-
Μπορει καποιος να μου πει μεχρι ποτε διαρκουν οι Χριστουγενιατικοι στολισμοι στη Γερμανια;
Ενδιαφερομαι για την περιοδο 3 με 7 Ιανουαριου.
Δεν εχω παει ποτε τοσο αργα, και λεω μηπως τα ξεστολιζουν μετα την Πρωτοχρονια -
Tα χριστουγεννιάτικα μαγαζάκια φεύγουν μετά τα χριστούγεννα, απ ότι ρώτησα, κι αυτά είναι που δίνουν πολύ ωραίο χρώμα, για το διάκοσμο δεν ήταν σίγουροι.
Ο puntolord ίσως ξέρει -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Μπορει καποιος να μου πει μεχρι ποτε διαρκουν οι Χριστουγενιατικοι στολισμοι στη Γερμανια;
Ενδιαφερομαι για την περιοδο 3 με 7 Ιανουαριου.
Δεν εχω παει ποτε τοσο αργα, και λεω μηπως τα ξεστολιζουν μετα την ΠρωτοχρονιαΠαρών!!
Τα στολίδια έχουν αρχίσει να εμφανίζονται από τα μέσα Νοεμβρίου και παραμένουν έως και την ημέρα εορτής του Ιωάννου Προδρόμου (7 Ιαν 2009).
So, go for it!!!
-
Eυχαριστώ παιδια!
Νοεββριο Δεκεμβριο εχω παει, αλλα τοσο πισω(7/1) δεν έτυχε -
Μάριε, όντως το Χριστουγεννιάτικο παζάρι που έχουν πολλές πόλεις σταματά μετά τα χριστούγεννα?
-
εδώ στη βόννη διάβασα ότι σταματα στις 26 η Weihnachtsmarkt... επιβεβαιώνω λοιπόν...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μάριε, όντως το Χριστουγεννιάτικο παζάρι που έχουν πολλές πόλεις σταματά μετά τα χριστούγεννα?Δεν θυμάμαι Παναγιώτη, θα ρωτήσω και θα επανέλθω.....
-
Στην Χαϊδελβέργη στις 23. Κατά περιοχή διαφέρει.
-
Μαχ είναι οι 25-26 για την Γερμανιά. Στο Στρασβούργο ειναι μέχρι τις 31
-
Καλημέρα παίδες, πρόσφατα βγάλαμε το πρόγραμμα για την καλοκαιρινή μας εκδρομή. Σας το παραθέτω, επειδή είναι η πρώτη φορά που θα επιχειρήσουμε κάτι τέτοιο, οποιαδήποτε ιδέα και βελτίωση του προγράμματος είναι κάτι παραπάνω από δεκτή!
Παρασκευή - 24.07.2009
Συνάντηση στο ΣΕΦ 10:00 και Αναχώρηση για Πάτρα 11:00
Άφιξη στην Πάτρα 15:00 και Είσοδος στο καράβι για Ancona
Αναχώρηση Πάτρα -> Ancona 17:00**Σάββατο - 25.07.2009** Άφιξη σε Ancona 12:30 Αναχώρηση από Ancona για Maranello 14:00 Άφιξη σε Maranello 17:00 και Διανυκτέρευση **Κυριακή - 26.07.2009** Παραμονή όλη την ημέρα στο Maranello και περίχωρα (Επίσκεψη στο Μουσείο της Ferrari , στο Μουσείο της Lamborghini και στο εργοστάσιο της Pagani. Περιήγηση στην πόλη) Διανυκτέρευση στο Maranello **Δευτέρα - 27.07.2009** Αναχώρηση από Maranello (08:00) για Stuttgart (διαδρομή μέσω Αυστρίας και Μονάχου) Άφιξη σε Stuttgart το βράδυ ανάλογα τις στάσεις και το ρυθμό κίνησης **Τρίτη - 28.07.2009** Αναχώρηση από Stuttgart το πρωί (08:00) και επίσκεψη του Μουσείου της Procshe Αναχώρηση από Stuttgart για Nurburgring κατά της 13:00 Άφιξη στο Nurburgring το απόγευμα και διανυκτέρευση **Τετάρτη - 29.07.2009** Παραμονή όλη την ημέρα στο Nurburgring και περίχωρα (Επίσκεψη στο Μουσείο της πίστας, οδήγηση μέσα στην πίστα, περιήγηση σε όλα τα ενδιαφέροντα μέρη περί της πίστας) Διανυκτέρευση στο Nurburgring **Πέμπτη - 30.07.2009** Αναχώρηση από Nurburgring το πρωί για Milano (διαδρομή μέσω Ελβετίας (Βασιλεία - Zυρίχη) Άφιξη στο Milano το βράδυ και διανυκτέρευση **Παρασκευή - 31.07.2009** Παραμονή όλη την ημέρα στο Milano για αγορές και ότι άλλο τραβάει η ορεξή μας Διανυκτέρευση στο Milano **Σάββατο - 01.08.2009** Αναχώρηση το πρωί από Milano για Ancona Άφιξη στην Ancona κατά τις 13:00 και είσοδος στο καράβι για Πάτρα **Κυριακή - 02.08.2009** Άφιξη σε Πάτρα και επιστροφή Αθήνα ( )
ΤΕΛΟΣ της Περιπέτειας
ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
http://maps.google.com/maps?f=d&saddr=A ... e=UTF8&z=5' target='_blank' target='_blank' target='_blank
ΕΞΟΔΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Maranello 2 nights 25, 26/07/09 Hotel Mercure Campogaliano Περιπου 35€ το άτομο (2Ν)
**Stuttgart ** 1 night 27/07/09 IBIS Stuttgart Centrum Περιπου 35€ το άτομο (1Ν)
Nurburging 2 nights 28, 29/07/09 ?????? Περιπου 75€ το άτομο (2Ν)
**Milano ** 2 nights 30, 31/07/09 IBIS Milano Centro Περιπου 70€ το άτομο (2Ν)Περίπου ανά άτομo για 7 διανυκτερεύσεις 215€
Περίπου ανά άτομo για φαγητό 250€
Εισιτήρια καραβιού 110€
Σύνολο 575€ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Διαδρομή Km
Αθήνα - Πάτρα (220)
Ancona - Maranello (279)
Maranello - Stuttgart (764)
Stutgart - Nurburging (327)
Nurburging - Milano (822)
Milano - Ancona (439)
Πάτρα - Αθήνα (220)Περίπου 3500km μαζί με την πίστα και ότι άλλο δεν έχει υπολογιστεί με ακρίβεια.
Με 11 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα έχουμε: 35 Χ 11 = 385 λύτρα Χ 1.25€ = 481€
Χοντρικά για βενζίνη 500€
Διόδια 150€
Εισιτήρια Καράβι 100€
Σύνολο 750€ -
Ο χρήστης bill_viper έγραψε:
Σάββατο - 01.08.2009
Αναχώρηση το πρωί από Milano για Ancona
Άφιξη στην Ancona κατά τις 13:00 και είσοδος στο καράβι για Πάτραbill_viper ωραία εκδρομή, καλά να περάσετε!
Σχετικά με το quote, να προσέξετε να ξεκινήσετε πολύ νωρίς για Ancona. Τη συγκεκριμμένη ημερομηνία στην Autostrada (Milano-Bologna-Ancona) θα γίνεται το έλα να δεις. -
Όντως... Μπορεί να πετύχεις (στα πέριξ της Bologna) επικό μποτιλιάρισμα... Εγώ ξεκίνησα με 4-5 ώρες αβάντα και έφτασα τσίμα-τσίμα.
-
Ένα γρήγορο σχόλιο και θα επανέλθω αφού το δώ αναλυτικά.
Στουτγάρδη μέσω Ιταλίας Αυστρίας εχει το εξής πρόβλημα
Το πέρασμα στα σύνορα αυστρίας γερμανίας είναι ένα μικρό πάσο και γίνεται το έλα να δείς το καλοκαίρι.
Εφαγα Σεπτέμβρη δυνατό μποτιλιάρισμα (ήταν κυριακή απόγευμα).Γενικά είναιπολύ φορτωμένη περίοδος στους αυτοκινητόδρομους, έχε αβάντα στα χρονοδιαγράμματα σου. (και στη Γερμανία θα έχεις πρόβλημα, ειδικά στον Α61 που θα πάρεις για ring).
όπως σου είπε και ο μοντεράτορας από πάνω, απο Μιλάνο για Ανκόνα είναι τραγικό, σαββάτο πρωί αν θές να είσαι εκεί έγκαιρα, πρέπει να φύγεις πολύυυυ πρωι. (μην ξεχνάς ότι είναι η peak περίοδος του φευγιού των Ιταλών)
Επίσης τσέκαρε αν έχουν πάρκινγκ τα ξενοδοχεία που έχεις ειδικά Μιλάνο και Στουτγάρδη, και συνενοησου με το ξενοδοχείο σου στο Μιλάνο γιατι θέλεις εδικό πάσο αν θυμάμαι καλά για να μπείς στην πόλη. (απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων)
Αυτά τα ολίγα απο μένα και βουρ για χιλιόμετρα!!
-
Στο Μιλάνο το πάσο που αναφέρθηκε δεν αφορά όλη την πόλη αλλά συγκεριμένο τμήμα. Είναι κάτι αντίστοιχο με το δακτύλιο της Αθήνας. Χοντρικά μπορείς να υπολογίσεις ένα κύκλο περί τα 2-3 χλμ και κέντρο το Duomo. Το πάσο αυτό έχει σχέση με τους ρύπους του αυτοκινήτου. Για κάποιον που θέλει να μπει στο δακτύλιο αυτό για τουρισμό δεν συμφέρει να το βγάλει (βγαίνει σε συνεργείο μετά από έλεγχο εκπομπών ρύπων). Το αφήνει εκτός δακτυλίου και πέρνει το metro. Το Μιλάνο έχει αρκετά εκτεταμένο μετρό και σε συνδιασμό με τον προαστιακό είναι ικανοποιητικό.
Για τον ακριβή χάρτη του δακτυλίου στο Μιλάνο http://www.comune.milano.it/dseserver/ecopass/areaecopass.html -
Μάλιστα...
Ξέρω απ τη Ρώμη που έχει κάποια απαγόρευση στο κέντρο της ότι αν είσαι τουρίστας σου βγάζει πάσο το ξενοδοχείο, εφόσον έχει παρκινγ φαντάζομαι, για να μπορείς να μπεις.
Αν έχεις κλείσει ξενοδοχείο στο κέντρο, δεν μπορείς να αφήσεις το αμάξι έξω.Στο πρόγραμμα που είπε ο φίλος για την εκδρομή του.
Βασική μου αρχή, είναι να αφήνω τα λίγα χιλιόμετρα προς το τέλος, ειδικά αν έχεις να προλάβεις καράβι.
Πιστεύω ότι ίσως είναι καλύτερα να αναδιαμορφώσεις το πρόγραμμά σου ώστε να επισκεφθείς το μουσείο της φεράρι στην Μπολόνια στο τέλος.
Με αυτό τον τρόπο, είσαι πολυ πιο κοντά στην Ανκόνα.
Πιστέυω ότι αν δεν έχεις πρόβλημα με οδήγηση, το να φτάσεις πχ Στουτγάρδη την πρώτη μέρα είναι εφικτό. (εξαρτάται και απ τους επιβάτες βέβαια, αν αντέχουν 1000 χλμ σε μια μέρα, αλλά καταλαβαίνεις τί θέλω να πω)
Θα είσαι ξεκούραστος απ το πλοίο, και προς τα πάνω οι αυτοκινητόδρομοι δεν έχουν πολύ κίνηση -
Tα 1000χλμ είναι υπερεφικτά κατα την γνώμη μου. Από εκεί και πέρα καλό είναι να έχει τουλάχιστον 4-5 ώρες αβάντα για το καράβι γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να πετύχεις. Εγώ για παράδειγμα οταν ανέβηκα Στρασβούργο πέρασα από την Μπολόνια ανετότατα ( παρόλο που όπως αναφέρθηκε υπάρχει πιθανότατα για επικά μποτιλιαρίσματα ) και δεν πέτυχα κίνηση στο Μιλάνο κι ας ήταν ώρα αιχμής. Όμως μου πήρε πάρα πολύ ώρα να βγω από Ανκόνα, έπεσα σε ατύχημα σε τελείως άκυρο σημείο κάπου μεταξύ Μπολόνιας και Μιλάνου ενώ στην Ελβετία έκανα καμια 25αρα χιλιόμετρα σε επαρχιακό δρόμο λόγω έργων και έμεινα ακινητοποιημένος για 45 λεπτά περίπου για να περάσει ένα κομβόι φορτηγών τα οποία λόγω έργων δεν είχαν χώρο να περάσουν με τα 2 ρεύματα κυκλοφορίας ανοιχτά. Όλα αυτά συν κανα 20λεπτο στα σύνορα Ιταλίας-Ελβετίας για αγορά βινιέτας + μια στάση για βενζίνη και μια στάση για ξεκούραση πριν το Σαν Γκοτάρντ μας κάνουν περίπου 3 ώρες καθυστέρηση. Προσωπικά δεν με ένοιαζε γιατί πήγαινα σπίτι μου και δεν κυνηγούσα το πλοίο. Οπότε καλό είναι να έχει τον χρόνο μπροστά σου και να μην το πιέσεις πολύ το θέμα στην επιστροφή.
-
H διαδρομή από Ανκόνα για Στουτγάρδη είναι σχεδόν όση και για Στρασβούργο (και πιστεύω ότι συμφέρει μέσω Ελβετίας για πολλούς λόγους) και όντως βγαίνει σε μια μέρα.
Ας φτάσεις και αργά το βράδυ.
Γενικά σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, τα απρόοπτα που μπορέι να πετύχεις ειναι πολλά(ατυχήματα, κίνηση) και γι αυτό πρέπει να είσια κόντά όταν έχεις να ΄πιάσεις καράβι.Στην Ιταλία, όποτε έχω ταξιδέψει μέρες αιχμής έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα, ειδικά μέχρι να βγεις Μιλάνο,
γιατί είναι μόνο με 2 λωρίδες κυκλοφορίας αυτή η autostrata.
Aπο κεί και πέρα είναι θέμα τύχης πάντα.
Μια φορά κατάφερα και κατέβηκα απο πάνω, χωρίς να κόψω ρυθμό πουθενά, ενώ όλες τις άλλες, είτε στη Γερμανία, είτε στην Ιταλία θα βρώ πρόβλημαΚάτι άλλο στον φίλο που σχεδιάζει το ταξίδι.
Αν πας Στουτγάρδη και δεν πας στο μουσείο της Μερσεντες, είναι υβρις. Πιστεύω ότι είναι ένα απ τα κορυφαία μουσεία αυτοκίνησης και σίγουρα καλύτερο απ της Πορσε -
Το μουσείο της Πόρσε είναι πλέον καινούργιο και λογικά είναι εφάμιλλο με αυτό της Μερσεντές. Καμιά σχέση με την αίθουσουλα του παλιού. Πάντως +1 για το μουσείο Μερσεντές το οποίο θέλει γύρω στο 4ωρο για το δείς.
Η διαδρομή από Ελβετία δεν είναι κακή ιδέα και καλό θα ήταν να την εξετάσεις. -
Υπερπολύτιμες οι πληροφορίες σας παίδες!! Κατευθείαν εκτύπωση για να τα δείξω και στους υπόλοιπους! Δεν γνωρίζαμε ότι θα υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα στην AutoStrata.
Την διαδρομή από την Ελβετία έχουμε σχεδιάσει να την κάνουμε στον γυρισμό από το Ring. Πιστεύετε ότι είναι καλύτερα να την κάνουμε και στο πήγαινε; Απλά σκεφτήκαμε μέσω Αυστρίας για να δούμε και κάτι ακόμη.
-
Το προηγούμενο μουσείο της πόρσε ήταν απλά ένα δωματιάκι σε σχέση με αυτό της Mercedes. Το νέο δε το έχω επισκεφθεί ακόμη αλλά απ' έξω φαίνεται εντυπωσιακότατο.
Νομίζω πως θέλεις παραπάνω από 4 ώρες για να πεις ότι είδες τα περισσότερα εκθέματα στο μουσείο της Mercedes.. και αν πας να μπεις οπωσδήποτε στον εξομοιωτή που έχει στο ισόγειο.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες