Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Τι ασφαλιστική κάλυψη έχετε?
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Τι ασφαλιστική κάλυψη έχετε?
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 2 / 4
    Περί αυτοκίνησης
    31
    80
    84
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      cmarin last edited by

Έχω κι εγ΄ψ 2 πλούσιες ασφάλειες. Στο παλιό δεν έχω κλοπή. Και στα όμως έχω σεισμους, λοιμούς, καταποντισμούς, εισβολή εξωγήινων (που λέει και η διαφήμιση) .

Ερώτηση: Είναι κάτι που δεν σε καλύπτει η μικτή όταν τρακάρεις?

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • V
        vasilios last edited by

Ο χρήστης cmarin έγραψε:

Ερώτηση: Είναι κάτι που δεν σε καλύπτει η μικτή όταν τρακάρεις?

Σύμφωνα με αυτά που μου είπαν, όχι, εκτός αν οδηγείς μεθυσμένος, οδηγεί το αυτοκίνητό σου άτομο κάτω των 21 και κάποιες τέτοιου τύπου 'ασφαλιστικές δικλείδες'.

Κατά τα άλλα μπορείς να πάρεις το αυτοκίνητο και να το λιώσεις πάνω σε ένα βράχο, δεν πρόκειται να σου πουν λέξη.

Παρεμπιπτόντως, η σιγουριά ότι δεν πρόκειται να επιβαρρυνθείς από τέτοιου τύπου ζημιές (από 'ανωριμότητες' δηλαδή) μήπως ενισχύει και την αυτοπεποίθηση του οδηγού? Και αν ναι, είναι καλό αυτό? (φιλοσοφικό ερώτημα)

• G
          gatony last edited by

Ο χρήστης TakisB έγραψε:
          Έχω τις παρακάτω καλύψεις:
          Φωτιά, κλοπή (ολική-μερική), θραύση κρυστάλλων, ίδιες ζημιές (μικτή), τρομοκρατικές ενέργεις, φυσικά φαινόμενα, υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα, και την υποχρεωτική αστική ευθύνη έναντι τρίτων (σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές).

Ε αφού τα έχεις όλα βάλε νομική προστασία και κακόβουλες ενέργειες(αν τις προσφέρει η εταιρία) και είσαι ο καλύτερος
          Πολύ σωστά όσα έγραψες!

Λοιπόν και εγώ ψήφισα την 3η περίπτωση φυσικά.

Να τονίσω πως επειδή το αυτοκίνητό μας μπορεί να είναι >6-7ετών και κάποιοι αφαιρούν την κάλυψη της μικτής,αυτό δεν σημαίνει πως έχει μειωθεί το κόστος των ανταλλακτικών ή της εργασίας.

Για παράδειγμα άλλο κόστος επισκευής έχει μία ίδια ζημιά σε ένα rallye του '96 και άλλη σε ένα rallye '03?
          (αυτό το λέω ορμώμενος απ'τα λεγόμενα του kouk)

Eπίσης να τονίσω πως είναι σχεδόν βέβαιο πως όταν αφαιρέσεις κάποια κάλυψη,αυτή θα σου χρειαστεί μέσα το πολύ σε 1 χρόνο(καρατσεκαρισμένο,δυστυχώς!!!)

Είναι κάτι που δεν σε καλύπτει η μικτή όταν τρακάρεις?

Κάποιες εταιρίες εξαιρούν κάποιες περιπτώσεις,αλλά καλό θα είναι ΠΑΝΤΑ να διαβάζουμε στους όρους του συμβολαίου, αυτούς που αφορούν την κάθε κάλυψη.
          Εξηγούν αναλυτικά τις περιπτώσεις που ο πελάτης δικαιούται αποζημίωση.
          Αν κάτι δεν καταλαβαίνετε ζητήστε εξηγήσεις απ'τον ασφαλιστή σας ή απ'το τμήμα ζημιών του κλάδου αυτοκινήτων.
          Στους όρους μπορεί να μην αναφέρεται σαν 'μικτή' αλλά σαν Ζ.Ι.Α.(Ζημιές Ιδίου Αυτοκινήτου)

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • E
            ethnikaras last edited by

Να ρωτησω κατι να μου πειτε αν ισχυει? Εγω οδηγω 2 χρονια τωρα και ειμαι 20 χρονων... Πληρώνω περισσοτερα λεφτα σε ασφαλεια απο καποιον που ειναι 22 και εχει το διπλωμα μολις μισο χρονο?
            Υπαρχει καμια ασφαλιστικη εταιρεια που να βγαζει την προσαυξηση για τους νεους οδηγους νωριτερα απο τα 3 χρονια?
            Υ.Γ. Και εγω στην δευτερη κατηγορια ειμαι, κυριως λογω του οτι ειναι μεγαλος βραχνας το επασφαλιστρο για νεους οδηγους, δεν βγαινει κ με μικτη..

• S
              spiros19 last edited by

Βασικα οποιος μπορει να μας πει ΥΠΕΥΘΗΝΑ τι τρεχει με τους νεους οδηγους ας μας το πει... ειμαι 20 και εχω διπλωμα 1.5 χρονο...
              30% πανω τα ασφαλιστρα μου ειπανε...

• T
                takisb last edited by

Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
                Να ρωτησω κατι να μου πειτε αν ισχυει? Εγω οδηγω 2 χρονια τωρα και ειμαι 20 χρονων... Πληρώνω περισσοτερα λεφτα σε ασφαλεια απο καποιον που ειναι 22 και εχει το διπλωμα μολις μισο χρονο?...

Όχι, αν ασφαλίζεστε και οι δύο στην ίδια εταιρία με αυτοκίνητο ίδιας κατηγορίας φορολογήσιμων ίππων.

Βασικα οποιος μπορει να μας πει ΥΠΕΥΘΗΝΑ τι τρεχει με τους νεους οδηγους ας μας το πει... ειμαι 20 και εχω διπλωμα 1.5 χρονο...
                30% πανω τα ασφαλιστρα μου ειπανε...

Το επασφάλιστρο είναι 30% επι των καθαρών ασφαλίστρων της αστικής ευθύνης έναντι τρίτων (σωμ.βλάβες και υλ.ζημιές) και στην μικτή (αν έχετε) μέχρι ο οδηγός να συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας του. Επίσης είναι 30% όπως παραπάνω, αν πρόκειται για οδηγό με νέο δίπλωμα. Το επασφάλιστρο παύει να ισχύει με τη συμπλήρωση του έτους.
                Όταν ισχύουν και τα δύο, δηλαδή νέος σε ηλικία οδηγός (κάτω των 23) και νέο δίπλωμα (κάτω του έτους) το επασφάλιστρο είναι πάλι 30% ( όχι 30+30=60) και παύει με όποια από τις δύο περιπτώσεις λήξει αργότερα.
                Τώρα αν το δίπλωμα του παραπάνω οδηγού είναι επαγγελματικό, το επασφάλιστρο είναι το μισό, δήλαδή 15%.
                Να επαναλάβω κι εγώ, ότι πρέπει πάντα να διαβάζουμε τους όρους του συμβολαίου, τα ψιλά γράμματα δηλαδή, και αν δεν μας ικανοποιούν, έχουμε το δικαίωμα από το νόμο να εκφράσουμε τις αντιρρήσεις μας με τη δήλωση εναντίωσης που πρέπει να υπάρχει σε κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ή και να το ακυρώσουμε τελικά επιλέγοντας άλλη εταιρία!

• S
                  spiros19 last edited by

Ο χρήστης TakisB έγραψε:

Όταν ισχύουν και τα δύο, δηλαδή νέος σε ηλικία οδηγός (κάτω των 23) και νέο δίπλωμα (κάτω του έτους) το επασφάλιστρο είναι πάλι 30% ( όχι 30+30=60) και παύει με όποια από τις δύο περιπτώσεις λήξει αργότερα.

Δηλαδη εγω θα εχω επασφαλιστρο μεχρι τα 23 μου, αναγκαστικα ε?? χμ...
                  (20 ετων διπλωμα 1.5 χρονο...)
                  Επισης θα ηθελα να μαθω και κατι ακομα... αν εγω οδηγησω ενα αμαξι πχ ενος θειου μου, η ασφαλιστικη του δεν με καλυπτει???

• M
                    mlke_16v last edited by

Εγω ειμαι απο τους λιγους που ξηφισα την πρωτη επιλογη. Και αυτο γιατι πιστευω οτι ή την κανεις την καλη και κανεις μεικτη ή κανεις την πιο απλη.
                    Εμενα η αλλαγη απο πλουσια σε φτηνη ασφαλιση μου εριξε τα ασφαλιστικα εξοδα στο μισο. Αλλο να δινεις 300ε τον χρονο και αλλο 600. και ολα αυτα σε ενα ταπεινο Saxo vts.
                    Το θεμα του τρακαρισματος που πιστευω οτι ειναι και το πιο σημαντικο για μας, δεν το ειχα καλυμενο ετσι και αλλιως...οποτε?

• V
                      vasilios last edited by

Ο χρήστης MlKE_16V έγραψε:
                      Εγω ειμαι απο τους λιγους που ξηφισα την πρωτη επιλογη. Και αυτο γιατι πιστευω οτι ή την κανεις την καλη και κανεις μεικτη ή κανεις την πιο απλη.
                      Εμενα η αλλαγη απο πλουσια σε φτηνη ασφαλιση μου εριξε τα ασφαλιστικα εξοδα στο μισο. Αλλο να δινεις 300ε τον χρονο και αλλο 600. και ολα αυτα σε ενα ταπεινο Saxo vts.
                      Το θεμα του τρακαρισματος που πιστευω οτι ειναι και το πιο σημαντικο για μας, δεν το ειχα καλυμενο ετσι και αλλιως...οποτε?

Δεν είναι όμως μόνο οι ζημιές από δική μας ευθύνη, είναι και καλύψεις όπως ζημιές από ανασφάλιστο όχημα, θραύση κρυστάλλων, τρομοκρατικές ενέργειες (βλ. δέκα μ@λ@κες που το είδαν 'αναρχικοί' και βάζουν φωτιές σε αυτοκίνητα), που συμβαίνουν όλη την ώρα σε αυτοκίνητα γύρω μας.

• M
                        mlke_16v last edited by

Ο χρήστης Vasilios έγραψε:

Δεν είναι όμως μόνο οι ζημιές από δική μας ευθύνη, είναι και καλύψεις όπως ζημιές από ανασφάλιστο όχημα, θραύση κρυστάλλων, τρομοκρατικές ενέργειες (βλ. δέκα μ@λ@κες που το είδαν 'αναρχικοί' και βάζουν φωτιές σε αυτοκίνητα), που συμβαίνουν όλη την ώρα σε αυτοκίνητα γύρω μας.

Η ζημιες απο ανασφαλιστο οχημα, καλυπτονται και απο την απλη ασφαλεια, η φραυση κρυσταλου κοστιζει περι τα 1,5 Ε το χρονο
                        Οσο αναφορα τις τρομοκρατικες ενεργειες, το ξερεις οτι αμα σου καψουν το αμαξι( θεος φυλαξει), πρεπει η αστυνομια να χαρακτηρισει την πραξη τρομοκρατικη ενεργεια, πραγμα που δεν ειναι παντα σιγουρο...

• T
                          takisb last edited by

Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
                          ... αν εγω οδηγησω ενα αμαξι πχ ενος θειου μου, η ασφαλιστικη του δεν με καλυπτει???

Σαφώς ισχύει η κάλυψη για τις ζημιές που προκληθούν με ευθύνη σου σε τρίτους... Απλά ο θείος θα κληθεί να πληρώσει εκ των υστέρων το επασφάλιστρο επί δύο (πρόστιμο δηλαδή: επασφάλιστρο 60%) γιατί δεν είχε δηλώσει ότι το αυτοκίνητό του θα το οδηγεί και νέος οδηγός. ( μπαρούτι ο θείος: )

...Η ζημιες απο ανασφαλιστο οχημα, καλυπτονται και απο την απλη ασφαλεια...

Ναι, βέβαια... θα προσπαθήσεις να πάρεις τα χρήματά σου από το Επικουρικό Κεφάλαιο το οποίο χρωστάει τα άντερά του, χώρια τα τρεξίματα...
                          Ενώ εγώ θα αποζημιωθώ από την εταιρία μου αφού έχω αγοράσει την κάλυψη υλικών ζημιών από ανασφάλιστο όχημα, και θα τρέχει εκείνη να βρεί άκρη με το Επικουρικό!

• T
                            takisb last edited by

Ο χρήστης gatony έγραψε:
                            ...βάλε νομική προστασία και κακόβουλες ενέργειες(αν τις προσφέρει η εταιρία) και είσαι ο καλύτερος...

Στην εταιρία μου οι τρομοκρατικές πάνε πακέτο με τις κακόβουλες, άρα έχω. Νομική προστασία έχω ξεχωριστά. Σωστές οι παρατηρήσεις σου για την πληρότητα του πακέτου.
                            Μην ξεχνάμε και την οδική βοήθεια!

...Να τονίσω πως επειδή το αυτοκίνητό μας μπορεί να είναι >6-7ετών και κάποιοι αφαιρούν την κάλυψη της μικτής,αυτό δεν σημαίνει πως έχει μειωθεί το κόστος των ανταλλακτικών ή της εργασίας.
                            Για παράδειγμα άλλο κόστος επισκευής έχει μία ίδια ζημιά σε ένα rallye του '96 και άλλη σε ένα rallye '03?...

Σαφώς δεν αλλάζει το κόστος επισκευής λόγω ηλικίας!
                            Με την ευκαιρία αυτή να τονίσω ότι ο ισχυρισμός περί μείωσης αποζημίωσης λόγω παλαιότητας ορισμένων ασφαλιστικών εταιριών δεν ευσταθεί νομικά και πρέπει να απαιτούμε την πλήρη αποζημίωσή μας! Αν δεν βρίσκουμε για παράδειγμα παλιό φτερό για Peugeot 203 (ακραίο; ) στις μάντρες, θα παραγγείλουμε καινούργιο και θα απαιτήσουμε να το πληρωθούμε!

...είναι σχεδόν βέβαιο πως όταν αφαιρέσεις κάποια κάλυψη,αυτή θα σου χρειαστεί μέσα το πολύ σε 1 χρόνο(καρατσεκαρισμένο,δυστυχώς!!!)...

Πόσο δίκιο έχεις! Και πόσο τσούζει... αν τραβήξεις το λαχείο μια βδομάδα μετά την αφαίρεση της κάλυψης! ( Έπαθα και έμαθα!)

• A
                              andreasp last edited by

Άσχετο με την κάλυψη αλλά σχετικό με την ασφαλιστική:
                              Γίνεται να αλλάξει κάποιος ασφαλιστική εταιρία αλλά να διατηρήσει το bonus malus που είχε πριν; Μήπως υπάρχει και κανένας τρόπος να αλλάξει και ο ιδιοκτήτης του οχήματος αλλά να μην χαθεί το bonus; Δύσκολο εε;;;;

• N
                                n_olympios last edited by

Mα νομίζω ότι το bonus malus ακολουθεί τον οδηγό και όχι το αυτοκίνητο... Και το κρατάς έτσι κι αλλιώς... ???

• A
                                  andreasp last edited by

Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
                                  Mα νομίζω ότι το bonus malus ακολουθεί τον οδηγό και όχι το αυτοκίνητο... Και το κρατάς έτσι κι αλλιώς... ???

Μάλλον έχεις δίκιο. (αλλά αυτό δε με συμφέρει! )

• T
                                    takisb last edited by

Υπάρχουν ασφαλιστές-πράκτορες που προκειμένου να σε κάνουν πελάτη, κάνουν τα πάντα. Μπορεί να σε ασφαλίσουν ακόμα και πρωτάρη με Bonus 5 ή και χαμηλότερο! Τα ετήσια στατιστικά στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών αναφέρουν πως πάνω από τα μισά ασφαλισμένα οχήματα στην Ελλάδα είναι σε Bonus από 7 και κάτω... με τα φανοποιεία γεμάτα σε κάθε γειτονιά... Κάτι τέτοια κάνουν τις μεγάλες τουλάχιστον ασφαλιστικές εταιρίες που χαράσσουν την γενική γραμμή του κλάδου να προσανατολίζονται στην κατάργηση του Bonus-Malus και να μας πάρει όλους η μπάλα!

• A
                                      andreasp last edited by

Στην περίπτωση που ένα όχημα έχει δύο ιδιοκτήτες, ποιός κάνει την ασφάλεια; Ο ένας και δηλώνει και τον δεύτερο; Ή υπάρχουν δύο διαφορετικά συμβόλαια για τον καθένα;

• T
                                        takisb last edited by

Ο χρήστης andreasp έγραψε:
                                        Στην περίπτωση που ένα όχημα έχει δύο ιδιοκτήτες, ποιός κάνει την ασφάλεια; Ο ένας και δηλώνει και τον δεύτερο; Ή υπάρχουν δύο διαφορετικά συμβόλαια για τον καθένα;

Απαντώ με βάση τα δεδομένα της εταιρίας που εργάζομαι: Εκδίδεται ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που αναφέρει τους συνιδιοκτήτες του οχήματος με τα αντίστοιχα ποσοστά συνιδιοκτησίας.

• M
                                          mlke_16v last edited by

Ο χρήστης TakisB έγραψε:

... αν εγω οδηγησω ενα αμαξι πχ ενος θειου μου, η ασφαλιστικη του δεν με καλυπτει???

Σαφώς ισχύει η κάλυψη για τις ζημιές που προκληθούν με ευθύνη σου σε τρίτους... Απλά ο θείος θα κληθεί να πληρώσει εκ των υστέρων το επασφάλιστρο επί δύο (πρόστιμο δηλαδή: επασφάλιστρο 60%) γιατί δεν είχε δηλώσει ότι το αυτοκίνητό του θα το οδηγεί και νέος οδηγός. ( μπαρούτι ο θείος: )

...Η ζημιες απο ανασφαλιστο οχημα, καλυπτονται και απο την απλη ασφαλεια...

Ναι, βέβαια... θα προσπαθήσεις να πάρεις τα χρήματά σου από το Επικουρικό Κεφάλαιο το οποίο χρωστάει τα άντερά του, χώρια τα τρεξίματα...
                                          Ενώ εγώ θα αποζημιωθώ από την εταιρία μου αφού έχω αγοράσει την κάλυψη υλικών ζημιών από ανασφάλιστο όχημα, και θα τρέχει εκείνη να βρεί άκρη με το Επικουρικό!

Αυτο που λες ομολογω οτι δεν το ηξερα, και ειχα ρωτησει τον ασφαλιστη μου αν καλυπτομαι απο ανασφαλιστο οχημα και αυτος μου ειχε πει πως ειναι στανταρτ αυτη η επιλογη, δεν ηξερα για την διαφορα.

• T
                                            takisb last edited by

Ο χρήστης MlKE_16V έγραψε:
                                            ...Αυτο που λες ομολογω οτι δεν το ηξερα, και ειχα ρωτησει τον ασφαλιστη μου αν καλυπτομαι απο ανασφαλιστο οχημα και αυτος μου ειχε πει πως ειναι στανταρτ αυτη η επιλογη, δεν ηξερα για την διαφορα...

Υπάρχει περίπτωση η ασφαλιστική εταιρία να σου δίνει αυτή την κάλυψη σαν παροχή, χωρίς δηλαδή να σε χρεώνει. Βέβαια τις παροχές οι εταιρίες συνηθίζουν να τις βροντοφωνάζουν, άρα θα έπρεπε να σου το πεί από μόνος του ο ασφαλιστής χωρίς να χρειαστεί να ρωτήσεις.

Anyway φίλε Mike δεκαεξαβάλβιδε, γι'αυτό τα λέμε εδώ στο forum, για να ανταλλάσουμε απόψεις αλλά και γνώσεις και εμπειρίες.Χαίρομαι, αν βοήθησα να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα.
                                            Αν υπάρχουν άλλες απορίες και μπορώ, ευχαρίστως να βοηθήσω!

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 2 / 4
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ