-
Το ότι η ασφαλιστική δε σε καλύπτει αν χάσεις το αυτοκίνητό σου στα Σκόπια δε σας ανησυχεί; Για μένα είναι ο βασικός λόγος που προτιμώ το καράβι. Δε λέω, μικρές οι πιθανότητες να σου συμβεί κάτι τέτοιο, ειδικά αν δε σταματήσεις πουθενά. Αλλά μπορείς να το παραβλέψεις;
-
Ο χρήστης Greq έγραψε:
Greo σε ευχαριστώ πολύ. Επειδή θα είμαστε 4 άτομα, αυτή την κάρτα υγείας που θα την βγάλουμε(και μπορούμε να την βγάλουμε εδώ ?- αν ναι που? ) ,αυτή η βινιέτα τι ακριβώς είναι και πόσο στοιχίζει? Μετά από βενζίνη και διόδια μήπως ξέρεις περίπου πόσο θα πάνε στα σκόπια και πόσο στην σερβία? Πρέπει να κάνω συνάλλαγμα ή με euro ?Ευχαριστώ και πάλι !!!
Υ.Σ Σε τάραξα στις ερωτήσεις ,sorry !!!
Αν δεν κανω λαθος απο τον ασφαλιστικο σου φορεα, αλλιως στα συνορα. Βινιετα ειναι το σηματακι αντι διοδιων που πληρωνεις σε Ουγγαρια (7 ευρω για 3 μερες).
Βενζινη πηγαινε περιπου 1,25 με 1,3. Αν δε δωσεις καρτα θα σε ψιλοκλεψουν στη μετατροπη, αλλα να κανεις συναλλαγμα μονο για ενα φουλαρισμα δε λεει. Στα Ολυμπους κλεβουν λιγο εως ελαχιστα. Το ξαναλεω: ΠΡΟΤΕΙΝΩ τα πρωτα Ολυμπους Πλαζα, ΘΑ ΑΠΕΦΕΥΓΑ τα δευτερα.
Τα διοδια ειναι: Σκοπια: 1, 1,5 και 1 ευρω διαδοχικα στη Σερβια προς Βουδαπεστη 3 (ή 5 δε θυμαμαι), 13, 5 και 5 ευρω διαδοχικα πληρωμενα σε ευρω.Το ότι η ασφαλιστική δε σε καλύπτει αν χάσεις το αυτοκίνητό σου στα Σκόπια δε σας ανησυχεί; Για μένα είναι ο βασικός λόγος που προτιμώ το καράβι. Δε λέω, μικρές οι πιθανότητες να σου συμβεί κάτι τέτοιο, ειδικά αν δε σταματήσεις πουθενά. Αλλά μπορείς να το παραβλέψεις;
Ειναι σιγουρο αυτο που λες; Εγω οταν εβγαλα πρασινη καρτα δε μου ειπαν κατι τετοιο. Ψιλομουφα μου ακουγεται. Αλλα και να ισχυει διελευση 2 ωρων κανεις, αν δε σε πιασει κοψιμο δε σταματας ουτε για κατουρημα.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Το ότι η ασφαλιστική δε σε καλύπτει αν χάσεις το αυτοκίνητό σου στα Σκόπια δε σας ανησυχεί; Για μένα είναι ο βασικός λόγος που προτιμώ το καράβι. Δε λέω, μικρές οι πιθανότητες να σου συμβεί κάτι τέτοιο, ειδικά αν δε σταματήσεις πουθενά. Αλλά μπορείς να το παραβλέψεις;
Ειναι σιγουρο αυτο που λες; Εγω οταν εβγαλα πρασινη καρτα δε μου ειπαν κατι τετοιο. Ψιλομουφα μου ακουγεται. Αλλα και να ισχυει διελευση 2 ωρων κανεις, αν δε σε πιασει κοψιμο δε σταματας ουτε για κατουρημα.
Το άκουσε ο ασφαλιστής μου (της απόλυτης εμπιστοσύνης μου) από το στόμα του υπαλλήλου που βγάζει την πράσινη κάρτα στα κεντρικά (Λ. Συγγρού) της Εθνικής Ασφαλιστικής. Είναι ο λόγος που αυτήν ή την άλλη Παρασκευή θα πάω Τσεχία μέσω Βενετίας. Καλύτερα 500 ευρώ για το καράβι και να πας ξέγνοιαστος παρά να έχεις το άγχος μην τύχει τίποτα και περιμένεις ολόκληρο το ΣΚ να πάρεις το δίπλωμά σου ή ακόμα χειρότερα... να χάσεις το αυτοκίνητό σου και να μην πάρεις ούτε cent αποζημίωση από την ασφαλιστική σου
-
Δεν ξέρω αν το έχω αναφέρει εδώ το περιστατικό που ειχα στα σκόπια, όταν κατεβαινα ελλάδα απο Ολλανδία.
Με σταμάτησε για ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο, ενώ πήγαινα 10 χλμ κάτω απ το όριο. (120 και πήγαινα 110). Μου λέει πήγαινες 10 χλμ πάνω απ το επιτρεπόμενο, 200 ευρώ πρόστιμο. Προφανώς άκρη δεν έβγαζα, και μετά μου λεει το κορυφαίο, τα φιμέ απαγορεύονται, άλλα 200 ευρώ πρόστιμο...
Για να μην τα πολυλογώ, Πέμπτη βράδυ, θα έψαχνα για τράπεζα (προφανώς δεν θα υπήρχε), αφού κρατούν τα διαβατήρια...Συμβιβάστηκε με ένα 50αρι και πήγε στο διαολο.
Μία φορά θα γίνει η μαλακία greo... αυτό είναι το πρόβλημα.
Κι αν πέσεις σε κανα τζώρα, που δεν θα δεχτεί να λαδωθεί, τρέχα και ψάχνε για τράπεζες... -
Aν διαβασεις προσεκτικα τι γραφει το διαβατηριο σου, θα δεις οτι δεν μπορουσε να σου κρατησει κανενα διαβατηριο. Το μονο που μπορει να κανει ειναι να καρφιτσωσει την κληση στο διαβατηριο, ή ακομα καλυτερα να τη γραψει στο διαβατηριο και να την πληρωσεις στα συνορα. Διαβατηριο δεν μπορει να σου κρατησει ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΣ.
Scotch. Τα ακουσε μουπες σουπες δε μου λενε κατι. Εγω οταν εβγαλα πρασινη καρτα δε μου ειπαν κατι. Εξακολουθω να δυσκολευομαι να το πιστεψω. Δεν ειναι κανενα κρατος εκτός νομου. Αναγνωρισμενο απο ολους ειναι. Μπορει να τα μπερδευεις με το Κοσοβο.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Aν διαβασεις προσεκτικα τι γραφει το διαβατηριο σου, θα δεις οτι δεν μπορουσε να σου κρατησει κανενα διαβατηριο. Το μονο που μπορει να κανει ειναι να καρφιτσωσει την κληση στο διαβατηριο, ή ακομα καλυτερα να τη γραψει στο διαβατηριο και να την πληρωσεις στα συνορα. Διαβατηριο δεν μπορει να σου κρατησει ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΣ.Scotch. Τα ακουσε μουπες σουπες δε μου λενε κατι. Εγω οταν εβγαλα πρασινη καρτα δε μου ειπαν κατι. Εξακολουθω να δυσκολευομαι να το πιστεψω. Δεν ειναι κανενα κρατος εκτός νομου. Αναγνωρισμενο απο ολους ειναι. Μπορει να τα μπερδευεις με το Κοσοβο.
Κρατάν το δίπλωμα, ως επίσης.
Είναι περιστατικό που έχει συμβεί όχι μία φορά. Αυτό που λές για το διαβατήριο το γνωρίζω, αλλά αν δεν μπορεσεις να επικοινωνήσεις με το προξενίο επειδή είναι αργά για να το διευθετήσουν το ζήτημα την πάτησες.
Το θέμα είναι ότι η μανούρα αυτή μπορεί κάλιστα να σου στοιχίσει μία μέρα.
Όπως και το να σε γράψει για ο,τιδήποτε, και τρέχα εσύ να βρείς το δίκιο σου.Τί να πω... Έχω οδηγήσει σε περίεργες χώρες,, αλλά πρώτη φορά μου έτυχε τέτοια περίπτωση.
Σίγουρα έχεις μεγαλύτερη εμπειρία απο τα ΣΚόπια μιας κι εχεις περάσει τόσες φορές, αλλά κρίνοντας από το τί έγινε σε μένα, και γνωρίζοντας περιπτώσεις γνωστών ( έχω τον θείο μου που κατεβαίνει απο Γερμανία κάθε χρόνο) δεν θεωρώ ότι είναι δύσκολο να σου κάτσει στραβη.
My 2 cents... -
Δεν εχω καμια μεγαλη εμπειρια, απλα ετυχε να κανω μαζεμενες τις επισκεψεις μου προσφατα, η μια απο τις οποιες διηρκεσε 3 μερες. Αυτο ειναι το ενα. Το αλλο ειναι οτι ακομα και με το 200αρικο προστιμο που σου εβαλε εισαι πιο φτηνος απο οτι με το καραβι. Το τριτο ειναι οτι απο Βουλγαρια τα πραματα ειναι χειροτερα, απο αποψη μπλοκων. Μια φορα τη διεσχισα, δευτερη δε θελω.
-
Η πράσινη κάρτα έχει τις βασικές καλύψεις, όχι τις πρόσθετες, πχ κλοπή.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δεν εχω καμια μεγαλη εμπειρια, απλα ετυχε να κανω μαζεμενες τις επισκεψεις μου προσφατα, η μια απο τις οποιες διηρκεσε 3 μερες. Αυτο ειναι το ενα. Το αλλο ειναι οτι ακομα και με το 200αρικο προστιμο που σου εβαλε εισαι πιο φτηνος απο οτι με το καραβι. Το τριτο ειναι οτι απο Βουλγαρια τα πραματα ειναι χειροτερα, απο αποψη μπλοκων. Μια φορα τη διεσχισα, δευτερη δε θελω.Τελικά, δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα μόνο απ τα δικά μας.
Ο θείος μου έκοψε τα σκόπια και πλέον μόνο απο Βουλγαρία, χωρίς προβλήματα τα τελευταία χρόνια.Όσο για το φθηνότερο, Ολλανδία-Σπιτι ειναι 2500 χλμ, με μια δεν βγαίνει, και αν βάλεις και βινιέτες κλπ βγαίνει πήγαινε έλα κάπου 600, χωρίς να υπολογίζεις φθορές, προστιμα, οπότε μόνο αν είανι πάνω απο δύο άτομα συμφέρει.
Αν δεν φοβόμουν τα Σκόπια, μία στο τόσο θα το έκανα, γιατί το γουστάρω, αλλά τώρα, την άλλη φορά θα δοκιμάσω απο Βουλγαρία, για την εμπειρία -
Χαμηλη περιοδος 1 ατομο θελει 300 ευρω για να κοιμηθει σε κρεββατι. Αν μιλαμε για Θεσσαλονικη θελεις 1500χλμ μεχρι Ολλανδια + αλλα 400 περιπου για Ηγουμενιτσα ή 220 για Πατρα απο Αθηνα τα οποια για εναν περιεργο λογο τα ξεχνανε ολοι (μαζι με τις 3-5 ωρες να πας και τις αλλες 2 ωρες φορτω-ξεφορτω στο φερι). Οποτε γλιτωνεις ΑΝΤΕ με 1000 ζορια 700χλμ, που ΑΝ πηγαινεις πλακωμενος θα φας 100 ευρω, αλλα επειδη θα πηγαινεις σαν κοτα λογω μπλοκων θα φας 60 ευρά. Και 100 να δωσεις στη διανυκτερευση για μονοκλινο εισαι στα 150 ευρω κερδος, με την επιστροφη στα 300. Δε μιλαμε για πλεον του ενος ατομου στο αμαξι, γιατι ξεφευγουμε. Αν σας περισσευουν τα 300 ΟΚ, αλλα δεν κανουμε κουβεντα ετσι. Εγω δουλευω μια βδομαδα για να τα δινω ετσι σε καποιον εφοπλιστή
-
Ουπς τα 300 ειναι μετ'επιστροφης, αρα το κερδος ειναι οντως γυρω στα 50-60 ευρά σε ακριβη διαμονη, 120 με 130 στα φτηνα που εχω βρει σε μια αλυσιδα σε Αυστρια - Βουδαπεστη. (44 με πρωινο μπουφέ το 2κλινο, 30 στη Βουδαπεστη).
-
Κάτσε να σου υπολογίσω λίγο.
Ολλανδία-σπιτι μέσω ανκόνας είναι 1500χλμ.
Βενζίνες= 170 χοντρικά.
Διόδια=κάπου 100
καράβι= δεν πληρώνω καμπίνα (sleeping bag) είναι γύρω στο 100; αναλογως.Ολλανδία σπίτι μέσω βαλκανίων. 2500 χλμ
βενζίνες =310
Διόδια(βινιέτα στην σλοβενία πλεον)= 60 στο περίπου
διανυκτέρευση δεν κάνω, κοιμάμαι στο αμάξι, αλλά αν έχεις να κάνεις 2500 με ένα οδηγό δεν γίνεται (την προηγούμενη φορά είμασταν 2 και οδηγάγαμε non-stop)
βάλε και και φθορά στο αμάξι, και θα δεις οτι αν θα το κάνω είναι μόνο για την κ@βλα.
Τώρα κάποιος που μένει θεσαλονίκη και θέλει να πάει βουδαπέστη πχ, σίγουρα συμφέρει.Σίγουρα μόλις είναι πάνω απο ένας συμφέρει.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Scotch. Τα ακουσε μουπες σουπες δε μου λενε κατι. Εγω οταν εβγαλα πρασινη καρτα δε μου ειπαν κατι. Εξακολουθω να δυσκολευομαι να το πιστεψω. Δεν ειναι κανενα κρατος εκτός νομου. Αναγνωρισμενο απο ολους ειναι. Μπορει να τα μπερδευεις με το Κοσοβο.Άκουσε - μούπες - σούπες
Επειδή μάλλον δεν το περιέγραψα σωστά, να το πω λίγο διαφορετικά:
Ο πατέρας μου που εδώ και 25 χρόνια έχει ασφαλιστικό γραφείο της Εθνικής Ασφαλιστικής και πήγε στα κεντρικά, όπου πηγαίνει εδώ και χρόνια 1 φορά την εβδομάδα και γνωρίζεται προσωπικά με τους πάντες, πληροφορήθηκε από τον υπεύθυνο που βγάζει τις πράσινες κάρτες (και το διασταύρωσε με υπαλλήλους αρμόδιους και για τις επιπλέον καλύψεις σε περίπτωση ταξιδιού στο εξωτερικό) πως η ασφάλεια κλοπής ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ στη FYROM (και πιθανώς σε όλη την πρώην Γιουγκοσλαβία.. δεν είμαι σίγουρος γι αυτό ).Χωρίς να εξετάζουμε το αν θα έπρεπε να καλύπτεται ή όχι η κλοπή και στις χώρες αυτές, για εμένα η πληροφορία αυτή έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα από το ' εβγαλα πρασινη καρτα και δε μου ειπαν κατι' που ανέφερες. Το ότι δε σου είπαν κάτι δε λέει τίποτα απολύτως μιας και η αδιαφορία και η έλλειψη επαγγελματισμού και ηθικής συναντάται παντού.
-
Προφανως ετσι οπως το θετεις η πηγη σου ειναι σαφως πιο αξιοπιστη. Την αλλη φορα θα πιεσω περισσοτερο την ασφαληστρια να μου πει...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Το τριτο ειναι οτι απο Βουλγαρια τα πραματα ειναι χειροτερα, απο αποψη μπλοκων. Μια φορα τη διεσχισα, δευτερη δε θελω.Εχω κανει πολλα χλμ στην Βουλγαρια και ποτε δεν με σταματησαν,μαλλον ημουν τυχερος.Μονο μια φορα εδωσα 20€ για να με παει ο τροχονομος απο τον κλειστο περιφερειακο δρομο και να μην κανω παρακαμψη μεσα απο την Σοφια
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η πράσινη κάρτα έχει τις βασικές καλύψεις, όχι τις πρόσθετες, πχ κλοπή.Για ταξίδι στις χώρες που έχουν υπογράψει τη σχετική συμφωνία (ΕΕ, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία) έχει όλες τις καλύψεις και χορηγείται χωρίς χρέωση. Στις υπόλοιπες χώρες έχει τις βασικές καλύψεις (αστική ευθύνη). Για τις πρόσθετες καλύψεις χρειάζεται να πληρώσεις. Το αν υπάρχουν χώρες όπου κάποιες καλύψεις δεν παρέχονται καθόλου δεν το γνωρίζω.
-
Γνωρίζει κανείς αν το 'Δελτίο Αυτοκινητιστικής Εξυπηρέτησης' (ΔΑΕ) που χορηγεί η ΕΛΠΑ στους συνδρομητές της έχει ημερομηνία λήξης;
-
Αν θυμαμαι καλα, το δικο μου ειχε την ημερομηνια ληξης της καρτας ΕΛΠΑ μου (για μενα ας πουμε 31/8/2008), φανταζομαι πρεπει να βγαλω αλλο.
-
Σε αυτό που έχω εγώ έχει μόνο ημερομηνία έκδοσης της ΔΑΕ χωρίς να αναγράφεται κάπου διάρκεια. Φαντάζομαι ότι επειδή είναι σχετικά πρόσφατη δε θα έχω πρόβλημα, δεδομένου ότι η κάρτα δεν έχει λήξει ακόμα.
-
Σε λίγο καιρό θα περάσω για πρώτη φορά μέσα από Σερβία και FYROM επιστρέφοντας από το Szeged Ουγγαρίας. Την τελευταία φορά που προσπάθησα να επιστρέψω από Dubrovnik προς Ελλάδα το 2005 έφαγα πόρτα στα σύνορα Κροατίας-Βοσνίας και αναγκάστηκα να γυρίσω μέσω Ιταλίας.
Υπάρχει περίπτωση να συναντήσει κανένας πρόβλημα στα συνορα της FYROM λόγω των τεταμένων σχέσεων με την Ελλάδα τελευταία; Έχει ακούσει κανένας για τυχόν περιστατικό όπου είτε απαγορεύτηκε η είσοδος είτε υπήρξε ταλαιπωρία; Θα έχω και μικρά παιδιά μαζί μου...
Επίσης γνωρίζει κανένας το κόστος των διοδίων της FYROM και της Σερβίας σε τοπικά νομίσματα;
Τέλος, πόσο κοστίζει το λίτρο της αμολυβδης στη Σερβία; Είναι άραγε φτηνότερη ή ακριβότερη από την Ελλάδα;
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες