Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Για να πουλαει τοσο πολυ ενα τοσο ακριβο αυτοκινητο σε σχεση με τους ανταγωνιστες του αυτο κατι σημαινει. Marketing; Διαφημηση του golf εχω να δω και εγω δεν θυμαμαι απο ποτε, και παντα μονο σε καποιο περιοδικο αυτοκινητου. Αυτη τη στιγμη διαφημηση του golf ειναι οι τουρμπο αξιοπιστοι κινητηρες και το dsg κιβωτιο. Τα χαρακτηριστικα που προσπαθουν να αντιγραψουν οι υπολοιποι κατασκευαστες δηλαδη. Κοινως μας λενε (μεσω του λανσαρισματος των χαρακτηριστικων που ανεβασαν τρελα τις πωλησεις του vag) οτι θελουν να γινουν golf.
ΥΓ. Διαβασα πιο πανω κατι για τουρμπινες στο χερι στα γκολφ κτλ. Μιλαμε για τουρμπινες στο χερι στο θρεντ τοu Punto ;
Κατα τη γνωμη μου, το Golf πουλαει λογω 'κληρονομιας' (ή ονοματος αν το θες). Πουλαει επειδη ο μπαμπας που θα αγορασει στην κορη του ή στο γιο του αμαξι, θεωρει οτι στο Golf θα ειναι 'πιο ασφαλεις' ή επειδη 'ειναι σκυλι'.
Φυσικα, δεν πουλαει μονο γι'αυτους τους λογους, ειναι πολυ αξιολογο αμαξι. Αλλα πιστευω πως λιγοι το αγοραζουν συνειδητα. (Οπως και τα υπολοιπα αυτοκινητα)
Περι αντιγραφων...
Οταν το Punto GT (σχετικα προσφατο παρελθον, μιας και δεν ηταν η πρωτη φορα που το gruppo τουρμπιζε) εβγαζε 130 αλογακια απο 1400 κυβικα, οι υπολοιποι προσπαθουσαν να φτιαξουν πιο μαλακα και 'ποιοτικα' ταμπλω...
Υ.Γ.
Σχετικα με τις τουρμπινες.
Δε μιλαμε για αυτες των Punto. Προσωπικα, αναφερομαι σε 'φημες' που το καλοκαιρι επιβεβαιωθηκαν οταν η τουρμπινα του ολοκαινουργιο Golf GT Dsg που οδηγουσα παρεδωσε πνευμα , μεσα σε ενα συννεφο λευκου καπνου...
Συμφωνα με το δικο σου σκεπτικο, τα Golf, εκτοτε θα επρεπε να τα θεωρω αναξιοπιστα.