Βεβαίως και ισχύει.
Καταρχάς τα 155 άλογα του 16ν ίσως ήταν αισιόδοξο νούμερο.
Κατά δεύτερον ο turbo του Activa (στην πρώτη του έκδοση) ήταν βασισμένος στον 8βάλβιδο, ο οποίος είχε 123 άλογα.
Η λογική της Citroen ήταν να βάλει ένα light-turbo, δηλαδή με χαμηλή πίεση υπερπλήρωσης, έτσι ώστε να είναι πιο συμβατό με την οικογενειακή υπόσταση του αυτοκινήτου. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι στόχος δεν ήταν η απόλυτη δύναμη, αλλά η ροπή και η πολιτισμένη συμπεριφορά του κινητήρα χωρίς ξεσπάσματα.
Στη δεύτερη έκδοσή του (Xantia II) ο κινητήρας ήταν 16ν, αλλά ήταν εντελώς διαφορετικός, ήταν ουσιαστικά ο προπομπός των σημερινών 2.0 16ν με τα 136 HP που έχουν τα δίλιτρα C5, τα 206 Gti κλπ.
Επίσης στα χαρτιά η ιπποδύναμή του ήταν 150 άλογα, όχι 155. Πάντως στο δρόμο το αυτοκίνητο έμοιαζε πολύ πιο δυνατό απ'ό,τι θα δικαιολογούσε τέτοια ιπποδύναμη... Ο υπερσυμπιεστής κάνει δουλειά!
Αλλα τέτοια παραδείγματα light-turbo είναι τα Saab σε κάποιες εκδόσεις τους, όπου από 2.0 λίτρα βγάζουν 150-160 άλογα (νομίζω). Οι Σουηδοί βέβαια έχουν αναπτύξει σε ιδιαίτερη επιστήμη τα turbo στους κινητήρες τους, ας μην ξεχνάμε ότι οι κυκλοφοριακές συνθήκες αλλά κυρίως το κλίμα στις σκανδιναβικές χώρες ωφελεί την ύπαρξη και λειτουργία του turbo (χαμηλές θερμοκρασίες κλπ).