-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εσυ θα αφηνες το αυτοκινητο σου εκει, με την λογικη 'αμα μου σπασουν το αμαξι θα τους σπαω την πολυκατοικια'?
Προφανώς και ΟΧΙ, αλλά απο την άλλη εμένα δεν θα με φόβιζε η ταμπέλα, απλά ΠΟΤΕ δεν κλείνω άλλους κτλ. Προτιμώ να κάνω άπειρες σβούρες να βρω κάπου να το αφήσω που να μην ενοχλώ. Και 1-2 φορές στην ζωή μου έφτασα στο αμήν και παραλίγο να σπάσω αυτοκίνητο (οχι πολλά, το τζάμι μόνο να του λύσω το χειρόφρενο για να ξεμπλοκάρω την είσοδο της πολυκατοικίας.) (* τώρα που το θυμάμαι όντως έχω ξηλώσει και 1 καθρέπτη σε κάποιο γήπεδο )
Απλά, εάν κάποιος το άφηνε (διότι ΝΑΙ ο σταρχιδισμός δεν έχει όρια), τότε απλά θα ήξερε και αυτός ΣΙΓΟΥΡΑ ποια πολυκατοικία να σπάσει
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πρέπει όμως στο σημείο αυτό να τονιστεί πως πλέον, δεν μπορείς να καταθέσεις τις πινακίδες στο υπουργείο. Δεν προβλέπεται πλέον και απλά δε γίνεται. Δε τις παίρνουν.! Είσαι υποχρεωμένος να καλέσεις μια απο αυτές τις εταιρίες ανακύκλωσης οι οποίες θα διαγράψουν το όχημά σου, αφού τους προσκομίσεις την άδεια του οχήματος, και αφού συμπληρώσεις κάποια έντυπα (πρέπει να είσαι ο ιδιοκτήτης!).
Ε; Τι καινούρια βλακεία είναι πάλι αυτό; Δηλαδή σε περίπτωση που μετοικήσω προσωρινά στο εξωτερικό (ας πούμε 1-2 χρόνια) δεν μπορώ να καταθέσω τις πινακίδες και να αφήσω το αυτοκίνητο σε κλειστό γκαράζ; Ή αν θέλω να μετατρέψω ένα παλιό πισωκίνητο σε trackday car* (εντελώς ερασιτεχνικά, μην μου πεις για πινακίδες ΕΘΕΑ)* ;
Η κατάθεση στο υπουργείο είναι (ήταν) οριστική. Μπορείς όμως να τις καταθέσεις προσωρινά στη ΔΟΥ που υπάγεσαι νομίζω. Θα το ψαξω αυτές τις μέρες γιατι θέλω να καταθέσω πινακίδες απο το μηχανάκι για να μήν πληρώνω σήμα. Αν και έχω την εντύπωση οτι αν θέλεις να τις ξαναπάρεις μετά πρέπει να πληρώσεις τα σήματα όλων των χρόνων που τις είχες καταθέσει
-
Λίγο καθυστερημένα αλλά δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι...
Ζώο ο Ζ-boy που αποφάσισε χθές (στο δρόμο που βρίσκεται το τσιμεντένιο πάρκινγ για την παραλία-κουντουριώτου νομίζω εάν δεν κάνω λάθος) να με κόψει απότομα και να χωθεί απο τα αριστέρα μου στην δεξιά πλευρά,προκειμένου να ανέβει στο πεζοδρόμιο λόγω της κίνησης,αφού εμείς είμαστε @@@@κες και περιμένουμε σαν τα ζώα στην ουρά ενώ αυτός......
Βασικά αυτό που μου την έδωσε είναι ότι με έκλεισε πολύ απότομα χωρίς φλάς φυσικά, και χρειάστηκε να σαπίσω τα φρένα για να μην τον χτυπήσω.
Και φυσικά ο συνάδελφος του να σε κοιτάει με μυστήριο βλέμμα του στύλ καλά δεν βλέπεις τον άρχοντα που περνάει,γιατί κουνιέσαι δηλαδή;
Κρίμα που δεν με σταμάτησε να μου πεί τίποτα γιατί είχα απίστευτη όρεξη για τσαμπουκά+την γυναίκα μου απο δίπλα που είναι 3πλάσια απο μένα σε σωματική διάπλαση(για να μην ακούω διάφορα σχόλια είμαι πολύ αδύνατος ) να του τα ψάλει ένα χεράκι.
Οχι τίποτα άλλο είχα και το πιτσιρικά πίσω στον κάθισμα φυσικά δεμένο,αλλά πανικοβλήθηκε απο το απότομο φρενάρισμα. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πρέπει όμως στο σημείο αυτό να τονιστεί πως πλέον, δεν μπορείς να καταθέσεις τις πινακίδες στο υπουργείο. Δεν προβλέπεται πλέον και απλά δε γίνεται. Δε τις παίρνουν.! Είσαι υποχρεωμένος να καλέσεις μια απο αυτές τις εταιρίες ανακύκλωσης οι οποίες θα διαγράψουν το όχημά σου, αφού τους προσκομίσεις την άδεια του οχήματος, και αφού συμπληρώσεις κάποια έντυπα (πρέπει να είσαι ο ιδιοκτήτης!).
Ε; Τι καινούρια βλακεία είναι πάλι αυτό; Δηλαδή σε περίπτωση που μετοικήσω προσωρινά στο εξωτερικό (ας πούμε 1-2 χρόνια) δεν μπορώ να καταθέσω τις πινακίδες και να αφήσω το αυτοκίνητο σε κλειστό γκαράζ; Ή αν θέλω να μετατρέψω ένα παλιό πισωκίνητο σε trackday car* (εντελώς ερασιτεχνικά, μην μου πεις για πινακίδες ΕΘΕΑ)* ;
Η κατάθεση στο υπουργείο είναι (ήταν) οριστική. Μπορείς όμως να τις καταθέσεις προσωρινά στη ΔΟΥ που υπάγεσαι νομίζω. Θα το ψαξω αυτές τις μέρες γιατι θέλω να καταθέσω πινακίδες απο το μηχανάκι για να μήν πληρώνω σήμα. Αν και έχω την εντύπωση οτι αν θέλεις να τις ξαναπάρεις μετά πρέπει να πληρώσεις τα σήματα όλων των χρόνων που τις είχες καταθέσει
Δεν νομίζω ότι έχει λογική αυτό,αφού όταν είχες παραδώσει πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας δεν μπορούσες να το μετακινήσεις.
Πάντως ενημερωτικά σας λέω ότι στην ΔΟΥ μπορείς να καταθέσεις προσωρινά πινακίδες,απλά στην δικιά μου περίπτωση με ρωτήσανε για ποιό λόγο θέλω να παραδώσω προσωρινά. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Λίγο καθυστερημένα αλλά δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι...
Ζώο ο Ζ-boy που αποφάσισε χθές (στο δρόμο που βρίσκεται το τσιμεντένιο πάρκινγ για την παραλία-κουντουριώτου νομίζω εάν δεν κάνω λάθος) να με κόψει απότομα και να χωθεί απο τα αριστέρα μου στην δεξιά πλευρά,προκειμένου να ανέβει στο πεζοδρόμιο λόγω της κίνησης,αφού εμείς είμαστε @@@@κες και περιμένουμε σαν τα ζώα στην ουρά ενώ αυτός......Σε τέτοιες περιπτώσεις: Ανέβασμα των πινακίδων εδώ και καταγγελία στην υπηρεσία του.
-
Προσωρινή παράδοση πινακίδων γίνεται στη ΔΟΥ.
Για να τις ξαναπάρεις πίσω, πληρώνεις τα τέλη κυκλοφορίας της χρονιάς στην οποία θα τις ζητήσεις πίσω. -
Για προσωρινή κατάθεση δε γνωρίζω κάτι. Η αλήθεια είναι πως δε το έχω ψάξει.
Όσο για την πληρωμή των σημάτων όσο λείπει κάποιος στο εξωτερικό, αυτή θα πρέπει να γίνεται κανονικά, είτε το αυτοκίνητο είναι σε κλειστό γκαράζ, είτε σε ανοιχτό, είτε οπουδήποτε.
Κατά την άποψή μου το μέτρο αυτό είναι σωστό, διότι τον τελευταίο καιρό η Αθήνα είχε γεμίσει από σαράβαλα μόνιμα παρκαρισμένα.
Αυτό που ξέρω ακόμη είναι πως δεν είσαι υποχρεωμένος να το έχεις και ασφαλισμένο, όπως και δε χρειάζεται να περάσεις ΚΤΕΟ.
Δεν είναι παράλογο να πληρώνεις ότι πληρώνει όλος ο κόσμος (άλλο εάν το μέτρο είναι παράλογο).
Η μαλακία είναι πως είναι πολύ δύσκολο να πουλήσεις παλιό αυτοκίνητο αφού μόνο για ανταλλακτικά θα μπορούσε να χρειαστεί αλλά στην ανακύκλωση τι θα δώσει? Μόνο το σασί με πινακίδες? -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Για να τις ξαναπάρεις πίσω, πληρώνεις τα τέλη κυκλοφορίας της χρονιάς στην οποία θα τις ζητήσεις πίσω.Είναι σίγουρο αυτό?
Το έχεις κάνει?
Μπορείς να περιγράφεις τη διαδικασία? -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Για να τις ξαναπάρεις πίσω, πληρώνεις τα τέλη κυκλοφορίας της χρονιάς στην οποία θα τις ζητήσεις πίσω.Έτσι έχω ακούσει κι εγώ.
-
Παιδιά προσοχή αν τύχει και πάτε στο χωριό του ΚΜΚ 251* τα φλας είναι άγνωστα, αν με μια δυο δόσεις ακόμα ίσως τα έπαιρνε και αυτά τα έξτρα. Αν σας κλείσει και τα δείτε όλα μη δώσετε σημασία έτσι κάνουν εκεί.
-
Τα δικα μας τα ζωα μετρανε;
Κατεβαινα τη Δωδεκανησου σημερα (στη Θεσ/νικη) και ηθελα να παω αριστερα στη Φραγκων. Φυσικα η αριστερη λωριδα που στριβει ηταν ολο παρκαρισμενα, οποτε πηγα στον πιο διπλα και περιμενα το φαναρι. Μετα βεβαια αντιληφθηκα οτι ο διπλανος μου απο αριστερα περιμενε και αυτος να στριψει...Προφανως περασε ολα τα διπλοπαρκαρισμενα και μπηκε μπροστα τους για να στριψει. Απο τη ντροπη μου δεν γυρισα καν να τον κοιταξω
-
Το ειδα και αυτο, εχτες το βραδυ!!!!
Σε φαναρι σε κεντρικο δρομο, που κλασικα περνανε 2-3 αυτοκινητα μετα το κοκκινο, μολις περνανε, παω να ξεκινησω, και τι ακουω?
Ακουω κορνα(μετα απο ωρα), ψιλοσταματαω, και περναει αυτοκινητο καρασφαξιμο κοκκινο!!!!!!!
Και ολα αυτα γιατι?Για να παει στο επομενο φαναρι που ηταν 50 μετρα μπροστα!....
Ηθελα να στριψω δεξια και να παω να του ξεριζωζω τα αντερα, αλλα δυστυχως βιαζομουνα και εφυγα ευθεια
Οτι και να σας λεω ηταν λιγο, ΦΟΝΙΑΣ κανονικος
Που να το ξανακανεις ρε καθικι και να περναει νταλικα απο την αλλη -
Αφού κόρναρε, πού έχεις το νου σου;!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αφού κόρναρε, πού έχεις το νου σου;! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αφού κόρναρε, πού έχεις το νου σου;!best.of forum!
Σήμερα στην απάνω γειτονίτσα έχει εγκαίνια το ένα από τα 2 Aldi της πόλης. Νομίζω ότι δεν έχει δικό του πάρκινγκ. Παρόλο που απέναντι και λίγο πιο κάτω από το κτήριο υπάρχει αλάνα με άπλετο χώρο στάθμευσης, τα ΖΩΑ πάρκαραν πάνω στη Βρυούλων (κεντρικός δρόμος της περιοχής) και από τις 2 πλευρές στραγγαλίζοντας τη κυκλοφορία.
-
Κανονικά ΑΝ ζούσαμε σε πολιτισμένο κράτος δεν θα έπρεπε να είναι πλέον προϋπόθεση για να δώσουν άδεια λειτουργίας σε μεγάλα καταστήματα η ύπραρξη πάρκινγκ? Και αυτό γιατί πλέον οι συνθήκες οι κυκλοφοριάκες έχουν μεταβληθεί προς το χειρότερο. λχ. βλπ. το Lidl στην Εθν. Αντίστασης όπου ακριβώς μπροστά διπλοπαρκάρουν αβέρτα δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα. Η Εθν. Αντίστασης είναι πλέον ένα ΔΡΑΜΑ.
Και για να είμαι εντός θέματος ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ το ζώο με το van που λίγο πριν τον περάσω με το μηχανάκι σε μποτιλιάρισμα στην ΧΑΝΘ έφτυσε 2 φορές απανωτά στο δρόμο. Μου έφτιαξε τη μέρα ο καλός αυτός άνθρωπος
-
A ρε για την Εθνικής αντιστάσεως τί να πρωτογράψεις...
Πάντως όταν ο Δήμος Καλαμαριάς εισηγήθηκε να γίνει δεξιά λεωφορειολωρίδα ξεσηκώθηκαν οι μαγαζάτορες και λέγαν πού θα παρκάρουν οι πελάτες μας... -
-
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
λχ. βλπ. το Lidl στην Εθν. Αντίστασης όπου ακριβώς μπροστά διπλοπαρκάρουν αβέρτα δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα. Η Εθν. Αντίστασης είναι πλέον ένα ΔΡΑΜΑ.Παρκαρα πριν 2-3 μερες σε αυτο το σημειο, κανονικα. Οταν πηγα να παρω το αμαξι, με ειχαν κλεισει 2 διπλοπαρκαρισμενα (Φυσικα, ουτε χαρτακι με τηλεφωνο, ουτε καν το νου τους ειχαν).
Η 'δικαιολογια' που ακουσα απο τον εναν οταν ηρθε (μετα απο κανα 15λεπτο και τις σχετικες κορνες) ηταν η εξης: (απολυτα λογικη κατα τη γνωμη του)- 'Το λογαριασμο το κινητου πληρωνα ρε φιλε, δεν αργησα και πολυ... Ασε που πρωτη φορα ενοχλω, τετοια ωρα δε φευγει κανεις...'
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............