-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Φίλε EL EM ψάχνω εκτός από εσένα αλους «ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ».
Εσύ το δήλωσες.
Μα δεν απάντησες για τον διαφορετικό τρόπο που σε ρώτησα.
Τρόπο με αποτελέσματα.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣΠΡΟΣΩΠΙΚΑ , ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ.
'EL-EM'
-
Ας φροντισουν παρακαλω οι τεχνικοι εφοροι πανω σε αυτο το κομματι να ειναι ιδιατερα αυστηροι,ενημερωμενοι και να μην διστασουν να επιβαλλουν τιμωριες.αλυπητα!!!!!!!
-
Εγω θα προτεινα μαλιστα , να τιμωρουντε δια αποκεφαλισμου ..... ετσι θα βαλουν μυαλο ! επι τελους ..........
-
Δεν ξέρω εάν έχει ξαναειπωθεί, αλλά επίσης θα πρέπει να ελέγχεται μήπως τυχόν έχει κουμπώσει σωστά μόνο το ένα κλιπ, γιατί στην περίπτωση αυτή, σε πρόσκρουση, θα γίνει τόσο βίαιη η περιστροφή του αυχένα (από το σωστά κουμπωμένο κλιπ, που θα δημιουργήσει ροπή), που θα ήταν καλύτερα να μην υπάρχει καθόλου HANS.
-
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΤΥΠΗΣΕ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑ ''' RALLY '''' ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΣΟΙ ΓΙΝΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ 20-25 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ .
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ HANS ΚΑΙ ΚΡΑΝΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.
Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ HANS ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ DRIFT KAI PAPARI.... -
Η οικονομια πρεπει να ξεκινησει απο την μειωση της ασφαλειας του οδηγου/συνοδηγου;
Ισως εξαρταται απο το ποσο κοστολογει καποιος την ζωη του.
-
Φίλε μου και εγω είμαι υπέρ της ασφάλειας αλλά στο σημείο που έχουμε φτάσει δεν θα έχουμε πλέον αγώνες .
Επειδή παρακολουθώ τριάντα χρόνια αγώνες οι οδηγοι παλιότερα χωρίς μεταξωτές σωβρακοφανέλλες και σε σχέση με σήμερα μηδαμινά μέτρα ασφαλείας, οδηγούσαν στο όριο και μας χάριζαν φοβερό θέαμα.
Δεν προτείνω να γυρίσουμε πίσω αλλά να μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο να ντύσουμε τους οδηγούς σαν αστροναύτες και να τους βάλλουμε σε μια αλάνα να γυρίζουν γύρω γύρω.
Τέλος αν αυτοί που δεν έχουν πολλά χρήματα δεν τρέξουν και πάνε για ψάρεμα με πέντε δέκα συμμετοχές έσβησαν τα rally και θα στραφούμε σε ΄΄΄΄παιδιές΄΄΄΄Υ.Γ ΣΎΓΚΡΙΝΕ ΤΑ RALLY TOY 80 KAI 90 ME TA ΣΗΜΕΡΙΝΑ .....ΧΑΟΣ ΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄
-
Ο χρήστης an.laikas έγραψε:
Επειδή παρακολουθώ τριάντα χρόνια αγώνες οι οδηγοι παλιότερα χωρίς μεταξωτές σωβρακοφανέλλες και σε σχέση με σήμερα μηδαμινά μέτρα ασφαλείας, οδηγούσαν στο όριο και μας χάριζαν φοβερό θέαμα.Τι σχέση έχει το θέαμα με την ασφάλεια ?
Αν παρακολουθούσες 40 χρόνια αγώνες (δεν είμαι τόσο μεγάλος, έτσι το λέω) θα ήξερες για το συγχωρεμένο το 'Μαύρο', που με σύγχρονα μέσα ασφάλειας και με HANS θα είχε πιθανότατα σωθεί (μετωπική στο κάστρο της Ρόδου).
Αν είναι να γυρίσουμε και στα πέτσινα κράνη.
Ενα σετ HANS πλαστικό + κράνος κάνει €600 και με €1000 παίρνεις κάτι πραγματικά καλό. Και το έχεις 10 χρόνια = €60 - €100 το χρόνο. Χώρια ότι η ιστορία με το HANS είναι γνωστή και ανακοινωμένη εδώ και 4.5 χρόνια, από το Γενάρη του 2006. Αν ο Βωβός και ο ΕΛ-ΕΜ είχαν τη λογική σου, ούτε αυτοί θα ήταν μαζί μας τώρα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επειδή παρακολουθώ τριάντα χρόνια αγώνες οι οδηγοι παλιότερα χωρίς μεταξωτές σωβρακοφανέλλες και σε σχέση με σήμερα μηδαμινά μέτρα ασφαλείας, οδηγούσαν στο όριο και μας χάριζαν φοβερό θέαμα.
Τι σχέση έχει το θέαμα με την ασφάλεια ?
Αν παρακολουθούσες 40 χρόνια αγώνες (δεν είμαι τόσο μεγάλος, έτσι το λέω) θα ήξερες για το συγχωρεμένο το 'Μαύρο', που με σύγχρονα μέσα ασφάλειας και με HANS θα είχε πιθανότατα σωθεί (μετωπική στο κάστρο της Ρόδου).
Αν είναι να γυρίσουμε και στα πέτσινα κράνη.
Ενα σετ HANS πλαστικό + κράνος κάνει €600 και με €1000 παίρνεις κάτι πραγματικά καλό. Και το έχεις 10 χρόνια = €60 - €100 το χρόνο. Χώρια ότι η ιστορία με το HANS είναι γνωστή και ανακοινωμένη εδώ και 4.5 χρόνια, από το Γενάρη του 2006. Αν ο Βωβός και ο ΕΛ-ΕΜ είχαν τη λογική σου, ούτε αυτοί θα ήταν μαζί μας τώρα
ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Διαβαζοντας την ανακοινωση του ΣΟΑΑ σχετικα με το HANS μενω στην παρατηρηση οτι η τοποθετηση των ζωνων ασφαλειας χιαστι ειναι λαθος. Κατα τον κανονισμο απο φετος οι ζωνες ΠΡΕΠΕΙ να ειναι χιαστι !!!!!!!! Μου εγιναν παρατηρησεις σε ολους τους αγωνες φετος που ελαβα μερος γιατι δεν τις ειχα χιαστι ...... Τελικα μηπως πρεπει να βγαλει μια ανακοινωση η ΕΘΕΑ για το θεμα αυτο κ να ενημερωσει καταλληλα κ τους τεχνικους εφορους????
-
Επειδή θεωρώ το θέμα της εφαρμογής του HANS πολύ σοβαρό, θα ήθελα να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις.
1.Αν σας φαινόταν ασαφής η ανακοίνωση στο συγκεκριμένο σημείο θα μπορούσατε να δείτε την ανάλογη φωτογραφία στο http://www.soaa.eu/main/?p=182 στην σελίδα 08 που παρατίθεται στην ίδια ανακοίνωση και λύνει τις απορίες σας.
2.Εδώ και ενάμισι σχεδόν χρόνο έχουμε κυκλοφορήσει το εγχειρίδιο μέτρων ασφαλείας που έχει όλες της πληροφορίες για το HANS (Εχουν διανεμηθεί 1500 αντίτυπα).
3.Σε κάθε αγώνα γίνονται έλεγχοι από τους τεχνικούς εφόρους ,πολλές φορές σε συνεργασία με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Σ.Ο.Α.Α.στους οποίους από οτι λέτε (Μου εγιναν παρατηρησεις σε ολους τους αγωνες φετος που ελαβα μερος γιατι δεν τις ειχα χιαστι ) δεν λαμβάνετε και πολύ υπ'όψιν σας.
Φτάνουμε λοιπόν στη μέση της χρονιάς, στην ανάβαση της Δημητσάνας όπου στα μισά σχεδόν αυτοκίνητα η εφαρμογή του HANS ήταν προβληματική(Σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχουμε πάρει από τη FIA,τους κατασκευαστές του HANS αλλά και τους τεχνικούς εφόρους),και εκδώσαμε αυτή την ανακοίνωση για να υπενθυμίσουμε τον σωστο τρόπο εφαρμογής του HANS,γιατί από ότι φαίνεται δυστυχώς μερικοί συναθλητές μας δεν δίνουν και πολή σημασία στα μέτρα ασφαλείας............... -
τις λαμβανω σας πληροφορω απολυτα . κ μπορω να σας πω οτι ειμαι απο τουσ πρωτοθς που ειχα HANS στην ελλαδα Η ανακοινωση σας λεει οτι το χιαστι ειναι λαθος η οχι ? http://www.soaa.eu/main/?p=327
ετσι οπως το διαβαζω καταλαβαινω οτι το χιαστι ειναι λαθος
φιλικα
-
Παράρτημα J άρθρο 253 παράγραφος 6.2
Οι ιμάντες ώμου πρέπει να έχουν κατεύθυνση προς τα πίσω και προς τα κάτω και να στερεώνονται με τρόπο ώστε να μην σχηματίζουν γωνία μεγαλύτερη των 45° με την οριζόντια γραμμή που περνάει από το πάνω άκρο της πλάτης του καθίσματος. Συνιστάται η γωνία αυτή να μην είναι μεγαλύτερη από 10°.
H μέγιστη γωνία, συγκλίνουσα ή αποκλίνουσα, σε σχέση με τον κεντρικό άξονα του καθίσματος πρέπει να είναι 20°.
Πρέπει να χρησιμοποιείται, αν είναι δυνατόν, το σημείο στερέωσης που έχει τοποθετηθεί αρχικά από τον κατασκευαστή στην πίσω κολώνα (C - pillar).
Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σημεία στερέωσης που σχηματίζουν μεγαλύτερη γωνία με την οριζόντια
Στην περίπτωση αυτή οι ιμάντες ώμου στις ζώνες 4 σημείων μπορούν να στερεώνονται στο σημείο στερέωσης των κοιλιακών ιμάντων των ζωνών, που έχει προβλέψει ο κατασκευαστής για τα πίσω καθίσματα. .
Για τις ζώνες 4 σημείων οι ιμάντες ώμου πρέπει να τοποθετούνται συμμετρικά σταυρωτά ως προς τον κεντρικό άξονα του εμπρόσθιου καθίσματος.Αρα, σύμφωνα με το bold και ασχέτως της χρήσης HANS, οι ιμάντες ώμου πρέπει να τοποθετούνται χιαστί.
Στις παραθέσεις του ΣΟΑΑ τα παραδείγματα είναι για μονοθέσιο, όπου η απόσταση μεταξύ HANS και σημείου στερέωσης είναι πολύ μικρή. Και εκεί βλέπουμε ότι το σωστό ΔΕΝ είναι οι ζώνες μετά το HANS να φεύγουν 'ευθεία πίσω' (διότι τότε μπορεί να γλυστρίσουν από το 'σαμάρι' του HANS) αλλά να το 'τυλίγουν' και να συγκλίνουν (ώστε να στερεώνονται καλύτερα). Αν όμως το σημείο στερέωσης είναι κανα μέτρο πίσω από το HANS (δηλ. σε οποιοδήποτε 'σαλούν' αυτοκίνητο εκτός και αν έχει πολύ 'αγωνιστικό' κλωβό), τότε για να επιτευχθεί η ζητούμενη γεωμετρία πρέπει αναγκαστικά οι ζώνες να είναι χιαστί (επεκτείνετε τη γεωμετρία που φαίνεται στα σχέδια του ΣΟΑΑ ένα μέτρο πίσω και θα το δείτε). Δε νομίζω λοιπόν πως ο ΣΟΑΑ λέει κάτι διαφορετικό απ΄ό,τι λέει η FIA και η ΕΘΕΑ.
Αν ο κλωβός ασφαλείας έχει θέσεις για σωστή και συμβατή με το HANS (δηλ. όχι ευθεία) τοποθέτηση των ζωνών, τότε και μόνο τότε νομίζω μπορεί να επιδειχθεί κάποια ελαστικότητα.
Πάντως το να συζητάμε κάτι τόσο απλό να υλοποιηθεί και μάλιστα να έχει γίνει παρατήρηση κατ΄επανάληψη είναι σπατάλη ενέργειας για όλους.
-
Η ανακοίνωση λέει ότι:Το συχνότερο λάθος που παρατηρείται είναι στην τοποθέτηση των ζωνών(που δενέχουν την σωστή κλίση) πίσω από το κάθισμα και η χιαστί διάταξη τους(που δεν εφαρμόζεται).Τα σε παρένθεση ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
Πάντως φίλε nass διαφωνώ με το γιατί έχουμε πληροφορίες από συναθλητές που είχαν εξόδους από το δρόμο με αποτέλεσμa να έχουν ενοχλήσεις στο σημείο που ακουμπάει το σώμα στο hans ,και βλέποντας πολλες παραλείψεις στην εφαρμογή του θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να συνεχίσουμε την ενηρωση (εμείς)και τους ελέγχους (οι τεχνικοί έφοροι).Όπως θα δείτε από τα παρακάτω links που ανακάλυψα σήμερα στις ιστοσελίδες των δύο μεγάλων εταιριών κατασκευής hans απαγορεύεται η τοποθέτηση της ζώνης πίσω από το κάθισμα στις 45 μοίρες(ασχέτως μονoθεσίου η sedan) ενώ χωρις το hans επιτρέπεται, ενώ σε κάποιο σημείο περιγράφονται και οι συνέπειες της μη σωστής εφαρμογής του hans
http://www.stand21.fr/hans/hans-2.html
http://www.schroth.com/installation-ins ... index.html
Φιλικότερα
-
= σπατάλη ενέργειας = αν είναι να συζητάμε 6 μήνες για κάτι που θέλει 5 λεπτά για να γίνει (να αλλάξουν οι ζώνες από ευθείες σε χιαστί) τότε τι πρέπει να γίνει για κάτι πραγματικά δύσκολο ?
Προφανώς και καλά κάνει ο ΣΟΑΑ και το 'κυνηγάει' το θέμα
HANS