-
Όχι, μπορείς να γραφτείς, να αρχίσεις να κάνεις τη δήλωση, και να μην την ολοκληρώσεις ποτέ.
Και μια απορία: απ' όσους έκαναν πλήρως ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης (δηλ. και τα δικαιολογητικά τα έστειλαν με Η/Υ), τους ήρθε επιτέλους το αποδεικτικό υποβολής που υπόσχονται μετά τον έλεγχο που κάνουν, και αν ναι, πόσο καιρό τους πήρε για να το στείλουν;
-
Μα γιατί κουράζεστε τόσο να κάνετε εσείς όλη τη δουλειά; Αυτοί του Κτηματολογίου πρέπει να την κάνουν!
Η δική μου πρόταση είναι η εξής: Βρίσκεις στο Google Earth πού είναι ώστε να ξέρεις κι εσύ με ακρίβεια, και όταν το υποβάλλεις στο κτηματολογικό γραφείο, θα τούς δείξεις εκεί στην οθόνη τους πού είναι ακριβώς.
Ημαρτον πια, τόσα χρήματα τούς πληρώνουμε.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
ξερετε αν κυκλοφορούν τίποτα χάρτες σε ηλεκτρονική μορφή με gps δεδομένα για να μπορέσω να βοηθήσω τη θεία μου που ξέρει που είναι αλλά απο οθόνη ξέρει μόνο την τηλεόραση?
Εκτός του Google Earth;
_
Το google earth χρησιμοποιεί συντεταγμένες WGS84 ενώ στο κτηματολόγιο ΕΓΣΑ87 οπότε θα υπάρξει λίγο μπλέξιμο.
Στο site του κτηματολογίου πάντως έχει δική του εφαρμογή που μπορείς να εντοπίσεις το οικόπεδο στο χάρτη οταν κάνεις νέα ηλεκτρονική δήλωση και σου βγάζει τις συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ87.
α μάλιστα. ξέρεις, πήρα κάτι συντεταγμένες με το... Nokia N82 και όταν τις έβαλα στο Google Earth βγήκαν λίγα χλμ μακρύτερα καλά ένα δεν είναι το GPS ? ε τι μαθαίνουμε....
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
ξερετε αν κυκλοφορούν τίποτα χάρτες σε ηλεκτρονική μορφή με gps δεδομένα για να μπορέσω να βοηθήσω τη θεία μου που ξέρει που είναι αλλά απο οθόνη ξέρει μόνο την τηλεόραση?
Εκτός του Google Earth;
_
Το google earth χρησιμοποιεί συντεταγμένες WGS84 ενώ στο κτηματολόγιο ΕΓΣΑ87 οπότε θα υπάρξει λίγο μπλέξιμο.
Στο site του κτηματολογίου πάντως έχει δική του εφαρμογή που μπορείς να εντοπίσεις το οικόπεδο στο χάρτη οταν κάνεις νέα ηλεκτρονική δήλωση και σου βγάζει τις συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ87.
α μάλιστα. ξέρεις, πήρα κάτι συντεταγμένες με το... Nokia N82 και όταν τις έβαλα στο Google Earth βγήκαν λίγα χλμ μακρύτερα καλά ένα δεν είναι το GPS ? ε τι μαθαίνουμε....
δεν είναι και κάτι το φοβερό...
διάβασε περισσότερα εδώ
-
παιδιά όσοι έχουν υποβάλει την δήλωση αυτοπροσώπως, πως ακριβώς είναι το σύστημα που δείχνεις το ακίνητο? είναι αεροφωτογραφίες? μοιάζει με Google Earth οπτικά?
μας ενδιαφέρει κυρίως για αγρτμχ χωρίς δρόμο ή κάποιο άλλο εμφανές σημάδι -
λοιπόν το τσέκαρα το σύστημα στην ονλαιν εκδοχή και είναι μπρικι απο ανάλυση.
έτσι είναι και στο κτηματογραφικό γραφείο? γιατί η θεία μου έχει βάλει σημάδι δύο πεύκα πχ
πέρα απο τη πλάκα καλά καλά ούτε το σπίτι μου δεν θα έβρισκα αν δεν ήταν η αρίθμηση τόσο θολά που είναι -
Δοκίμασες να κάνεις zoom-in? Γιατί εμένα μου φάνηκε τουλάχιστον εφάμιλη η ανάλυση με του google earth, αν όχι καλύτερη.
-
Μια λυση για τα παραπανω.
Υπεβαλα δηλωση καποιου συγγενους για ενα οικοπεδο που ουτε το ΕΧΩ δει.Τους το ειπα και φυσικα παρακαμψαμε αυτο το σκαλοπατι.
Αλλα ειχα μαζι και ενα τοπογραφικο που το συνυπεβαλλα. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δοκίμασες να κάνεις zoom-in? Γιατί εμένα μου φάνηκε τουλάχιστον εφάμιλη η ανάλυση με του google earth, αν όχι καλύτερη.ναι δοκίμασα. εσύ μιλάς για δήλωση απο ιντερνετ ή με φυσική παρουσία?
-
Καλησπέρα,
Δεν ξέρω πόσοι άκουσαν πριν λίγο από τον ΑΝΤ1 την αποκάλυψη για την απάτη του Κτηματολογίου, θα την παρουσιάσω τώρα:
Ο νόμος περί του Κτηματολογίου αναφέρει πως εξαιρείται από το τέλος όποιος:
α) Έχει 1η κατοικία κάτω από 200τμ
β) 'Εχει 1η κατοικία με αντικειμενική αξία κάτω από 300.000€Ο ΑΝΤ1 αποκάλυψε - μετά απο καταγγελία πολίτη - πως εάν το ακίνητο είναι στο όνομα 2 ή περισσοτέρων ατόμων, ο ένας μόνο εξαιρείται από το τέλος, οι υπόλοιποι το πληρώνουν κανονικά ανεξάρτητα εάν ανήκει σε 1 εκ των παραπάνω κατηγοριών εξαίρεσης!!!
[u**]Παραδείγματα:**[/u]
α) Ιδιοκτήτης ακινήτου 199τμ, που το έχει γραμμένο μόνο στο όνομά του, με αντικειμενική αξία 299.000€ (άρα το αγόρασε με 400.000€ ίσως) δεν πληρώνει ΕΤΑΚ.
β) Ιδιοκτήτης ακινήτου 60τμ που έκανε το λάθος και το έχει γραμμένο μισό στο όνομά του & μισό στη γυναίκα του, με αντικειμενική αξία 45.000€ (άρα το αγόρασε με 65.000€ ίσως) πληρώνει ΕΤΑΚ.Προφανώς ο πολίτης του παραδείγματος (β) είναι σαφώς πλουσιότερος από εκείνον του (α) γι'αυτό και πληρώνει, σωστά??
Αθάνατη ΤΡ-ΕΛΛΑΣ!!!
-
Να κάτσεις στην Γερμανία σου
Εμείς εδώ περνάμε φίνα
-
-
Το ΕΤΑΚ δεν έχει καμία σχέση με το Κτηματολόγιο
-
Αυτό που περιγράφει ο ΑΝΤ1 προβλεπόταν στο νόμο από την ψήφισή του, αλλά ο ΑΝΤ1 αντί να τον διαβάσει μετέφερε τη 'διαφημιστική καμπάνια' του ΥΠΟΙΚ και τώρα διαμαρτύρεται ότι μας κορόιδεψαν
Για το ΕΤΑΚ έχω κάνει δριμύτατη κριτική από τη στιγμή που βγήκε στην επιφάνεια για το πόσο άδικο είναι σε σχέση με το ΦΜΑΠ, αλλά ο ΑΝΤ1 γενικώς τραβάει τα βυζιά του με τις 'αποκαλύψεις' του
-
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
- Το ΕΤΑΚ δεν έχει καμία σχέση με το Κτηματολόγιο
Κάπου έπρεπε να το γράψω και αυτό ήταν το πλησιέστερο θέμα
- Αυτό που περιγράφει ο ΑΝΤ1 προβλεπόταν στο νόμο από την ψήφισή του, αλλά ο ΑΝΤ1 αντί να τον διαβάσει μετέφερε τη 'διαφημιστική καμπάνια' του ΥΠΟΙΚ και τώρα διαμαρτύρεται ότι μας κορόιδεψαν
Αυτό δεν αναιρεί το ορθόν της αποκαλύψεως του ΑΝΤ1 που σίγουρα δεν γνώριζαν οι περισσότεροι
Για το ΕΤΑΚ έχω κάνει δριμύτατη κριτική από τη στιγμή που βγήκε στην επιφάνεια για το πόσο άδικο είναι σε σχέση με το ΦΜΑΠ, αλλά ο ΑΝΤ1 γενικώς τραβάει τα βυζιά του με τις 'αποκαλύψεις' του
No comment
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Να κάτσεις στην Γερμανία σουΕμείς εδώ περνάμε φίνα
Λίγα τα 'ψωμιά' μου ακόμα εδώ....επιστρέφω στα πάτρια εδάφη και στις απίστευτες καταστάσεις
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
- Το ΕΤΑΚ δεν έχει καμία σχέση με το Κτηματολόγιο
Κάπου έπρεπε να το γράψω και αυτό ήταν το πλησιέστερο θέμα
Ναι αλλα το ' .......την αποκαλυψη για την απατη του Κτηματολογιου......' σε εκθετει.Καποιος αλλος μας απατα.
-
Επί του πρακτέου αφού έφαγες την ουρά του Κτηματολογίου και είπες Τέλος για φέτος.....
Πρέπει να πας και μια βολτίτσα ένα πρωινό από την ΔΟΥ (σιγά μην νοιαστεί το κράτος για την δουλειά σου) μέχρι τις 29/11 μαζί με τους άλλους ουρακοτάγκους, επειδή κάποιοι καραγκιόζηδες του Δημοσίου σε νευραλγικές θέσεις δεν ξέρουν γράφουν κώδικα στους υπολογιστές. Μια εντολή IF είναι ρε τραμπαρίφα -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Επί του πρακτέου αφού έφαγες την ουρά του Κτηματολογίου και είπες Τέλος για φέτος.....
Πρέπει να πας και μια βολτίτσα ένα πρωινό από την ΔΟΥ (σιγά μην νοιαστεί το κράτος για την δουλειά σου) μέχρι τις 29/11 μαζί με τους άλλους ουρακοτάγκους, επειδή κάποιοι καραγκιόζηδες του Δημοσίου σε νευραλγικές θέσεις δεν ξέρουν γράφουν κώδικα στους υπολογιστές. Μια εντολή IF είναι ρε τραμπαρίφαΓιατι; Τι να κανεις στη ΔΟΥ;
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Πρέπει να πας και μια βολτίτσα ένα πρωινό από την ΔΟΥ (σιγά μην νοιαστεί το κράτος για την δουλειά σου) μέχρι τις 29/11 μαζί με τους άλλους ουρακοτάγκους, επειδή κάποιοι καραγκιόζηδες του Δημοσίου σε νευραλγικές θέσεις δεν ξέρουν γράφουν κώδικα στους υπολογιστές. Μια εντολή IF είναι ρε τραμπαρίφαΓιατι; Τι να κανεις στη ΔΟΥ;
Για όσους έχουν πρόβλημα με το ΕΤΑΠ που τα έστειλαν λάθος
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πρέπει να πας και μια βολτίτσα ένα πρωινό από την ΔΟΥ (σιγά μην νοιαστεί το κράτος για την δουλειά σου) μέχρι τις 29/11 μαζί με τους άλλους ουρακοτάγκους.......................................................................Γιατι; Τι να κανεις στη ΔΟΥ;
Για όσους έχουν πρόβλημα με το ΕΤΑΠ που τα έστειλαν λάθος
Αυτη και αν ειναι μια μεγαλειωδης απατη του υπουργειου.Και το εριξαν στο ' σφαλμα μηχανογραφησης'.Και σε στελνουν στη ΔΟΥ να κανεις δηλωση/αιτηση για να σβησουν τη χρεωση,
Σε ενα σωστο κρατος αρκουσε μια ανακοινωση του υπουργειου οτι ολα τα αποσταλεντα ειδοποιητηρια ειναι ΑΚΥΡΑ και θα ελθουν νεα.Και οσοι κατακαημενοι προλαβαν και πληρωσαν να πανε εκει που πληρωσαν και να παρουν τα λεφτα τους πισω.
(Χρηστο το αγγουρι λεγεται τωρα ΕΤΑΚ.)
-
Μια διευκρίνηση:
Έστω οτι βάσει της σύστασης έχουμε ποσοστό συγκυριότητας της οριζόντιας ιδιοκτησίας επι γεωτεμαχίου 1/3 (Πεδιο 78, Β.4). Μετά στο Γ-1.1 οπου ορίζουμε είδος δικαιώματος, αν το δικαίωμα είναι πλήρης κυριότητα, το ποσοστό δικαιώματος κυριότητας (πεδίο 109) είναι 100% ή αυτό που βάλαμε προηγουμένως στο πεδίο 78, δηλαδή 1/3?
Εθνικό Κτηματολόγιο (τα πάντα περί υποβολής δηλώσεων)