-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Δεν υπάρχει τροχαία και αστυνομία Μάνο σε ιδιωτικό χώρο, δεν έχει καμία δουλειά στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας...
Η λύση είναι απλή και δυστυχώς μοναδική : ένα baseball bat είναι η λύση μετά από 1 (1 όχι 2η ) προειδοποίηση...βασικά εδώ υπάρχει η γνωστή εκκρεμότητα όλων των πολυκατοικιών και γενικά εισόδων σε ιδιωτικούς χώρους. Κανονικά θα έπρεπε να πληρώνεται εισφορά στο Δήμο για τη δέσμευση θέσης στάθμευσης και να υπάρχουν πινακίδες Ρ40 (απαγόρευση στάσης και στάθμευσης) και πινακίδα περί ιδιωτικοής εισόδου, όλες εγκεκριμένες από Τροχαία και Δήμ (όπως όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δηλαδή). Σε τέτοια περίπτωση μπορεί να κληθεί η τροχαία και να απομακρύνει το όχημα.
Νομίζω κάπου έχω και το άρθρο, θα το ψάξω
Και πως θα ελέγχει η αστυνομία ποιός έχει δικαίωμα να μπαίνει στο χώρο ή όχι ? Θα κάνει έλεγχο τίτλων ? Αν εγώ πουλήσω μια θέση στάθμευσης σε γείτονα ποιός θα ελέγξει την εγκυρότητα της πώλησης και το εξ αυτής απορρέον δικαίωμα στάθμευσης στον ιδιωτικό χώρο ? Ο μπάτσος ?
-
Δεν μπορείς να πουλήσεις θέση στην πυλωτή σε γείτονα, είναι κοινόχρηστη
-
αυτό το πρόβλημα υπάρχει ούτως ή άλλως. δε σημαίνει πως όλα...λύνονται με αυτό που έγραψα.
Ωστόσο ακόμη κι αν κοπεί κλήση, υπάρχουν τα ιδιωτικά μισθωτήρια που λύνουν τις απορίες
Εξάλλου στις δεσμευμένες θέσεις στάθμευσης μιας πυλωτής τοποθετούνται πινακίδες που διαχωρίζουν το χώρο ανά διαμέρισμα και με τους επιτρέποντες να παρκάρουν, βάσει των αριθμών κυκλοφορίας. Προφανώς λοιπόν για να γίνει κλήση της Τροχαίας, έχει δεσμευτεί θέση άλλου...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν μπορείς να πουλήσεις θέση στην πυλωτή σε γείτονα, είναι κοινόχρηστημπορείς να τη μισθώσεις όμως
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν υπάρχει τροχαία και αστυνομία Μάνο σε ιδιωτικό χώρο, δεν έχει καμία δουλειά στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας...
Η λύση είναι απλή και δυστυχώς μοναδική : ένα baseball bat είναι η λύση μετά από 1 (1 όχι 2η ) προειδοποίηση...Α, σωστό αυτό. Μπορείς τότε να το σύρεις/ζμπρώξεις μέχρι να κατέβει στο πεζοδρόμιο και μετά να πάρεις τλφ την τροχαία.
-
μπορείς να τη μισθώσεις όμως
Ούτε αυτό δεν μπορείς κανονικά, απαγορεύεται : η θέση είναι παρακολούθημα του διαμερίσματος και μόνο ο ενοικιαστής -ιδιοκτήτης του μπορεί να τη χρησιμοποιεί...
-
-
Ούτε αυτό δεν μπορείς κανονικά, απαγορεύεται : η θέση είναι παρακολούθημα του διαμερίσματος και μόνο ο ενοικιαστής -ιδιοκτήτης του μπορεί να τη χρησιμοποιεί...
Σωστά, στο συμβόλαιο λέει αποκλειστική θέση στάθμευσης του τάδε διαμερίσματος. Και νομίζω αναφέρει οτι δεν πωλείται, ενοικιάζεται, μεταβιβάζεται ξεχωριστά.
-
Και λοιπόν; Σπανίως εκμισθώνεται μια θέση με χαρτί. Μπαίνει ο άλλος μέσα, πληρώνει μαύρα κι όποτε σταματήσει να πληρώνει, απλώς δεν τολμάει να το ξαναβάλει.
-
τότε προς τι η προηγούμενη απορία σου;
Η λύση είναι απλή και δυστυχώς μοναδική : ένα baseball bat είναι η λύση μετά από 1 (1 όχι 2η ) προειδοποίηση...βασικά εδώ υπάρχει η γνωστή εκκρεμότητα όλων των πολυκατοικιών και γενικά εισόδων σε ιδιωτικούς χώρους. Κανονικά θα έπρεπε να πληρώνεται εισφορά στο Δήμο για τη δέσμευση θέσης στάθμευσης και να υπάρχουν πινακίδες Ρ40 (απαγόρευση στάσης και στάθμευσης) και πινακίδα περί ιδιωτικοής εισόδου, όλες εγκεκριμένες από Τροχαία και Δήμ (όπως όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δηλαδή). Σε τέτοια περίπτωση μπορεί να κληθεί η τροχαία και να απομακρύνει το όχημα.
Νομίζω κάπου έχω και το άρθρο, θα το ψάξω
Και πως θα ελέγχει η αστυνομία ποιός έχει δικαίωμα να μπαίνει στο χώρο ή όχι ? Θα κάνει έλεγχο τίτλων ? Αν εγώ πουλήσω μια θέση στάθμευσης σε γείτονα ποιός θα ελέγξει την εγκυρότητα της πώλησης και το εξ αυτής απορρέον δικαίωμα στάθμευσης στον ιδιωτικό χώρο ? Ο μπάτσος ?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και λοιπόν; Σπανίως εκμισθώνεται μια θέση με χαρτί. Μπαίνει ο άλλος μέσα, πληρώνει μαύρα κι όποτε σταματήσει να πληρώνει, απλώς δεν τολμάει να το ξαναβάλει.Ναι σωστά, αν όλοι συμφωνούν και κάνουν τον κινέζο...Αν όμως κάποιος (ιδιοκτήτης - ένοικος) επισημάνει την παρανομία και απαιτήσει να μην γίνεται τα πράγματα περιπλέκονται...
Πάντως αν δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα ο τρίτος που νοικιάζει τη θέση εμένα προσωπικά δεν θα με ενοχλούσε και δεν θα έθετα θέμα... -
Τι εννοείς Θύμιο ?
Αυτό που λέω είναι ότι το πρόβλημα των θέσεων στάθμευσης στην πυλωτή είναι μια διαφορά αστικής φύσεως όπου η αστυνομία δεν έχει αρμοδιότητα, όσο ξεκάθαρα και να φαίνονται τα πράγματα...Ο μπάτσος δεν μπορεί να ελέξγει αν είναι νόμιμο ή όχι να πωλείται ή να ενοικιάζεται μια θέση στάθμευσης στην πυλωτή...Αυτό είναι η πάγια νομολογία του ΑΠ η οποία σε τελική ανάλυση αύριο μπορεί να αλλάξει...Τι δουλειά έχει ο μπάτσος να μας πει αν το πωλητήριο ή μισθωτήριο συμβόλαιο που κραδαίνει πχ ο γείτονας είναι έγκυρο ή όχι
-
οκ τώρα κατάλαβα..
συμφωνώ, έτσι είναι.
φυσικά στην πράξη τα πράγματα είναι απλούστερα..θέλω να πω πως όταν κάποιος έχει κάνει τη μ@λακία στο πάρκιν, είναι όντως μαλακία...
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Θέλω να ρωτήσω κατι τους μηχανικους / κατασκευαστές του forum.Στην πολυκατοικία που μενω, η πυλοτή δεν εχει κάγκελα γύρω γύρω. Αυτό εχει σαν αποτέλεσμα να παρκάρει οποιος θέλει μέσα στην πυλωτή και έτσι αποφασίσαμε στην γενική συνέλευση να την κλείσουμε και το κάθε διαμέρισμα να πληρώσει ότι του αναλογεί, και ο κατασκευαστής να πληρώσει ότι του αναλογεί για τα απούλητα διαμερίσματα.
Κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε παραδοθεί η πολυκατοικία με κάγκελα γυρω γυρω στην πυλωτή από τον κατασκευαστή? Δηλαδή δεν είναι υποχρέωση του κατασκευαστή να πληρώσει αυτός συνολικά για τα κάγκελα?
Μάλλον νομικής φύσεως είναι η ερώτηση γιατί η δαπάνη δεν είναι αναγκαία αλλά επωφελής και δεν πιστεύω ότι μπορεί η συνέλευση να υποχρεώσει τη μειοψηφία να πληρώσει. Θα μας τα εξηγήσει ο koutsan.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μάλλον νομικής φύσεως είναι η ερώτηση γιατί η δαπάνη δεν είναι αναγκαία αλλά επωφελής και δεν πιστεύω ότι μπορεί η συνέλευση να υποχρεώσει τη μειοψηφία να πληρώσει. Θα μας τα εξηγήσει ο koutsan.
Με βάση τον κανονισμό της πολυκατοικιας η πλειοψηφία αποφασίζει, και αποφασισε να περιφραζτεί η πολυκατοικία, το ερώτημα ειχε να κάνει με το αν ήταν υποχρέωση του κατασκευαστή να πληρώσει την περίφραξη, και όχι εμείς
Αλλά από ότι μου είπαν δυστηχώς για μένα δεν είναι υποχρέωση του
-
Ό,τι έλεγε η συγραφή υποχρεώσεων και το εργολαβικό.
-
Εκτός συγγραφής,
αν η πλειοψηφία αποφασίσει σε δαπάνη για τη ΒΕΛΤΙΩΣΗ της πολυκατοικίας (όχι επισκευή ή αποκατάσταση), μπορεί η μειοψηφία να υποχρεωθεί στην δαπάνη; -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εκτός συγγραφής,
αν η πλειοψηφία αποφασίσει σε δαπάνη για τη ΒΕΛΤΙΩΣΗ της πολυκατοικίας (όχι επισκευή ή αποκατάσταση), μπορεί η μειοψηφία να υποχρεωθεί στην δαπάνη;Μου έθεσες ένα θέμα που δεν είχα σκεφτεί ποτέ και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον
Πρώτα, πρώτα τι εστί βελτίωση, διακόσμηση κλπ και από ποιό σημείο και μετά θεωρείται ως τέτοια...Αν πχ καούν τα μισά δέντρα του κήπου και θέλει η πλειοψηφία να τα αντικαταστήσει τι είναι ? Βελτίωση ? Και αν θέλει να πάρει 5 σπάνια φυτά των 1000 ευρώ το 1? Και αν πράγματι καταλήξουμε σε κάτι εύκολα προσδιορίσιμο ως 'επισκευή - αποκατάσταση' τι θα γίνει αν η πλειοψηφία επιθυμεί να 'επισκευάσει' τοποθετώντας πχ πανάκριβα φωτιστικά στους κοινόχρηστους χώρους επωνύμων οίκων κλπ κλπ ?
Κανονικά το 50%+1 σε αυτά τα θέματα παίρνει απόφαση αλλά κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει μια εύπορη πλειοψηφία κυριολεκτικά να συνθλίψει (μέχρι και για λόγους εκδίκησης) μια πιο φτωχή μειοψηφία...Από που όμως απορρέει το δικαίωμα της μειοψηφίας για άρνηση (αφού ξεπεράσουμε το σκόπελο του ορισμού της 'βελτίωσης'), αν φυσικά υπάρχει ? Από το νόμο, από κάποια γενική αρχή του δικαίου που έχει διαπλαστεί νομολογιακά? Δεν νομίζω ότι οι κανονισμοί κάνουν κάποια διάκρισηΠω πω πολύ μου άρεσε, έτσι μπορείς να εξοντώσεις κάποιον που αντιπαθείς βάζοντάς τον ξεπενταριαστεί μέχρι το μεδούλι
Μου κατέστρεψες το Σάββατο βράδυ καθώς εκεί που θα βγούμε θα σκέφτομαι συνέχεια αυτό και έχει και τραγούδι (στην Ηρώ στο Πόλις Stage πάω) και δεν θα με αφήνει να σκέφτομαι
-
Μου κατέστρεψες το Σάββατο βράδυ καθώς εκεί που θα βγούμε θα σκέφτομαι συνέχεια αυτό και έχει και τραγούδι (στην Ηρώ στο Πόλις Stage πάω) και δεν θα με αφήνει να σκέφτομαιΕμενα πιο πολυ μου κανει εντυπωση που θα βγεις Σαββατο βραδυ!
Θα το σκεφτομαι συνεχεια: 'παει χαλασε ο κοσμος, ο koutsan βγαινει Σαββατοβραδο και μαλιστα με προορισμο (και καλα εντεχνο ) μπουζουκομαγαζο!'
Ξεσκιστειτε ουρανοι!!!!! -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Μου κατέστρεψες το Σάββατο βράδυ καθώς εκεί που θα βγούμε θα σκέφτομαι συνέχεια αυτό και έχει και τραγούδι (στην Ηρώ στο Πόλις Stage πάω) και δεν θα με αφήνει να σκέφτομαι
Εμενα πιο πολυ μου κανει εντυπωση που θα βγεις Σαββατο βραδυ!
Θα το σκεφτομαι συνεχεια: 'παει χαλασε ο κοσμος, ο koutsan βγαινει Σαββατοβραδο και μαλιστα με προορισμο (και καλα εντεχνο ) μπουζουκομαγαζο!'
Ξεσκιστειτε ουρανοι!!!!!Έλα κακοηθέστατε, να λείπουν οι ειρωνείες, είπαμε είχε γενέθλια η Στέλλα και θα βγάλει καμιά 15ρια άτομα έξω
Η αλήθεια βέβαια είναι δεν κατάλαβα γιατί θέλει κι εμένα ...Θα της καταστρέψω τη βραδιά ειρωνευόμενος χυδαία όλες τις φίλες της για να μάθει άλλη φορά
Ομολογουμένως πάντως, για κάποιον σαν κι εμένα, το να βγαίνεις Σάββατο αγγίζει τα όρια της βλακείας
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ