-
Δύσκολα περνάνε. Η ψυχούλα τους ξέρει πόσα πράγματα θα ήθελαν να κάνουν. Πράγματα που εμείς τα έχουμε δεδομένα ένα ταξείδι π.χ. στο εξωτερικό. Να'ναι καλά οι άνρωποι.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Είμαι σίγουρος ότι τους περισσεύουν κι όλας....
Αυτά είναι μαθήματα πρός εμας τους άπληστους,κινητά διαόλια κερατα αμαξια......κινητα, 30€ το μηνα αν κανεις λογικη χρηση
αμαξι, 150-250€ το μηνα, σχεδον οποιοδηποτε 1400αρι και αν εχειςαρα δεν ειναι αυτα τα εξοδα που κανουν τη διαφορα
θα ηθελα να μας πει ο Κουκ πως τα φερνουν βολτα, θα εχει ενδιαφερον
Απλώς να αναφέρω κι εγώ ότι έχω κάτω από 5 ευρώ το μήνα κινητό και βενζίνη 65-70 ευρώ το μήνα με το 1400ρι μου
-
Καλά, βρήκατε οικογένεια με 1500 εβρά και κοντεύετε να την βάλετε στο Πανεπιστήμιο στη γυάλα;
Πλάκα κάνετε; -
εδώ σήμερα ήρθαν κάποιοι από γνωστή παγκόσμια φαρμακευτική εταιρία, και ο γιατρός τους έδιωξε κακήν κακώς.
στην ελλάδα όχι μόνο τους διώχνουμε, αλλά υέλουμε και το ταξιδάκι.αυτοί θέλοντας να εκμαιεύσουν ένα ραντεβού, πήραν αρνητική απάντηση, και τελικά μας άφησαν καμιά 10ριά στυλό και 2 συσκευασμένα γλυκά 'stollen' με το λογότυπο της φαρμακευτικής εταιρίας.
περιττό να πω ότι τα καλύτερα και πιο εργονομικά στυλό είναι αυτά των φαρμακευτικών εταιριών.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αυτά είναι μαθήματα πρός εμας τους άπληστους,κινητά διαόλια κερατα αμαξια......κινητα, 30€ το μηνα αν κανεις λογικη χρηση
αμαξι, 150-250€ το μηνα, σχεδον οποιοδηποτε 1400αρι και αν εχειςαρα δεν ειναι αυτα τα εξοδα που κανουν τη διαφορα
Απλώς να αναφέρω κι εγώ ότι έχω κάτω από 5 ευρώ το μήνα κινητό και βενζίνη 65-70 ευρώ το μήνα με το 1400ρι μου
στα 150-250 εχω συμπεριλαβει ασφαλεια/τελη/συντηρηση.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Καλά, βρήκατε οικογένεια με 1500 εβρά και κοντεύετε να την βάλετε στο Πανεπιστήμιο στη γυάλα;
Πλάκα κάνετε;Κι εγώ εντυπωσιάζομαι πάντως πως κάποιοι θεωρούν αδιανόητο να είναι κάποιος ευτυχισμένος με σφιγμένα οικονομικά...Είναι σχεδόν άσχετες οι 2 έννοιες μεταξύ τους και αυτό το ξέρουν πιο καλά από όλους οι πλούσιοι
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
στα 150-250 εχω συμπεριλαβει ασφαλεια/τελη/συντηρηση.
Α οκ
-
Οκ. Απλα βρε κουτσάν έχεις τη δυνατότητα και τα κάνεις αυτά και θέλουν χρήματα. Το αυτό ισχύει και για μένα καθότι τα περισσότερα αποτελούν εισοδήματα από αυτά που βρήκαν-έφτιαξαν οι γονείς μου και λιγότερο από αυτά που βγάζω εγώ. Αυτό όμως δεν το θεωρώ υγιές.
Τα χρήματα δεν παίζουν κανένα ρόλο στην υπόθεση μίζεροι και γκρινιάρηδες είναι εξίσου πλούσιοι και φτωχοί
Γνωστός μου αρκετά ευκατάστατος θα λέγαμε (μια περιουσία δηλ. της τάξης των 20-25 εκατομ. ευρώ περίπου) μου επαναλαμβάνει συνέχεια πόσο με ζηλεύει και πόσο τυχερός είμαι που δεν δουλεύω μπλα μπλα (πεθαίνω στα γέλια όταν μου λέει τέτοια). Έχει κουραστεί, δουλεύει από τα 16 (είναι 45), δεν έχει χρόνο, τρέχει σαν άλογο, έχει και 2 παιδιά τώρα και πήζει κλπ κλπ...Ποιός του φταίει ? Έχει μιζεριάσει, εξακολουθεί να κάνει τυφλά αυτό που η μαμά του του είπε ότι πρέπει να κάνει = δουλειά και οικογένεια και δεν τολμάει να αλλάξει...Μετά γκρινιάζει για τους προμηθευτές του, για την εφορία, για τον Χ ,Ψ κλέφτη αλλά το ΜΟΝΟ πρόβλημά του είναι η γκρίνια κι η μιζέρια του και σίγουρα όχι τα χρήματα....Άνθρωποι με 1500 ευρώ το μήνα περνάνε φίνα και είναι κάθε μέρα με το χαμόγελο στα χείλη, η ΜΙΖΕΡΙΑ βλάπτει σοβαρά τη ζωή
Καταλαβαινω (και συμμεριζομαι και δε διαφωνω επι της ουσιας) τη λογικη σου, αλλα περιπτωσιολογεις
Δε λαμβανεις υπ' οψη την πολυ σημαντικη παραμετρο του αγχους για το μελλον. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Οκ. Απλα βρε κουτσάν έχεις τη δυνατότητα και τα κάνεις αυτά και θέλουν χρήματα. Το αυτό ισχύει και για μένα καθότι τα περισσότερα αποτελούν εισοδήματα από αυτά που βρήκαν-έφτιαξαν οι γονείς μου και λιγότερο από αυτά που βγάζω εγώ. Αυτό όμως δεν το θεωρώ υγιές.
Τα χρήματα δεν παίζουν κανένα ρόλο στην υπόθεση μίζεροι και γκρινιάρηδες είναι εξίσου πλούσιοι και φτωχοί
Γνωστός μου αρκετά ευκατάστατος θα λέγαμε (μια περιουσία δηλ. της τάξης των 20-25 εκατομ. ευρώ περίπου) μου επαναλαμβάνει συνέχεια πόσο με ζηλεύει και πόσο τυχερός είμαι που δεν δουλεύω μπλα μπλα (πεθαίνω στα γέλια όταν μου λέει τέτοια). Έχει κουραστεί, δουλεύει από τα 16 (είναι 45), δεν έχει χρόνο, τρέχει σαν άλογο, έχει και 2 παιδιά τώρα και πήζει κλπ κλπ...Ποιός του φταίει ? Έχει μιζεριάσει, εξακολουθεί να κάνει τυφλά αυτό που η μαμά του του είπε ότι πρέπει να κάνει = δουλειά και οικογένεια και δεν τολμάει να αλλάξει...Μετά γκρινιάζει για τους προμηθευτές του, για την εφορία, για τον Χ ,Ψ κλέφτη αλλά το ΜΟΝΟ πρόβλημά του είναι η γκρίνια κι η μιζέρια του και σίγουρα όχι τα χρήματα....Άνθρωποι με 1500 ευρώ το μήνα περνάνε φίνα και είναι κάθε μέρα με το χαμόγελο στα χείλη, η ΜΙΖΕΡΙΑ βλάπτει σοβαρά τη ζωή
Καταλαβαινω (και συμμεριζομαι και δε διαφωνω επι της ουσιας) τη λογικη σου, αλλα περιπτωσιολογεις
Δε λαμβανεις υπ' οψη την πολυ σημαντικη παραμετρο του αγχους για το μελλον.Επιμένω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ότι δεν παίζει κανένα ρόλο...Η παράμετρός σου εμφανίζεται τόσο σε πλούσιους όσο και σε φτωχούς, μάλλον συχνότερα σε πλούσιους οι οποίοι έχουν την τάση να ανησυχούν υπέρμετρα για το μέλλον
Στο έχω πει 1000 φορές η θεώρηση που έχεις για τα χρήματα και τη σημασία τους είναι τερατωδώς ΛΑΘΟΣ ...Πχ εσένα δεν θα σε βοηθήσουν σε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως κι αν θες πίστεψέ το -
Επιμένω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ότι δεν παίζει κανένα ρόλο...Η παράμετρός σου εμφανίζεται τόσο σε πλούσιους όσο και σε φτωχούς, μάλλον συχνότερα σε πλούσιους οι οποίοι έχουν την τάση να ανησυχούν υπέρμετρα για το μέλλον
Στο έχω πει 1000 φορές η θεώρηση που έχεις για τα χρήματα και τη σημασία τους είναι τερατωδώς ΛΑΘΟΣ ...Πχ εσένα δεν θα σε βοηθήσουν σε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως κι αν θες πίστεψέ τοΒασικα εγω ειμαι αριστερος
Ισως παλι να μην ξερω πολλους πλουσιους και να κρινω (κι εγω) μονο απο τις περιπτωσεις πολλων γνωστων φτωχων. Το αγχος, παντως, δεν εχει να κανει μονο με την καλοπεραση, αλλα με πολυ πιο σοβαρα θεματα οπως τα της υγειας: ξερεις τι σημαινει για εναν φτωχο των €1500 ενα σοβαρο προβλημα υγειας, ετσι; Κατα τ' αλλα εχω κι εγω γνωστο που ειχε μονιμο αγχος τι θα κανει με την εταιρεια που ειχε αναλαβει τον καθαρισμο της πισινας
Κατα τ' αλλα ειμαι κι εγω λιγακι σαν εσενα κι ας γκρινιαζω : μπορω να τη βγαλω με λιγα (ελαχιστα), ειδικα οταν ειμαι μονος μου και να περασω και καλα. Αλλα εγω ειμαι 33, ενω οι γονεις μου πχ, που πατησαν τα 70, εχουν πολλα ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΑ εξοδα
Σου ειπα, επι της ουσιας δε διαφωνω, αλλα τα παραδειγματα 'εχω ενα γνωστο που' κλπ δε με βοηθουν να βγαλω συμπερασμα. -
Δεν τους κάνω και οικονομικό έλεγχο ρε Σπύρε!
Αξιοπρεπείς είναι. Τι πληρώνουν και τι, πιθανόν, στερούνται δεν ξέρω.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Παράγουμε.....καπνό εε?
Μάιστα.....
Ο νομός Πιερίας Σάββα ήταν ο υπ αριθμόν 1 νομός σε παραγωγή καπνού.Αυτό ξέρεις τι σημαίνει ΠΡΑΚΤΙΚΑ για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα καπνά?
Απ τη μια μεγάλη πίκρα να σπας καπνό απ τις 4 το πρωί (τα μουρόχαβλα κολεγιόπεδα να τα βλέπουν αυτά.....) αλλά απ την άλλη δύο μηνες δουλειάς έβγαζαν το εισόδημα της χρονιάς ΜΟΝΟ ΑΠ ΤΑ ΚΑΠΝΑ.
Αυτό προφανώς για σένα είναι.........παραγωγή,ανάπτυξη ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
Ελα όμως που οι επιδοτήσεις ΤΕΛΟΣ.
Κι αυτοί που βάζαν καπνά τώρα βάζουν σκατά.
Και ξέρεις γιατί?
Γιατί ο έλλην είναι της αρπαχτής.
Τις επιδοτήσεις που πήραν επί ΑΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δεν τις πήρε κανενας κλάδος και καλά κάναν και τις πήραν.
Οσοι δεξιοί επικριτές της πολιτικής του Παπανδρέου τότε που τους έπιασε ο πόνος για το δήθεν έλειμα που πληρώνουμε εξ αιτίς του (προφανώς θα είναι οι ίδιοι που φώναζαν με τα john deere των 50εκ Ανδρεα πεινάμε δώσε μας να φάμε) ας δώσουν πίσω στο κράτος τις επιδοτήσεις που τις έκαναν σκυλάδικα τρακτερ και μερσεντε.
Τους έφτιαξε και συναιτερισμούς για να τους φάει η μαλακία τους η κομματική.
Και σήμερα τις ελιές απ τα δέντρα τις φορτώνει ο Ιταλός σε καράβι και τις κάνεις ελαιόλαδο εξαγωγής made in italy κι εσύ κι εγώ τρώμε τα γράσσα της ΕΛΑΙΣ.
Aυτή είναι η παραγωγή μας.
Φαντάσου αυτός ο ιερός τόπος να μην είχε και τις κλιματικές συνθήκες για ευνοική γεωργική παραγωγή.
Πέτρες ρίχνεις και φυτρώνουν λαχανικά ε πόσο άχρηστοι είμαστε κι εδώ,σε τσάμπα πράμα δηλ....
Οι Αγγλοι έχουν κτηνοτροφία που αν δεις τις υποδομές τους θα φρίξεις,είμαστε 100 αιώνες και πίσω παρ όλο που υπερτερούμε σε κλιματικές συνθήκες έχουν το καλύτερο καλαμπόκι με μηδενικά σχεδόν λιπάσματα κάνοντας χρήση 100% κόπρανα και ούρα της κτηνονοτροφίας ως λίπασμα.
ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ.
Δυο μήνες καλιέργεια θέλουμε να κάνουμε και να τα ξύνουμε δέκα....Καμια φορα ανησυχω γιατι συμφωνω με το ΚΚΕ ....το ΚΚΕ παντου καλουσε τους αγροτες να αντισταθουν στην ΕΕ και να μην μπλεκουν με επιδοτησεις κτλ....τελικα ισως στο ΚΚΕ να βρισκονται οι πιο σωστοι καπιταλιστες!Εχεις κυριε προϊον με ζητηση και προοπτικη;Γραψε στα στα τετοια σου και την ΕΕ και τον βολευτη της περιοχης σου, και κανε παιχνιδι μονος σου.Πολλοι που μπλεξανε με επιδοτησεις τις ειδανε ως μασταρι αγελαδας και οχι ως μεταβατικη περιόδο ή απλό συμπλήρωμα.Αντε να διωχτει τουλαχιστον το μπαμπάκι απο την χωρα μας μπας και γλυτωσουμε απο την λειψυδρία!
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Παράγουμε.....καπνό εε?
Μάιστα.....
Ο νομός Πιερίας Σάββα ήταν ο υπ αριθμόν 1 νομός σε παραγωγή καπνού.Αυτό ξέρεις τι σημαίνει ΠΡΑΚΤΙΚΑ για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα καπνά?
Απ τη μια μεγάλη πίκρα να σπας καπνό απ τις 4 το πρωί (τα μουρόχαβλα κολεγιόπεδα να τα βλέπουν αυτά.....) αλλά απ την άλλη δύο μηνες δουλειάς έβγαζαν το εισόδημα της χρονιάς ΜΟΝΟ ΑΠ ΤΑ ΚΑΠΝΑ.
Αυτό προφανώς για σένα είναι.........παραγωγή,ανάπτυξη ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
Ελα όμως που οι επιδοτήσεις ΤΕΛΟΣ.
Κι αυτοί που βάζαν καπνά τώρα βάζουν σκατά.
Και ξέρεις γιατί?
Γιατί ο έλλην είναι της αρπαχτής.Kαταρχη Γεωργικη παραγωγη δεν ειναι μονο η συγκομιση.
Κατα τελος ο οποιοσδηποτε λαος ειναι της αρπαχτης αν εχει εκπαιδευτει ετσι...Τις επιδοτήσεις που πήραν επί ΑΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δεν τις πήρε κανενας κλάδος και καλά κάναν και τις πήραν.
Ο Αγιος ειναι αυτος που εγραψε στη δεκαετια του 70 το κατα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ ευαγγελιον??
Τους έφτιαξε και συναιτερισμούς για να τους φάει η μαλακία τους η κομματική.
Και σήμερα τις ελιές απ τα δέντρα τις φορτώνει ο Ιταλός σε καράβι και τις κάνεις ελαιόλαδο εξαγωγής made in italy κι εσύ κι εγώ τρώμε τα γράσσα της ΕΛΑΙΣ.Καποιο ελλειμα ενημερωσης εχεις κοινως εχεις χασει επεισοδια.Το συνεταιριστικο κινημα εχει ιστορια δεκαετιων στην Ελλαδα, και πολλοι συνεταιρισμοι ειχαν ιδρυθει τη περιοδο που ο ΑΓΙΟΣ μοναζε εις ΗΠΑ και αλλαχου. Η διαλυση των συνεταιρισμων εγινε ΑΚΡΙΒΩΣ την περιοδο διακυβερνησης του ΑΓΙΟΥ, και το κομμα του ηταν αυτο που πρωτοστατησε στην κομματικη αλωση τους.
Ποτε εκανες χημικη αναλυση τελευταια φορα και 'ανακαλυψες' οτι το μεν Ιταλικο λαδακι ειναι στην ουσια αγνο και της ΕΛΑΪΣ γρασο??
Φαντάσου αυτός ο ιερός τόπος να μην είχε και τις κλιματικές συνθήκες για ευνοική γεωργική παραγωγή.
Πέτρες ρίχνεις και φυτρώνουν λαχανικά ε πόσο άχρηστοι είμαστε κι εδώ,σε τσάμπα πράμα δηλ....Αχρηστοι δεν ειμαστε εμεις αλλα καποιοι αλλοι με τον ΑΓΙΟ που προσκυνας προεξαρχοντα.
Για πες μας ποτε ακουσες τον ΑΓΙΟ και τους οσιους του να εξηγει με διαγγελμα την εννοια και το σκοπο των επιδοτησεων την εποχη που τα λεφτα της 'ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο οξω οι βασεις του θανατου' ερρεαν σαν τον Αλιακμονα το χειμωνα??
Αντιθετα ο ΑΓΙΟΣ πανηγυριζε (οπως κανουν και οι υπολοιποι σημερα) οτι 'διασφαλιστηκε το εισοδημα των αγροτων'.
Ως εκ τουτου απο τη στιγμη που οι επιδοτησεις περασαν με τις ευλογιες των κυβερνησεων πρωτιστως του ΑΓΙΟΥ και κατοπιν ολων των επομενων ως εισοδημα και οχι ως επενδυτικο εργαλειο για διασφαληση καλυτερων συνθηκων παραγωγης ο πρωτος ΑΧΡΗΣΤΟΣ ειναι ο ΑΓΙΟΣ που προσκυνας...Οι Αγγλοι έχουν κτηνοτροφία που αν δεις τις υποδομές τους θα φρίξεις,είμαστε 100 αιώνες και πίσω παρ όλο που υπερτερούμε σε κλιματικές συνθήκες έχουν το καλύτερο καλαμπόκι με μηδενικά σχεδόν λιπάσματα κάνοντας χρήση 100% κόπρανα και ούρα της κτηνονοτροφίας ως λίπασμα.
Οι Αγγλοι αλλα και οι Ολλανδοι σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ για το τι ειναι η επιδοτηση και γιατι τους δινεται και εκαναν θαυματα.Αντιθετα ο ΑΓΙΟΣ κι οι επομενοι απο αυτον ειδε τις επιδοτησεις ως εργαλειο συλλογης Ψηφαλακιων.
ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ.
Δυο μήνες καλιέργεια θέλουμε να κάνουμε και να τα ξύνουμε δέκα....Γενικευεις αγαπητε μου.Και εξ'αυτου θα δικαιουται ο πασα ενας να σου απαντησει οτι κρινεις εξ'ιδιων τα αλλοτρια.
Επαναλαμβανω οτι καλλιεργεια δεν ειναι μονο η συγκομιδη... -
Παντως στο θέμα 'άγιος' μάλλον ειρωνικά το είπε ο G60.... Aπ΄ όσο ξέρω δεν προσκυνά άλλους κι αλλους Αγίους, τον Παπανδρέου θα προσκυνήσει...;; !! Ας μας πει κι ίδιος όμως....
Απο κει και πέρα τα λάθη που γίνανε σχετικά με τις επιδοτήσεις ηταν όντως τραγικά, αλλα δε χρειάζεται να πάμε τόσο μακριά. Και το χρηματιστηριακό κραχ στην Ελλάδα μεταξύ αλλων, ηταν σε μεγάλο βαθμό λάθος των πολιτικών, ή μαλλον ευθύνη να πω καλύτερα. Απο τη μια περιμένανε μια μερίδα του Ελληνικού λαού, που ηταν κατα βάση τελείως αμμόρφωτη, να αποκτήσει επιχειρηματικό δαιμόνιο απ΄τη μια στιγμή στην άλλη κι απ΄ την άλλη αφήσανε ενα λαό ολόκληρο να νομίζει οτι έγινε ξαφνικά ειδικός της Wall Street....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
....Απο κει και πέρα τα λάθη που γίνανε σχετικά με τις επιδοτήσεις ηταν όντως τραγικά, αλλα δε χρειάζεται να πάμε τόσο μακριά. Και το χρηματιστηριακό κραχ στην Ελλάδα μεταξύ αλλων, ηταν σε μεγάλο βαθμό λάθος των πολιτικών, ή μαλλον ευθύνη να πω καλύτερα. Απο τη μια περιμένανε μια μερίδα του Ελληνικού λαού, που ηταν κατα βάση τελείως αμμόρφωτη, να αποκτήσει επιχειρηματικό δαιμόνιο απ΄τη μια στιγμή στην άλλη κι απ΄ την άλλη αφήσανε ενα λαό ολόκληρο να νομίζει οτι έγινε ξαφνικά ειδικός της Wall Street....Ακομα μια περιπτωση που αποδεικνυει οτι ο λαος χρειαζεται καθοδηγηση, και οι κυβερνωντες υπευθυνοτητα.
Ποτε επι εποχης του Καταλληλοτερου του Α' ακουσες/ακουσαμε τον κατ'εξοχην υπευθυνο υπουργο Οικονομιας να βγαινει και να συνιστα ψυχραιμια και υπευθυνοτητα??Ποτε η Επιτροπη Κεφαλαιαογορας εκλεισε καποιον φυλακη επειδη εφαγε τα λεφτα της Αυξησης του Μετοχικου Κεφαλαιου??
Ποσες φορες ακουσες τον Καταλληλοτερο τον Α' αλλα και τον μονιμως χαζοχαρουμενοχαμογελωντα Γιαννο να κατακεραυνωνουν κουνωντας το δαχτυλο τους διαφωνουντες ειτε λεγοντας οτι ο καθρεφτης της Ισχυρης Οικονομιας ειναι η ιλλιγγιωδης ανοδος του ΧΑΑ, ειτε λεγοντας οτι η κριση εχει ημερομηνια ληξης (οπως η μαγιονεζα) τις επερχομενες τοτε εκλογες του 2000??
Μηπως δε θυμομαστε πως κερδισε ο Πασων των Ελαιών τις εκλογες του 2000??
Το ονομα ΔΕΚΑ δε μας θυμιζει κατι??
Και γιατι ο Ελληνας ειναι αχρηστος που ακουσε τους κυβερνωντες και ο Αμερικανος ηταν απλα ατυχος και θυμα το 1929 οταν και αυτου του εφαγαν τις οικονομιες του?? -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Και περνάνε φίνα και είναι κάθε μέρα με το χαμόγελο στα χείλη?βασικα η πλειοψηφεια των ελληνων ζουν με τοσα και πολυ λιγοτερα μαλιστα.ενας εργατης ή ενας υπαλληλος ανιδικευτος δεν παιρνει και ουτε προκειται να παρει καν 1.500
βλεπω παντως πολλους αστουληδες του φορουμ να εχουν εντυπωσιαστει
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Και γιατι ο Ελληνας ειναι αχρηστος που ακουσε τους κυβερνωντες και ο Αμερικανος ηταν απλα ατυχος και θυμα το 1929 οταν και αυτου του εφαγαν τις οικονομιες του??
Γιατί ρε ελληνάρα δεν βγάζεις ούτε ούτε σπίρτα γι αυτό είσαι άχρηστος.
Το 29 η Ford έφαγε σφαλιάρα αλλά πριν είχε προτωστατήσει σε επίπεδο παραγωγής και σήμερα καταναλώνεις πιστά αντίγραφα των SUV της,ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?
Οποια κρίση κι αν περάσουν πατάνε το start και βγάζουν laptop,εσύ ρε έλληνα τι θα βγάλεις?Ο Παπανδρέου ναι ήτανε στις ΗΠΑ αλλά αυτόν έβαλε μέσα η χούντα,δεν τον φέρανε κουβαλητό ως εθνοσωτήρα όπως τον Καραμανλή για να σώσει τη χώρα απ τα πολιτικά γουρουνοειδή όντα που επικράτησαν για μια επταετία
Φυσικά η δεξιά επινόησε και ένα μεγαλειώδες ντοκιμαντέρ για τους αφελείς.
Το έχω δει.
Ισχυρίζονται ότι τη δεκαετία του 70 η χώρα τέτοιο ρυθμό ανάπτυξης που συγκρινόταν μόνο με της.........ΓερμανίαςΤι να πεις εδώ και τι να σχολιάσεις.
Απ την άλλη μικρά παιδιά ήταν οι αγρότες τότε και δεν ξέραν τα καημένα για ποιό λόγο μοιράζει το κράτος λεφτά,έπρεπε να τους στείλουμε ξανά σχολείο,δεν ήξεραν,τις πουτάνες τις ήξεραν όμως.
Από κει και πέρα δε νομίζω ότι χρειάζετε ανάλυση το τεράστιο έργο του Τρίτση αλλά και του πολύ ΜΕΓΑΛΟΥ Γενηματά,το ότι η δημοκρατία απέκτησε πλέον πραγματικές διαστάσεις για να μπορεούμε ΟΛΟΙ μας να λέμε τα άπαντα στον καφενέ κι όχι να ψηφίζουμε με την απειλή περιστρόφου........είναι ολόκληρη πολιτική ιστορία και μάλλον πρέπει να τη δεις χωρίς κομματικά πρότυπα.
Απλά μας ήρθαν πολύ απότομα όλα αυτά απ τη λαίλαπα της δεξιάς και μάλλον δεν ήμασταν έτοιμοι για κάτι τέτοιο.
Επί Ανδρέα ακόμα και με φαγωμένα και καταχρασμένα τα χρήματα των επιδοτήσεων απ τους αγρότες πρώτα κατανάλωνες τα δικά σου σιταρια,καλαμποκι κλπ και μετά έκανες εισαγωγή αν δεν επαρκούσε.
Σήμερα με την νεοφιλελευθερη πολιτική το σύνθημα είναι 'εισάγετε αγαπημενοι μου επιχειρημετίες (5-10 όσοι είστε σε βάρος φυσικά του κοινωνικού συνόλου αλλά και του κράτους) από όπου βρείτε κι ας πεθάνουν οι αγρότες.
Ε να πεθάνουν τέτοιοι μαλάκες που είναι και δεν αντικέστονται...Πέραν τούτου πιστεύω ότι θα βρεις πλήρως τις απαντήσεις και την πολιτική μου ιδιοσυγκρασία εδώ,αν και νομίζω ότι τα τρία θέματα περί οικονομίας πρέπει να ενσωματωθούν......mods
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Ποτε εκανες χημικη αναλυση τελευταια φορα και 'ανακαλυψες' οτι το μεν Ιταλικο λαδακι ειναι στην ουσια αγνο και της ΕΛΑΪΣ γρασο??
Εγώ ξέρω τι εστί ΑΛΤΙΣ όπως ξέρω τι εστί λάδι αλαιοπαραγωγών συναιτερισμών (έστω με τη μικρή τους δύναμη αφού τα κατάφεραν έτσι).
Αν το επώνυμο Ιταλικό είναι ισάξιο του ΑΛΤΙΣ σε ποιότητα μάλλον αυτό σου αξίζει και σου αναλογεί μιας και για μένα δεν είναι κριτήριο σύγκρισης.
Δηλ κοντολογίς τι μου λες,αμα πάει ο διπλανός να πνιγεί θα πρέπει να πάω κι εγώ
Το ότι με τη δική σου την ελιά ο Ιταλός θησαυρίζει αυτό δε σε απασχολεί.
Ευγε......ζήτω η χούντα και ο βασιλιάς με τον σταλιν πρωθυπουργό. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εγώ ξέρω τι εστί ΑΛΤΙΣ όπως ξέρω τι εστί λάδι αλαιοπαραγωγών συναιτερισμών (έστω με τη μικρή τους δύναμη αφού τα κατάφεραν έτσι).
Αν το επώνυμο Ιταλικό είναι ισάξιο του ΑΛΤΙΣ σε ποιότητα μάλλον αυτό σου αξίζει και σου αναλογεί μιας και για μένα δεν είναι κριτήριο σύγκρισης.
Δηλ κοντολογίς τι μου λες,αμα πάει ο διπλανός να πνιγεί θα πρέπει να πάω κι εγώ
Το ότι με τη δική σου την ελιά ο Ιταλός θησαυρίζει αυτό δε σε απασχολεί.
Ευγε......ζήτω η χούντα και ο βασιλιάς με τον σταλιν πρωθυπουργό.Στα ελληνικά;
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Φυσικά η δεξιά επινόησε και ένα μεγαλειώδες ντοκιμαντέρ για τους αφελείς.
Το έχω δει.
Ισχυρίζονται ότι τη δεκαετία του 70 η χώρα τέτοιο ρυθμό ανάπτυξης που συγκρινόταν μόνο με της.........Γερμανίας**Between 1950 and 1973, the country had an average rate of economic growth of 7%, second in the World only to Japan’s during the same period. **
In economic growth terms after 1950, Greece, with the exception of the relative economic stagnation of the 1980s (the extent of which is actually counterbalanced by the evolution of the 'Greek black economy' during that time), consistently outperformed most European nations in terms of annual growth. This performance made Greece an advanced economy, and Greeks today enjoy an Income per capita which is close to that of their French or German EU partners (IMF and World Bank April 2008 data).
ψεματα ειναι;
μακη πιστευω εισαι υπερβολικος... προοδος υπηρξε (μαλιστα εντυπωσιακη, αλματωδης θα ελεγα), απλα επειδη μας ηρθε αποτομη δεν καταφεραμε σε πολλους τομεις να τη διαχειριστουμε σωστα λογω αμπαλοσυνης κ πρωην φτωχομπινεδιαρων νυν νεοπλουτων λαιμαργων λαμογιων... η προοδος της γερμανιας απο την αλλη ηταν πιο σταθερη γιατι αφενος η γερμανικη νοοτροπια ηταν διαφορετικη εδω και 300 χρονια και αφετερου ηταν περισσοτερο ελεγχομενη η οικονομια μετα τον β' ππ απο τους αγγλοαμερικανους. νομιζω
το αν δεν 'παραγει' μια χωρα (δηλαδη αν δεν εχει βαρια βιομηχανια) επισης αποδεδειγμενα δε σημαινει οτι η οικονομια της δεν μπορει να ειναι καλη. υπαρχουν και αλλοι τομεις που μπορει να αναπτυξει, η ναυτιλια, το διαμετακομιστικο εμποριο, ο τουρισμος, παροχη υπηρεσιων, η αγροτικη δραστηριοτητα κλπ. τεσπα ψιλο οφφ τοπικ ολα αυτα...
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;