-
Από το worldrallynews:
Britain offers chance to budding stars
January 19, 2004A rally championship for drivers too young to hold a traffic licence will be introduced in Britain for the first time this year, supported by Ford and the Welsh Development Agency.
Known as the Ford RST Rally Championship, it will consist of short rallies for up to a dozen vehicles, all of them Ford RST buggies, mid-engined, two-wheel-drive machines using Ka components. It will be open to all graduates of Ford's rally academy, which started last year. The drivers will be between 13 and 17 years old and the idea is that navigators should be much the same age.
'I think one of the aims is to get the bonding driver/co-driver. The driver gets all the credit, but it's the co-driver who teaches him where to go'; said Peter Beattie, a spokesman for the scheme.
The Motor Sports Association, Britain's governing body, is backing the championship, which will comply with Britain's usual rally regulations, and is offering to underwrite driver insurance.
The championship will consist of 10 rounds at venues throughout Britain. It will commence at Walter's Arena in south Wales on March 20-21 and will also visit Silverstone and Knockhill in Scotland.
http://www.worldrallynews.com/cgi-bin/v ... 22370,2360,
Παρακαλώ τα σχόλιά σας...
-
Από το worldrallynews:
January 19, 2004A rally championship for drivers too young to hold a traffic licence will be introduced in Britain for the first time this year, supported by Ford and the Welsh Development Agency.
Known as the Ford RST Rally Championship, it will consist of short rallies for up to a dozen vehicles, all of them Ford RST buggies, mid-engined, two-wheel-drive machines using Ka components. It will be open to all graduates of Ford's rally academy, which started last year. The drivers will be between 13 and 17 years old and the idea is that navigators should be much the same age.
'I think one of the aims is to get the bonding driver/co-driver. The driver gets all the credit, but it's the co-driver who teaches him where to go'; said Peter Beattie, a spokesman for the scheme.
The Motor Sports Association, Britain's governing body, is backing the championship, which will comply with Britain's usual rally regulations, and is offering to underwrite driver insurance.
The championship will consist of 10 rounds at venues throughout Britain. It will commence at Walter's Arena in south Wales on March 20-21 and will also visit Silverstone and Knockhill in Scotland.
-
Από το worldrallynews:
-
Δειτε και αυτό!!
French unveil quintet for the future
January 19, 2004
The FFSA will back no fewer than five French drivers in the World Rally Championship this year under the Equipe de France banner.While two of the five - former racing driver Stephane Sarrazin and Alexandre
Bengue - will compete primarily in France, they will join Nicolas Bernardi, Guerlain Chicherit and Nicolas Vouilloz on the world stage.Two of the five have already been world champions, Chicherit in free-style ski-ing, Vouilloz in mountain biking. The former will contest the Junior World Rally Championship with Citroen support, the latter six rounds of the world series in a 206 WRC.
Bernardi will tackle both the French and the Junior Championships with Renault, while Sarrazin, the winner of the FFSA Subaru Challenge, will take part in three rounds, including Corsica and Catalonia. Bengue is expected to take part in the two asphalt rallies in addition to a third event.
Η δικιά μας ΕΛΠΑ;;;;
-
Ο χρήστης pavlos έγραψε:
Δειτε και αυτό!!
French unveil quintet for the future
January 19, 2004
The FFSA will back no fewer than five French drivers in the World Rally Championship this year under the Equipe de France banner.While two of the five - former racing driver Stephane Sarrazin and Alexandre
Bengue - will compete primarily in France, they will join Nicolas Bernardi, Guerlain Chicherit and Nicolas Vouilloz on the world stage.Two of the five have already been world champions, Chicherit in free-style ski-ing, Vouilloz in mountain biking. The former will contest the Junior World Rally Championship with Citroen support, the latter six rounds of the world series in a 206 WRC.
Bernardi will tackle both the French and the Junior Championships with Renault, while Sarrazin, the winner of the FFSA Subaru Challenge, will take part in three rounds, including Corsica and Catalonia. Bengue is expected to take part in the two asphalt rallies in addition to a third event.
Η δικιά μας ΕΛΠΑ;;;;
ELPA... ELPA.... ELPA..... Den moy 8ymizei tpt ayto.....
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Παρακαλώ τα σχόλιά σας...Ειναι Κουτοφραγκοι!!!
-
Στο τελευταιο αγγλικο Karting, αν θυμαμαι καλα ηταν στο τελευταιο, ειχε ενα αφιερωμα γι αυτη τη σχολη της Ford! Μαλιστα ενας συντακτης του περιοδικου ειχε παρακολουθησει τα σεμιναρια!
Τα αυτοκινητα, φανταστειτε οτι ειναι σαν τα para-pro του Λαμπη, απλα εχουν ωραια πλαστικα και φαινεται περισσοτερο 'αυτοκινητο', ενω εχουν και καθισμα συνοδηγου!
Μαλιστα στο συγκεκριμενο σεμιναριο ειχε κανει και 'εφνιδιαστικη' επισκεψη ο Νικι Γκριστ και τους ειπε δυο πραγματα για τον ρολο του συνοδηγου!
Αφου καναν θεωρητικα και πρακτικα σεμιναρια, η τελευταια μερα ηταν ενα ραλλυ με 5-6 ειδικες διαδρομες.
Μια και το αναφεραμε, ομως, ειναι κριμα να μην πουμε ενα μπραβο και στον Λαμπη γι αυτη την προσπαθεια που εχει κανει, αλλα και στο Γινε, που δινει τη δυνατοτητα σε νεους, οχι μονο να μαθουν καποια πραγματα παραπανω, αλλα ο καλυτερος να κερδισει ενα 'μπακετ'! -
Αυτό που θυμήθηκα είναι το εξής: πριν σχεδόν 18 χρόνια είχε υπάρξει μια πρωτοβουλία για χωμάτινες φόρμουλες. Είχα μιλήσει τότε προσωπικά με τον αείμνηστο Ίκαρο σε κάποια έκθεση σχετικά. Ο άνθρωπος πρέπει να πω ότι ήταν συμπαθέστατος, καθόταν και μιλούσε σοβαρά και για ώρα με δύο κ@λόπαιδα που ονειρεύονταν να φτιάξουν το δικό τους αγωνιστικό! Το κόστος τότε ήταν κάπου στις 300 χιλιάδες, ας πούμε 1,5 εκατομμύριο σήμερα (?). Το σασί (σωληνωτό) ήταν στάνταρ και υπήρχαν κανονισμοί που δεν επέπτρεπαν στο κόστος να εκτοξευτεί. Βέβαια μπορούσε κάποιος να δώσει 4 φορές το βασικό ποσό και να φτιάξει μια βολίδα, αλλά εμένα που ήμουν πιτσιρίκος τι με ένοιαζε? Δεν πήγαινα να πάρω το πρωτάθλημα, αλλά να κάνω την κ@..λα μου!
-
Αυτό που θυμήθηκα είναι το εξής: πριν σχεδόν 18 χρόνια είχε υπάρξει μια πρωτοβουλία για χωμάτινες φόρμουλες.Eιμαι περίεργος, πόση απήχηση θα είχε ένα πρωτάθλημα με χωμάτινες/ασφάλτινες φόρμουλες με κόστος γυρω στα 9,000 euro? Πιστες υπάρχουν, Μέγαρα (μπορει να γίνει και μικτη), παραλληλοδρόμιο, καρτοδρομο κλπ. Υπάρχει ενδιαφέρον πραγματικό ή απλα θεωρητικό και οταν ερθει η ώρα και αφου εχουν ετοιμαστει όλα και καποιοι ανθρωοι εχουν ξοδέψει απίστευτο προσωπικο χρόνο και χρήμα εκει που περιμένουν 20 συμμετοχές μαζέψουν 5 και δεν ξέρουν απο που να κρυφτούν;;;
-
Ο χρήστης pavlos έγραψε:
Eιμαι περίεργος, πόση απήχηση θα είχε ένα πρωτάθλημα με χωμάτινες/ασφάλτινες φόρμουλες με κόστος γυρω στα 9,000 euro? Πιστες υπάρχουν, Μέγαρα (μπορει να γίνει και μικτη), παραλληλοδρόμιο, καρτοδρομο κλπ. Υπάρχει ενδιαφέρον πραγματικό ή απλα θεωρητικό και οταν ερθει η ώρα και αφου εχουν ετοιμαστει όλα και καποιοι ανθρωοι εχουν ξοδέψει απίστευτο προσωπικο χρόνο και χρήμα εκει που περιμένουν 20 συμμετοχές μαζέψουν 5 και δεν ξέρουν απο που να κρυφτούν;;;Φίλε Παύλο,
Καταρχάς γιατί να πάμε σε τόσο μεγάλο κόστος?
Πρόταση:
- Κοινό σασί, με συγκεκριμένο σχέδιο.
- Κοινές αναρτήσεις, με μόνο τη δυνατότητα ρύθμισης στον αγωνιζόμενο. Νομίζω και Proflex να μην είναι δεν έγινε και τίποτα...
- Κοινά φρένα και υλικά τριβής
- Επιλογή κινητήρα επιπέδου Ν1/Ν2, σε επίπεδο κυβισμού και επιτρεπτών μετατροπών. Δεν ξέρω αν κινητήρας/κιβώτιο από μοτοσυκλέτα θα ήταν μια φτηνότερη επιλογή. Οι 'παλιές' χωμάτινες φόρμουλες επέτρεπαν κινητήρες μέχρι 1700 κυβ. αν θυμάμαι καλά.
- Κοινά λάστιχα χώματος/ασφάλτου
Νομίζω ότι με τέτοιες επιλογές το βασικό κόστος μπορεί να είναι κάτω από 6000Ε.
Από επιλογές για αγώνες άλλο τίποτα. Παραλληλοδρόμιο, Μέγαρα, Καρτοντρόμο, κάποιες χωμάτινες πίστες στην επαρχία, Ράλλυ σπριντ, ακόμα και κάποια Ανάβαση!
Αλλά νομίζω ότι το 'μυστικό' είναι άλλο. Να επιτρέπεται η συμμετοχή σε όλους άνω των 15, αλλά να βαθμολογούνται μόνο όσοι είναι μέχρι 21! Να δωθούν κίνητρα για συμμετοχή τεχνικών σχολών, ακόμα και Λυκείων. Να συμμετάσχουν οικονομικά και 4 και 5 αντιπροσωπίες. Διαφορετικά ας αναλάβει μία, όπως στην Αγγλία!
Ξέρω ότι τα παραπάνω ακούγονται σαν φαντασιώσεις ενός 16χρονου, αλλά ας μη μου αρνηθεί κανείς το δικαίωμα να το κάνω, ακόμα και 19 χρόνια αργότερα.
-
Φίλε Παύλο,
Καταρχάς γιατί να πάμε σε τόσο μεγάλο κόστος?
Πρόταση:
- Κοινό σασί, με συγκεκριμένο σχέδιο.
- Κοινές αναρτήσεις, με μόνο τη δυνατότητα ρύθμισης στον αγωνιζόμενο. Νομίζω και Proflex να μην είναι δεν έγινε και τίποτα...
- Κοινά φρένα και υλικά τριβής
- Επιλογή κινητήρα επιπέδου Ν1/Ν2, σε επίπεδο κυβισμού και επιτρεπτών μετατροπών. Δεν ξέρω αν κινητήρας/κιβώτιο από μοτοσυκλέτα θα ήταν μια φτηνότερη επιλογή. Οι 'παλιές' χωμάτινες φόρμουλες επέτρεπαν κινητήρες μέχρι 1700 κυβ. αν θυμάμαι καλά.
- Κοινά λάστιχα χώματος/ασφάλτου
Νομίζω ότι με τέτοιες επιλογές το βασικό κόστος μπορεί να είναι κάτω από 6000Ε.
Από επιλογές για αγώνες άλλο τίποτα. Παραλληλοδρόμιο, Μέγαρα, Καρτοντρόμο, κάποιες χωμάτινες πίστες στην επαρχία, Ράλλυ σπριντ, ακόμα και κάποια Ανάβαση!
Αλλά νομίζω ότι το 'μυστικό' είναι άλλο. Να επιτρέπεται η συμμετοχή σε όλους άνω των 15, αλλά να βαθμολογούνται μόνο όσοι είναι μέχρι 21! Να δωθούν κίνητρα για συμμετοχή τεχνικών σχολών, ακόμα και Λυκείων. Να συμμετάσχουν οικονομικά και 4 και 5 αντιπροσωπίες. Διαφορετικά ας αναλάβει μία, όπως στην Αγγλία!
Ξέρω ότι τα παραπάνω ακούγονται σαν φαντασιώσεις ενός 16χρονου, αλλά ας μη μου αρνηθεί κανείς το δικαίωμα να το κάνω, ακόμα και 19 χρόνια αργότερα.
Εχεις νιώσει καμμια φορα σε πιανει ένας κόμπος στο λαιμο;; Να νομίζεις πως ζεις σε λάθος χώρα;; Εχεις νιωσει να σε κοιτανε σαν εξωγήινο όταν προσπαθεις να τους πεισεις για πράγματα που σε όλο τον υπολοιπο αναπτυγμένο κοσμο τα θεωρουν αυτονόητα;;; Μαλλον ναι...
Ολα γίνονται αλλα θέλει επιμονη υπομονη χρόνο και πανω απο ολα χρηματοδοτηση. Σχεδια υπάρχουν, η προταση είναι σχεδον έτοιμη αλλα σε ποιον να την κάνεις. Μου φάνηκε πολύ περίεργο που διαβασα την δημοσιευση σου, τρομερη σύμπτωση σκέφτηκα, γιατι πριν μια ώρα κοιτουσα τα σχέδια απο ενα τετοιο χωμάτινο/ασφάλτινο φορμουλάκι και υπολογίζαμε το κόστος. Δυστυχώς είναι κοντα στα 8-9000 ευρω αν θέλουμε να είναι ασφαλές και να προσαρμόζετε εξισου καλά στην άσφαλτο και στο χώμα. Οσο για τον κινητήρα οι κινητήρες απο μοτοσυκλέτες είναι μονόδρομος οσον αφορα το βάρος και πανω απο όλα παρέχουν σειριακό κιβώτιο. Σκεψου περίπου 80-100 άλογα, αναλογα με τον κινητήρα, σε 350-400 κιλά. Μινι WRC... -
Καλησπέρα
Θα ήταν εύκολο να σας συμβουλέψω να αφήσετε το θέμα. 'Ομως κάτι δεν μου πάει καλά, και υποψιάζομαι ότι θα έχω τύψεις αν πω κάτι τέτοιο. Από την άλλη σκέφτομαι ότι μπορεί να γίνομαι και γραφικός όταν γιά κάθε στραβώ αναφέρομαι σε αυτό που λέγεται ΕΘΕΑ.
Όμως κακά τα ψέματα εγώ δεν διαχειρίστηκα ποτέ και τίποτα, πέρα από ένα τιμόνι.Άυτοί διαχειρίζονται το χώρο, αυτοί έχουν και την ευθύνη.
Το θέμα όμως της χωμάτινης φόρμουλας το έθαψαν επιμελώς όταν άρχισε να μαζεύει 15 αυτοκίνητα κάθε φορά και οι 'φτωχοί' του χώματος και οι νέοι που ήθελαν να ξεκινήσουν χώμα άρχισαν να πηγαίνουν σε Οτο-κρός. Τότε πολύ έξυπνα η ΕΘΕΑ θέλοντας να εμπλουτίσει τις συμμετοχές των ραλλύ άρχισε να υποβαθμίζει το θεσμό της φόρμουλας ή ακόμη και των επαγγελματικών αυτοκινήτων (μικρά φορτηγάκια Nissan κ.λ.π.) αφού αυτά δεν μπορούσαν να πάνε ραλλύ. Έτσι έμειναν μερικές φόρμουλες χωμάτινες, τις οποίες τα παιδιά τις είχαν φτιάξει με τα χέρια τους, κάπου εκεί στην Ελασσώνα και περιμένουν κάθε φορά που θα γίνει Memorial γιά να κάνουν μερικά χιλιόμετρα, θυμίζοντας πραγματικά άλλες εποχές.
Αυτοί οι αγώνες που θα έπρεπε να αποτελέσουν το χώρο άνδρωσης των οδηγών σταμάτησαν. Κρίμα. Η προσπάθεια του Λάμπη σταμάτησε. Κρίμα. Κάποια προσπάθεια όμως κάποιων Λεσχιαρχών δεν σταματάει ποτέ. Κρίμα. Μήπως έρχονται εκλογές; Μήπως έρχεται Ομοσπονδία; Μήπως πρέπει επιτέλους να σταματήσει η κοροϊδία; Γιά βάλτε στο κομπιουτεράκι ένα αγώνα σε κάποιο νησί δικό μας και ένα αγώνα στη Βουλγαρία ή στην Ιταλία; Και βεβαίως το αναφέρω όχι γιά να εγκατασταθούμε μόνιμα εκεί, αλλά γιά να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να μας θεωρούν σίγουρους.
Γιά ανατρέξτε στο παρελθόν να δείτε με τι αυτοκίνητο και σε τι αγώνες έτρεχε ο μπαμπάς Χατζητσοπάνης, ο Ανδρικόπουλος, ο Γεμενής (αυτοκινητομάννα Λαμία), που είναι τα Pony, τα Farma τα Nissan (1200 cc) που είχαν και ομολογκασιόν και υπήρχαν πολλοί τότε που ονειρεύονταν το φορτηγάκι λες και ήταν WRC. Είναι προφανές ότι δεν προτρέπω να γυρίσουμε πίσω, αλλά να βρούμε ανάλογες ευκαιρίες επιλογών.
Το σημείωμα από πλευράς μου θα έχει συνέχεια.
Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα οικονομικών λύσεων ώστε να έλθουν οι νέοι και 'φτωχοί' στο χώρο. Ελπίζω τουλάχιστον ένας να συμφωνεί μαζί μου. Θα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής. Χρήστο Πλατή τότε μάλλον θα γίνουμε μάλλον πολλοί και θάχουμε πετύχει, άσχετα αν τότε θα τρέχουμε ή όχι.
ΧαιρετώΥ.Γ. Με εκείνα τα οικονομικά της ΕΛΠΑ τι γίνεται βρε παιδιά;΄Εμαθε κανένας κάτι;
-
Ο χρήστης Lev έγραψε:
... και ένα αγώνα στη Βουλγαρία ή στην Ιταλία;...Μίλησα με τρείς ανθρώπους του χώρου σήμερα και πρότεινα κάτι!!!
Ή είναι διαβολική η σύμπτωση ή στενεύει το 'χωνί'!!!
Τα λέμε φίλε Lev!!!
-
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟΥ ΛΑΜΠΗ. ΤΟ ΦΟΡΜΟΥΛΑΚΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΟΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΜΑΤΙΝΗΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΚΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΘΗΚΕ ΚΙΝHΤΗΡΑΣ MOTO 750cc SUSUKI
ΙΣΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΔΡΟΜΙΟ.
ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΧΩΜΑΤΙΝΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΣΗΜΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ Η ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ 3000-ΕΩΣ...0000000euro.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΕΙ..ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΥΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
http://www.autocross.gr
http://www.rallycross.grΟΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ (ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ) ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΦΟΡΜΟΥΛΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ...
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΕΜΑΙL tgsdim@hotmail.com
ΣΣ. ΛΑΜΠΗ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ...
-
Ο χρήστης x21 έγραψε:
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟΥ ΛΑΜΠΗ. ΤΟ ΦΟΡΜΟΥΛΑΚΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΟΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΜΑΤΙΝΗΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΚΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΘΗΚΕ ΚΙΝHΤΗΡΑΣ MOTO 750cc SUSUKIΙΣΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΔΡΟΜΙΟ.
ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΧΩΜΑΤΙΝΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΣΗΜΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ Η ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ 3000-ΕΩΣ...0000000euro.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΕΙ..ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΥΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
http://www.autocross.gr
http://www.rallycross.grΟΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ (ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ) ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΦΟΡΜΟΥΛΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ...
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΕΜΑΙL tgsdim@hotmail.com
ΣΣ. ΛΑΜΠΗ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ...
Καλωσήρθες στο φόρουμ!
Αυτά που γράφεις είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα. Περιμένω πως και πως για τα site! Να δούμε Rallycross στην Ελλάδα! Μιλάμε για θέαμα και προσιτή συμμετοχή.
Καλή επιτυχία!
-
Καλησπέρα κι από εμένα,
νομίζω ότι έχετε χάσει λίγο τον προσανατολισμό του ωραίου θέματος που άνοιξε ο Vassilios.
The drivers will be between 13 and 17 years old ...
Οι άνθρωποι βλέπουν τον μέσο όρο ηλικίας να κατεβαίνει στο WRC και αντιδρούν με φυτώρια οδηγών...
Όσο για τα φορμουλάκια που θα χρησιμοποιήσουν, παύλο, επειδή είχα την τιμή να τα εξελίξω για λόγω της MLP, είναι 75 ίππους, πισωκίνητα με συνοδηγική θέση ούτος ώστε να μπορεί κάποιος έμπειρος να κατευθύνει τους πιτσι από το διπλανό bucket.
Συμπεριφέρονται άψογα΄βοηθόντας τον οδηγό να αναπτύξει control σε μία πιστή 'μικρογραφία' ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου...
Δεν ξέρω ακριβώς το κόστος αλλά είναι αρκετά μικρότερο του προαναφερθέντος
Οι άνθρωποι έχουν motorsport
Εμείς έχουμε την ωραία μας παρέα
Μέχρι εκεί μας έχουν αφήσει
Πιο πέρα κανει ΤΣΙΙΙΖΖΖΖΖΖΖΖ
Φιλιά
-
Να συμπληρωσω Λευτερη οτι δεν ειναι μονο η πρωτοβουλια της Ford στα rally. Αντιστοιχες ευκαιριες υπαρχουν και στους αγωνες πιστας. Εχουμε και λεμε:
- T Cars για 14χρονους-16χρονους.
Purpose built, superstrong spaceframe racings cars from SHP Motorsport
Identical 130bhp Vauxhall 16v engines, rated and sealed by Minister Racing - Top Speed 100 mph. Avon control tyres.
22 rounds at ten meetings, 6 televised.
Tight technical regulations policed by permanent eligibility scrutineer.
**Local and National PR service **for drivers.
**Presentation and Media skills training **available.http://www.stoneham.org/tcars/index.htm
- Formula BMW για 15χρονους.
The fastest classroom on earth
Drivers wishing to compete in the Formula BMW Championship must be at least 15 years old, and must first obtain their junior or international C licence. Instruction for this takes place at the Formula BMW Racing Center, where drivers are taught both the theory and the practicalities of such subjects as set-ups, gear changes, braking, racing line, flags, regulations, starts, and how to behave while the safety car is on track.Education & Coaching (E&C) Programme
Special emphasis is placed on physical fitness with a fitness test putting the young hopefuls through the rigours of physical performance training.
To prepare the hopefuls for the demands of life in the public eye, a **public speaking seminar **provides schooling for speaking in front of the cameras and microphones. Likewise, specific motorsport English expressions and wordings are taught during the season.
There are also lessons in engineering, economics and sports management.http://www.bmw-motorsport.com/04-8D2BBA ... index.html
Τελος, υπαρχει και η φημισμενη La Filliere της FFSA που λειτουργει σαν πραγματικο κολεγιο. Φανταζομαι ο κ. Χριστος σαν καλυτερος γνωστης της καταστασης στη Γαλλια μπορει να μας πει περισσοτερα.
- T Cars για 14χρονους-16χρονους.
-
Αγαπητέ Λευτέρη, με εξέπληξε το post σου. Δεν ήξερα ότι ένας Έλληνας και μάλιστα 'κοντά μας' έχει ασχοληθεί με ένα τέτοιο project! Μπράβο!
Το αν τα αυτοκίνητα θα είναι διθέσια ή μονοθέσια δεν νομίζω ότι είναι κρίσιμο ζήτημα, το ζητούμενο είναι το χαμηλό κόστος και η δυνατότητα εμπλοκής πιτσιρικάδων. Μια παράμετρος που θέτεις και δεν την αναλύσαμε πολύ είναι πως, ένα τέτοιο custom build αυτοκινητάκι μπορεί να το κατασκευάσει μια παρέα παιδιών. Από ένα Τεχνικό Λύκειο ας πούμε.
Όσο ζούμε ελπίζουμε. Έσσεται ήμαρ!
-
...Τα μηχανικά μέρη είναι από ΚΑ και το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν το θέμα της ανάρτησης που, αν και δουλευε σωστά στο χώμα, έκοβε τα σπειρώματα της έδρασής της.
Φαντάζομαι ότι θα το έχουν λύσει αφού ήδη κατά την περίοδο των δοκιμών είχαν παραγγελθεί 22αρια σπειρώματα αντί των 16mm που χρησιμοποίησαν στην αρχή.
Έστειλα χτες mail για να μάθω περισσότερα
Εν αναμονή...
-
Ηδη υπαρχει ετοιμη και οικονομικη λυση της Formula Ford.
Δοκιμασμενη για δεκαετιες με πληρως ρυθμιζομενη αναρτηση, οικονομικοτατα ανταλλακτικα, απολυτη και καθαροαιμη.
116-120 αλογακια αναλογα το configuration, απο 1600 κυβικα σε παναλαφρο σασσι και πληρη διαφανια σε θεμα μαιμουδιας ειναι μεγαλο ατου
Με το χαμηλο κοστος θα μπορουσαμε φτωχοι και πλουσιοι, διαπλεκομενοι και αμολυντοι , λευκοι και μαυροι, ανδρες και γυναικες (και λουγκρες) να δουμε ποιος εχει τα καλυτερα χερια στην Ελλαδα.
Εκεί που προετοιμάζονται για το μέλλον