-
Παντως το slick ολα τα λεφτα....
-
Βλέποντας ότι του χρόνου θα λείπουν όλα τα μικρά και μεγάλα φτερά πιστεύω ότι θα δούμε μπάλα...
-
ΚΑΛΑ λένε ότι το μήλο κάτω...απο την μηλιά θα πέσει! Ετσι την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, ο Bruno Senna, ανιψιός του αδικοχαμένου Ayrton θα οδηγήσει για πρώτη φορά μονοθέσιο της Formula 1.
Την ευκαιρία την παρέχει η Honda, ώστε να βρεθεί πίσω από το τιμόνι της όμορφης RA108 -
μεγάλα λόγια....
Και πάλι η εμπρός αεροτομή είναι αυτή που κυρίως καθορίζει την απόδοση πίσω από ένα μονοθέσιο. Αυτή είναι μεγαλύτερη και χαμηλότερα μεν για καλύτερη απόδοση (και συνάμα ίσως και λιγότερα προβλήματα κινούμενη πίσω από άλλο μονοθέσιο) αλλά και πάλι θα επηρεάζεται.
Τα μονοθέσια θα γίνουν nose-heavy. Από την άλλη το KERS θα αυξήσει σημαντικά το βάρος πίσω οπότε και οι πολικές αδράνεια των μονοθεσίων (η δυσκολία να αλλάξουν πορεία) θα αυξηθεί.
Τα δύο αυτά συν ο ανόητος κανονισμός περί χρήσης του KERS (αν έχει ο άλλος τα @@ γιατί να μην το έχει συνεχώς ανοιχτό κυρία ΦΙΑ???) συν τα slicks που θα μειώσουν τις δυσκολίες διαχείρισης των ελαστικών μάλλον δεν προιδεάζουν για ένα συναρπαστικό 2009... μάλλον για ένα (από πλευράς προσπερασμάτων) 1997 μας βλέπω.....
-
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
http://www.msfree.gr/3934/2008-11-17/h-drash-tou-2009-xekinaei-to..-2008
Τα μονοθέσια του 09 μπορουν άνετα να μπούν όλα στήν ενότητα 'τα πιο αλλόκοτα μοθέσια όλων των εποχών'.
Φρίκη! -
Συμφωνω!!Χαλι μαυρο!!
-
Εμένα μου αρέσουν πολύ! Ειδικά η BMW μου θυμίζει την Ferrari του Mansel!
-
Aκριβώς θυμίζουν παλιά μονοθέσια...
-
ε και;
παλιά τουλάχιστον έβλεπαν αγώνες...άλλωστε ποτέ ένα αγωνιστικό δεν απαιτείτο να είναι όμορφο (να μην πω τώρα το κλισέ του Έντσο και φανώ πρωτότυπος..)
-
εμένα δεν με νοιάζει...αρκεί να επιστρέψει το θέαμα.
-
+φωνώ
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
http://www.msfree.gr/3934/2008-11-17/h-drash-tou-2009-xekinaei-to..-2008
ρε σεις, σαν σανιδα μοιαζει το μπροστα μερος
Και που καταληγουμε; Μετα απο 11 χρονια, η φ1 γυριζει πισω στα παλια. Τουλαχιστον το μπροστα μερος ειναι ολοιδιο με το παρακατω:
-
Τώρα που μάκρυνε η μπροστά πτέρυγα θα'ταν καλύτερα αν αυξάνονταν και η απόσταση των δυο μπροστινών τροχών.
-
Απαγορέψανε τα φτεράκια; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Θα θελα η εμπρός αεροτομή να μην έχει κομματάκια, αλλά να είναι ενιαία. Τέλος πάντων...
-
Μεγαλύτερη εντύπωση από την χθεσινή ημέρα μου άφησε ο Loeb. Συνολικά 8ος και δυο δεύτερα από τον πρώτο, πιστεύω πως θα μπορούσε άνετα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του 2009 με αξιώσεις και μάλλον έχουμε να κάνουμε ίσως με ένα τρισμέγιστο ταλέντο.
-
Ο χρήστης Nick έγραψε:
Μεγαλύτερη εντύπωση από την χθεσινή ημέρα μου άφησε ο Loeb. Συνολικά 8ος και δυο δεύτερα από τον πρώτο, πιστεύω πως θα μπορούσε άνετα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του 2009 με αξιώσεις και μάλλον έχουμε να κάνουμε ίσως με ένα τρισμέγιστο ταλέντο.Και μόνο ότι ο άνθρωπος έχει επαναπροσδιορίσει την οδήγηση των rallies, είναι αρκετό να καταλάβουμε την οδηγική του ιδιοφυία. Είμαι μεγάλος fan. Πάντως, σίγουρα η F1 θέλει κι άλλα πράγματα, θα δούμε.
-
Οι χρονοι στο συγκεκριμενο τεστ παντως ειναι πολυ σχετικοι γιατι αλλος ετρεχε με σλικς, αλλος με κερς, αλλος με 09 επιπεδα downforce, γενικα ηταν μυλος.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Και μόνο ότι ο άνθρωπος έχει επαναπροσδιορίσει την οδήγηση των rallies, είναι αρκετό να καταλάβουμε την οδηγική του ιδιοφυία. Είμαι μεγάλος fan. Πάντως, σίγουρα η F1 θέλει κι άλλα πράγματα, θα δούμε.Loeb και Rossi στην F1, ο Schumacher στα Superbikes!
Είναι μερικοί άνθρωποι που έχουν ένα ιδιαίτερα έμφυτο ταλέντο για ταχύτητα, τόσο που οτιδήποτε και να τους δώσεις (από μονοθέσιο μέχρι θεριζοαλωνιστική), όσο διαφορετικό τρόπο οδήγησης και να έχει, πολύ γρήγορα θα βρούνε τον τρόπο για να το πάνε στο 100%.
Όπως και ο Mike Hailwood, 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα GP μοτοσυκλετών που έφτασε στα αυτοκίνητα να οδηγεί ακόμα και Formula 1.
Respekt σε όλους αυτούς!
-
Θεωρω το Loeb ικανοτατο αλλα μου ειναι αντιπαθης, επισης οπως λετε οι συνθηκες στην Βαρκελωνη ηταν μικτες. Αλλοι με ολοκληρο μονοθεσιο 09, αλλοι δοκιμαζαν μερη αυτου, αλλα ο χρονος του Loeb ηταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ για μολις μια μερα δοκιμων. Απλα με αφησε αναυδο...
Διάφορα Νέα - Νοέμβριος 2008