-
Δηλαδή το Παρίσι και το Λονδίνο δεν ΠΗΖΟΥΝ στο κυκλοφοριακό, ίσως και χειρότερα απο την Αθήνα; Έχει διαβάσει κανείς σχόλια μόνιμων κατοίκων εκεί;
Η ειδοποιός διαφορά εκεί είναι ότι τα δίκτυα μετρό είναι πολύ πιο ανεπτυγμένα, άρα είναι σαφώς ευκολότερο σε κάποιον να 'παρακάμψει' την κίνηση
-
κριμα που εχουμε φθασει σε σημειο να συζηταμε τα αυτονοητα...
ο καθενας τη βολεψη του και οι αλλοι να πανε να γ@μηθουνε
οχι δε θα περπατησω, θα παρκαρω οπου γουσταρω να κανω και μοστρα τα 200.000€ που εδωσα
και οποιος εχει αντιρρηση (που απλα λεει το αυτονοητο = δεν παρκαρουμε πανω στα πεζοδρομια) ειναι κομπλεξικος, ζηλιαρης και κακομοιρης.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ναι, στο λέω, και έχω πάει πάρα πολλές φορές. Μήπως το βλέπεις όπως θέλεις?Με βάση τις δικές μου εμπειρίες μάλλον εσύ τα βλέπεις όπως θέλεις.
Που ανέφερα για Παρθενώνες και βελανίδια? Σου είπα ότι όλοι έχουν προβλήματα αλλά μόνο εμείς μηδενίζουμε την χώρα μας αντιδρώντας σε αυτά.
Μηδένισα την χώρα μου επειδή διαπιστώνω πως είναι -μακράν- η χειρότερη όσον αφορά τους πεζούς αλλά και τα σκουπίδια/εμπόδια στους δρόμους?
Εσύ όσο ζείς στο σκουπιδαριό της Αθήνας να σκέφτεσαι τον αγενή σερβιτόρο τη μονμάρτη και θα είσαι χαρούμενος, αν αυτά είναι τα στάνταρ σου. Εγώ θέλω κάτι καλύτερο. Ο πολιτισμός δεν κοστίζει, η έλλειψή του κοστίζει.
Hellenic tifosi αφού λοιπόν όπως λες στο Λονδίνο και στο Παρίσι ΠΗΖΟΥΝ στο κυκλοφοριακό καλά κάνει η κάθε κυράτσα και σταματά στην Αγία Ιωάννου στο περίπτερο μπροστά και κλείνει τα 2 ρεύματα κυκλοφορίας γ@μόντας 100 άτομα με μια κίνηση, καλά κάνει και παρκάρει ο Χ το αμάξι του στο πεζοδρόμιο και αναγκάζει τον κόσμο να κάνει σλάλομ κ.ο.κ.
saxon_747 το βρωμιάρηδες που είπα αναφέρεται στα σκουπίδια που πετάμε σε δρόμους κλπ, όχι στην ατομική υγιεινή την οποία την αφήνω ασχολίαστη.
-
Ακομα και στην κριτικη μας , ειμαστε αρνητικοι. Πως να πανε τα πραματα καλα και να εξελιχθουμε οπως λενε μερικοι.
Οι περισσοτεροι εδω μεσα θα γκρινιαζατε αν τυχαινατε σε διαδηλωση και αργουσατε να γυρισετε σπιτι μιση ωρα αργοτερα.( δεν ειναι πολιτικως ορθο να κλεινουν 20 ατομα το δρομο...)
Αν δουλευατε ομως 20 ωρες τη μερα, δε θα σας εμενε χρονος για γκρινια... Γιατι αμα δεν εκλεινε και κανας δρομος που και που, 20ωρο θα δουλευαμε.
Καλα λεει ο Τζιμακος...
Επιτηδες οι μπατσοι δημιουργουν κυκλοφοριακο κομφουζιο, για να γκρινιαζει ο Ελληνας και να χανουν το δικιο τους οι διαδηλωτες. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
saxon_747 το βρωμιάρηδες που είπα αναφέρεται στα σκουπίδια που πετάμε σε δρόμους κλπ, όχι στην ατομική υγιεινή την οποία την αφήνω ασχολίαστη.
Το καταλαβε βρε, απλα ειπα να κανω χαβαλε.
Αλλα ακομα και αυτη η συμπεριφορα οσο περναει ο χρονος εξαλειφεται.
Μη ξεχνας πως ο Ελλην (οι παλαιοτερες γενιες) ειχε και το...κατοχικο συνδρομο που εν μερει δικαιολογει καποια πραματα.Δε βλεπεις τι γινεται οταν πληρωνονται οι συνταξεις?
-
το να συγκρινει κανεις μια πολη σαν το παρισι (ισως, λεω ισως η ομορφοτερη πολη του κοσμου) με.. την αθηνα...
μα με την αθηνα;
ξαναλεω: την αθηνα;
ΑΘΗΝΑ?????
ΑΘΗΝΑ???????
ΑΘΗΝΑ???????
ΑΘΗΝΑΑΑΑΑ???
ΜΑΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
στην αθηνα ζουμε σε μια σκατοτρυπα (shithole, αγγλιστι)
μπορει να την αγαπαμε και να τη γουσταρουμε (εχουμε μια δοση μαλακομαζοχισμου) αλλα μην το παραξηλωνουμε κιολας μ'αυτα που λεμε -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ναι, στο λέω, και έχω πάει πάρα πολλές φορές. Μήπως το βλέπεις όπως θέλεις?
Με βάση τις δικές μου εμπειρίες μάλλον εσύ τα βλέπεις όπως θέλεις.
Που ανέφερα για Παρθενώνες και βελανίδια? Σου είπα ότι όλοι έχουν προβλήματα αλλά μόνο εμείς μηδενίζουμε την χώρα μας αντιδρώντας σε αυτά.
Μηδένισα την χώρα μου επειδή διαπιστώνω πως είναι -μακράν- η χειρότερη όσον αφορά τους πεζούς αλλά και τα σκουπίδια/εμπόδια στους δρόμους?
Εσύ όσο ζείς στο σκουπιδαριό της Αθήνας να σκέφτεσαι τον αγενή σερβιτόρο τη μονμάρτη και θα είσαι χαρούμενος, αν αυτά είναι τα στάνταρ σου. Εγώ θέλω κάτι καλύτερο. Ο πολιτισμός δεν κοστίζει, η έλλειψή του κοστίζει.
..........
Διαπιστώνεις ότι είναι μακράν η χειρότερη?!?!? Αυτό σου λέω, ΙΚΕ, ότι, για μένα δεν είναι αυτό που εσύ λες! Οτι έχει μειονεκτήματα, έχει. Αλλά δεν την θεωρώ μακράν την χειρότερη.
Βέβαια εσύ την θεωρείς πάτο γενικώς!Θα είμαι χαρούμενος? Και αυτά είναι τα σταντάρ μου? Ενώ εσύ θέλεις κάτι καλύτερο. Που προφανώς εγώ δεν θέλω ε?! Επειδή μπορεί να είναι μέχρι και προσβλητικό αυτό, άστο. Ξαναδιάβασε τι σου γράφω. Μπορεί να καταλάβεις.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Hellenic tifosi αφού λοιπόν όπως λες στο Λονδίνο και στο Παρίσι ΠΗΖΟΥΝ στο κυκλοφοριακό καλά κάνει η κάθε κυράτσα και σταματά στην Αγία Ιωάννου στο περίπτερο μπροστά και κλείνει τα 2 ρεύματα κυκλοφορίας γ@μόντας 100 άτομα με μια κίνηση, καλά κάνει και παρκάρει ο Χ το αμάξι του στο πεζοδρόμιο και αναγκάζει τον κόσμο να κάνει σλάλομ κ.ο.κ.Με συγχωρείς πάρα πολύ, αλλά θεωρώ πως είσαι αρκετά ευφυής για να καταλάβεις ότι ούτε κατά διάννοια δεν εννοούσα αυτό, όπως και φυσικά δε συνέκρινα το Παρίσι με την Αθήνα(που ουτε και σε μένα αρέσει φίλε μου skye )
Αυτό που θέλω να πω είναι το απλούστατο: Αντίστοιχα σοβαρά προβλήματα κυκλοφοριακού αντιμετωπίζουν και άλλες χώρες, χωρίς να νομιμοποιώ τέτοιες απαράδεκτες, αυθαίρετες συμπεριφορές
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
το να συγκρινει κανεις μια πολη σαν το παρισι (ισως, λεω ισως η ομορφοτερη πολη του κοσμου) με.. την αθηνα...
μα με την αθηνα;
ξαναλεω: την αθηνα;
ΑΘΗΝΑ?????
ΑΘΗΝΑ???????
ΑΘΗΝΑ???????
ΑΘΗΝΑΑΑΑΑ???
ΜΑΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
στην αθηνα ζουμε σε μια σκατοτρυπα (shithole, αγγλιστι)
μπορει να την αγαπαμε και να τη γουσταρουμε (εχουμε μια δοση μαλακομαζοχισμου) αλλα μην το παραξηλωνουμε κιολας μ'αυτα που λεμεΗ Αθήνα είναι παράδεισος μπροστά στο απύθμενο χάλι της μΠάτρας....
(και όχι, ΔΕΝ κάνω ΚΑΘΟΛΟΥ, μα ΚΑΘΟΛΟΥ πλάκα, δυστυχώς! ) -
τωρα που το θυμηθηκα, οι ιταλοι λενε το εξης ομορφο:
s'a parigi ci fosse il mar sarebbe una piccola bar
το λενε κοροιδευτικα με την χαρακτηριστικη προφορα των κατοικων του bari (ή τελοσπαντων με προσπαθεια να την μιμηθουν) εξ'ου και τα mar αντι για mare και bar αντι για bari, που κατα συμπτωση στη διαλεκτο του bari, υπαρχει οπως φαινεται ομοιοκαταληξια σε αντιθεση με τα στανταρ ιταλικα.
αυτο τελοσπαντων σημαινει 'αν το παρισι ειχε θαλασσα, θα ηταν ενα μικρο μπαρι'
το λενε κοροιδευτικα για τους κατοικους του μπαρι, οι οποιοι νομιζουν προφανως οτι ζουν στην ομορφοτερη πολη του κοσμουΟ χρήστης HighFidelity έγραψε:
Η Αθήνα είναι παράδεισος μπροστά στο απύθμενο χάλι της μΠάτρας....
και η καμπουλ μπροστα στη βαγδατη παραδεισος ειναι σημερα, αλλα δε σημαινει οτι ειναι πραγματικα... παραδεισος
εμενα μ'αρεσει η ΜΠατρα. γενικως δεν μπορω να ζησω μακρια απο την αθηνα (ειπαμε, εχω μια δοση μαζοχισμου) αλλα και στη ΜΠατρα παραπονο δεν εχω.. ή οποτε εχω τελοσπαντων, ερχομαι στην αθηνα -
Σ'αυτή την *ΜΠΙΠΠΠΠΠ * -πόλη, έχω περάσει σίγουρα τις χειρότερες στιγμές μου, κι λίγες από τις καλύτερες. Συνολικά έχει το χειρότερο ισοζύγιο που θα μπορούσε κι εδώ και χρόνια, παρόλο που είχα την ευκαιρία, προτίμησα να περάσω απέξω και να μην ζυγώσω καν.
Όλη η διασκέδαση ήταν για τα ...καρναβάλια, κυριολεκτικά όμως, αφού πέραν του καρναβαλιού νέκρα και έπαιρνε τα πάνω της το καλοκαίρι που ούτως ή άλλως εμείς συνήθως λείπαμε...
Οι πάντες ήταν λιγότερο ή περισσότερο βλαμμένοι, από τους ντόπιους (αδιάφορο...), μέχρι και τις γκόμενες (σημαντικό! ), κατέληξα να σπουδάζω στην μΠάτρα και να πηδάω σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα!Το τι ταξίδι έχω κάνει δεν λέγεται! Μέχρι και πατρινή γκόμενα που πέτυχα κάποτε, την γνώρισα στην Σαντορίνη και σπούδαζε Γιάννενα!
Γι'αυτό σου λέω, παράδεισος η Αθήνα!
Εύχομαι ολόψυχα να μην μού μοιάσεις καθόλου (πράγμα φυσιολογικό για κάποιον που πίνει μόνον μπύρα! ).
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
κατέληξα να σπουδάζω στην μΠάτρα και να πηδάω σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα! -
μέχρι και τις γκόμενες (σημαντικό! ), κατέληξα να σπουδάζω στην μΠάτρα και να πηδάω σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα!
Bad workers always blame their tools
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εύχομαι ολόψυχα να μην μού μοιάσεις καθόλου (πράγμα φυσιολογικό για κάποιον που πίνει μόνον μπύρα! ).
το γεγονος οτι δεν πινω τα πειραγμενα κοκτεϊλ σας (τα οποια σημειωτεον θελουν 3πλασια ωρα να παρασκευασθωσιν απ'οτι να καταναλωθουν ) δε σημαινει οτι πινω μονο μπυρα
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
kouk μου λες δηλαδή σοβαρά πως το παρίσι έχει χειρότερο κυκλοφοριακό ή έστω πως είναι χειρότερο από οδηγικές συνθήκες από την Αθήνα? Μάλλον σε άλλο Παρίσι θα έχω πάει.Τα πεζοδρόμια στο Παρίσι είναι χειρότερα από της Αθήνας όσο χειρότερη είναι η Air France από την Ολυμπιακή (για εσένα μπορεί βέβαια να ισχύει αυτό )
Η απάντηση και στα 2 ανωτέρω είναι εύκολη και είναι ένα ξερό ΝΑΙ, ιδιαίτερα ως προς το πρώτο ένα πολύ άνετο ΝΑΙ χωρίς να χρειαστεί να βασανίσεις το μυαλό σου (το 2ο ναι πάει για τη σύγκριση Ολυμπιακής-Air France και όχι φυσικά για τα πεζοδρόμια του Παρισιού )
Ως προς το κυκλοφοριακό είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού, αν δε έχεις αυτοκίνητο και κυκλοφορείς μέρα σε πιάνει απελπισία ή βάζεις τα κλάματα.
Η σύγκριση Ολυμπιακή-Air France ήταν (1996-2003) μάλλον εύκολη υπέρ της Ολυμπιακής (είχε τουλάχιστον ΠΟΛΥ καλύτερο φαγητό, ήταν φθηνότερη και η Air France δεν σου έδινε ΚΑΝΕΝΑ λόγο να την προτιμήσεις)...Τώρα όπως ξέρετε αυτά τα περί ασφάλειας και λοιπά τα θεωρώ @@ γεμιστά οπότε δε με αφορούν όποια και αν είναι 'ασφαλέστερη'...Αυτό που ξέρω είναι ότι ως απλός και συχνός πελάτης ήμουν πιο ευχαριστημένος με την Ολυμπιακή και απλά την προτιμούσα...Το ίδιο ισχύει και σχεδόν για το το σύνολο όσων ζούσαμε στο Παρίσι...
Αυτά φυσικά ισχύουν μόνο για το Αθήνα - Παρίσι και το ανάποδο, επίσης κρατώ επιφύλαξη και ως προς την εξυπηρέτηση κλπ αν ταξιδεύεις business, όπου δεν γνωρίζω τις συνθήκες... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
μέχρι και τις γκόμενες (σημαντικό! ), κατέληξα να σπουδάζω στην μΠάτρα και να πηδάω σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα!
Βρε συ skye συγνωμη για τη παρεμβαση αλλα γιατι δε χρησιμοποιεις Ελληνικες παροιμιες και αποφθευγματα??
Ειναι πολυ πιο παραστατικα κατα τη γνωμη μου.
Ας πουμε καλο το
'Bad workers always blame their tools'
αλλα πιο καλο το παραστατικοτερο
'Της στραβης Ψ@λης της φταινε οι τριχες' -
Ο χρήστης skye έγραψε:
μέχρι και τις γκόμενες (σημαντικό!), κατέληξα να σπουδάζω στην μΠάτρα και να πηδάω σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα!
OK, φαίνεται πως τα εργαλεία μου δεν ήταν αρκετά για τις Πατρινές στην Πάτρα και δουλεύαν στην υπόλοιπη Ελλάδα...
Ακόμη κι αυτό, ίσως κάτι δείχνει... Ίσως να φταίει λίγο πως οδηγούσα Zastava (και δεν καταλαβαίνω και το μένος του φίλου με το Skoda, αντιθέτως, θα περίμενα αλληλεγγύη... ) και είχα λεφτά μόνον για ένα ποτό (για μένα , όχι και την γκόμενα! : ).
Την αυτή άποψη, μοιράζεται πολύς κόσμος πάντως που γνώριζα τότε, κάτι που φυσικά δεν λέει και τίποτε...
Εξάλλου, εσύ δεν μου μοιάζεις: σαν καλός pimp θα βρεις μερικές bitchez να κάνεις παιχνίδι, ΑΝΕΤΑ!Εύχομαι ολόψυχα να μην μού μοιάσεις καθόλου (πράγμα φυσιολογικό για κάποιον που πίνει μόνον μπύρα! ).
το γεγονος οτι δεν πινω τα πειραγμενα κοκτεϊλ σας (τα οποια σημειωτεον θελουν 3πλασια ωρα να παρασκευασθωσιν απ'οτι να καταναλωθουν ) δε σημαινει οτι πινω μονο μπυρα
Μπα, πίνουμε τα πάντα, στα γεράματα που διανύουμε και με την οικονομική καταστροφή που υφίσταται ο koutsan στο χρηματιστήριο, είναι μια παρηγοριά...
Αλλά εσύ ΖΗΤΗΣΕΣ , μόνον μπύρα, οπότε ΜΗΝ επιβαρύνεις άλλο την θέση σου!
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
'Της στραβης Ψ@λης της φταινε οι τριχες''τσ΄ κοντής' το ξέρω εγω...!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
kouk μου λες δηλαδή σοβαρά πως το παρίσι έχει χειρότερο κυκλοφοριακό ή έστω πως είναι χειρότερο από οδηγικές συνθήκες από την Αθήνα? Μάλλον σε άλλο Παρίσι θα έχω πάει.
Τα πεζοδρόμια στο Παρίσι είναι χειρότερα από της Αθήνας όσο χειρότερη είναι η Air France από την Ολυμπιακή (για εσένα μπορεί βέβαια να ισχύει αυτό )
Η απάντηση και στα 2 ανωτέρω είναι εύκολη και είναι ένα ξερό ΝΑΙ, ιδιαίτερα ως προς το πρώτο ένα πολύ άνετο ΝΑΙ χωρίς να χρειαστεί να βασανίσεις το μυαλό σου (το 2ο ναι πάει για τη σύγκριση Ολυμπιακής-Air France και όχι φυσικά για τα πεζοδρόμια του Παρισιού )
Ως προς το κυκλοφοριακό είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού, αν δε έχεις αυτοκίνητο και κυκλοφορείς μέρα σε πιάνει απελπισία ή βάζεις τα κλάματα.
Η σύγκριση Ολυμπιακή-Air France ήταν (1996-2003) μάλλον εύκολη υπέρ της Ολυμπιακής (είχε τουλάχιστον ΠΟΛΥ καλύτερο φαγητό, ήταν φθηνότερη και η Air France δεν σου έδινε ΚΑΝΕΝΑ λόγο να την προτιμήσεις)...Τώρα όπως ξέρετε αυτά τα περί ασφάλειας και λοιπά τα θεωρώ @@ γεμιστά οπότε δε με αφορούν όποια και αν είναι 'ασφαλέστερη'...Αυτό που ξέρω είναι ότι ως απλός και συχνός πελάτης ήμουν πιο ευχαριστημένος με την Ολυμπιακή και απλά την προτιμούσα...Το ίδιο ισχύει και σχεδόν για το το σύνολο όσων ζούσαμε στο Παρίσι...
Αυτά φυσικά ισχύουν μόνο για το Αθήνα - Παρίσι και το ανάποδο, επίσης κρατώ επιφύλαξη και ως προς την εξυπηρέτηση κλπ αν ταξιδεύεις business, όπου δεν γνωρίζω τις συνθήκες...Δε θυμαμαι να εχω διαβασει πιο απομυθοποιητικη και ισοπεδωτικη απαντηση
Πηγε ο ανθρωπας ωραια ωραια στην αμμουδια εχτισε το καστρακι του και πριν το βγαλει φωτογραφια ηρθε μια μπουλντοζα και δεν αφησε ιχνος
-
Και μιλάμε για απάντηση με επιχειρήματα, όχι λαλακίες
Σε επόμενο ποστ, η μπουλτνόζα του koutsan με οδηγό τον greo θα μας δείξει πχ πως το TGV είναι μακράν χειρότερο του ΟΣΕ με απανωτές ριπές από ξερά ΝΑΙ.
-
Κάποιος που έχει ζήσει εκεί και σου απαντάει, δεν είναι σοβαρό επιχείρημα ε?
Θα ήθελες κάτι σε εξάτομη μελετη για να είσαι πιο σίγουρος.
Πολιτικη ορθοτητα και δεοντολογια - Ε Λ Ε Ο Σ !!!