-
Δες εδώ: http://www.motul.com.au/product_line_up ... oke04.html
Μόνο η συσκευασία φαίνεται ν' αλλάζει. -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Λάδια 5-30 για καθημερινή χρήση σε μικρό ατμοσφαιρικό μοτέρ. Ταιριάζουν ή όχι;
Μου τα έβαλαν χτες σε μάζντα 2, 1.3 με 10.000κμ. Μάζντα γράφουν απο έξω, τώρα τι λάδια είναι ο Θεος και η ψυχή τους.Dexelia θα είναι, αυτά που φέρνει η Mazda εδώ και καιρό στα εξουσιοδοτημένα της
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Λάδια 5-30 για καθημερινή χρήση σε μικρό ατμοσφαιρικό μοτέρ. Ταιριάζουν ή όχι;
Μου τα έβαλαν χτες σε μάζντα 2, 1.3 με 10.000κμ. Μάζντα γράφουν απο έξω, τώρα τι λάδια είναι ο Θεος και η ψυχή τους.Ναι, γιατί ... αυτό δεν γράφει και το manual?
-
Ο χρήστης overgr έγραψε:
Ο επίσημος εισαγωγέας των Amsoil, τι λέει? Να κάνω μια απόπειρα εκεί ή είναι φαρμακείο?Δεν είναι φαρμακείο, το γνωρίζει η τσέπη μου σίγουρα.
-
το 5/30 ειναι καλο εφ οσον το βρισκεις σε καλη τιμη.αν οχι βαλε 5/40 που το βρισκεις σε πιο λογικη τιμη σιγουρα.
διαβασε την υπογραφη μου....
-
OK, θα επικοινωνήσω μαζί του αύριο.
-
Καλημέρα
Εχω καταλήξει σε mobil 1. Σε mazda 323f 1.6 sohc 16val τί να φορέσω, 5W30 ή 10W40 και ποια η διαφορά?
Στο manual χαρακτηριζει τα 5W30 για θερμοκρασίες απο -30 εως 0 C (απο 0 εως 40C αναφέρεται μόνο σε 30 και όχι σε 5W30) ενώ τα 10W40 απο -20 εως 50C (συμπεριλαμβάνοντας και τα 10W50 στην ιδια κατηγορία)
-
Αν είναι περίπου 10ετών συντηρητικά Mobil 1 0w40, διαφορετικά μπορείς και Mobil 1 5w30.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Αν είναι περίπου 10ετών συντηρητικά Mobil 1 0w40, διαφορετικά μπορείς και Mobil 1 5w30.Εχει κανει 150.000χλμ. Τί παραπάνω προσφέρουν τα 5W30 απο τα 10W40 όμως?
-
Αντιγράφω από την σελίδα 378.
Πιστεύω πως θα βοηθούσε όλους όσοι ζητούν προτάσεις για λάδια να μας αναφέρουν, κάποια από τα παρακάτω στοιχεία (όχι, δεν χρειάζεται όλα, βασικά όπου ξεφεύγουν από τον μέσο όρο):
Αυτοκίνητο, έτος παραγωγής, κινητήρα, χιλιόμετρα, ποσό συχνές είναι οι αλλαγές ως τώρα, με τι τύπου λάδια Έχει αισθητή κατανάλωση λαδιού, αν ναι πόσο και με κανονική ή σκληρή χρήση. (ml ανά 1000 χιλιόμετρα) Τι διαδρομές κάνει (διάρκεια, χλμ, τρόπος οδήγησης , μέση ταχύτητα, ορεινές διαδρομές; φορτωμένο ή άδειο;) Χροιά κινητήρα, αποδεκτή, ενοχλητική, άνευ σημασίας; Τι γράφει το manual σχετικά με τα λάδια Πόσος χρόνος ζεστάματος είναι αποδεκτός, θερμοκρασίες εκκίνησης. Το πατάς σε χαμηλές ή ψιλές στροφές Προτεραιότητες (τι ζητάς από τα λάδια;) Πόσα χρήματα είναι διευθετημένοι να διαθέτουν και πόσα χιλιόμετρα κάνουν ανά έτος. ... και ότι άλλο θεωρούν σχετικό.
Πιστεύω πως έτσι οι προτάσεις μας θα είναι ποιο σωστές και όλοι ποιο ικανοποιημένοι
Ορισμένα τα έχεις ήδη γράψει. Σχετικά με τα 10w40 όλα (καλά, εκτός από 1-2) είναι γενικά υποδεέστερα από τα 5w40 καθώς και από τα 5w30. Ανάλογα με τις απαντήσεις σου όμως, μπορεί να είσαι οκ και με 10w40 (βγαίνει τέτοιο σε Mobil 1 ?)
-
ναι βγαίνει, http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... od_id=1238
mazda 323f 1.6 sohc 16val, 1992, 150.000χλμ, τελυταία του αλλαγή ήταν πριν απο 5.000χλμ (στα 145.000 δλδ όπου και το αγόρασα) με λάδια απλά, με σκοπό στα 150.000 να του κάνω service. Τώρα όσον αφορά στον προηγούμενο δεν γνωρίζω κάθε πότε τα άλλαζε δυστυχώς, κάνει περίπου 200χλμ την εβδομάδα (εντός αττικής) με νορμάλ τρόπο οδήγησης και χωρίς πιέσεις και ιδιαίτερο φορτίο, για την ώρα δεν έχω διακρίνει κάτι στη χροία του κινητήρα, εχω προβλήματα κατά την εκκίνηση με κρύα μηχανή (χαμηλές στροφές), στα χρήματα τα βρίσκουμε.
-
Εγώ στην θέση σου θα έβαζα αυτό το 10w40 που έχεις βάλει το link ή καλύτερα το ίδιο σε 10w30 για δύο αλλαγές (ποιο φτηνό και καλύτερο στα κρύα ξεκινήματα όπου γράφεις ότι έχεις προβλήματα).
Όχι επειδή είναι απαραίτητο πως χρειάζεσαι high mileage λάδια αλλά λόγω του άγνωστου ιστορικού του αυτοκινήτου. Θα σου καθαρίσει τον κινητήρα, σύμφωνα με την Mobil τουλάχιστον, και μετά μπορείς να δοκιμάσεις κάτι ποιο νορμάλ όπως Mobil 1 EP 5w30 ή το σκέτο Mobil 1 5w30 (μάλλον καλύτερο αν δεν σκοπεύεις να το κρατάς για πολλά χλμ) ή πάλι το Mobil 1 0w30.
Οι παρατηρήσεις σου από το 1ο λάδι θα σε βοηθήσουν στην επιλογή του 2ου. Αν π.χ. σου καίει αρκετά το high mileage 30άρι μάλλον θα πρέπει το 2ο σου να είναι κάποιο 40άρι. -
Ο χρήστης actr έγραψε:
Καλημέρα
Εχω καταλήξει σε mobil 1. Σε mazda 323f 1.6 sohc 16val τί να φορέσω, 5W30 ή 10W40 και ποια η διαφορά?
Στο manual χαρακτηριζει τα 5W30 για θερμοκρασίες απο -30 εως 0 C (απο 0 εως 40C αναφέρεται μόνο σε 30 και όχι σε 5W30) ενώ τα 10W40 απο -20 εως 50C (συμπεριλαμβάνοντας και τα 10W50 στην ιδια κατηγορία)
Mobil 1 High Mileage 10W-40, 100% συνθετικό, για το μοτέρ σου που είναι παλιό (αλλά σκυλί αξιοπιστίας) είναι ό,τι πρέπει. Εξαιρετικό λιπαντικό.
1η αλλαγή σε 5.000 χλμ, για να καθαρίσει το μοτέρ, μετά κανονικά.
48€ τα 4lt (από http://www.tradewind.gr, εννοείται). -
Ο χρήστης actr έγραψε:
...εχω προβλήματα κατά την εκκίνηση με κρύα μηχανή (χαμηλές στροφές), στα χρήματα τα βρίσκουμε.Δηλαδή;
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
...εχω προβλήματα κατά την εκκίνηση με κρύα μηχανή (χαμηλές στροφές), στα χρήματα τα βρίσκουμε.
Δηλαδή;
Δηλαδή εδώ
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Καλημέρα
Mobil 1 High Mileage 10W-40, 100% συνθετικό, για το μοτέρ σου που είναι παλιό (αλλά σκυλί αξιοπιστίας) είναι ό,τι πρέπει. Εξαιρετικό λιπαντικό.
1η αλλαγή σε 5.000 χλμ, για να καθαρίσει το μοτέρ, μετά κανονικά.
48€ τα 4lt (από http://www.tradewind.gr' target='_blank, εννοείται).amsoil 10/40 θα βαλω εγω στο δικο μου...τα 4 lt.ειναι πιο κατω απο τα 48€ που αγορασα απο το εξαιρετικο mobil 1.
δες..http://www.amsoil.com/storefront/xlo.aspx -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εγώ φοράω (για δεύτερη φορά) τα Amsoil 5W-40 που αναφέρεις και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μεταξύ αυτών και των Mobil 0-40 θα έλεγα ότι δεν υπάρχουν σοβαροί τεχνικοί λόγοι για να επιλέξεις το ένα ή το άλλο (περισσότερα επ'αυτού από τους ειδικούς!). Εκεί που όμως έχουν διαφορά είναι στην τιμή.... υπέρ του Amsoil.
Επίσης ίσως θα μπορούσες να σκεφτείς και λάδι 30άρι είτε της μίας είτε της άλλης μάρκας για ακόμα μικρότερη κατανάλωση και ακόμα καλύτερη ευστροφία.Επειδή τα Mobil αποδείχθηκαν πάρα πολύ καλα, ρώτησα μήπως το έχει ψάξει κανείς περισσότερο μεταξύ Mobil1 & Amsoil! Εάν δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος αλλαγής εννοείται πως θα συνεχίσω με τα Mobil!
Για να κατέβω σε ιξώδες, που έχω διαβάσει τα καλύτερα εδώ μέσα για τα 30άρια, η αλήθεια είναι ότι το φοβάμαι λίγο! Είμαι στα 50000km και ποτέ δεν μου έχει κάψει λάδι ο κινητήρας, σε αλλαγή ακόμα και μετά από 15000km η στάθμη ήταν ακριβώς στο ίδιο σημείο όπως όταν τα είχα αλλάξει! Με την αλλαγή από 5W40 σε 0W40 επίσης δεν έχω προσέξει κάποια κατανάλωση αλλά πλέον η αλλαγή των λαδιων γίνεται αρκετά πιο νωρίς (7500km)Για τα Mobil έσταξα σαν βλάκας 17€ και 15€ το λίτρο, ενώ πλέον τα έχω βρει με 11!
Γνωρίζει κάποιος από που μπορούμε να προμηθευτούμε αυτό & αυτό στη Θεσσαλονίκη?
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Γνωρίζει κάποιος από που μπορούμε να προμηθευτούμε αυτό & αυτό στη Θεσσαλονίκη?
δες εδώ όπου θα διαβάσεις ...>την 13/10/08 2:43>Παιδιά αmsoil στην Θεσ/νίκη πού μπορώ να βρω?
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΕΒΑΤΑΚΗΣ
ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΗΣ 5 (κάθετη στην 25ης Μαρτίου δύο στενά πιο πάνω από την Δελφών)
τηλ. 2310304656
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝΠολλές ερωτήσεις έχουν ήδη απαντηθεί... κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό ... kouk τι λες ;
-
Tι έχεις στο μυαλό σου;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tι έχεις στο μυαλό σου;Μα να φτιάξουμε ένα 'Συχνές ερωτήσεις περί λιπαντικών' - κλειδωμένο, και να ... δρομολογούμε εκεί ερωτήσεις που έρχονται ξανά και ξανά, όπως π.χ.
[list:11el5wfh]
τι να βάλω στο αυτοκίνητο μου μάρκας Χ που ρωτιέται πολύ συχνά έτσι απλά και σκέτα.
που βρίσκω μάρκα Α στην πόλη Β
τι σημαίνει GroupI/GroupII/GroupII/GroupIV-V
γιατί να μην βάλω ένα 10w40 και να προτιμήσω ένα 5w40/5w30
τι προσφέρουν τα λεπτά και τι τα παχιά λάδια
κλπ
[/list:u:11el5wfh]
Οι απαντήσεις σε όλα αυτά έχουν δοθεί με λίγο copy/paste και επιβεβαίωση από όσους απαντούν ότι δεν έχουν να προσθέσουν κάτι είμαστε οκ. Επίσης ... είναι πολύ ποιο εύκολο να ψάχνουμε σε κάτι μικρότερο από τις σχεδόν 400 σελίδες που έχουμε πλέον φτάσει.
Περι λιπαντικών γενικώς