα λογικο ποσό!
βασικά έψαχνε για μλκ, ήταν ένας πολιτικός μηχανικός 50+, μου λέει δε σου βάζω ΙΚΑ, θα έχεις κάτι με μπλοκ μου έλεγε , αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, μου λέει εγώ δε μπλέκω με ΙΚΑ. μετά μου λεγε κατι με Πολωνούς εργάτες που θέλουν λέει 20 ημερομίσθια το μήνα και τους τα βάζει από δω και από κει. KAI μετά σου λέει εργοδότης ΜΛΚΣ
φέυγω παδιά πάω για μάθημαΕκανες την καλυτερη επιλογη . Το μονο που θα κερδιζες , θα ηταν ενα γερο στραπατσαρισμα
-
angel rabbit
Ειρωνικά το λες; Αν ναι, γιατί;δεν είναι ακριβώς είρωνας, ούτε ΔΥ ούτε ΙΥ είναι αφεντικό περαστικά
-
angel rabbit
Ειρωνικά το λες; Αν ναι, γιατί;δεν είναι ακριβώς είρωνας, ούτε ΔΥ ούτε ΙΥ είναι αφεντικό περαστικά
Εγώ Γιάννη Πόλο προσπάθησα να σου πω με την καλύτερη διάθεση αλλά χωρίς σάλια τι πιθανόν κάνεις λάθος στην πρώτη (?) σου συνέντευξη, επειδή συμβαίνει να έχω κάνει πάρα πολλές συνεντεύξεις και από τις δύο πλευρές του τοίχου, μισές από αυτές με μηχανικούς (που υπέθεσα ότι είναι το πεδίο που σε ενδιαφέρει). Εχω υπάρξει χαμηλόμισθος υπάλληλος, υψηλόμισθος υπάλληλος, αφεντικό και ελεύθερος επαγγελματίας με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Υποπτεύομαι ότι έχω περίπου τα διπλά σου χρόνια. Ίσως με θεωρείς και γερο-ΜΛΚΣ, όπως γράφεις. Βάλε όσα emoticons θέλεις και καλή τύχη. Το εννοώ.
-
Ο χρήστης AFONOS έγραψε:
Τέστ σε 4 πόλεις
Τι πληρώνουν για φαγητό και ποτό οι ΕυρωπαίοιΕνα μικρό ρεπορτάζ που έγινε επιτόπου σε Λονδίνο, Μπορντό (Γαλλία), Γάνδη (Φλάνδρα/Βέλγιο), Λέιντεν (Ολλανδία) αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η χώρα μας είναι από τις πιο ακριβές στην Ευρώπη. Το φρέσκο γάλα στοιχίζει στο Λονδίνο 0,80-1,30 ευρώ το λίτρο. Στο Μπορντό από 0,43 έως 1 ευρώ, στη Γάνδη 0,80-1,20 και στο Λέιντεν 0,65-1,15 ευρώ. Στη χώρα μας κοστίζει κατά μέσο όρο 1,40 ευρώ.
Για ένα καπουτσίνο θα πληρώσει κανείς στο Λονδίνο (φωτογραφία) από 1,80 έως 2,60 ευρώ, στη γαλλική πόλη από 1,50 έως 2,50, στη φλαμανδική από 1,20 έως 2,50, ενώ στην Ολλανδία, οπουδήποτε, με 1-2 ευρώ απολαμβάνει κανείς τον καφέ au lait.
Μια πίντα σε μια λονδρέζικη παμπ κοστίζει 2,2 έως 3,5 ευρώ, ενώ στο Μπορντό (φωτογραφία πάνω) ένα ποτήρι απ τα φημισμένα κρασιά της περιοχής σ' ένα μπαρ 1,50-4 ευρώ. Για μία μπίρα οι Βέλγοι, πληρώνουν σε μια μπρασερί 1,80-3,50 ευρώ, όσο και η Ολλανδοί σ' ένα μπαρ.
Στη μουσουλμανική γειτονιά του Α. Λονδίνου, ένα γεύμα στο καλύτερο κάρι εστιατόριο του Bricklane κοστίζει 13 ευρώ. Στο Μπορντό μια χορταστική γεύση γαλλικής κουζίνας μπορεί να πάρει κανείς με 15 ευρώ περίπου. Το γεύμα σ' ένα εστιατόριο στη Γάνδη (φωτογραφία) θα στοιχίσει περίπου 18 ευρώ, όσο και στην Ολλανδία.
Ν. Κουρηδάκης
Φοβερά παραπλανητικό το αρθρό, ειδικά το σημείο που έχω κανει quote
-
Pathos
συμφωνώ απόλυτα.Για το 'φτηνό Λονδίνο' γράφει απλά χαζομάρες.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Pathos
συμφωνώ απόλυτα.Για το 'φτηνό Λονδίνο' γράφει απλά χαζομάρες.
+1, το 'φτηνό Λονδίνο' είναι σαν το 'Αλβανός τουρίστας'.
-
Ερωτηση SOS:
Μου ηρθε το ΕΤΑΚ
α) Εστω επαγγελματικο ακινητο με δυο επικαρπωτες (απο 50%) και εναν με ψιλη κυριοτητα (100%). Θα πληρωσουν ΚΑΙ οι τρεις;
β) Εστω 1η κατοικια με αντιστοιχες σχεσεις. Θα πληρωσουν ΚΑΙ οι 3;
Γι' αυτο καταργησανε το ΦΜΑΠ τα λαμογια; Τετοια αναδιανομη πλουτου υπερ των κατεχοντων δεν ξαναγινε τα τελευταια 60 χρονια Θα τους καψω τη ΔΟΥ αυριο πρωι-πρωι -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ερωτηση SOS:
Μου ηρθε το ΕΤΑΚ
α) Εστω επαγγελματικο ακινητο με δυο επικαρπωτες (απο 50%) και εναν με ψιλη κυριοτητα (100%). Θα πληρωσουν ΚΑΙ οι τρεις;Ναι, για τα ποσοστά που αναλογούν σε κάθε ιδιοκτησία.
Γι' αυτο καταργησανε το ΦΜΑΠ τα λαμογια; Τετοια αναδιανομη πλουτου υπερ των κατεχοντων δεν ξαναγινε τα τελευταια 60 χρονια Θα τους καψω τη ΔΟΥ αυριο πρωι-πρωιΌχι, και με βάση τα [1] και [2] θα πρέπει να γίνουν υπεύθυνες δηλώσεις στη ΔΟΥ για να μην βεβαιωθεί ο αντίστοιχος φόρος.
Κράτα και μια μολοτωφ μαζί για να είσαι στο κλίμα των ημερών
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Θα τους καψω τη ΔΟΥ αυριο πρωι-πρωιΣε μένα δεν ήρθε ακόμη το ΕΤΑΚ. Όταν έρθει θα σου πω αν είναι μεγαλύτερο από το ΦΜΑΠ που πλήρωνα μέχρι τώρα και ΑΝ ΕΙΝΑΙ, να πάμε να κάψουμε μαζί την ΔΟΥ.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ερωτηση SOS:
Μου ηρθε το ΕΤΑΚ
α) Εστω επαγγελματικο ακινητο με δυο επικαρπωτες (απο 50%) και εναν με ψιλη κυριοτητα (100%). Θα πληρωσουν ΚΑΙ οι τρεις;Ναι, για τα ποσοστά που αναλογούν σε κάθε ιδιοκτησία.
Γι' αυτο καταργησανε το ΦΜΑΠ τα λαμογια; Τετοια αναδιανομη πλουτου υπερ των κατεχοντων δεν ξαναγινε τα τελευταια 60 χρονια Θα τους καψω τη ΔΟΥ αυριο πρωι-πρωιΌχι, και με βάση τα [1] και [2] θα πρέπει να γίνουν υπεύθυνες δηλώσεις στη ΔΟΥ για να μην βεβαιωθεί ο αντίστοιχος φόρος.
Κράτα και μια μολοτωφ μαζί για να είσαι στο κλίμα των ημερών
thanx
Να ρωτησω και κατι διευκρινιστικο;- Τα σημειωματα που στειλανε ειναι τα οριστικα ή ισχυει κατι που ακουσα οτι τα αγνοουμε και τα πληρωνουμε ολα μαζι το 2009;
- Στα σημειωματα που αφορουν το επαγγελματικο ακινητο εχουν υπολογισει τα ποσοστα ή χρεωσανε και στους 3 τα ιδια κι οποιον παρει ο χαρος;
ΥΓ Μα με μολοτοφ λεω να την καψω...(και μαζι την τοπικη eurobank που με χρεωσε €40 για πιστωτικη, και καλα, 'δωρεαν για παντα' ) Που λεφτα για εκρηκτικα...
ΥΓ2 Το θεμα ειναι οτι εγω δεν πληρωνα ΦΜΑΠ... Τωρα ομως θα κληθω να πληρωσω ΕΤΑΚ... Ετσι-ετσι, ξερουν αυτοι... -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
... Τετοια αναδιανομη πλουτου υπερ των κατεχοντων δεν ξαναγινε τα τελευταια 60 χρονια ...Αυτά τα λέμε όταν δεν βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας.
Επίσης όταν χρησιμοποιούμε την κομματική μας ταυτότητα σαν φίλτρο. -
Κατσε ρε Ηλια τι μου λες τωρα;
Τα πραγματα ειναι απλα: μεχρι τωρα ειχες ενα μαγαζακι και δεν πληρωνες τιποτα. Απο χτες εχεις ενα μαγαζακι (και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ) και πληρωνεις. Ο αντιστοιχος μεγαλοιδιοκτητης απολαμβανει αντιστοιχα γενναιας εκπτωσης Αν αυτο δεν ειναι αναδιανομη πλουτου τοτε τι ειναι;;;;;;;;;; -
'κίνητρα σε υγιείς επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, κάτω απ το φόβο φυγής τους σε βαλκανικές χώρες'
έτσι το λένε οι κυβερνώντες
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
ΥΓ Μα με μολοτοφ λεω να την καψω...(και μαζι την τοπικη eurobank που με χρεωσε €40 για πιστωτικη, και καλα, 'δωρεαν για παντα' ) Που λεφτα για εκρηκτικα...Η eurobank εμένα μου έβγαλε και μου έστειλε πιστωτική χωρίς να έχω συνεργαστεί ποτέ μαζί τους, χωρίς να τους έχω δώσει ποτέ τα στοιχεία μου και χωρίς να έχω υπογράψει το παραμικρό. Οι όροι χρήσης της κάρτας συμπυκνωμένοι σε μια σελίδα Α4 με γράμματα ψείρες που θέλω μεγενθυντικό φακό για να διαβάσω (φυσικά, αφού σκοπός είναι να μην τα διαβάσουμε προτού βάλουμε την κάρτα στο μηχάνημα, το οποίο σημαίνει κι αυτόματη αποδοχή των όρων - όχι να σώσουμε το περιβάλλον ξοδεύοντας λιγότερο χαρτί!).
Καλά, αν το λέει ότι είναι δωρεάν για πάντα, πώς σε χρέωσαν? Πάνε και πες τους ότι δεν τα πληρώνεις και να την κόψουν αμέσως γιατί έχει κι αλλού πορτοκαλιές που είναι πραγματικά δωρεάν. Εμένα τα ίδια πήγε να μου κάνει η Aspis (της οποίας η κάρτα ήταν 'δώρο' από κάποιο οικογενειακό γνωστό σε υψηλή θέση - μπούρδες!) και τον πρώτο χρόνο ήταν όντως χωρίς συνδρομή, μετά όμως επιχείρησαν να με χρεώσουν. Τους είπα ή κόβουν τη συνδρομή ή κόβουν την κάρτα, πάντως δεν πρόκειται να πληρώσω για κάτι που μου έκαναν 'δώρο' και την έκαναν πραγματικά 'δωρεάν'. Βασικά ρίχνουν άδεια να πιάσουν γεμάτα, αν δεν το ξέρεις ότι αν επιμείνεις στην κάνουν δωρεάν τους πληρώνεις....
Μηνιαίο εισόδημα: 2008