-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Asimov
Ε πες το, μη με σκας
Δεν κατάλαβες : αυτό ήταν η κατ'εμέ υπογραφή της προπαρατεθείσας παρ'εμού φράσης
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Θέληση να βρεις φράγκα π.χ.?
να τα έχεις χωρίς να χρειαστεί να το θελήσεις
Αυτο το κάνει το Φάντασμα των Περασμένων Χ/νων ή των Μελλοντικών?!?!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Asimov
Ε πες το, μη με σκας
Δεν κατάλαβες : αυτό ήταν η κατ'εμέ υπογραφή της προπαρατεθείσας παρ'εμού φράσης
Εεεεετσι
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Θέληση να βρεις φράγκα π.χ.?
να τα έχεις χωρίς να χρειαστεί να το θελήσεις
Αυτο το κάνει το Φάντασμα των Περασμένων Χ/νων ή των Μελλοντικών?!?!
δεν ξέρω τι κάνουν τα δικά σου, αλλά τα μλκσμένα τα δικά μου όποτε περνάνε μου τα σηκώνουν κανονικά
Για να δούμε, φέτος που τους έκαψαν το δέντρο μπορεί να τσαντίστηκαν και να μην περάσουν -
Το κοστος επιβιωσης στην επαρχια ειναι γενικα χαμηλοτερο και για εναν ακομα λογο: μην ξεχνατε οτι αυτοι που ζουν σε χωρια σπανιως θα αγορασουν προϊοντα που εμεις στην πολη αγοραζουμε, οπως τα περισσοτερα απ'τα τροφιμα.
Βεβαια στο θεμα 3βαθμια/2βαθμια παιρνεις οντως τον πουλο ελλειψει τοσο σχολων οσο και ικανοτητας προετοιμασιας αλλα και εναλλακτικων, δηλαδη σχολες ΟΑΕΔ - ΤΕΣ - ΤΕΛ/ΕΠΑΛ ή οπως λεγονται τωρα τελοσπαντων. Απ'αυτο το τελευταιο εξαιρουνται φυσικα οι μεγαλες επαρχιακες που εχουν τοσο οργανωμενα ΑΕΙ οσο και επαγγελματικες σχολες.
Εγω παντως δεν θα μπορουσα να ζησω σε χωριο με την καμια. και νομιζω εχω αρκετη δοση μαζοχισμου και αυτοσαρκασμου. Αυτο ομως ειναι too much. Ηδη στη Ν.Σμυρνη προτιμω να αποφευγω να βγαινω, δεν αντεχω τους γνωστους. Θα προτιμουσα να μενω σε στυλ ουρανοξυστη στη Ν.Υορκη στον 76ο οροφο να μην ξερω κανενα στη γειτονια μου και ας μην μπορω να ανοιξω τον λαμπατο ενισχυτη μου . Γιατι ολες οι σχεσεις (οι αληθινες κυριως αλλα τις περισσοτερες φορες και οι ιντερνετικες ) οδηγουνται καποτε σ'ενα τελμα και δεν εχουν να ανακαλυψουν κατι καινουργιο και τοτε πρεπει να εχεις τη δυνατοτητα να τις διαλυσεις. Στα χωρια αυτο ειναι αδυνατο, εισαι καταδικασμενος να μιλας με τα ιδια ατομα, και αυτο οδηγει μοιραια σε groupthink.Εξ αλλου ειμαι αριστοτελικος: 'ο ανθρωπος εφτιαξε την πολη γιατι ο σκοπος του και ο προορισμος του ειναι να ζει στην πολη, η οποια ειναι ανωτερη απ'το χωριο'
Δεν ειναι οτι ειμαι σνομπ απεναντι στα χωρια. Απλα δεν ειμαι ικανος να ζησω μια τετοια ζωη.
-
δε χρειαζεται να μενεις στο κεντρο του χωριου και να σε βλεπουν ολοι. Φτιαχνεις ενα σπιτι 3χλμ μακρια, θα εισαι μονος σου, και θα παιζεις τον 20000W ενισχυτη σου στο φουλ
-
Υπάρχουν και χωριά που προσφέρουν πανεύκολη πρόσβαση στην πόλη. Παίρνεις τα καλύτερα και των δύο κόσμων!
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Κι όμως. Από την παρέα μου (μετρώντας πρόχειρα) ξέρω 6 άτομα που κατέβηκαν κάτω. Μια κοπέλα στο Ηράκλειο, ένα ζευγάρι κοντά στο Ρέθυμνο και τρεις φίλοι μου στο χωριό.Σημειωτέον, κανείς τους δεν είχε γεννηθεί στην επαρχία, όλοι τους γεννημένοι/μεγαλωμένοι Αθήνα.
Mόνο Κρητικούς ξέρω που να το έχουν κάνει αυτό. Γεννημένοι δηλαδή στην Αθήνα να κατέβουν Κρήτη.
Συγκεκριμένα έχω συμφοιτήτρια Αθηναία, που αποφάσισε να κατέβει στο χωριό της (δηλ. των γονιών της) στο Ρέθυμνο και να ζήσει εκεί. Σε λίγο καιρό θα πρέπει να ξεκινάει και ειδικότητα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου!Από την άλλη βέβαια είναι περισσότερα τα άτομα από επαρχία που ερχόμενα Αθήνα βασικά ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους και δεν έχουν καμία διάθεση να επιστρέψουν παρά το ότι μεγάλωσαν εκεί.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Κι όμως. Από την παρέα μου (μετρώντας πρόχειρα) ξέρω 6 άτομα που κατέβηκαν κάτω. Μια κοπέλα στο Ηράκλειο, ένα ζευγάρι κοντά στο Ρέθυμνο και τρεις φίλοι μου στο χωριό.
Σημειωτέον, κανείς τους δεν είχε γεννηθεί στην επαρχία, όλοι τους γεννημένοι/μεγαλωμένοι Αθήνα.
Mόνο Κρητικούς ξέρω που να το έχουν κάνει αυτό. Γεννημένοι δηλαδή στην Αθήνα να κατέβουν Κρήτη.
Συγκεκριμένα έχω συμφοιτήτρια Αθηναία, που αποφάσισε να κατέβει στο χωριό της στο Ρέθυμνο και να ζήσει εκεί. Σε λίγο καιρό θα πρέπει να ξεκινάει και ειδικότητα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου!Από την άλλη βέβαια είναι περισσότερα τα άτομα από επαρχία που ερχόμενα Αθήνα βασικά ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους και δεν έχουν καμία διάθεση να επιστρέψουν παρά το ότι μεγάλωσαν εκεί.
Ρωτήστε και το HF
Αν μπει θα σας γράψει κάνα εξάψαλμο για τα 'καλά' της ελληνικής επαρχίας, αν και νομίζω ότι το έχει ήδη κάνει ουκ ολίγες φορές : ορκισμένος εχθρός της -
Η μετακίνηση, βέβαια, είναι πιο εύκολη για ανθρώπους με επαγγέλματα όπως γιατροί, νοσοκόμοι, δημόσιοι υπάλληλοι, τραπεζικοί κλπ.
Για επαγγελματίες όπως πωλητές κλπ δεν παίζει μετακίνηση με τίποτα. Κυρίως λόγω παντελούς έλλειψης αντικειμένου αλλά και γνώσης της τοπικής αγοράς. -
Περιμένω πάντως πως και πως τη μέρα εκείνη που θα έρθουν τα πράματα έτσι ώστε να μπορέσω να επιστρέψω κάτω.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Περιμένω πάντως πως και πως τη μέρα εκείνη που θα έρθουν τα πράματα έτσι ώστε να μπορέσω να επιστρέψω κάτω.Έκανα υπολογισμούς για να ανοίξω μαγαζί με εργαλεία στην Κύμη.
Ενοίκια--> Με έσκιζαν στεγνά αφού ήμουν ξένος. ΚΑΙ δεν ήξερα τους ιδιοκτήτες για να προφυλαχθώ από τζαναμπέτες. Αλλά το ξεπερνάμε αυτό
Αγορά--> Ένα μαγαζί υπάρχει μόνο. Άρα λογικά θα έπιανε. Έλα όμως που έχει ανοίξει ακόμα ένα και δεν δουλεύει τόσο πολύ! Άρα κάτι τρέχει. Είτε με τον δεύτερο μαγαζάτορα (ντόπιος) είτε με καλές επαφές του πρώτου. Ρισκάρεις?Το κοστολόγιο έλεγε ότι ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ να βγάλω λεφτά μετά από 3 χρόνια. Καθόλου άσχημα. Μόνο που οι παράμετροι με υψηλό δείκτη αβεβαιότητας ήταν το 70% του budget!
Τα παράτησα...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Είσαι καλά ή πήραν πάλι φωτιά οι 'φυτείες' ρε?Αφού έχουμε πει ρε, εμείς εδώ κάτω είμαστε σαν τον Οβελίξ του Αστερίξ: Η επήρεια είναι μόνιμη.
Η αστυφιλία αφορούσε μετακίνηση προς πόλεις με αυξανόμενη οικονομική δραστηριότητα. Η ανασφάλεια οδηγούσε τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα χωριά τους. Συμβαίνει τώρα κάτι τέτοιο στην επαρχία?
Γιατί, συμβαίνει στις πόλεις κ δεν το βλέπω; Τουλάχιστον στην επαρχία η επιβίωση είναι βέβαιη.
Αλλά τι λέω ... εδώ έμεναν στην Αθήνα κ πέθαιναν από την πείνα στην κατοχή κ δεν πήγαιναν σε κάνα χωριό να μαζεύουν χόρτα για να ζήσουν, οι Έλληνες...
2.000.000 αλλοδαποί ζουν στην Ελλάδα και δουλεύοντας σαν εργάτες μεγαλώνουν παιδιά, έχουν αυτοκίνητα, νοικιάζουν σπίτια, αγοράζουν σπίτια κ περιουσίες, φτιάχνουν σπίτια στην πατρίδα τους. Και οι ιθαγενείς μιλάνε για ανεργία και γενιές των ΧΧΧ ευρώ.
Σταματήστε να μεγαλώνετε τα παιδιά σας με την ελπίδα να γίνουν καλοπληρωμένοι υπάλληλοι που να μην δουλεύουν, ρε. Αυτό είναι ούτως ή άλλως κακό, δεν θα γίνει ποτέ για τους περισσότερους και ισοδυναμεί με ευνουχισμό. -
Νικο, ετοιμαζονται 'κανονια' στο χωρο (μας) μεσα στους επομενους 2-6 μηνες αν δεν αλλαξουν ριζικα τα δεδομενα (που δε το βλεπω).
και τα νεα που μαθαινω απο γυρω-γυρω δεν ειναι καθολου αισιοδοξα.αρα και το να ειναι απλα καποιος υπαλληλος εδω ειναι ρισκο πλεον.
μηπως να ψαξεις σε αλλο μερος ή αλλου ειδους μαγαζι? Η γυναικα σου ντοπια δεν ειναι? Βαλτην μπροστα!
-
Ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!
Στις πόλεις ακόμα μπορείς να βρεις κάποια δουλειά. Και, ακόμα, εκεί έχεις όλα όσα σου είναι οικεία και σου προσφέρουν κάποια αίσθηση ασφάλειας!
Περίμενε λίγο. Θα γυρίσει η τάση.
Αλλά, βέβαια, στην Κατοχή, ο κόσμος πήγαινε στην επαρχία για να αγοράσει λάδι και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, και τους έπαιρναν το σπίτι για ένα ντενεκέ. Μην το ξεχνάμε...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Νικο, ετοιμαζονται 'κανονια' στο χωρο (μας) μεσα στους επομενους 2-6 μηνες αν δεν αλλαξουν ριζικα τα δεδομενα (που δε το βλεπω).
και τα νεα που μαθαινω απο γυρω-γυρω δεν ειναι καθολου αισιοδοξα.αρα και το να ειναι απλα καποιος υπαλληλος εδω ειναι ρισκο πλεον.
μηπως να ψαξεις σε αλλο μερος ή αλλου ειδους μαγαζι? Η γυναικα σου ντοπια δεν ειναι? Βαλτην μπροστα!
Το ξέρω, Σπύρο. Και προετοιμάζομαι αναλόγως (σκάβω βαθύ λαγούμι να μπω μέσα δηλαδή)!!
Θα δούμε. Ευτυχώς τα παιδιά μου είναι μεγάλα πιά και δεν εξαρτώνται απόλυτα από εμένα.
Η γυναίκα μου?!?! Αστα! Εκείνη ούτε που είχε πάει μέχρι να με γνωρίσει. Τσιμεντόπαιδο βέρο!!!
Εγώ την τραβολογάω να έρχεται. Αλλιώς πάω μόνος μου! Αν εγώ ξέρω 10 ανθρώπους εκεί, εκείνη έχει γνωρίσει τους 2 από αυτούς τους 10!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αλλά, βέβαια, στην Κατοχή, ο κόσμος πήγαινε στην επαρχία για να αγοράσει λάδι και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, και τους έπαιρναν το σπίτι για ένα ντενεκέ. Μην το ξεχνάμε...ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΟΣΗ ΩΡΑ: ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΗΞΕΡΕ, ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΧΙ. ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΛΑΔΙ, ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΣΕΣ ΠΕΤΡΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Κ ΧΤΥΠΟΥΣΕΣ ΨΑΡΙ Κ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΗΣΑΝ ΓΕΜΑΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΑΝΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ.
Άκουσες, ή να τα φωνάξω δυνατότερα την επόμενη φορά; -
- 'Από που είσαι;'
- 'Από το χωριό της γυναίκας μου'
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αλλά, βέβαια, στην Κατοχή, ο κόσμος πήγαινε στην επαρχία για να αγοράσει λάδι και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, και τους έπαιρναν το σπίτι για ένα ντενεκέ. Μην το ξεχνάμε...
ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΟΣΗ ΩΡΑ: ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΗΞΕΡΕ, ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΧΙ. ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΛΑΔΙ, ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΣΕΣ ΠΕΤΡΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Κ ΧΤΥΠΟΥΣΕΣ ΨΑΡΙ Κ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΗΣΑΝ ΓΕΜΑΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΑΝΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ.
Άκουσες, ή να τα φωνάξω δυνατότερα την επόμενη φορά;Το κατάλαβα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!
Εσύ κατάλαβες ότι '..Στις πόλεις ακόμα μπορείς να βρεις κάποια δουλειά. Και, ακόμα, εκεί έχεις όλα όσα σου είναι οικεία και σου προσφέρουν κάποια αίσθηση ασφάλειας!
Περίμενε λίγο. Θα γυρίσει η τάση...' όπως σου έγραψα ή τα βλέπεις πάλι τριπλάααα!!!
-
Ξέρεις, έχω ζήσει 5 χρόνια (17,5 - 23 ετών) σε πόλη, μάλιστα μεγαλύτερη και καλύτερη (απ' όλες τις απόψεις) από την Αθήνα. Και θα μπορούσα να ζήσω σε μεγαλούπολη - σφαίρα, απ' όπου θα ήταν αδύνατον να βγει κανείς λόγω μόλυνσης κ θα τρεφόμασταν όλοι με χάπια. Και θα περνούσα μια χαρά.
Αλλά αν είχα τη δυνατότητα να επιλέξω, θα επέλεγα χωριό. Το δικό μου ή άλλο, στην Ηλεία ή στην Τοσκάνη ή σε κάποια επαρχία των ΗΠΑ, δεν έχει σημασία. Είναι πιό δύσκολα στην αρχή, το γνωρίζω - άλλωστε το έζησα. Αλλά είναι πιό ελεύθερα κι έχεις περισσότερες δυνατότητες επιλογής. Κι αυτό δεν ζυγίζεται.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;