-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Συκια ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα. Το χωριο λεγοταν Σκια οχι απο την συκια το δεντρο, αλλα απο το βραχο που θα σου κοψει την ανασα οταν φτασεις (θα καταλαβεις).
ΟΠΩΣ+ΔΗΠΟΤΕ θα πας στον Αθανασιο Διακο στον Ραβανη να φας παϊδακια και μετα παγωτο. Θα με θυμηθεις.
Ενδιαφερουσα διαδρομη ειναι και η διαδρομη προς Πενταγιου - Αρτοτινα μεχρι το μοναστηρι του Διακου.
Αν βρεθεις και στο δρομο προς Ναυπακτο υπαρχει για φαϊ και το χανι της Ρερεσης. Πολυ καλο.Δεν ξέρω αν στο έχω πει αλλά η καταγωγή μου είναι από Αρτοτίνα (και Χρυσό η γιαγιά μου)
-
Πατριωτακια; Εδω Σαλωνα απο τη μανα μου. Σε λιγο κλεινω τον κομπιουτορα και αναχωρω για να φορτωσω το σκεμπέ μου με παϊδακια. Ραβανης που λεγαμε
Τελικα απο που ειναι ο Διακος; Βρηκαν θεμα για να μαλωνανε εκει πανω!
-
Τεράστιο το θέμα με τη Μουσουνίτσα, με έχει απασχολήσει τα μάλα από όταν ήμουν Δημοτικό
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aύριο αν όλα πάνε καλά και καταφέρω να βρω άκρη με τα άλλα 2 ζευγάρια, την κάνω για Ζαγοροχώρια... Να δούμε πώς θα φορτώσω την δικιά μου στα άλλα αμάξια όταν έρθει η ώρα για το φουρκετολόι.Θεικος προορισμος
Να περασεις καλα .
Αν σε βγαλει ο δρομος σου ,ριξε μια ματια στο Αρχοντικο στο Διλοφο . -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aύριο αν όλα πάνε καλά και καταφέρω να βρω άκρη με τα άλλα 2 ζευγάρια, την κάνω για Ζαγοροχώρια... Να δούμε πώς θα φορτώσω την δικιά μου στα άλλα αμάξια όταν έρθει η ώρα για το φουρκετολόι.το πολύ πολύ να την αποχωριστείς αμέσως μετά τα Γιαννιτσά που αρχίζει το φαγοπότι...Αν δει τις πρώτες στροφές θα κατέβει μόνη της...εμένα μου το ζητάει συνεχώς κι ας μην είμαστε σε κομβόι...
Καλού κακού δε στήνεις ένα καυγά;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
...
Ενδιαφερουσα διαδρομη ειναι και η διαδρομη προς Πενταγιου - Αρτοτινα μεχρι το μοναστηρι του Διακου.
...Δεν βρίσκω το μοναστήρι του Διάκου στον χάρτη. Είναι πάνω από την Αρτοτίνα;
-
ok, κατάλαβα που είναι.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Aύριο αν όλα πάνε καλά και καταφέρω να βρω άκρη με τα άλλα 2 ζευγάρια, την κάνω για Ζαγοροχώρια... Να δούμε πώς θα φορτώσω την δικιά μου στα άλλα αμάξια όταν έρθει η ώρα για το φουρκετολόι.
Θεικος προορισμος
Να περασεις καλα .
Αν σε βγαλει ο δρομος σου ,ριξε μια ματια στο Αρχοντικο στο Διλοφο .Είναι η δεύτερη φορά που πάω, είναι όντως φοβερό το σύνολο...
@cavalino_γκουρου: καβγάς εκ των προτέρων; Καλό σχέδιο... Τι καλό, εξαιρετικό!
(αν και δεν ξέρω αν είναι καλύτερο να πάει με τους άλλους ) -
Έχει ιδέα κανείς ποιές εταιρίες πετάνε για Αμστερνταμ από Θεσ/νίκη;
Όχι πάντως η klm, απ ότι βλέπω.To airtickets.gr θεωρείται τις προκοπής; Δε λέει και πολύ να πάω Αμστερνταμ μέσω Πράγας με 300+ ευρώ.
-
Η swiss μέσω ζυρίχης πρέπει να είναι φτηνότερη αυτό τον καιρό. Επίσης σίγουρα έχει και η austrian μέσω βιέννης και η lufthansa μέσω διαφόρων πόλεων. δες και στο http://www.ebookers.com' target='_blank, έχει όλες τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες αλλά δεν έχει πολλές από τις φτηνές.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Η swiss μέσω ζυρίχης πρέπει να είναι φτηνότερη αυτό τον καιρό. Επίσης σίγουρα έχει και η austrian μέσω βιέννης και η lufthansa μέσω διαφόρων πόλεων. δες και στο http://www.ebookers.com' target='_blank' target='_blank, έχει όλες τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες αλλά δεν έχει πολλές από τις φτηνές.Θενξ!
Οι τιμές του ebookers θα ταν καλές αν ήταν ...σε ευρώ Αλλά σε λίρες είναι πανάκριβες. Και φυσικά δεν υπάρχει η ίδια ποικιλία όπως αν ψάξεις απ' τα site κάθε εταιρίας ξεχωριστά.Η λουφτχάνσα είναι πιο φτηνή σε ένα συνδυασμό πτήσεων απ την σουίς (390 κάτι αντί 445) για τις μέρες που κοιτάω.
Ίσως να πάω πουθενά αλλού, πιο φτηνά. -
Για φέτος τι να λέει άραγε η Βουλγαρία.... ; Δεν έχω πάει ποτέ και το σκέφτομαι μαζί με την οικογένεια οδικώς ...
Βλέπω αυτό και ζεσταίνομαι ... -
Καλησπέρα, θα παω για διακοπές στις 14 Δεκεμβρη στο Παρίσι για μια εβδομαδα.
Θα ήθελα να μάθω κάποια μέρη που να αξίζουν να δω.
Είχα πάει όταν ήμουν πιτσιρικάς αλλά δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα.
Έχει κάποιος να προτείνει μέρη, σημεία ενδιαφέροντος, μαγαζιά (μπαράκια, καφετέριες κλπ), αξιοθέατα, δείγματα αρχιτεκτονικής, μέρη για βόλτα κλπ;
Θέλω να έχω όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα του Παρισιού.
Επίσης σκέφτομαι να πάω για ψώνια, συγκεκριμένα για παλτό και παπούτσια, αν έχει κάποιος να μου προτείνει καταστήματα που να δω κάτι που δεν υπάρχει στην Ελλάδα και δε κοστίζει ο κούκος αηδόνι..
Δηλαδή, πείτε μου αγαπημένα σας σημεία στο Παρίσι.
Υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου για τα περίχωρα, εξαρτάται φυσικά από το κόστος..
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Καλησπέρα, θα παω για διακοπές στις 14 Δεκεμβρη στο Παρίσι για μια εβδομαδα.
Θα ήθελα να μάθω κάποια μέρη που να αξίζουν να δω.
Είχα πάει όταν ήμουν πιτσιρικάς αλλά δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα.
Έχει κάποιος να προτείνει μέρη, σημεία ενδιαφέροντος, μαγαζιά (μπαράκια, καφετέριες κλπ), αξιοθέατα, δείγματα αρχιτεκτονικής, μέρη για βόλτα κλπ;
Θέλω να έχω όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα του Παρισιού.
Επίσης σκέφτομαι να πάω για ψώνια, συγκεκριμένα για παλτό και παπούτσια, αν έχει κάποιος να μου προτείνει καταστήματα που να δω κάτι που δεν υπάρχει στην Ελλάδα και δε κοστίζει ο κούκος αηδόνι..
Δηλαδή, πείτε μου αγαπημένα σας σημεία στο Παρίσι.
Υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου για τα περίχωρα, εξαρτάται φυσικά από το κόστος..
Ευχαριστώ.viewtopic.php?p=861749#p861749
εδώ οι εντυπώσεις μου:
viewtopic.php?p=880654#p880654Όλες οι συμβουλές με μια λέξη: ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ
Μη τολμήσεις να πας στη Γιουροντίσνεϋ. Τουλάχιστον όχι αν δεν έχεις καταναλώσει αξιόλογες ποσότητες παραισθησιογόνων ουσιών. Καλύτερα κάτσε μια ολόκληρη μέρα σε ένα παγκάκι στο Παρίσι και χάζευε.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Η swiss μέσω ζυρίχης πρέπει να είναι φτηνότερη αυτό τον καιρό. Επίσης σίγουρα έχει και η austrian μέσω βιέννης και η lufthansa μέσω διαφόρων πόλεων. δες και στο http://www.ebookers.com' target='_blank' target='_blank' target='_blank, έχει όλες τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες αλλά δεν έχει πολλές από τις φτηνές.
Θενξ!
Οι τιμές του ebookers θα ταν καλές αν ήταν ...σε ευρώ Αλλά σε λίρες είναι πανάκριβες. Και φυσικά δεν υπάρχει η ίδια ποικιλία όπως αν ψάξεις απ' τα site κάθε εταιρίας ξεχωριστά.Η λουφτχάνσα είναι πιο φτηνή σε ένα συνδυασμό πτήσεων απ την σουίς (390 κάτι αντί 445) για τις μέρες που κοιτάω.
Ίσως να πάω πουθενά αλλού, πιο φτηνά.amsterdam θα πας τα χριστούγεννα?
Και εγώ εκεί θα είμαι, όμως την πρωτοχρονιά. θα παω οδικώς με φουλ μπαγκαζια και άλλα 4 άτομα απο γερμανια! αλλιώς αν είχαμε χωρο θα σου έλεγα να κατέβαινες κολωνία και πηγαίναμε μαζί...έχω ακούσει για μια διεύθυνση ίντερνετ με φθηνά εισιτήρια... δεν τη θυμαμαι γιατι ειναι δύσκολη, και δε μου κίνησε το ενδιαφέρον. θα ρωτήσω μια φίλη μου να μου την ξαναπεί.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
amsterdam θα πας τα χριστούγεννα?
Άκυρο το Νταμ λόγω εισητηρίων. Μάλλον θα πάμε Μιλανο και περίχωρα στα τέλη Γενάρη. Έχει φτηνά εισητήρια η easy.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
viewtopic.php?p=861749#p861749' target='_blank
εδώ οι εντυπώσεις μου:
viewtopic.php?p=880654#p880654' target='_blankΌλες οι συμβουλές με μια λέξη: ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ
Μη τολμήσεις να πας στη Γιουροντίσνεϋ. Τουλάχιστον όχι αν δεν έχεις καταναλώσει αξιόλογες ποσότητες παραισθησιογόνων ουσιών. Καλύτερα κάτσε μια ολόκληρη μέρα σε ένα παγκάκι στο Παρίσι και χάζευε.
Να'σαι καλά, έκανα αναζήτηση αλλά βρήκα πολλά άσχετα αποτελέσματα.
Eurodisney γιοκ ε;
Ούτε εγω πολυψηνόμουν, απλά τα λουνα παρκ εδώ δεν είναι καλά και ήθελα να παω πουθενά να νιώσω λίγη ανδρεναλίνη..
Περπάτημα ε; Κάνω ήδη εξάσκηση εδω για να είμαι έτοιμος.
Πολύ φοβάμαι οτι η παρέα με την οποία πάω δεν θα πολυψήνεται/αντέχει, οπότε θα πάρω τους δρόμους. Γαλλικά ξέρω, είναι η πρώτη μου γλώσσα, αυτό που φοβάμαι λίγο είναι η εγκληματικότητα εκεί πέρα, έχω ακούσει διάφορα. -
Είναι λίγο απίθανο ως τουρίστας να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με την εγκληματικότητα αν προσέχεις στοιχειωδώς. Το Παρίσι είναι πολύ ωραίο, πολύ μεγάλο και έχει άπειρα πράγματα να δεις και να κάνεις. Βερσαλλίες, Πύργος Άιφελ, Μονμάρτρη, Λούβρο, αψίδα του θριάμβου, Musee d' Orsay... Αγόρασε έναν καλό οδηγό και προγραμμάτισε ανάλογα. Προτείνω τον οδηγό του Lonely Planet, υπάρχει και σε βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα. Συμφωνώ με το 'όχι Disneyland', εκτός κι αν είσαι μεγάλος φίλος των λούνα παρκ.
-
Μιας και αναφέρθηκε η Αψίδα του Θριάμβου: ανέβα στην οροφή της αφού νυχτώσει Είναι επισκέψιμη μέχρι της 23.00 θαρρώ, δεν έχει ιδιαίτερη ουρά (άμα δεις του Άιφελ θα τρομάξεις, τουλάχιστον τις πρωινές ώρες) και η θέα θα σε αποζημιώσει.
-
charmak66 παλιά πετούσε η Transavia (θυγατρική της KLM) από Θεσσαλονίκη για Amsterdam (Schiphol) τώρα δεν ξέρω.
Το airtickets είναι αξιόπιστο.
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ